secesja44 08.10.08, 21:11 Czemu się żrecie o kawałek tablicy? Jak tak to zróbcie inwentaryzację dróg polnych ( nieutwardzonych) w Częstochowie i dziur na tych drogach. Wtedy Wam szczęka opadnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donald-marzy "Niedziela" wita pielgrzymów 08.10.08, 21:21 nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem jak takimi sprawami mają się radni zajmować to niech się nie zbierają, zaoszczędzimy trochę... podejrzewam że roczny budżet na wypłatę diet dla radnych byśmy zaoszczędzili... i parking dla gości na Włókniarzu można by zbudować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowianin Re: "Niedziela" wita pielgrzymów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:35 a właśnie niech pytają, bo ja osobiście mam dość panoszenia się władzy kościelnej poza murami kościoła i nie chcę żyć w wyznaniowym mieście (od razu powiem że się nie wyprowadzę co może zasugerują niktórzy). Należy raz na zawsze oddzielić w Częstochowie władze kościelne od władz miejskich. ale ... to chyba jedynie pobożne życzenia ... władza w Cz-wie jaka jest każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hupek Re: "Niedziela" wita pielgrzymów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:41 władza w Cz-wie jest czarna, tak jak wrona. Zasrane wronie gniazdo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiat wisni Re: "Niedziela" wita pielgrzymów IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 05:46 panie czestochowianin - pachnie to bełtem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: "Niedziela" wita pielgrzymów IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.08, 06:11 komuniści jak nie maja na nic pomysłu to zawsze miauczą o religii i kościele. stara komunistyczna śpiewka. uwiąd geriatryczny i bezmózgowie. ciekawe co na to PIS, który z SLD w czwie jest w koalicji... co za wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zapytają o tablicę "Niedzieli" IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 21:53 bo jest szpetna, szkodzi tej przestrzeni i pomnikowi w szczególności a ponadto jest świadectwem grzechu pychy pomysłodawców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisak jeśli to Reklama to mam wątpliwość .... podatkową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 08:13 Jeśli to reklama to moim zdaniem powyższe działanie uznać należy, za nieodpłatne świadczenie na rzecz "N" Takie działanie może być potraktowane na gruncie Ustawy z dnia 11 marca 2004 o podatku od towarów i usług (Dz.U. Nr 54, poz. 535 z późn. zm.) za zobowiązujące podmiot reklamowany, do uiszczenia stosownego podatku dochodowego z tytułu nieodpłatnego świadczenia. Co również wydaje się zasadne podmiot wykonujący świadczenie nieodpłatne, także podlega w związku z tym określonym obowiązkom podatkowym. Wystarczyło normalnie zgłosić inwestycję obiektu małej architektury i byłoby po sprawie, a przynajmniej mielibyśmy jasność. Miasto wydałoby zgodę na dysponowanie gruntem i nie byłoby tej całej "afery" a tak jest jak jest .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katecheta Ma Pan racje Panie Radny Domagała IP: *.trustnet.pl 09.10.08, 10:03 Ekonomia nie zna pojęćia sympatii czy nadgorliwej uprzejmości zna za to pojęcie korzyści lub zaniechania jej. W takich kategoriach rozpatrywanie tego przypadku ustrzeże Radnych od sporu na pograniczu przekonań i wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Zapytają o tablicę "Niedzieli" IP: 79.139.31.* 09.10.08, 10:12 A ja wystąpię z kolegami o tablice - KS RAKÓW WITA PIELGRZYMÓW - Ciekawe co zrobi wrona? czy pozwoli za darmo to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wva1 Zapytają o tablicę "Niedzieli" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 10:21 Jestem wierzący, wiem że posmierci pójde do nieba bo wszystkie grzechy bedą mi odpuszczone z powodu mieszkania w Częstochowie. Ludzie ratujcie moja duszę bo jak patrze na ten pomnik na placu, na tą samowolke budowlaną ( i to jeszcze postawiona za plecami ks. Popiełuszki) to blużnię. Ja nie chcę żyć w mieście zdominowanym przez kleryków i pielgrzymkowy biznes, chcę miasta przemysłowego w którym znajdzie sie miejsce i dla studentów i dla turystów i dla mnie zwykłego obywatela. Obywatele z kółek rózańcowych i radia maryja opamiętajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krętlik Zapytają o tablicę "Niedzieli" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 12:47 Pewien działacz społeczny wybudował kawałek ściany ( murowanej) by dzieci mogły o nia odbijac piłkę do tenisa . Miała wymiary 2 x 4 i posadowowiona była z tyłu Biura SM Nasza Praca i co ? kazano wyburzyc , bo nawet mała architektura wymaga zezwolenia budowlanego UM i dokumentacji technicznej. OJ panowie Rajcy ...... z Pcimia Dolnego , sory z Naszej Kochanej Częstochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Zapytają o tablicę "Niedzieli" 09.10.08, 14:23 Baranowski zrobił tabliczke na bramie kirkutu i ju ż go prokurator goni A jakby zrobił sobie reklame ,obok NIedzieli to miałby święty spokój!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zapytają o tablicę "Niedzieli" IP: *.eranet.pl 09.10.08, 16:00 No to pierwszą napotkaną dziurę najlepiej będzie zatkać tablicą Niedzieli właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Częstochowie potrzebny jest Lewicowy prezydent IP: *.eranet.pl 09.10.08, 16:06 Taki, który będzie miał odwagę ograniczyć nadmiernie rozbudowane wpływy kościoła we władzach miasta. Kościołowi należy pokazać gdzie jego miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maska A kto zabrania iść na wybory ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 00:01 Próżne żale ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? reklama?forma arch. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 13:55 Jeszcze tu wstawię swój pomysł. -- e: "Niedziela" reklamuje się za Popiełuszką Autor: Gość: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 08:41 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz W kontekście tej formy architektonicznej ja proponuje postawić takie formy architektoniczne przed nową budowlą na pl.Daszyńskiego z napisem >Częstochowa wita ,do barów i sklepów zaprasza< tak co 100m pod same błonie(tu z adresami?), w innych punktach też. Na finansowanie takich form architektury złożą się częstochowianie /odliczając od podatku darowiznę(jako na cel społeczny)/,a urzędnicy wydadzą pozwolenia bezpłatnie.:)??? Odpowiedz Link Zgłoś