szakar123 25.06.09, 20:47 proszę o opinie na temat mebli kuchennych na wymiar,gdzie fachowo i solidnie ,namiary na dobre sklepy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s Re: meble kuchenne na wymiar IP: 195.205.171.* 26.06.09, 01:20 sklepy ?? raczej drogo i masowo :-) szukaj małych ale solidnych firm stolarskich. podaj maila wyślę kilka wykonanych przez taka projektów i namiary . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
margarita-2 Re: meble kuchenne na wymiar 26.06.09, 07:17 Witaj, ja od paru miesiecy szukam ladnych i niedrogich mebli do kuchni, bylam w wiekszosci firm meblarskich i sa rzeczy albo bardzo drogie i ladne albo totalna tandeta, nie ma tej sredniej polki...Bardzo podobaja mi sie meble Rust,jakis czas temu orientowalam sie, ale cena mnie odstraszyla...Kiedys przypadkiem weszlam do salonu Rusta,zeby sobie chociaz poogladac piekne wystawki i okazalo sie, ze pojawil sie pod ich marka nowy produkt o nawie Witt-sa to podobno meble niemieckie etc..no i cena mnie zaskoczyla pozytywnie...naprawde niedrogo i porzadne wykonanie. Cena porownywalna z innymi ofertami firm meblowych, ale jakosc zupelnie lepsza...nie ma co porownywac. Oczywiscie wybralam oleine laminowana a nie naturalna, ale wugladaja bardzo ladnie,zdecydowalam sie juz i czekam na ostateczny projekt. W cz-wie jest salon Rust-a w Schott- cie. Mozesz sie zorientowac, maja piekna wystawke tych mebli. P.S.Obsluga na medal:) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: knd Re: meble kuchenne na wymiar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:41 Miałem ten sam problem, szukałem czegoś taniego ale nie tandetnego. Po wielu tygodniach poszukiwań zdecydowałem się na takie rozwiązanie: Mam dobrego gościa który przychodzi do domu robi pełen wymiar kuchni według tego jak ci się tylko podoba i widzi. Następnie z tymi wymiarami idziesz np. do firmy KORNER która znajduje się na ul. Legionów. Wybierasz sobie korpusy (wnętrza) - jaki materiał, jaka okleina itp. Czekasz trochę ponad 1 tydzeń, W tym samy czasie zamawiasz fronty, - i tu masz eldorado - mogą ci zrobić bardzo tanie fronty ze zwykłej płyty paździerzowej a jak chcesz coś lepszego to fronty z jakiegoś frezowanego mdf-u, Wybór materiałow, rodziajów frontów, oklein jest gigantyczny więc napewno coś znajdziesz. Jeszcze pozostaje zakupienie blatu i masz kuchnie ready. Chłopak o którym pisałem wcześniej może przyjechać do Ciebie do domu i ci wszystko poskładać lub Ci w tym pomóc (wszystko zależy od tego ile masz kasy). Suma sumarum kuchnia u normalnego stolarza który przyjechał i wymierzył kosztowałaby nas jakieś 3800 przy czym to samo (a nawet lepiej bo mogliśmy pozwolić sobie na lepsze materiały) jakieś 2 tys PLN - to już mówie o komplecie tj. korpusy, fronty, blaty, zawiasy, teleskopy do drzwiczek, szyby, oświetlenie, klamki - uchwyty. Jak jesteś zainteresowany proszę o maila na kmszyca@gmail.com - podam namiary do tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: meble kuchenne na wymiar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:23 do gsc knd to co proponujesz to taka trochę chałupnicza metoda dla kogoś kto lubi majsterkować.To tak jak byś poszedł do cas. lub ob. i chciał żeby ci doradzili jak zrobić meble.Metoda dla ludzi których stać na robienie wszystkiego dwa razy. Nic nie zastąpi dobrego stolarza.Tylko że o tym każdy musi się przekonać na własnej skórze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś