Dodaj do ulubionych

bilans dwulatka

28.09.09, 13:32
Witam !Własnie czeka nas jutro bilans dwulatka.Mam pytanie moze Mamy podziela sie swoja opinia jak u Was taki bilans wygladał?Na co szczególnie lekarz zwraca uwage i na co jako rodzic nalezy zwrócic uwage...Moze któras Mama ma swoje przemyslenia lub uwagi....dziekuje z góry
Obserwuj wątek
    • somebody1234 Re: bilans dwulatka 28.09.09, 13:35
      smile u nas??? ważą, mierzą, patrzą ile dziecko ma zębów, badają pod kątem krzywicy
      itp, ogólne badanie czyli serce itp (osłuchowo) i to generalnie chba wszystko
    • shellerka Re: bilans dwulatka 28.09.09, 13:37
      u nas przy okazji bilansu pani pediatra stwierdziła, że synek ma sklejke
      (przyklejony napletek) i ze koniecznie trzeba cos z tym zrobic - jak sie potem
      okazalo - pani doktor ma meza chirurga dzieciecego i zaraz pojawila sie
      propozycja zrobienia tego zabiegu tego samego dnia u nich w przydomowym gabinecie.
      skorzystalismy oczywiscie, ale do dzis pewna nie jestem czy dobrze wtedy zrobilam.

a tak poza tym, to no cóz... pytala co umie, jak sie rozwija - taki wywiad
      raczej. obejrzała, osłuchała i tyle.
      acha - u nas byly problemy z nadpobudliwościa, wiec przy okazji poprosilam o
      skierowanie do psychologa dzieciecego, zeby sprawdzic czy wszystko o.k.
    • skoobuss Re: bilans dwulatka 28.09.09, 15:53
      Ja byłam 3tyg temu na bilansie dwulatka. Lekarka dokładnie syna obejrzała,
      skóre, uszy, gardło, zęby, siusiaka, skórke na głowie. Osłuchała płuca i serce
      (wyszły szmery), potem jescze sprawdziła jak chodzi, oczywiscie został
      zmierzony, zwazony... Ogólnie uznała, ze wszystko jest idealnie oprócz tych
      szmerów. Dostał skierowanie na badanie kwi i moczu, a potem na wypadek wysle nas
      do kardiologa. Chyba niczego nie ominęłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka