prospekty 26.05.09, 19:47 Brawo HESTIA !!! Zrobiliście sobie darmowo super reklamę :) Warto podpiąć wątek, aby przestrzec następnych przed Wami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktoś Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 20:28 Też im dam dobrą reklamę, kilka lat temu w wymienionej już Hesti miałem OC/AC. Pewnego wieczoru ktoś uszkodził mi samochód i zbiegł z miejsca zdarzenia, ze względu na brak tablic rejestracyjnych pojazdu sprawcy ciężko go było znaleźć, sprawa zgłoszona na policje, zeznania i całą reszta, no i procedura likwidacji szkody... Zaczęło się od tego, że twierdzili że zdarzenie nie miało miejsca, że jestem oszustem itd., sprawa się ciągnęła, nie chcieli mi wypłacić pieniędzy, aż po dwóch miesiącach policja znalazła sprawcę, poszedłem do Hestii i powiedziałem im co myślę, NIGDY NIE DAM TYM ZŁODZIEJOM zarobić, odradzam. OSZUŚCI, ZŁODZIEJE. Wszystko załatwiają przez telefon, w siedzibie w Częstochowie nie maja uprawnień, żeby nawet przesłać dokumenty do centrali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fwd Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.netpoint.pl 27.05.09, 10:26 No to zmykać do konkurencji Dobre OC za małe pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 10:48 U nich w miarę nowego (3 lata) auta sprowadzonego nie ubezpieczysz. Co najwyżej OC, bo to muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:33 Nie rozumiem ludzi, którzy ubezpieczają się w takich pseudo firemkach. Zapewne bo taniej, a OC to już nie ważne gdzie byle taniej bo to 'nie dla mnie odszkodowanie'. A prawda taka, że to 'za mnie płacą odszkodowanie'. Niechby ten bohater artykułu przywalił w nowego mercedesa za 300 tys. i narobił szkody na powiedzmy 100 tys. Hestia wtedy by nie chciała wypłacić odszkodowania, bo by zakwestionowała pochodzenie auta i wtedy dopiero byłby problem. Właściciel mercedesa by się z tą Hestią nie bawił, po prostu wytoczyłby sprawę właścicielowi i ten musiałby pokryć ze swoich a dopiero później się z Hestią sądzić o zwrot tej kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 195.190.143.* 27.05.09, 13:04 ja bym się procesował z ubezpieczycielem co z tego, że wygram w sądzie z jakimś np. Romanem K. nie wiedząc, czy ma ta 100.000? firma ubezpieczeniowa zapłaci wcześniej lub później z odsetkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 15:30 tylko , że to właściciel zakwestionowanego OC może się sądzić z ubezpieczycielem :) a poszkodowany może dochodzić swoich roszczeń na drodze cywilnej. kolega tak ubezpieczył taniej OC w tej firmie przez telefon....7 złotych zaoszczędził.....potem miał sprawę od poszkodowanego i sam musiał założć sprawę towarzystwu.........o ile sprawa roszczeń w stosunku do niego zamknięta została na pierwszej rozprawie ( no bo nawet oświadczenie sprawcy było) o tyle towarzystwo powoływało biegłych, grało na zwłokę ,o mało nie obalili by nagrania z monitoringu!!! po 2,5 roku towarzystwo zapłaciło , ale co z tego? koszty kumpla były i tak wielkie, oczywiście mógłby kolejną sprawę założyć o te koszty , ale ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja juz wygrałem 40 tys - fajna lokata na odsetki ustawowe IP: *.jmdi.pl 27.05.09, 21:53 trzeba się tylko uzbroić w cierpliwość, włożyc trochę kasy w adwokata, skrupulatnie liczyć koszty procesu, biegłych itp, poczekać parę lat i otrzymać to odszkodowanie z odsetkami ustawowymi - zysk lepszy od najlepszych funduszów inwestycyjnych. Grunt to się nie łamać tylko konsekwentnie i cierpliwie do celu - satysfakcja gwarantowana. A ubezpieczyciel jak zapłaci parę odszkodowań kilkakrotnie przekraczających wartość przedmiotu sporu (no bo jeszcze koszty procesu dochodzą - czasem wcale niemałe) to zastanowi się, czy warto dymać klientów. Zyczę powodzenia - naprawdę warto powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 14:33 ale masz pojecie o ubezpieczeniach oc, ze ho ho! pogratulowac doglebnej wiedzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kxx1 Hestia - oszuści. Mialem stluczke (nie z mojej 27.05.09, 14:59 winy). Wstepna wycena byla na 1200, potem dokladna na troche wiecej. Musialem dzwonic 10 razy bo oczywiscie wyplacono na kwote wyceny wstępnej (nizszej). Nie chodzi o kase - kwota byla niezbyt poważna ale wku.... mnie i postarnowilem, ze nie popuszcze. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcv Re: Hestia - oszuści. Mialem stluczke (nie z moje IP: *.173.14.10.tesatnet.pl 28.04.10, 23:46 Masz problem z ubezpieczalnią? Pozostała Ci droga sądowna? Razem z nimi wygramy... www.sppu.fora.pl -> Stowarzyszenie Poszkodowanych Przez Ubezpieczalnie (podaj dalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Liberty dzwoniłem dzisiaj do Liberty Direct IP: *.wroclaw.mm.pl 27.05.09, 11:31 ten artykuł trochę mnie wystraszył. zadzwoniłem zaraz do Liberty Direct, czy auto sprowadzone z zagranicy im nie przeszkadza. powiedziano mi, że wszystko jest w porzadku i w razie czego wypłacą mi odszkodowanie. Kupiłem tam pakiet OC+AC, jest o -24% tańszy niż w innych firmach ubezpieczeniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua to uwazaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:03 jak cie pieknie wycyckaja. mniej wiecej o 50% drozej niz najdrozsze ubezpieczenie w pewnej multiagencji na takich samych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: dzwoniłem dzisiaj do Liberty Direct 27.05.09, 14:36 Gość portalu: Klient Liberty napisał(a): ten post powinien byc podpisany "agent liberty" albo "pracownik liberty" a nie "klient liberty, hehe. poza tym, tak pewnie w hestii tez mowia, ze oczywiscie wszystko ubezpiecza, "na gebe" to wszystko mozna powiedziec, gratuluje naiwnosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczęściarz Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.05.09, 21:01 miałem podobną sytuację tzn. nie chcieli wypłacić w Hestii odszkodowania. Ale jak doszło do sprawy sądowej to sami zaproponowali ugodę i wszystko wypłacili. Kosztowało mnie to trochę nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
morane Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 03:18 > miałem podobną sytuację tzn. nie chcieli wypłacić w Hestii odszkodowania. Ale > jak doszło do sprawy sądowej to sami zaproponowali ugodę i wszystko wypłacili. > Kosztowało mnie to trochę nerwów. Jak się założy sprawę, to przeważnie się ja wygrywa. Niestety to trochę trwa, a większość społeczeństwa nie jest przyzwyczajona do takiego załatwiania spraw i potulnie bierze mniejsze pieniądze albo rezygnuje z odszkodowania. I nie tyczy to tylko Hestii, ja osobiście procesowałem się z Wartą, a kolega z PZU. Obaj wygraliśmy. Firmy ubezpieczeniowe liczą jednak na to, że się sprawy nie założy i rzeczywiście większość tego nie robi. Dlatego w ogólnym rozrachunku są do przodu. Aby to zmienić, wszyscy ubezpieczający się powinni się wykłócać o swoje w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:21 Kolejny głos aby HESTIĘ omijać z daleka , tradycyjnie problemy z wypłatą szkody z AC , w "nagrodę" wycofałem wszyskie /5/ pojazdy z tego szemranej wątpliwości towarzystwa , jeszcze raz przestrzegam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.chello.pl 26.05.09, 22:03 Skąd się wzięła Hestia? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=521&w=26267230&a=26328677 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.09, 22:40 Dzwonią......dryn dryn czy Pan Helmut? - Ja naturich. - Pan sprzedał mazde Stefanowi? - Nie, do komisu. - To świetnie. Słowa Pana Helmuta ważniejsze od papirków. nie ma odszkodowania - masakra - ciekawe czy pan helmut podpisał papierki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 193.138.242.* 27.05.09, 08:00 Byłem kiedyś klientem ERGO HESTIA nie tylko nie polecam ale przestrzegam, wyjątkowo nie uczciwe towarzystwo. Ich system pracy info linii to jakaś bzdura a chamstwo jakie czasami można usłyszeć od jej pracowników to włos się jeży . Jeszcze raz przestrzegam przed tym towarzystwem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Tak działają ubezpieczyciele IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 09:12 Na tym polega strategia działalności towarzystw ubezpieczeniowych. Pierwszy krok to odmowa wypłaty lub zaniżenie odszkodowania. Jeżeli suma o którą się rozchodzi jest niewielka to większość sobie odpuszcza, bo szkoda im czasu na papierki i ciąganie się po sądach. Kilka milionów do przodu Niektórzy nawet przy wyższych kwotach czują się bezradni przy odmowie i po prostu godzą się ze swoim losem. Kolejne kilka milionów oszczędności. A im tańszy ubezpieczyciel tym gorzej. Z doświadczenia powiem, że PZU mimo że też chachmęci, wypada chyba najlepiej. Najgorzej jest właśnie u takich dziadów jak HDI, Hestia i im podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Tak działają ubezpieczyciele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 09:39 Skoro mowa o PZU to tam na oględziny auta trzeba czekać tydzień albo dłużej. Mieliśmy z moim kolegą stłuczkę zimą - od zdarzenia do wyceny w PZU minęły ponad 3 tygodnie, mimo, że sprawa została zgłoszona tego samego dnia. Moim zdaniem Allianz w tych kwestiach wypada najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kermitek1 Re: Tak działają ubezpieczyciele 27.05.09, 10:19 co do allianz to tez uwazajcie: miasta.gazeta.pl/katowice/1,88313,5661448,Dbaj_o_kluczyk__bo_z_odszkodowania_beda_nici.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oględzint Re: Tak działają ubezpieczyciele IP: 195.242.183.* 27.05.09, 12:44 Bzdury opowiadasz przyjecielu. Szkoda zgłoszona na infolini nie czeka dłużej niż 7 dni na oględziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: Tak działają ubezpieczyciele IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 17:44 Racja. PZU szkody likwiduje najszybciej i najlepiej. Spójrzcie ludzie na ogólne warunki i wyłączenia z zakresu to nie będziecie rozpaczać nad swoją głupotą. Dlatego na maturze jest praca z tekstem.. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 09:51 Wreszcie jakas sensowna wypowiedz urzedasow! To samo powinno byc z OC i idiotycznymi ich przepisami - w tej chwili to podpisujesz i placisz, a dopiero jak cos sie wydarzy to ubezpieczyciel "se rozpatrzy" czy masz prawo do tego co wykupiles. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.pljtelecom.pl 27.05.09, 11:08 OK, ja nie rozumiem jednej rzeczy: 1. jak mozna podpisac umowe, a potem probowac sie z niej nie wywiazac, twierdzac, ze w ogole nie powinna byc podpisana ? 2. Dlaczego jak mam OC w firmie A, a sprawca w firmie B w ogole rozmawiam z firma B? Co mnie obchodzi firma B? Czy firma A nie powinna zalatwic formalnosci z firma B i obciazyc ja kosztami? 3. Mam ubezpieczenie na zycie. Ale jakos nie czuje sie pewnie. Bo na przyklad ubezpieczyciel powie rodzinie, ze wlasciwie to osoba z ktora zawarl umowe nie zyje.... I co wtedy? Umowa kolezenska ze znajomymi, ze pomoga mojej rodzinie wywalczyc odszkodowanie i utrzymaja ja przez tych kilka lat procesu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecik Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 64.80.3.* 27.05.09, 18:20 Pozwol, ze Cie oswiece... Wszedzie w cywilizowanym swiecie tak jest, ale pamietaj ze mieszkasz w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.09, 15:17 a jak ty to sobie wyobrażasz? może towarzystwo ma prowadzić przy każdym kliencie dochodzenie? każdego z góry traktować jak złodzieja i oszusta? jak ktoś jest głupi i leniwy to dostaje po łapach!!!gościu sam sobie jest winny! brał świadomie lub nieświadomie udział w okradaniu nasz wszystkich z niezapłaconych podatków - teraz może się wypałować!!! jeśli ja podrobię dokumenty i na ich podstawie wyłudzę kredyt to ja mogę mieć problemy. gościu brał udział w procederze fałszowania umowy kupna sprzedaży. BRAWO HESTIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Hestia to złodzieje! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 09:54 Wiadomo to nie od dziś, managementy całkowicie niekompetentny (dyrektorzyny z bożej łaski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE POLECAM HESTII Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.net.inotel.pl 27.05.09, 10:16 Ja rónież nie polecam Hestii za sposób podejścia do klienta i bałagan w ich papierach. Trochę przez tę firmę straciłem nerwów. Kiedyś na jakimś forum opisywałem już tę historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 91.198.179.* 28.05.09, 08:09 Znam wiele osób, które są zadowolone z ubezpieczeń tej firmy. Szkoda, że zazwyczaj one nie zabierają głosu w tego typu dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regdos Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.icpnet.pl 27.05.09, 10:39 Tytuł na głównej jest "Masz sprowadzane auto? Możesz nie dostać nic z OC" a treść dotyczy AC, nie róbcie z ludzi idiotów tylko zmieńcie tytuł adekwatny do treści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anfrzej Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.icpnet.pl 27.05.09, 10:54 miałem identyczną sprawę przeciwko warcie- z tego co mi mówił mój prawnik, to również inne towarzystwa chwytaja sie tych sztuczek w kazdym razie sprawę wygrałem, mimo iż trwała prawie 1,5 roku, jakby ktoś chciał to polecam mec macieja kacprzaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej polecam adwokata, który wygrał mi taką sprawę IP: *.icpnet.pl 27.05.09, 10:56 miałem identyczną sprawę przeciwko warcie- z tego co mi mówił mój prawnik, to również inne towarzystwa chwytaja sie tych sztuczek w kazdym razie sprawę wygrałem, mimo iż trwała prawie 1,5 roku, jakby ktoś chciał to polecam mec macieja kacprzaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubezpieczony Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:07 Polecam PZM-ot firma z tradycjami i pakiet ubezpieczeń godny rozważenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ua potwierdzam-PZMot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:12 od stluczki do wyceny 1 dzien do wyplaty 14. wyplata z ac w pelni satysfakcjonujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Przyjęcie składki powinno oznaczać zgodę na wypłat 27.05.09, 11:11 Przyjęcie składki powinno oznaczać, że nie firma uznaje stan prawny auta. Sprawdzanie stanu prawnego dopiero po szkodzie wyraźnie świadczy o chęci wydymania klienta. Jeżeli stan prawny był OK do przyjęcia forsy, to i przy wypłacie odszkodowania powinien być OK. Odpowiedz Link Zgłoś
sxk Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 11:29 prospekty napisał: > Brawo HESTIA !!! Zrobiliście sobie darmowo super reklamę :) Warto > podpiąć wątek, aby przestrzec następnych przed Wami He he już wiem gdzie nie ubezpieczać samochodu (nigdy) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 11:29 Tylko, że to chodzi o ubezpieczenie AC a nie jak w tytule podano OC. Jak zwykle bumelanci piszą artykuły. A jak ktoś kupuje auto z komisu i oficjalnie nie kupuje od komisu tylko od właściciela aby podatek ominąć. To gratulacje. Chciwy dwa razy traci. Pan poszkodowany zaoszczędził podatek który musiałby odprowadzić komis i teraz ma ... Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 11:36 Firmy ubezpieczeniowe są prywatnymi instytucjami. Nic im do tego skąd jest samochód. Legalnie czy nie. Mają prawo ubezpieczony samochód sami przeglądnąć przed ubezpieczeniem. Reszta ich nie obchodzi. Nie ich spra wa. Zawarli umowę, mają płacić. Odmowa spełnienia wypłacania odszkodo wań jest naruszeniem prawa. Komuna się już dawno w tym kraju skończyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton jak zwykle, polactwo=złodziejstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:24 a ta Hestia to nie przypadkiem obermafioso Krauze & Consortes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkl Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:33 no Hestia to swoje za uszami ma, ale jak większość... dwa: jeśli ów pan poszkodowany ma umowę kupna-sprzedazy na siebie i Niemca, to ma fałszywą umowę, jeśli twierdzi że kupił przez pośrednika, bo wtedy na umowie winien być pośrednik i on, za takie coś mozna beknąć za fałszerstwo dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jar Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 12:34 ubezpieczaj auto w PZU. To też niezły przekrętas ale wywiązuje się ze swoich zobowiązań, najwyżej nie zwróci pełnej kwoty tylko coś obetnie dla siebie, delikatnie mówiąc. Ubezpieczam się w PZU od 35 lat i tylko raz próbowali mnie nabrać na udział własny w AC. Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 12:47 też bym temu gościowi nie wypłacił-przeciz większość Polaków to przekręty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drwal Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 89.231.195.* 27.05.09, 13:15 Nie mierz innych swoją miarką... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELKA Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą IP: 195.242.90.* 27.05.09, 13:20 Sam jesteś przekrętem. Znam osobiście ten przypadek i wiem, że człowiek jest uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
alladyn-solar-batt Re: Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 15:58 chojowaty pracuje w firmie ubezpieczeniowej, zatem nie jest dziwne, ze szefowie placa mu za tej tresci wpisy na grupach dyskusyjnych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! 27.05.09, 12:50 Może sobie zmienią nazwę na "Renoma z o.o.". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmi Re: Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! IP: 165.72.200.* 27.05.09, 14:09 Jak najpierw oszukał Skarb Państwa zaniżając akcyzę to było ok. a teraz jak jego oszukano to niby wielka afeta. bylo kupic w kraju w salonie a nie niemiecki szajs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! IP: 195.242.90.* 27.05.09, 14:35 Widocznie Ciebie cwaniaku stać na kupno auta w polskim salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Córka Re: Brawo GW, dobra robota, tropić złodziei! IP: *.chello.pl 27.05.09, 17:06 Wez koles najpierw przeczytaj dokladnie artykul bo akcyzy bylo zaplacone jeszcze wiecej jak chcesz wiedziec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Auto ubezpieczą, ale pieniędzy nie dadzą 27.05.09, 14:51 Hestia w parze z komisowym cwaniactwem? Odpowiedz Link Zgłoś