Dodaj do ulubionych

Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą

26.05.09, 19:47
Brawo HESTIA !!! Zrobiliście sobie darmowo super reklamę :) Warto
podpiąć wątek, aby przestrzec następnych przed Wami
Obserwuj wątek
    • Gość: ktoś Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 20:28
      Też im dam dobrą reklamę, kilka lat temu w wymienionej już Hesti miałem OC/AC.
      Pewnego wieczoru ktoś uszkodził mi samochód i zbiegł z miejsca zdarzenia, ze
      względu na brak tablic rejestracyjnych pojazdu sprawcy ciężko go było znaleźć,
      sprawa zgłoszona na policje, zeznania i całą reszta, no i procedura likwidacji
      szkody...
      Zaczęło się od tego, że twierdzili że zdarzenie nie miało miejsca, że jestem
      oszustem itd., sprawa się ciągnęła, nie chcieli mi wypłacić pieniędzy, aż po
      dwóch miesiącach policja znalazła sprawcę, poszedłem do Hestii i powiedziałem im
      co myślę, NIGDY NIE DAM TYM ZŁODZIEJOM zarobić, odradzam. OSZUŚCI, ZŁODZIEJE.
      Wszystko załatwiają przez telefon, w siedzibie w Częstochowie nie maja
      uprawnień, żeby nawet przesłać dokumenty do centrali...
      • Gość: fwd Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.netpoint.pl 27.05.09, 10:26
        No to zmykać do konkurencji
        Dobre OC za małe pieniądze
        • Gość: kr Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 10:48
          U nich w miarę nowego (3 lata) auta sprowadzonego nie ubezpieczysz.
          Co najwyżej OC, bo to muszą.
          • Gość: Ali Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:33
            Nie rozumiem ludzi, którzy ubezpieczają się w takich pseudo firemkach. Zapewne
            bo taniej, a OC to już nie ważne gdzie byle taniej bo to 'nie dla mnie
            odszkodowanie'. A prawda taka, że to 'za mnie płacą odszkodowanie'.

Niechby ten bohater artykułu przywalił w nowego mercedesa za 300 tys. i narobił
            szkody na powiedzmy 100 tys. Hestia wtedy by nie chciała wypłacić odszkodowania,
            bo by zakwestionowała pochodzenie auta i wtedy dopiero byłby problem. Właściciel
            mercedesa by się z tą Hestią nie bawił, po prostu wytoczyłby sprawę
            właścicielowi i ten musiałby pokryć ze swoich a dopiero później się z Hestią
            sądzić o zwrot tej kwoty.
            • Gość: Bartek Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 195.190.143.* 27.05.09, 13:04
              ja bym się procesował z ubezpieczycielem
              co z tego, że wygram w sądzie z jakimś np. Romanem K. nie wiedząc,
              czy ma ta 100.000?
              firma ubezpieczeniowa zapłaci wcześniej lub później z odsetkami...
              • Gość: gość Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 15:30
                tylko , że to właściciel zakwestionowanego OC może się sądzić z ubezpieczycielem :) a poszkodowany może dochodzić swoich roszczeń na drodze cywilnej. kolega tak ubezpieczył taniej OC w tej firmie przez telefon....7 złotych zaoszczędził.....potem miał sprawę od poszkodowanego i sam musiał założć sprawę towarzystwu.........o ile sprawa roszczeń w stosunku do niego zamknięta została na pierwszej rozprawie ( no bo nawet oświadczenie sprawcy było) o tyle towarzystwo powoływało biegłych, grało na zwłokę ,o mało nie obalili by nagrania z monitoringu!!! po 2,5 roku towarzystwo zapłaciło , ale co z tego? koszty kumpla były i tak wielkie, oczywiście mógłby kolejną sprawę założyć o te koszty , ale ......
                • Gość: ja juz wygrałem 40 tys - fajna lokata na odsetki ustawowe IP: *.jmdi.pl 27.05.09, 21:53
                  trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość, włożyc trochę kasy w adwokata,
                  skrupulatnie liczyć koszty procesu, biegłych itp, poczekać parę lat i otrzymać
                  to odszkodowanie z odsetkami ustawowymi - zysk lepszy od najlepszych funduszów
                  inwestycyjnych. Grunt to się nie łamać tylko konsekwentnie i cierpliwie do celu
                  - satysfakcja gwarantowana. A ubezpieczyciel jak zapłaci parę odszkodowań
                  kilkakrotnie przekraczających wartość przedmiotu sporu (no bo jeszcze koszty
                  procesu dochodzą - czasem wcale niemałe) to zastanowi się, czy warto dymać klientów.
                  Zyczę powodzenia - naprawdę warto powalczyć.
            • gresiek Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 14:33
              ale masz pojecie o ubezpieczeniach oc, ze ho ho! pogratulowac doglebnej
              wiedzy :)
              • kxx1 Hestia - oszuści. Mialem stluczke (nie z mojej 27.05.09, 14:59
                winy). Wstepna wycena byla na 1200, potem dokladna na troche wiecej. Musialem
                dzwonic 10 razy bo oczywiscie wyplacono na kwote wyceny wstępnej (nizszej). Nie
                chodzi o kase - kwota byla niezbyt poważna ale wku.... mnie i postarnowilem, ze
                nie popuszcze. Nie polecam
                • Gość: xcv Re: Hestia - oszuści. Mialem stluczke (nie z moje IP: *.173.14.10.tesatnet.pl 28.04.10, 23:46
                  Masz problem z ubezpieczalnią? Pozostała Ci droga sądowna? Razem z nimi
                  wygramy... www.sppu.fora.pl -> Stowarzyszenie Poszkodowanych
                  Przez Ubezpieczalnie (podaj dalej ;)
        • Gość: Klient Liberty dzwoniłem dzisiaj do Liberty Direct IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.09, 11:31
          ten artykuł trochę mnie wystraszył. zadzwoniłem zaraz do Liberty Direct, czy auto sprowadzone z zagranicy im nie przeszkadza. powiedziano mi, że wszystko jest w porzadku i w razie czego wypłacą mi odszkodowanie. Kupiłem tam pakiet OC+AC, jest o -24% tańszy niż w innych firmach ubezpieczeniowych.
          • Gość: ua to uwazaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:03
            jak cie pieknie wycyckaja. mniej wiecej o 50% drozej niz najdrozsze
            ubezpieczenie w pewnej multiagencji na takich samych warunkach.
          • gresiek Re: dzwoniłem dzisiaj do Liberty Direct 27.05.09, 14:36
            Gość portalu: Klient Liberty napisał(a):

ten post powinien byc podpisany "agent liberty" albo
            "pracownik liberty" a nie "klient liberty, hehe.
            poza tym, tak pewnie w hestii tez mowia, ze oczywiscie wszystko
            ubezpiecza, "na gebe" to wszystko mozna powiedziec, gratuluje naiwnosci
            :)
    • Gość: szczęściarz Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.05.09, 21:01
      miałem podobną sytuację tzn. nie chcieli wypłacić w Hestii odszkodowania. Ale
      jak doszło do sprawy sądowej to sami zaproponowali ugodę i wszystko wypłacili.
      Kosztowało mnie to trochę nerwów.
      • morane Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 03:18
        > miałem podobną sytuację tzn. nie chcieli wypłacić w Hestii odszkodowania. Ale
        > jak doszło do sprawy sądowej to sami zaproponowali ugodę i wszystko wypłacili.
        > Kosztowało mnie to trochę nerwów.

Jak się założy sprawę, to przeważnie się ja wygrywa. Niestety to trochę trwa, a
        większość społeczeństwa nie jest przyzwyczajona do takiego załatwiania spraw i
        potulnie bierze mniejsze pieniądze albo rezygnuje z odszkodowania. I nie tyczy
        to tylko Hestii, ja osobiście procesowałem się z Wartą, a kolega z PZU. Obaj
        wygraliśmy.

Firmy ubezpieczeniowe liczą jednak na to, że się sprawy nie założy i
        rzeczywiście większość tego nie robi. Dlatego w ogólnym rozrachunku są do
        przodu. Aby to zmienić, wszyscy ubezpieczający się powinni się wykłócać o swoje
        w sądzie.
    • Gość: Piotr Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:21
      Kolejny głos aby HESTIĘ omijać z daleka , tradycyjnie problemy z
      wypłatą szkody z AC , w "nagrodę" wycofałem wszyskie /5/ pojazdy z
      tego szemranej wątpliwości towarzystwa , jeszcze raz
      przestrzegam !!!
    • Gość: as Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.chello.pl 26.05.09, 22:03
      Skąd się wzięła Hestia?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=26267230&a=26328677
    • Gość: spoko Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 22:40
      Dzwonią......dryn dryn czy Pan Helmut?
      - Ja naturich.
      - Pan sprzedał mazde Stefanowi?
      - Nie, do komisu.
      - To świetnie.
      Słowa Pana Helmuta ważniejsze od papirków. nie ma odszkodowania -
      masakra - ciekawe czy pan helmut podpisał papierki?
    • Gość: Vlad Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 193.138.242.* 27.05.09, 08:00
      Byłem kiedyś klientem ERGO HESTIA nie tylko nie polecam ale przestrzegam,
      wyjątkowo nie uczciwe towarzystwo.
      Ich system pracy info linii to jakaś bzdura a chamstwo jakie czasami można
      usłyszeć od jej pracowników to włos się jeży .
      Jeszcze raz przestrzegam przed tym towarzystwem
    • Gość: Harry_man Tak działają ubezpieczyciele IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 09:12
      Na tym polega strategia działalności towarzystw ubezpieczeniowych. Pierwszy krok
      to odmowa wypłaty lub zaniżenie odszkodowania.

Jeżeli suma o którą się rozchodzi jest niewielka to większość sobie odpuszcza,
      bo szkoda im czasu na papierki i ciąganie się po sądach. Kilka milionów do przodu

Niektórzy nawet przy wyższych kwotach czują się bezradni przy odmowie i po
      prostu godzą się ze swoim losem. Kolejne kilka milionów oszczędności.

A im tańszy ubezpieczyciel tym gorzej. Z doświadczenia powiem, że PZU mimo że
      też chachmęci, wypada chyba najlepiej. Najgorzej jest właśnie u takich dziadów
      jak HDI, Hestia i im podobni.
      • Gość: kierowca Re: Tak działają ubezpieczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 09:39
        Skoro mowa o PZU to tam na oględziny auta trzeba czekać tydzień albo
        dłużej. Mieliśmy z moim kolegą stłuczkę zimą - od zdarzenia do
        wyceny w PZU minęły ponad 3 tygodnie, mimo, że sprawa została
        zgłoszona tego samego dnia. Moim zdaniem Allianz w tych kwestiach
        wypada najlepiej.
        • kermitek1 Re: Tak działają ubezpieczyciele 27.05.09, 10:19
          co do allianz to tez uwazajcie:
          miasta.gazeta.pl/katowice/1,88313,5661448,Dbaj_o_kluczyk__bo_z_odszkodowania_beda_nici.html
        • Gość: Oględzint Re: Tak działają ubezpieczyciele IP: 195.242.183.* 27.05.09, 12:44
          Bzdury opowiadasz przyjecielu. Szkoda zgłoszona na infolini nie
          czeka dłużej niż 7 dni na oględziny.
          • Gość: mecenas Re: Tak działają ubezpieczyciele IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 17:44
            Racja. PZU szkody likwiduje najszybciej i najlepiej. Spójrzcie ludzie na ogólne
            warunki i wyłączenia z zakresu to nie będziecie rozpaczać nad swoją głupotą.
            Dlatego na maturze jest praca z tekstem..
    • maniek_ok Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 09:51
      Wreszcie jakas sensowna wypowiedz urzedasow! To samo powinno byc z OC i idiotycznymi ich przepisami - w tej chwili to podpisujesz i placisz, a dopiero jak cos sie wydarzy to ubezpieczyciel "se rozpatrzy" czy masz prawo do tego co wykupiles.
      • Gość: p Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.pljtelecom.pl 27.05.09, 11:08
        OK, ja nie rozumiem jednej rzeczy:
        1.
        jak mozna podpisac umowe, a potem probowac sie z niej nie wywiazac, twierdzac,
        ze w ogole nie powinna byc podpisana ?

2.
        Dlaczego jak mam OC w firmie A, a sprawca w firmie B w ogole rozmawiam z firma
        B? Co mnie obchodzi firma B?
        Czy firma A nie powinna zalatwic formalnosci z firma B i obciazyc ja kosztami?

3.
        Mam ubezpieczenie na zycie. Ale jakos nie czuje sie pewnie. Bo na przyklad
        ubezpieczyciel powie rodzinie, ze wlasciwie to osoba z ktora zawarl umowe nie
        zyje.... I co wtedy? Umowa kolezenska ze znajomymi, ze pomoga mojej rodzinie
        wywalczyc odszkodowanie i utrzymaja ja przez tych kilka lat procesu?

• Gość: Krecik Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 64.80.3.* 27.05.09, 18:20
          Pozwol, ze Cie oswiece...
          Wszedzie w cywilizowanym swiecie tak jest, ale pamietaj ze mieszkasz
          w Polsce :)
      • Gość: gość Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 15:17
        a jak ty to sobie wyobrażasz? może towarzystwo ma prowadzić przy każdym kliencie dochodzenie? każdego z góry traktować jak złodzieja i oszusta? jak ktoś jest głupi i leniwy to dostaje po łapach!!!gościu sam sobie jest winny! brał świadomie lub nieświadomie udział w okradaniu nasz wszystkich z niezapłaconych podatków - teraz może się wypałować!!! jeśli ja podrobię dokumenty i na ich podstawie wyłudzę kredyt to ja mogę mieć problemy. gościu brał udział w procederze fałszowania umowy kupna sprzedaży. BRAWO HESTIA
    • Gość: maciek Hestia to złodzieje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 09:54
      Wiadomo to nie od dziś, managementy całkowicie niekompetentny (dyrektorzyny z
      bożej łaski).
    • Gość: NIE POLECAM HESTII Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.net.inotel.pl 27.05.09, 10:16
      Ja rónież nie polecam Hestii za sposób podejścia do klienta i bałagan w ich
      papierach. Trochę przez tę firmę straciłem nerwów. Kiedyś na jakimś forum
      opisywałem już tę historię.
      • Gość: Zdzisiek Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 91.198.179.* 28.05.09, 08:09
        Znam wiele osób, które są zadowolone z ubezpieczeń tej firmy.
        Szkoda, że zazwyczaj one nie zabierają głosu w tego typu dyskusji...
    • Gość: regdos Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.icpnet.pl 27.05.09, 10:39
      Tytuł na głównej jest "Masz sprowadzane auto? Możesz nie dostać nic z OC" a
      treść dotyczy AC, nie róbcie z ludzi idiotów tylko zmieńcie tytuł adekwatny do
      treści.
    • Gość: anfrzej Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.icpnet.pl 27.05.09, 10:54
      miałem identyczną sprawę przeciwko warcie- z tego co mi mówił mój prawnik, to
      również inne towarzystwa chwytaja sie tych sztuczek
      w kazdym razie sprawę wygrałem, mimo iż trwała prawie 1,5 roku, jakby ktoś
      chciał to polecam mec macieja kacprzaka
    • Gość: andrzej polecam adwokata, który wygrał mi taką sprawę IP: *.icpnet.pl 27.05.09, 10:56
      miałem identyczną sprawę przeciwko warcie- z tego co mi mówił mój prawnik, to
      również inne towarzystwa chwytaja sie tych sztuczek
      w kazdym razie sprawę wygrałem, mimo iż trwała prawie 1,5 roku, jakby ktoś
      chciał to polecam mec macieja kacprzaka
    • Gość: ubezpieczony Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:07
      Polecam PZM-ot firma z tradycjami i pakiet ubezpieczeń godny rozważenia
      • Gość: ua potwierdzam-PZMot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:12
        od stluczki do wyceny 1 dzien do wyplaty 14. wyplata z ac w pelni
        satysfakcjonujaca.
    • and_nowak Przyjęcie składki powinno oznaczać zgodę na wypłat 27.05.09, 11:11
      Przyjęcie składki powinno oznaczać, że nie firma uznaje stan prawny auta.
      Sprawdzanie stanu prawnego dopiero po szkodzie wyraźnie świadczy o chęci
      wydymania klienta.

Jeżeli stan prawny był OK do przyjęcia forsy, to i przy wypłacie odszkodowania
      powinien być OK.

• sxk Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 11:29
      prospekty napisał:

> Brawo HESTIA !!! Zrobiliście sobie darmowo super reklamę :) Warto
      > podpiąć wątek, aby przestrzec następnych przed Wami
      He he już wiem gdzie nie ubezpieczać samochodu (nigdy) :D
    • Gość: KRK Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:29
      Tylko, że to chodzi o ubezpieczenie AC a nie jak w tytule podano OC.
      Jak zwykle bumelanci piszą artykuły. A jak ktoś kupuje auto z komisu
      i oficjalnie nie kupuje od komisu tylko od właściciela aby podatek
      ominąć. To gratulacje. Chciwy dwa razy traci. Pan poszkodowany
      zaoszczędził podatek który musiałby odprowadzić komis i teraz ma ...
    • kruk51 Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 11:36
      Firmy ubezpieczeniowe są prywatnymi instytucjami. Nic im do tego skąd
      jest samochód. Legalnie czy nie. Mają prawo ubezpieczony samochód sami
      przeglądnąć przed ubezpieczeniem. Reszta ich nie obchodzi. Nie ich spra
      wa. Zawarli umowę, mają płacić. Odmowa spełnienia wypłacania odszkodo
      wań jest naruszeniem prawa. Komuna się już dawno w tym kraju skończyła!
    • Gość: autochton jak zwykle, polactwo=złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:24
      a ta Hestia to nie przypadkiem obermafioso Krauze & Consortes?
    • Gość: kkl Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:33
      no Hestia to swoje za uszami ma, ale jak większość...

dwa: jeśli ów pan poszkodowany ma umowę kupna-sprzedazy na siebie i Niemca, to
      ma fałszywą umowę, jeśli twierdzi że kupił przez pośrednika, bo wtedy na umowie
      winien być pośrednik i on, za takie coś mozna beknąć za fałszerstwo dokumentów.
    • Gość: jar Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:34
      ubezpieczaj auto w PZU. To też niezły przekrętas ale wywiązuje się
      ze swoich zobowiązań, najwyżej nie zwróci pełnej kwoty tylko coś
      obetnie dla siebie, delikatnie mówiąc. Ubezpieczam się w PZU od 35
      lat i tylko raz próbowali mnie nabrać na udział własny w AC.
    • chojowaty Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 12:47
      też bym temu gościowi nie wypłacił-przeciz większość Polaków to przekręty.
      • Gość: drwal Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 89.231.195.* 27.05.09, 13:15
        Nie mierz innych swoją miarką...
      • Gość: ELKA Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 195.242.90.* 27.05.09, 13:20
        Sam jesteś przekrętem. Znam osobiście ten przypadek i wiem, że
        człowiek jest uczciwy
      • alladyn-solar-batt Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 15:58
        chojowaty pracuje w firmie ubezpieczeniowej, zatem nie jest dziwne, ze szefowie
        placa mu za tej tresci wpisy na grupach dyskusyjnych :-)
    • ukos Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! 27.05.09, 12:50
      Może sobie zmienią nazwę na "Renoma z o.o.".
      • Gość: Jimmi Re: Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! IP: 165.72.200.* 27.05.09, 14:09
        Jak najpierw oszukał Skarb Państwa zaniżając akcyzę to było ok. a
        teraz jak jego oszukano to niby wielka afeta.

bylo kupic w kraju w salonie a nie niemiecki szajs
        • Gość: gabi Re: Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! IP: 195.242.90.* 27.05.09, 14:35
          Widocznie Ciebie cwaniaku stać na kupno auta w polskim salonie.
        • Gość: Córka Re: Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! IP: *.chello.pl 27.05.09, 17:06
          Wez koles najpierw przeczytaj dokladnie artykul bo akcyzy bylo
          zaplacone jeszcze wiecej jak chcesz wiedziec!!!!
    • net_friend Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 14:51
      Hestia w parze z komisowym cwaniactwem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka