cristavo 28.07.09, 23:45 Co jest złego w tych sklepikach? Dopóki jest na nie popyt - niech sobie istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frogman ????? IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 01:04 jasne, w Zakopanem i Krakowie aż się roi od "produktów" góralskich cz regionalnych. Całe aleja dla medalików ??? Bzdety Odpowiedz Link Zgłoś
czestochowa40 Tych sklepów nie powinno być w Alejach 29.07.09, 05:19 Aleje to prezentacja miasta. Oczywiscie ze sklepy "za 4PLN" sa potrzebne, lecz czy naprawde w Alejach? Przeciez SUPERLUMPEKSU nie powinno byc w punktach reprezentacyjnych!Czy naprawde nie stac NASZEGO MIASTA na stworzenie odpowiedniego klimatu /handlowego i nie tylko/ w Alejach?Jeszcze jedna sprawa,toczy sie dyskusja, czy Aleje maja byc zamkniete dla ruchu samochodowego czy nie. Argumenty ze zamkniecie nawet III Alei bedzie szkodliwe jest debilne. Wystarczy wychylic nos poza Czestochowe i zobaczyc chocby Heidelberg! 5 /piec kilometrow/ zamkniete dla ruchu samochodowego!!!Wspanialy deptak, miejsce spacerowe dla tysiecy turystow!Kafejki,restauracje sklepy roznego rodzaju i jakos nikt nie krzyczy ze nie moze samochodem podjechac do stolika czy do sklepu!A wszystko to w CENTRUM miasta!Bez smrodu i spalin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warlock Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: 195.205.202.* 29.07.09, 06:26 Oczywiscie ,ze trzeba zlikwidowac "wszystko po 4 złote".Niechaj powstanie sklep "wszystko po 400 złotych", wtedy bedzie superowo,lansowo i bogato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 07:43 I pusto Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach 29.07.09, 18:03 Oczywiscie ,ze trzeba zlikwidowac "wszystko po 4 złote".Niechaj powstanie skle > p > "wszystko po 400 złotych", wtedy bedzie superowo,lansowo i bogato. Masz racje tylko proponuje "wszystko po 400 €€ " ,dla tych którzy cierpią na kompleks prowincji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 00:40 No i niech beda chodniki z betonowej kostki w Alejach. W sam raz pasuja do tych sklepow po 4 zl. Wszystko co lepsze wywerduje stopniowo z Aleji - np. do Galerii - niech sie kupcy potem nie dziwia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaaca40 Tych sklepów nie powinno być w Alejach 29.07.09, 07:11 A co jest złego w tych sklepikach? I kto tu pieprzy o reklamowaniu miasta!?....Tymi osranymi bankami!!!??? to tak ma wyglądać wizerunek alei? Moim i wielu mieszkańców zdaniem tego typu sklepików powinno być jak najwięcej no i oczywiście kafejki gdzie można by wypić nie drogą kawkę i zjeść smacznego loda(ale nie te g... co u włocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.54.175.169.tvksmp.pl 29.07.09, 15:38 jaaca40, z bankami się zgadzam w zupełności! Póki co tyle się tego namnożyło, że jeden przy drugim! I w 90% żywego ducha! Ktos do nich zagląda w ogóle? Jakim cudem oni się utrzymują/płacą czynsz??? Jestem zdania, że banki mogą być (w końcu demokracja jest) ale wygoniłabym towarzystwo na I piętro!!! że niby jak teraz idę Alejami, i widzę obok te okna bankowe, to mam sobie pomyśleć: "chyba wezmę dziś kredycik, albo od razu ze trzy, a co mi tam!" taka psychologia biznesu? taaa.... Jakby ktoś chciał (i mógł) dostać kredyt to by ich i na piętrze znalazł! A parter to miejsce na sklepy, kawiarnie, kwiaciarnie, galerie, itp. Wtedy faktycznie Aleje miały by odpowiedni wygląd. Ale chyba niedoczekanie nasze..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 08:21 a może turysci sie tez wtych sklepach zaopatruja;d widocznie musza istniec maja dobre zyski :D wystarcza im pieniedzy na palcenie czynszu Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach 29.07.09, 09:08 A nie mógłby o tej sprawie zadecydować rynek? Dopóki Aleje są nieatrakcyjne, zasmrodzone i hałaśliwe, dopóty czynsze w nich będą takie, jakie są. Jeśli jest popyt na artykuły sprzedawane w jakimś sklepie i stać go na taki czynsz, to niech sobie będzie. Trochę to niebezpieczne decydować o tym, jakie sklepy mają prawo być w Alejach, a jakie nie. Przypomina mi to dyskusje sprzed lat o sex shopach i o kasynie. Myślę, że jeśli właściciel kamienicy dogaduje się z właścicielem sklepu, to nikomu nic do ich umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak to Re: w centrum aten też są sklepy po 2 euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:00 nie wiem czemu przeszkadzają sklepy po 4 zł w centrum częstochowy, kiedy takie same i to dużo można znależć co krok w stolicy grecji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyGW przecież GW robi swoją politykę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:29 ma w tym interes, że tak postopnuje obrońców życia Alei i w Alejach na pewno zleconka z UM a zaraz będą z Jurajkiej zwykły geszeft i nic więcej bo kultury sami nie znają wiedzą co robią a co dostaną od jak to mówią kamieniczników chyba kopa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.54.169.252.tvksmp.pl 29.07.09, 10:59 A ja wolę 100 takich sklepików niż kolejną, durną galerię z zagranicznym kapitałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do autora !!!!!!!! Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 12:24 Czlowieku w jakim Ty swiecie zyjesz ?! CHCesz nakazywac innym czym maja handlowac i gdzie ? Chyba CI ktorzy otworzyli takie sklepiki wiedza co robia bo choc towar tani czynsze w alejach wysokie !!!!! a jak chcesz innym nakazywac to musisz przeniesc sie do prlu despoto !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 29.07.09, 12:48 A dla mnie Aleje N.M.P. to Aleje Bankowe. Minie tam te sklepiki nie przeszkadzają, co w nich jest złego?? Za to marketów mamy dużą ilość i jak mnie się zdaje to chyba za dużą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 13:35 W alejach powinny być tylko banki i kościoły(to prawie to samo) i broń boże szaletu niech wszyscy leją i srają po bramach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:36 Kto nie chce w Alejach sklepów tylko handel stolikowy, biskup walnie mu kilka cepów siostra wygna go z alkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-))) Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 00:08 debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.54.175.169.tvksmp.pl 29.07.09, 15:47 a częstochowski szalet to już kompletnie inna historia... ... przejeżdżałam kiedyś przez mieścinę Chmielnik zwaną, i nie wiem czy tamtejszy samorząd się rzucił, czy im "Unia zasponsorowała" :) ale niech się schowa Częstochowa, bo Częstochowa to dopiero WIEŚ! a Chmielnik pod tym względem WIELKIE MIASTO! tam się człowiek nie boi, że sepsy dostanie, albo się do czego "przyklei"! bez opłat, czysto pachnąco - szkoda, że gdzieś indziej da się żeby było przywoicie, a u nas w pierwszej kolejności fontanny się stawia(żeby ładnie do wyborów wyglądało, bo jak tu kiblem się chwalić. O, fontanna, to brzmi dumnie!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micha Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 16:06 Kto kibelków nie buduje lecz zamyka w centrum miasta, to biskup co nie głoduje i wronka też ogoniasta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oi Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.rev.masterkom.pl 29.07.09, 16:16 U nas właśnie do fontann się siusia-przy dworcu pkp,przy Śląskiej,koło mrówkowca czy na promenadzie.No ale jak niema gdzie a gdzieś trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 06:56 Na dwoorcu jest duza toaleta - nie super ale jest. Ale jak szkoda 2 zl, to juz nic nie pomoze. Widzialem juz nie raz jak "oszczedni" robia w krzakach, chociaz obok jest toaleta, tyle ze trzeba wylozyc troszke kasy, a po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: przecież GW robi swoją politykę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 01:11 Prezjdz sie do Parku pod JG i zwiedz miejscowy szalet - czysciutko i nowoczesnie, a ile osob krzyczalo po co taki drogi szalet. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowywsieci [...] 29.07.09, 16:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeewkaaa Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.alfanet24.pl 30.07.09, 10:33 MIejsce tandeciarni po 4 zł i podobnych jest na ulicach pobocznych, w podwórkach. Aleje powinny być reprezentacyjne.Nie robić wiochy większej niż jest!!! Zadnego buractwa po 4zł nie ma na Nowym Świecie, na ,krakowskim Rynku też nie widziałam /na bocznych uliczkach owszem/. Owszem są pamiątki lokalne ale nie z grupy "po 4 zł". Reasumując nie ma nic żłego w sklepikach po 4zł, ale powinny mieć swoje miejsce. I na pewno nie w Alejach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzz Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.prenet.pl 30.07.09, 12:00 co komu przeszkadzają te sklepy - chce to wchodzę, nie to mijam. Gdyby i jeszcze je pozamykać to było by aleje ale bankowe:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6789 Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.adsl.inetia.pl 30.07.09, 14:09 Coraz więcej bałaganu w centru.Ale to są winni ludzie którzy takie dziadostwo kupują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Re: Tych sklepów nie powinno być w Alejach IP: *.centertel.pl 30.07.09, 20:53 Oczywiście, że tych sklepów nie powinno być w Alejach!!! To pierwszy stopień do piekła. Mam nadzieję że nie otworzą tu ciucholandu albo chińskiego centrum. Zobaczycie , jak tego nie powstrzymają to w Alejach zostanie tandeta. Aleje powinny być znane z marki i klasy w całej Polsce. Takie sklepy mogą być ale np. w Al. Wolności czy gdzie indziej. W samych Alejach już dawno powinny być sklepy jak np. H&M, Zara, Pull&Bear itp.i np Pizza Hut.A tak to jest chała i kupcy będą narzekać że im GJ klientów zabiera. Zjedzą nas ładnie mówiąc tym czymś po pare złotych. Chińszczyzna spod wersalki, sztuczne kwiaty i co jeszcze? Wszędzie ale nie w Alejach. Błagam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123123123 Tylu Bankow i Kredytow nie powinno być w Alejach IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 13:43 te wszystkie banki i kredyty powinny zniknac z Aleji w wiekszosci to one psuja klimat gdzie sie nie spojrzy to Bank na Banku, kredyty na kredytach nie ma gdzie wyjsc w Aleje bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś