Dodaj do ulubionych

Internet w Czestochowie?

07.11.03, 20:05
Czy ktos moze mi podac strony firm jakie zajmuja sie instalowaniem netu w Cz-
wie? Znalazlam kilka ale z ich stron wynika ze sa to firmy ktore raczej
obsluguja biura niz prywatnych uzytkownikow.

Jezeli macie Internet w domu, przez jaka firme sie laczycie? Kto obsluguje
srodmiescie? Jak to wyglada finansowo? Chodzi mi o stale lacze - prywatne a
nie takie "dzielone na kilka mieszkan w bloku"

Dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Neo Re: Internet w Czestochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.03, 11:29
      Ja mam takie prywatne łącze stałe, Łączę się przez TPSA, przy pomocy modemu
      NeostradaPlus. Instalacja jest banalnie prosta -wystarczy ten modem podpiąć do
      jednego z gniazdek telefonicznych, zainstalować oprogramowanie i gotowe!
      Prędkość transferu jest zadowalająca, polecam :)
    • Gość: quest Re: Internet w Czestochowie? IP: 213.199.204.* 08.11.03, 12:14
      Do wyboru masz Premex ul. Racławicka, Soft Com ul. Boh. Katynia i Polsystem 64
      al. NMP i ul. Krakowsja - wszycy oferują dostęp radiowy, a kablem tylko TPSA
      • lookas.prv.pl Re: Internet w Czestochowie? 08.11.03, 12:36
        Ja korzystam z firmy Kozak Import-Eksport. Maja swoja siedzibe w 2 alei
        (naprzeciwko Banku Slaskiego, w bramie) po prawej stronie na domofonie dzwonisz
        pod "Strefa/internet i wchodzisz na II pietro, na drzwiach jest napis STREFA.
        Bardzo mlodzi i kompetenti ludzie tam pracuja, skoro chcesz sie podlaczyc w
        srodmiesciu to nie powinno byc problemow. Oni oferuja dostep poprzez fale
        radiowe. Ja ich goraco polecam! :)
        • emigrantka Re: Internet w Czestochowie? 08.11.03, 13:49
          Bardzo wam dziekuje za podane informacje - nie jestem obecnie w Czestochowie
          wiec osobiscie tego nie moge sprawdzic. Przyjade na krotko w Swieta i zanim
          przyjade chcialam sie zdecydowac co tam zamontowac :-) dla malej.
          Czy firmy ktore podaliscie maja strony internetowe? Chce dowiedziec sie
          cen/oplat itd.

Bardzo dziekuje.
          • Gość: mundek Re: Internet w Czestochowie? IP: *.premex.pl 08.11.03, 15:59
            www.premex.com.pl to je moj provider jednak strone ma niewiele gorsza od
            swiadczonych uslug, jednak slowo in plus to to ze po wydzieleniu osobnej spolki
            zajmujacej li tylko netem nie mam przerw w dzialaniu co wczesniej bylo dosyc
            czestym zjawiskiem.
          • lookas.prv.pl Re: Internet w Czestochowie? 09.11.03, 13:44
            Niestety ta firma (Kozak Import Eksport) nie ma strony www, a w kazdym badz
            razie ja jej nie znam i nie moglem znalezc. Jak chcesz to moge Ci podac numer
            komorki do szefa przez Gadu Gadu lub maila. Z tego co sie orientuje instalacja
            zalezy od lokalizacji i dogadania sie z nimi :) a oplata miesieczna to ok. 40-
            50zl za nieograniczony dostep do netu - 128kbit/s lub dwa razy wiecej za
            256kbit/s.
    • Gość: styk Re: Internet w Czestochowie? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 20:11
      Emigrantko - u nas jak w europie - moje łacze moja sprawa. Dotarło.
    • Gość: styk Re: Internet w Czestochowie? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.03, 20:13
      emigrantka napisała:

> Czy ktos moze mi podac strony firm jakie zajmuja sie instalowaniem netu w Cz-
      > wie? Znalazlam kilka ale z ich stron wynika ze sa to firmy ktore raczej
      > obsluguja biura niz prywatnych uzytkownikow.
      >
      > Jezeli macie Internet w domu, przez jaka firme sie laczycie? Kto obsluguje
      > srodmiescie? Jak to wyglada finansowo? Chodzi mi o stale lacze - prywatne a
      > nie takie "dzielone na kilka mieszkan w bloku"
      >
      > Dzieki
      Zapomniałem że ty na wespach ! sory.
      • Gość: Morning Calm Re: Internet w Czestochowie? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.11.03, 15:55
        www.apus-net.pl
        Dobre lacza, kompetentni ludzie i niewysokie oplaty.
        790zl instalacja (all inclusive - karta, antena, access point, okablowanie - to
        wszystko na wlasnosc) i 50zl abonamentu za 128kb/s bez CIRu. Transfer oscyluje
        w granicach 12-15kb/s.
        Polecam, jesli chcesz podam Ci numer telefonu do wlasciciela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka