Dodaj do ulubionych

Odwołanie Talkowskiego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 07:47
Co sądzicie o pomyśle Samobrony na referendum żądające odwołania dziadka
Talkowskiego. Wg mnie jest to pomysł poroniony, który nie znajdzie poparcia.
Temat zastępczy, który pozwoli na zapomnienie o przekrętach Lipczyka, jeżeli
takowe były. A tak to albo Lipczyk i jego ekipa są czyści albo wiedząc, że
nie da się nic zrobić produkuje się właśnie temat zastępczy.
Jakie są Wasze opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwona Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 08:06
      Nie wiem, jak rządzi Pan Talkowski, ale znam tego człowieka kilkanaście lat, i
      wiem, że na pewno przekrętów się po nim nie można spodziewać - w
      przeciwieństwie do pana Lipczyka. jeszcze za czasów, poprzedniej prezydentury,
      zamiast wykorzystać swój status i zagarnąć jak najwięcej, on mieszkał ze swoją
      rodziną w dwupokojowym mieszkaniu w ,,Superjednostce". jest to człowiek uczciwy
      i prawy. A co do Twojej sugestii o próbach skierowania oczów i uszów
      społeczeństwa daleko od afer pana Lipczyka to się zgadzam. choc nie wiem, czy
      to coś pomoże. ten pan ma takich ,,kumpli", że szary człowiek nic nie może.
      • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: 213.76.11.* 18.08.03, 17:33
        Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Nie wiem, jak rządzi Pan Talkowski, ale znam tego człowieka kilkanaście lat,
        i
        > wiem, że na pewno przekrętów się po nim nie można spodziewać - w
        > przeciwieństwie do pana Lipczyka. jeszcze za czasów, poprzedniej
        prezydentury,
        > zamiast wykorzystać swój status i zagarnąć jak najwięcej, on mieszkał ze
        swoją
        > rodziną w dwupokojowym mieszkaniu w ,,Superjednostce". jest to człowiek
        uczciwy
        >
        > i prawy. A co do Twojej sugestii o próbach skierowania oczów i uszów
        > społeczeństwa daleko od afer pana Lipczyka to się zgadzam. choc nie wiem, czy
        > to coś pomoże. ten pan ma takich ,,kumpli", że szary człowiek nic nie może.

1. Ten zacny człowiek Talkowski był prezydentem w stanie wojennym. Z mojej
        strony czerwona kartka, ręki bym mu nie podał.
        2. Był tym prezydentem nie raz i teraz mamy taką Dąbrowę jaką mamy... Żałosny
        rozwój i inwestycje.
        3. Lipczyk to kawał złodzieja i to już dużo ludzi wie. Choć z ostatnich Twoich
        zdań trudno coś jednoznacznie wyczytać to rozumiem intencje i się zgadzam.
        4. Jeśli chodzi o samoobronę to zwyczajnie szkoda słów.
        5. Wracając do Talkowskiego to niech On sobie mieszka nawet w "wozie Drzymały"
        ale do gospodarki i rozwoju miejskiego niech nie miesza. Beztalencie.
        • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 06:43
          > 1. Ten zacny człowiek Talkowski był prezydentem w stanie wojennym. Z mojej
          > strony czerwona kartka, ręki bym mu nie podał.

Owszem był prezydentem w stanie wojennym ale był jednym z tych nielicznych,
          którym teraz właśnie się podaje rękę. Jeżeli na tym forum ktoś ma inne
          zadanie, niech napisze. Mogę nie zgadzać się z Talkowskim o być jego
          przeciwnikiem, ale z tego co słyszałem w stanie wojennym był urzędnikiem
          miejskim, nie jaruzelskim.
          • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 16:26
            Gość portalu: olo napisał(a):

> > 1. Ten zacny człowiek Talkowski był prezydentem w stanie wojennym. Z mojej
            >
            > > strony czerwona kartka, ręki bym mu nie podał.
            >
            > Owszem był prezydentem w stanie wojennym ale był jednym z tych nielicznych,
            > którym teraz właśnie się podaje rękę. Jeżeli na tym forum ktoś ma inne
            > zadanie, niech napisze. Mogę nie zgadzać się z Talkowskim o być jego
            > przeciwnikiem, ale z tego co słyszałem w stanie wojennym był urzędnikiem
            > miejskim, nie jaruzelskim.

Po prostu relatywizujesz.
            • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 08:38
              Co nazywasz relatywizmem. Obiektywność oceny człowieka. Jeżeli pisze sie o
              kimś źle i tylko źle to jest co ???
              • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: 213.76.11.* 20.08.03, 16:42
                Człowiek pełen cnót moralnych, takie mam przynajmniej wyobrażenie, nie wziąłby
                takiej posady. Nie wypełniają mnie one po uszy ale na tyle, że nie pchałbym się
                na świecznik w takich czasach. Ciekawe czym wyróżniał się nasz miłościwie
                panujący, że został tak nagrodzony?
                Okresy prezydentury Talkowskiego to czasy stagnacji i wegetacji. Może jest po
                prostu marionetką w rękach osób, które próbują przeprowadzać swoje
                mikropolityczne gierki?
                Jakie są właściwie sukcesy Talkowskiego jako prezydenta? Bo te osobiste, czyli
                zjednanie sobie ludu dwupokojowym mieszkaniem już znamy. Ma tyle werwy i siły
                przebicia aby w dzisiejszych czasach rozruszać miasto? Jeśli takowych nie miał
                za młodu...
                Wiem, że wybór jest mały ale kurcze pieczone ten facet jest słaby:)
                • Gość: klocek Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.telpol.net.pl / 172.16.2.* 21.08.03, 00:58
                  manhatan zapraszam na nowe forum Dabrowy Górniczej www.dabrowa.tv.pl na
                  wymiane pogladów o władzy i naszym miescie.
                • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 07:58
                  Ależ ja się zgadzam z Tobą, że prezydentem jest słabym i bez wyrazu. Ale nie
                  zgadzam się z Twoją oceną Talkowskiego jako prezydenta w stanie wojennym.
                  Chyba, że wymienisz swiństwa, których się dopuścił w stanie wojennym, a o
                  których jak dotychczas nic nie wiadomo. Samo pełnienie funkcji w tych czasach
                  to nie powód do dawania czerwonej kartki.
                  • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 20:16
                    Dziękuję za zaproszenie na forum, kiedyś wpadnę.
                    Nie znam świństewek. Nie jestem zatwardziałym przedstawicielem prawicowego
                    polowania na czarownice itp:)
                    Ale uważasz, że to nic jeśli kariera jakiegoś aparatczyka rozkwita w tak
                    trudnych i wstydliwych czasach?
                    • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.03, 08:34
                      Co rozumiesz przez wstydliwe czasy? Nie ma wstydliwych czasów. To ludzie mogą
                      się wstydzić tego co robili w jakiś tam czasach. Widzę, że łatwo ci przychodzi
                      ocenianie innych ludzi. "Powiedz mi w jakich czasach robiłeś karierę a powiem
                      ci kim jesteś" Ależ to proste. Nie obchodzi cię postawa Talkowskiego w stanie
                      wojennym , dla ciebie ważne jest, że był "aparatczykiem". Jak w radiu Erewań.
                      Nieważne komu ukradli rower, ważne, że jest zamieszany w kradzież rowera. Wg
                      ciebie w trudnych czasach nikt nie powinien być "aparatczykiem" bo nie wiadomo
                      jak historia oceni trudne czasy i czy ktoś podobny do ciebie nie będzie nas
                      oceniał w sposób prosty o ile nie prostacki: co z tego że to jemu ukradli
                      rower, jest zamieszany w kradzież rowera i tyle. Powtarzam, sam fakt pełnienia
                      przez Talkowskiego funkcji prezydenta w stanie wojennym nie upoważnia nikogo
                      do wydawania jednoznacznie negatywnych opinii. Bez dokładnej wiedzy o jego
                      pracy w tych latach, możemy jedynie oceniać to, co robi teraz. A jeżeli masz
                      wiedzę o jego złym lub dobrym postepowaniu za jaruzela to podziel się z nami
                      tą wiedzą.
                      • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 23:11

> Co rozumiesz przez wstydliwe czasy? Nie ma wstydliwych czasów. To ludzie mogą
                        > się wstydzić tego co robili w jakiś tam czasach.

- jeśli to ma być jakiś argument w dyskusji to sorry ale wyszedł Ci pojęciowy
                        bełkot

> Widzę, że łatwo ci przychodzi
                        > ocenianie innych ludzi. "Powiedz mi w jakich czasach robiłeś karierę a powiem
                        > ci kim jesteś" Ależ to proste.

- Twój stan emocjonalnego rozgorączkowania sprowadza Cię na manowce i sam
                        dokonujesz oceny:

> Nie obchodzi cię postawa Talkowskiego w stanie
                        > wojennym , dla ciebie ważne jest, że był "aparatczykiem". Jak w radiu Erewań.
                        > Nieważne komu ukradli rower, ważne, że jest zamieszany w kradzież rowera. Wg
                        > ciebie w trudnych czasach nikt nie powinien być "aparatczykiem" bo nie
                        wiadomo
                        > jak historia oceni trudne czasy i czy ktoś podobny do ciebie nie będzie nas
                        > oceniał w sposób prosty o ile nie prostacki: co z tego że to jemu ukradli
                        > rower, jest zamieszany w kradzież rowera i tyle.

- mnie osobiście denerwuje Twój prostacki relatywizm rodem z amerykańskich
                        sitcomów, jednym słowem bycie przedstawicielem organów państwowych z ramienia
                        PZPR nie koniecznie musi być złym, jeśli ktoś był w partii tylko z czystego
                        oportunizmu to jest moralnie usprawiedliwiony. Ilu było tych co wierzyło w idee
                        komunistyczne, które zostały wykolejone przez system socjalistyczny, czego
                        następstwem dla tych ludzi było przyłączanie się do opozycji. Myślisz, że
                        wyobrażam sobie Talkowskiego w mundurze, strzelającego do tłumu? Dla mnie to
                        był zwyczajny pezetperowski karierowicz, który dostał swoje pięć minut.

> Powtarzam, sam fakt pełnienia
                        > przez Talkowskiego funkcji prezydenta w stanie wojennym nie upoważnia nikogo
                        > do wydawania jednoznacznie negatywnych opinii. Bez dokładnej wiedzy o jego
                        > pracy w tych latach, możemy jedynie oceniać to, co robi teraz. A jeżeli masz
                        > wiedzę o jego złym lub dobrym postepowaniu za jaruzela to podziel się z nami
                        > tą wiedzą.

- tak, tak praca Talkowskiego czyni go rzeczywiście mennicą moralności. Wzorowy
                        wręcz życiorys dla polityka i działacza. Faceta promują wtedy kiedy brakuje
                        wyboru. Po raz kolejny jest jedynie chwilową "zapchaj dziurą", obecnie po
                        Lipczyku. Czasami się zastanawiam czy ten gość orientuje się w semantyce
                        swojego położnia.

Tyle ode mnie. Ty jeśli możesz to podziel się z nami tym czymś co może
                        przekonać, że objęcie tej posady w "tych czasach" było np działalnością
                        wywrotową, nie dla własnej korzyści a dla dobra powiedzmy demokracji.
                        • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 23:48
                          >>mnie osobiście denerwuje Twój prostacki relatywizm rodem z amerykańskich
                          sitcomów<<
                          Wybacz nie oglądam sitcomów i nie miałem pojęcia, że cechuje mnie, jak to
                          ładnie ująłeś "prostacki relatywizm". A ponieważ mój "pojęciowy bełkot" nie
                          jest dla mojego zacnego adwersarza argumentem w dyskusji proponuję się skupić
                          na pytaniu zadanym w wątku. Jeśli jednak dalej chcesz oceniać moralną postawę
                          Talkowskiego w stanie wojenym załóż sobie wątek.
                          • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 02:09
                            no tak, nie zwróciłem wcześniej na to uwagi, w kontekście PRL'owskim:

> nikt nie powinien być "aparatczykiem" bo nie wiadomo
                            > jak historia oceni trudne czasy i czy ktoś podobny do ciebie nie będzie nas
                            > oceniał w sposób prosty o ile nie prostacki

masz coś na sumieniu bo tak żywiołowo reagowałeś na ataki na komunistycznych
                            karierowiczów? a teraz "załóż sobie wątek"...

> Wybacz nie oglądam sitcomów i nie miałem pojęcia, że cechuje mnie, jak to
                            > ładnie ująłeś "prostacki relatywizm".

Szkoda, że nie oglądasz. Myślałem, że to tylko system wartości bazujący na
                            kulturze postmodernistycznej i jej skłonności do - jak to ładnie napisałem -
                            "prostackiego relatywizmu". A tu taki surprise z Twojej strony towarzyszu(?)
                            olo...:)))
                            • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 14:00
                              Gość portalu: manhattan napisał(a):

> masz coś na sumieniu bo tak żywiołowo reagowałeś na ataki na komunistycznych
                              > karierowiczów? a teraz "załóż sobie wątek"...
                              ---------------------------------
                              Skąda ta liczba mnoga? Posiadłeś sztukę ślicznego wysławiania się i używania
                              wielu mądrych słów. Posiądź jeszcze sztukę czytania ze zrozumieniem i będzie
                              komplet. Nie bronię i nie broniłem komunistycznych karierowiczów. Próbuję
                              jedynie bronić człowieka przed łatwym, z twojej strony, sądem. Widzę, że dla
                              ciebie wszystko jest albo białe albo czarne. Żadnych odcieni. Pewnie oceniasz
                              innych według siebie. Jesteś kryształowo czysty, zapewne.
                              ---------------------------------
                              >>A tu taki surprise z Twojej strony towarzyszu(?)
                              olo...:)))<<

Jako ostatni argument w sztuce dyskusji, Shopenhauer doradza użycie inwektyw.
                              Pojąłeś tę naukę perfekcyjnie.

• Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 21:50

> Gość portalu: manhattan napisał(a):
                                >
                                > > masz coś na sumieniu bo tak żywiołowo reagowałeś na ataki na komunistyczny
                                > ch
                                > > karierowiczów? a teraz "załóż sobie wątek"...
                                > ---------------------------------
                                > Skąda ta liczba mnoga? Posiadłeś sztukę ślicznego wysławiania się i używania
                                > wielu mądrych słów. Posiądź jeszcze sztukę czytania ze zrozumieniem i będzie
                                > komplet. Nie bronię i nie broniłem komunistycznych karierowiczów. Próbuję
                                > jedynie bronić człowieka przed łatwym, z twojej strony, sądem. Widzę, że dla
                                > ciebie wszystko jest albo białe albo czarne. Żadnych odcieni. Pewnie oceniasz
                                > innych według siebie. Jesteś kryształowo czysty, zapewne.
                                > ---------------------------------
                                > >>A tu taki surprise z Twojej strony towarzyszu(?)
                                > olo...:)))<<
                                >
                                > Jako ostatni argument w sztuce dyskusji, Shopenhauer doradza użycie inwektyw.
                                > Pojąłeś tę naukę perfekcyjnie.
                                >
                                >
                                >

Erystykę uważam za mierne dzieło. Potraktować je radzę jako zwyczajny spis a
                                nie publikację, którą warto wykuć na blachę.
                                Po pierwsze, to Ty zacząłeś używać inwektyw. Prześledź sobię dyskusję. Ty za to
                                stosujesz pojęcia których nie znasz.
                                Dwa, liczbę mnogą również Ty użyłeś.
                                Trzy, nie podałeś mi argumentu broniącego cnoty Talkowskiego. Coś z jego
                                życiorysu, z "tamtego" okresu. In abstracto (ten zwrot specjalnie dla Ciebie)
                                misiu , trudno doszukać się takich rodzynek w jego życiorysie, choćby na
                                stronie internetowej.
                                Cztery, taktyka jaką stosujesz od pewnego czasu to po polsku "odwracanie kota
                                ogonem".
                                • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 22:17
                                  >>Trzy, nie podałeś mi argumentu broniącego cnoty Talkowskiego<<

To nie ja zakładam, że z cnotą Talkowskiego jest coś nie tak, więc nie mam
                                  potrzeby bronić swoich argumentów.

In abstracto (ten zwrot specjalnie dla Ciebie)
                                  misiu ,

Jeśli odczuwasz potrzebę mówienia do mężczyzny MISIU to przejdź na forum, gdzie
                                  przesiadują mniejszości seksualne.
                                  A zwrotu nie zrozumiałem.
                                  • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 23:25

> >>Trzy, nie podałeś mi argumentu broniącego cnoty Talkowskiego<<
                                    >
                                    > To nie ja zakładam, że z cnotą Talkowskiego jest coś nie tak, więc nie mam
                                    > potrzeby bronić swoich argumentów.

Proszę pomóż mi wejśc na ścieżkę prawych, wyprowadź mnie z błędu. Widzisz, że
                                    się miotam więc dobij mnie żelaznymi argumentami. Bądź litościw. Bolo..., ratuj.

>
                                    > In abstracto (ten zwrot specjalnie dla Ciebie)
                                    > misiu ,
                                    >

Głodnemu chleb na myśli:

> Jeśli odczuwasz potrzebę mówienia do mężczyzny MISIU to przejdź na forum,
                                    gdzie
                                    >
                                    > przesiadują mniejszości seksualne.
                                    > A zwrotu nie zrozumiałem.

Będę na przyszłość ostrożniejszy, żeby przypadkiem nie ujawniły się Twoje
                                    tendencje, bo dyskusja zejdzie na manowce.
                                    No ale nie gadajmy tu o Twojej biseksualnej naturze.
                                    Miałeś kogoś bliskiego postawionego w PZPR? Ja tak. Nawet wysoko. Ale w
                                    czasach, które nie są w żadnym stopniu dla Ciebie wstydliwe, ten ktoś
                                    powiedział dość i tego nie żałuje.
                                    • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.03, 06:15

> Gość portalu: olo napisał(a):
                                      >
                                      > > >>Trzy, nie podałeś mi argumentu broniącego cnoty Talkowskiego<&#
                                      > 60
                                      > >
                                      > > To nie ja zakładam, że z cnotą Talkowskiego jest coś nie tak, więc nie mam
                                      >
                                      > > potrzeby bronić swoich argumentów.
                                      >
                                      > Proszę pomóż mi wejśc na ścieżkę prawych, wyprowadź mnie z błędu. Widzisz,
                                      że
                                      > się miotam więc dobij mnie żelaznymi argumentami. Bądź litościw. Bolo...,
                                      ratuj

Przypomnij mi jak to prokurator Wyszyński miał w zwyczaju mówić.

> Miałeś kogoś bliskiego postawionego w PZPR? Ja tak.

I "tenktoś" załatwił ci miejsce na WUML-u. Potem pewnie dostałeś tam pracę. Bo
                                      tak wyszczekanych a przy tym nic nie rozumiejących ludzi spotykałem jedynie
                                      wśród wykładowców WUML-u. Przychodzili szukać nowych owieczek dla swoich kadr.
                                      Pewnie wiesz co to były weryfiakcje kadr w stanie wojennym? No oczywiście, że
                                      wiesz, ty wiesz wszystko.
                                      Uważam tę wymianę zdań za zakończoną ( bo przecież nie dyskusję)
                                      • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 19:08
                                        Przyznam, że tak ślepego ignoranta nie spotkałem.
                                        Mnie obrzucasz błotem o jakiś zakichany WUML (za młody jestem) i wypominasz, a
                                        Talkowskiego bronisz, gdzie wiesz czarno na białym jakim był działaczem.
                                        Twoja dyskusja to tylko polemika ze słowami. Pojęciami. Ja uznałem fakt jego
                                        prezydentury po objęciu władzy przez WRON za hańbiący. Ty natomiast nie
                                        potrafisz mi dowieść mego błędu poza histerycznym porównywaniem do „jaruzela”.
                                        Nie obrażam się jak baba w ciąży choć pierwszy porównujesz mnie do prostaków.
                                        Zdaje się, że jednak masz coś wspólnego z „tymi czasami”. Wskazują na to Twoje
                                        oświadczenia z „ludźmi z WUML’a”.
                                        Żenujący poziom dyskusji. Jeszcze jakieś tezy erystyczne. I mnie je
                                        przypisujesz. Przygotowywałeś się teoretycznie przed odpowiedzią czy jak?
                                        Słabo stary, bardzo słabo... Jeśli ktoś się z Tobą nie zgadza to postępuje nie
                                        fair.
                                        Dodatkowo jesteś strasznie wybiórczy. Niełatwe pytania pomijasz milczeniem.
                                        Idź w cholerę:))
                                        • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 19:50

>>Talkowskiego bronisz, gdzie wiesz czarno na białym jakim był działaczem<<
                                          Ile razy ci trzeba kurna napisać żebyś zrozumiał dwa proste słowa. Może są one
                                          za proste żebyś zrozumiał. NIE WIEM jakim Talkowski był działaczem i Ciebie
                                          prosiłem ,żebyś mi o tym napisał, żebyś podzielił się z nami wiedzą o
                                          nikczemnościach przezeń popełnionych
                                          Nic o nim nie wiem. Taki zabieg z lubością stosuje Giertych w
                                          dyskusji. "Przecież wszyscy doskonale wiedzą, co pan X robił w stanie
                                          wojennym". Albo napisz co robił żebym i ja mógł mu nie podać ręki albo spadaj.
                                          Sam fakt pełnienia funkcji za jaruzela nie jest dla mnie powodem do anatemy.
                                          Potrafisz wydawać wyroki kiedy odwaga staniała. Szkoda bohaterze, że nie
                                          urodziłeś się kilka lat wcześniej. Pewnie obalił byś socjalizm swoją erudycją a
                                          teraz byłbyś żywym pomnikiem. Twoją przyszłość widzę świetlaną znajdziesz
                                          zapewne swoje miejsce w którejś z młodzieżówek. Jesteś tak radykalny w swoich
                                          sądach, że nie ma doprawdy znaczenia czy będzie to SLD czy LPR.
                                          Posłuchaj geniuszu. Dyskuja z Tobą staje się dla mnie zbyt kosztowna. Wiesz ile
                                          teraz kosztują słowniki a poza tym weź sobie do serca maksymę
                                          "Mądrych ludzie poznajemy po tym, że najtrudniejsze sprawy potrafią wyjaśnić
                                          prostymi słowami".
                                          Nadajemy na tak oddalonych od siebie biegunach, że pora abyś znalazł sobie
                                          innego adwer... przepraszam kolegę do rozmowy

• manhattan1 Re: Odwołanie Talkowskiego 25.08.03, 23:35
                                            Jesteś niekonsekwenty.
                                            Zawiodłem się, miałeś już zamilczeć i na to liczyłem u osobnika płci męskiej.
                                            Jeśli trudne i wyszukane słowo dla Ciebie to relatywizm itp to współczuję
                                            środowiska w jakim się obracasz. Kup se słowniki. Może onieśmielony tak wielkim
                                            medium jakim jest internet nie śmiałeś użyć słów na ch i k. Powiedz mi tylko,
                                            że nie zasiadasz przed monitorem w garniturze a będą z Ciebie ludzie.
                                            Napiszę wyraźnie po raz ostatni (mam nadzieję). Następnym razem użyję pacynek.
                                            Człowiek, który swoje pięć minut w karierze politycznej odnajduje w takich
                                            czasach jak stan wojenny nie jest dla mnie wzorcem do naśladowania. Jaruzelski,
                                            On jest pewnym dylematem moralnym - trudnym do osądzenia. Ale nie takie kacyki
                                            miejskie i inni figuranci okresu wymiany kadr początku lat 80-tych.
                                            Od początku było to moje, powtarzam MOJE zdanie, którego sie czepiłeś jakbyś
                                            należał do działu PR PZPR. Mam gdzieś Talkowskiego i jego wybryki jako obecnego
                                            włodarza (przepraszam za to trudne słowo ale nie mogłem się powstrzymać). Z
                                            tego emeryta już nic nie będzie. W DG jest teraz "normalność". Tylko dlaczego
                                            okupywana tak wysokim kosztem jak Talkowski?
                                            Żywię nadzieję, że nie spotkam już nigdy kogoś takiego pokroju jak Ty.
                                            Kogoś tak apodyktycznego w dyskusji i nieznośnego jak pryszczaty smarkacz.
                                            Mądrali i mentora pokroju babci Paprockiej. Jesteś dla mnie człowieczkiem bez
                                            zasad, który błąka się między próbami humanistycznego postrzegania świata,
                                            które podskórnie okazują się wyłącznie nowomodą i jednostronnym osądem a
                                            nietolerancją odmienności, czyli zaprzeczeniem wspomnianych wartości.
                                            Mentalność postkomunistyczna.
                                            Sorry ale to Ty postrzegasz świat jako czerń i biel. Gdybyś nie kuł sloganów na
                                            pamięć ale spróbował je zrozumieć przeżyłbys prawdopodobnie powtórne obalenie
                                            komunizmu, ale teraz intelektualnie.
                                            Bywaj zdrów.
                                            • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 06:22
                                              Jesteś lepszy od chińskiego horoskopu. Gdzie się tego nauczyłeś ? Byłem
                                              kolejnym doświadczeniem na drodze twojego intelektualnego rozwoju. Kiedyś
                                              będzieś mnie mile wspominał. Szkoda tylko, że nie potrafisz tego co chcesz
                                              powiedzieć, wyrazić w kilku słowach nadęty, przeintelektualizowany dziekanie
                                              katedry własnych oswieconych przemysleń. Miałeś nadzieję odnaleźć na tym forum
                                              godnego siebie przeciwnika. I dupa. Trafił ci się kolejny głąb, który nijak
                                              nie potrafił się poruszać po zawiłościach Twych rozważań panie. Ale takie jest
                                              życie. Życzę ci , mimo wszystko powodzenia, bo choć przeżyłeś intelektualną
                                              traumę mam nadzieję, że w ramach terapii zajęciowej ordynator nadal pozwoli ci
                                              korzystać z sieci. Bywaj zdrów
                                              • manhattan1 Re: Odwołanie Talkowskiego 27.08.03, 00:36
                                                Paliłeś trawkę? Tak z rana?
                                                Ten styl... Podrzuć mi tytuł, chętnie poczytam. Panie Freud z Koziej Wólki.
                                                Nie wiem czy zauważyłeś ale objawia się już u Ciebie jeden z mechanizmów
                                                obronnych osobowości. Zaczynasz stosować stylisytykę, która w naturze jest Ci
                                                obca. Oszukujesz swoje własne ja. Na dłuższą metę ten stan spowoduje złe
                                                skutki. Jeszcze do tego ta trawka. Masz już depresję? Rozumiem. Kiedyś
                                                przydatny a teraz porzucony. Rozpieszczany i chołubiony. Do momentu kiedy
                                                opadły czerwone sztandary. Ordery już nie błyszczą, kolegów mniej, Irena Santor
                                                na emeryturze.
                                                Olo. Twoje wielkie JA (trochę nawet ogromne). Jest teraz w stanie agonii.
                                                Przestałeś kontrolować swoje odruchy. Reakcje emocjonalne stały się zbyt proste
                                                i rozchwiane.
                                                Z jednej strony obrzucasz mnie błotem, następnie zaniżasz chytrze swoją pozycję
                                                społeczną by z zaskoczenia nawrzucać cytatów z książki albo od kolegów (tak Ci
                                                kiedyś dogadywali?). Taktycznie dobre ale strategicznie miernota. Te Twoje
                                                szachowe rozgrywki na moją podświadomość przynoszą większą szkodę Tobie niż
                                                mnie.
                                                Ale powiedz mi tak prywatnie. Masz jakiś dyplom przodownika pracy? No przecież
                                                fizol z Ciebie. Nie daj się prosić.
                                                • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 06:48
                                                  Jaki tytuł? Przecież Ty już wszystko przeczytałeś. Jeżeli oczekujesz ode mnie
                                                  ostatecznego potwierdzenia swoich tez co do mojej skromnej osoby to dostarczam
                                                  Ci je na tacy:
                                                  Jesteś naprawdę zdrowo kopnięty. Otoczyła Cię matka książkami, żeby tego
                                                  brzydkiego pyska zza góry książek nie było widać. Podrosłeś trochę, pysk
                                                  jeszcze brzydszy to kupili ci blaszaka, żebyś nie musiał z domu wychodzić.
                                                  Wybacz fizolowi język, ale masz we łbie namieszane jak cyganka w tobołku.
                                                  Psychologiem jesteś równie beznadziejnym jak filozofem. Masz swoje 5 min za
                                                  total free. Zaistniałeś, nie poznali się na tobie, spadaj. Szukaj w jakimś
                                                  parku póki jeszcze ciepło. Do Londynu daleko, ale możesz zacząć na Zielonej.
                                                  Wiesz kto to był Sytniewski w Będzinie. Też dużo książek przeczytał. Skończysz
                                                  tak samo. Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, zaznacz, naciśnij Ctrl+C i
                                                  wklej do siebie.
                                                  • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 07:04
                                                    Lubię czasem sobie tak wyprowadzić kogoś z równowagi.
                                                    A szczególną uciechę mam jak mi się trafi taki bubek jak Ty.
                                                    Szkoda tylko, że chyba w rzeczywistości bierzesz to wszystko na serio. Dajesz
                                                    się łatwo podpuszczać. Miło też obserwować jak się powoli rozwijasz.
                                                    Jednak wielkim rozczarowaniem jest dla mnie, że słowo "relatywizm" powoduje u
                                                    Ciebie zapalenie czerwonej (może być pomarańczowej) diody przy haśle "walka
                                                    klasowa - ostrzeżenie: intelektualista". I zaczynasz z tym
                                                    swoim "skomplikowanym myśleniem" i "prostym językiem". Łatwo przypisujesz
                                                    etykietki. Ta Twoja rutyna w myśleniu trochę zawęża (teraz będzie coś
                                                    specjalnie dla Ciebie) sferę dyskursu dając całej wypowiedzi tak kloaczny obraz.
                                                    Rozchmurz się Olo, świat w internecie jest tylko wirtualny.
                                                  • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 09:24
                                                    Odpuść sobie, bo słabniesz. Z każdym postem jesteś marniejszy. Skończył Ci się
                                                    zasób gotowych, uniwersalnych formuł , gotowych do wklejenia jak pole
                                                    tekstowe. Twoja psychomaniakalna potrzeba zaistnienia się spełniła.

>>Lubię czasem sobie tak wyprowadzić kogoś z równowagi.
                                                    A szczególną uciechę mam jak mi się trafi taki bubek jak Ty.<<

O czym ty bredzisz robaczku. Dostałeś intelektualnego orgazmu, uszy przytkane
                                                    płynem mózgowym po wytrysku a teraz piszesz, że to była zabawa ? Przeczytaj
                                                    jeszcze raz ten zbiór liter, który stworzyłeś, może wróci uniesienie. Z
                                                    równowagi mogą mnie wyprowadzić cztery setki i dwa browary ale nie ty. Nie
                                                    przypisuj sobie zaszczytów chłopcze. Brak ci zdolności oceny rzeczywistości to
                                                    chociaż bądź skromny.
                                                  • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.03, 10:09
                                                    Co jest, ordynator kazał odpocząć?
                                                  • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 16:53
                                                    Chciałbym byc taki jak Ty. Ignorancja jest całą Twoją siłą. Powinieneś iść
                                                    znowu do podstawówki bo zapas odzywek Ci się kończy.
                                                    Zastrzeliłeś moją psychikę.
                                                    Terapia na forum Dąbrowa Górnicza. Lekarz prowadzący: Olo Turek.
                                                    Panie Mądry. Forumowy intelektualista jesteś Pan i tyle.
                                                    Dalej, dalej dobij mnie siłą swojego rozumu i chłopskich odzywek, nieugiętością
                                                    swoich racji.
                                                    Wydaje Ci się czasami że, jesteś Napoleonem albo jakimś Zawiszą z Dąbrowy
                                                    Górniczej? Niczym Bonaparte przemierzasz lokalne fora i zdobywasz je jako
                                                    nieustraszone bastiony ciemnogrodu. Prawy i waleczny Olo herbu kilofa i młota.
                                                    Syn z nieprawego łoża, który walczy z nieprawościami:) Jego zasady to kodeks
                                                    stworzony w czasie ciężkiej pracy fizycznej i wiedza wyniesiona z wiejskiej
                                                    szkółki i czatów internetowych. Wielki samouk Olo tropi nieprawości, którymi są
                                                    legendy i historie niezgodne z tym co mówił jego mentor Wielki Majster Z
                                                    Budowy. Gdzie dziś uderzy każąca ręka sprawiedliwości Rycerza Olo zwanego
                                                    również Olkiem Czerwony Nos? Gdzie dzisiaj poniesie go jego wierny rumak Fiat?
                                                    Te Zbyszko z Bogdańca. Weź Ty nie udawaj kogoś kim nie jesteś... Please. Bądź
                                                    juz duży.
                                                  • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 22:48
                                                    Ty naprawdę jesteś zdrowo jebnięty.
                                                  • manhattan1 Re: Odwołanie Talkowskiego 27.08.03, 23:09

> Ty naprawdę jesteś zdrowo jebnięty.

Olo, Ty naprawdę jesteś przejęty tym co tu wypisuję! Ok, lepiej skończmy bo się
                                                    zaczynasz denerwować.
                                                    Podsumowując. Tak na serio.
                                                    Nie podoba mi się to, że Talkowski był prezydentem w czasie stanu wojennego.
                                                    I może zamknijmy ten temat.
                                                    Uważam, że trochę przesadzasz bo nikt tego tutaj (mam nadzieję) nie traktował
                                                    na serio.
                                                    Naprawdę żałuję, że podchodziłeś do tego tak poważnie.

Z życzeniami dystansu do samego siebie i innych
                                                    M
                                                  • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 06:41
                                                    "Uważam, że trochę przesadzasz bo nikt tego tutaj (mam nadzieję) nie traktował
                                                    na serio."

Oprócz ciebie. Jeszcze chwila a będziemy świadkami jakiegoś aktu ekspiacji z
                                                    twojej strony. Miej, że trochę ambicji.

"Nie podoba mi się to, że Talkowski był prezydentem w czasie stanu wojennego.
                                                    I może zamknijmy ten temat."

Uwierz mi po tym co pokazałeś na tym forum gówno mnie obchodzi co ci się
                                                    podoba a co nie. Jeżeli po wszystkim piszesz, że to była zabawa to idź się baw
                                                    do piaskownicy dzieciaku a nie podejmuj dyskusji z dorosłymi ludźmi. Napisz
                                                    kiedy dorośniesz śpiku.
                                                    Bywaj olo
                                                  • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 10:34
                                                    No tak, "chłop żywemu nie przepuści".
                                                  • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.03, 10:44
                                                    "Tylko nie chłopie, jam szlachcic choć co prawda ubogi"
                                                  • manhattan1 Re: Odwołanie Talkowskiego 30.08.03, 06:58
                                                    Olo, zobacz ja Ci panowie się kłócą:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=334&w=7684806&a=7703884
                                                    Może pokażemy im jak to się robi?:))
                                                  • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.03, 17:22
                                                    Oni tak nie potrafią. Z tym trzeba się urodzić
    • Gość: Marek Re: Odwołanie Talkowskiego IP: 217.8.174.* 02.09.03, 11:02
      Po tym jak Talkowski powołał Dula na prezesa MZUM sp. z o.o. to sam się
      powinien odwołać.
      Przypomnę:
      Dul - wzorzec polskiego nepotyzmu, sam osobiście przyjmował do pracy i
      awansował: swoją żonę, swoją córkę, swojego zięcia i jego matkę. Dodam, że
      cała rodzinka pracuje w urzędzie lub innych miejskich instytucjach do dziś.
      Tenże Dul, jak go odwołali wziął 100.000 zł za utratę zdrowia i poszedł na
      rentę, teraz ozdrowiał! Ciekawe czy odda 100.000 zł?
      Jak Dul był prezydentem a Talkowski radnym - to jeden o drugim miał jak
      najgorsze zdanie - teraz im się zmieniło ha, ha, ha
    • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 11:08
      To są pytania, na które niestety nikt, nigdy ni odpowie. Ale nieprzekonanych
      do referendum mogą przekonać.
      • Gość: manhattan Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.03, 23:12
        Tak, ożywienie Dula jest bardzo na miejscu.
        Ciekawe czy myśli już o wyborach?
        • kelo Re: Odwołanie Talkowskiego 03.09.03, 10:10
          A wiesz, że są jeszcze miejsca w Dąbrowie gdzie ta twarz straszy na plakatach
          sprzed bodajże 5 lat.
          • manhattan1 Re: Odwołanie Talkowskiego 03.09.03, 18:56
            To jest działanie z premedytacją.
            Zaoszczędzi na wydatkach wyborczych. Hasła zapewne się nie zmienią: równość,
            praca dla każdego, musi być normalnie, sprawiedliwość, 100 milionów dla każdego.
            Tyle tego było a nic się nie zmieniło...
            • Gość: pezet Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.telpol.net.pl / 172.16.2.* 04.09.03, 01:48
              olo i manhatan to chyba dzieki wam i temu tematowi ostatnio tak przyspieszyło
              to forum. A odnośnie Dula to dziwie sie jak tak skompromitowany człowiek i
              polityk ma czelnośc jeszcze pokazywać sie publicznie. A te plakaty z jego
              twarzą wiszą od 1997 roku od jesieni(wybory parlamentarne) tak wiec 6 lat. i
              jest ich jeszcze troche.
              • Gość: olo Re: Odwołanie Talkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.03, 06:36
                Bo my jesteśmy niezwykle zdolni.
                W zasadzie powinien się ukarać, nie sądzisz. Ciekawe co by powiedziała pani K.
                Zapewne nie pozwoliłaby obciążyć obecnej ekipy rządzącej za niedociągnięcia
                poprzednich władz DG. A mr Dul jest już obecną a nie poprzednią ekipą.
                Pamiętacie bajkę o królu, któremu cały dwór mówił, że jest pieknie ubrany, aż
                znalazł się jeden odważny mały chłopczyk?
                Taka sytuacja panuje teraz w urzędzie miejskim.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka