mariqa24 08.01.09, 09:48 Wczoraj zrobiłam przelew do banku z adresem który miałam od firmy. Jednak pozniej sie okzało ze do przelewu jest inny adres. Co teraz bedzie? czy moj przelew pojdzie z innym adresem na to konto? dziekuje za odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Abc Re: Przelew ! IP: *.alfanet24.pl 08.01.09, 09:53 Ale adres firmy i tak nigdzie im sie ani nie wyswietli, ani nie zostanie wydrukowany na wyciagu, no bo po co? Tobie drukują?. Przelew dojdzie - spokojnie, bo wystarczy ze nazwa adresata jest poprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
mariqa24 Re: Przelew ! 08.01.09, 09:55 a jesli imie i nazwisko tez sie nie zgadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Przelew ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 11:43 ... w przelewach najważniejszy jest prawidłowy numer konta bankowego.jeśli ten numer wpisałaś prawidłowo to przelew dojdzie nawet jeżeli firma zmieniła adres czy nawet nazwę ale nie zmieniła(posiada stare konto)numeru konta.p ...jeżeli nie zostanie znalezione konto to przelew powinien wrócić do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Przelew ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 00:53 reklamacja w banku tylko pozostaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Przelew ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 12:38 jesli suma kontrolna w numerze konta zostanie obliczona ok to przelew idzie. Imie, nazwisko, firma, adres etc. nie ma nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Przelew ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 13:55 Opowiadacie, numer konta musi sie zgadzac z nazwa odbiorcy-jesli sie nie zgadza , kwota wraca do nadawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Przelew ! IP: *.gprs.plus.pl 08.01.09, 14:16 Niekoniecznie bo na dany numer konta można wysłać pieniądze dla kogoś innego- weż pod uwagę sytuację kiedy udostępnia się konto w celu przelewu środków osobie trzeciej. Wystarczy prawidłowy numer konta bankowego. Jeśli coś nie będzie się zgadzało pieniądze wrócą do nadawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Przelew ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:35 nie masz racji. Wielokrotnie testowane. Wazny jest CRC w numerze konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Przelew ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 14:22 Ja mialam taka sytuacje, ze wpisalam poprawny numer mojego konta w innym banku, a jako odbiorca dalam popularna emotke ":)" . Przelew wrocil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomBoy Re: Przelew ! IP: 193.93.89.* 08.01.09, 14:33 W nazwie odbiorcy nie moga byc stosowane niektore znaki. A to ze wroc jest mozliwe ze zamiast Jan Kowalsky dawlas ":)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akag Re: Przelew ! IP: *.chello.pl 08.01.09, 14:54 Przelew dojdzie o ile jest poprawny numer konta,natomiast zgodnie z jakimś tam orzeczeniem sądu Najwyższego Bank odpowiada jeżeli przelew nie dotrze do adresata o ile podane zostały włąsciwe dane,czyli Nazwa,adres a ktoś pomylił się wpisujac numer konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kramp Re: Przelew ! IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 08.01.09, 20:51 Spokojnie z doświadczenia wiem że tylko niektóre banki zwracają przelew do nadawcy jeżeli występuje niezgodność nazwy adresata (np. Eurobank, Lukas). Na ogół jednak przelewy przechodzą. Nie masz się co martwić pieniądze nie zginą najwyżej wyślesz jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Przelew ! IP: *.range86-143.btcentralplus.com 17.02.09, 12:56 ja przelewam przez firme w londynie - kasa jest w ciagu 1h na koncie moim walutowym, tel do nich to 01908 22 22 12 a strona www.grosik.co.uk link dla zainteresowanych Odpowiedz Link Zgłoś