aromatyczna_kawa 02.03.10, 20:23 Jaki wybrać materac do łóżka dla 3 latka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alkara Re: Materac do łóżka 02.03.10, 20:52 My mamy zwykły, gąbkowy bo przed nami dopiero nauka nie sikania w nocy, więc taki łatwiej wymienić. Leży on na stelarzu żeberkowym i jest wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
figamarta Re: Materac do łóżka 02.03.10, 21:08 Najtanszy My mamy zwykly sprezynowy z wkladka kokosowa, kupiony w Jysk. Gdy osiagnie słuszna wage, czyli za 10 lat mniej wiecej, kupimy porzadny, strefowy ze sprezynami kieszeniowymi. Zasikiwaniem sie nie martwie, kupilam w aptece podklad higieniczny dla obłoznie chorych i polozylam pod mate ochronna i przescieradlo. Materaz nie ma prawa sie zamoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Materac do łóżka 04.03.10, 08:59 my kupiliśmy na sprężynach kieszonkowych plus jakieś dziwne wartswy, do tego mamy matę lateksową. kupowane w ikei. Odpowiedz Link Zgłoś
iit2 Re: Materac do łóżka 04.03.10, 21:53 materac jest najważniejszy i kupcie najdroższy , na tym nie wolno oszczędzać. My kupiliśmy w Ikei, to Jest podstawa, łóżko jest sprawą drugorzędną. Odpowiedz Link Zgłoś
z_iza Re: Materac do łóżka 04.03.10, 22:06 Ja przy zmianie łóżeczka kupiłam materac lateksowy i jestem bardzo zadowolona i synek również nie narzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Materac do łóżka 22.07.10, 20:17 Wczoraj zadlam pytanie o lozko, dzis pytam o materac, bo postanowilismy , ze łóżko zrobi nam stolarz. Materc będzie lezal bezposrednio na plycie łóżka (tak ma łóżko mendel z ikei)i dlatego zastanawiam się na jego (materaca) gruboscią. Może ktos mi podpowie? Materac kieszonkowy estrella lux (leteks plus sprezyny w kieszonkach) ma 19 cm, w rozsądnej cenie jest tez caly lateksowy (sueno), ale ma tylko 11 cm. Cz to nie za malo? A wogole na co powinnam zwrocic uwagę kupując materac dla 5 latka z wagą ok. 22 kg. Materac kupuję na dobrych kilka lat... Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Materac do łóżka 22.07.10, 21:01 Ja też jestem zdania, że na materacu nie ma co oszczędzać. Przesypiamy 1/3 życia, więc materac ma duże znaczenie. Ja też zmieniam dziecku łóżko. Zamówiłam materac Estrella lux na sprężynach kieszeniowych obłożonych lateksem. Czytałam bardzo wiele dobrych opinii na temat tego materaca, więc go zamówiłam. Czekam już 2 tydzień, bo firma ma obecnie przerwę urlopową i trzeba czekać 4 tyg : ( Łóżko kupiliśmy w Ikei. Pani powiedziała, że ta wysokość 19cm będzie pasować. Najlepiej zapytać sprzedawcy. Zwróćcie uwagę, że stelaż ma też istotne znaczenie. Ze złym stelażem materac nie będzie pracować tak jak powinien. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Materac do łóżka 22.07.10, 22:05 Hmmm, a jaki wybraliscie materac do estreli? Ja zamowilam dla siebie też estrelle lux na stelażu flex 7 polowym. Tam mi doradzono w sklepie...A co do dziecka. Ma miec łóżko na wzor tego: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309 , myslalam zupelnie nie dawac stelaża, tylko bezposrednio na plycie materac. Ale moze zle myślę? Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Materac do łóżka 22.07.10, 22:31 Stelaż wybraliśmy taki www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10160229. Tak szerokiej wiedzy to nie mam, ale wydaje mi się, że jakiś stelaż powinien chyba być? Ale też mogę się mylić Nie bez powodu jest tyle rodzajów stelaży dedykowanych pod odpowiednie materace. Np te regulowane najlepsze są między innymi pod materace lateksowe, bo są giętkie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Materac do łóżka 22.07.10, 22:34 Nie wiem czy ten link działa, bo mnie wyskakuje błąd, ale stelaż kupiliśmy w Ikei za 115zł nazywa się SULTAN LÖDINGEN Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Materac do łóżka 23.07.10, 00:15 Ja zamowilam stelaz flex 3 polowy z tej samej firmy co materac estrella lux, ale dzis poczytalam i chba jednak sprobuję zmienic zamowienie. A co do materaca dla dziecka... tak sobie myslę, czy nie lepiej dolozyc i kupic materac caly lateksowy? Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Materac do łóżka 23.07.10, 09:25 Na razie mój typ to sueno z Koła. Jeszcze nie wiem, czy zwykly (tanszy) czy sueno minor (grubszy od zwklego). iem jżteż, ze do materacy lateksowych musi byc stelaż. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Materac do łóżka 23.07.10, 22:46 Ja też zastanawiałam się nad całym lateksowym, ale doszłam do wniosku, że ten będzie lepszy. Czekam więc na Estrellę Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Materac do łóżka 23.07.10, 22:50 P.S. Piszę cały czas o materacu i stelażu dla dziecka, bo doczytałam teraz, że piszesz też o materacu dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Materac do łóżka 24.07.10, 20:56 Dla siebie już zamowilam, wlasnie estrelle lux lato zima i stelaz duoflex. Dla dziecka jeszcze nie zamowilam. Moj typ to sueno- lateksowy. Teraz czytam na temat piankowych, jakas nowość pianka wysokoelastyczna Bultex, dokladnie oglądalam model zefir aqua. Model polecany dla dzieci i mlodzieży. No i powiem szczerze, ze trochę w kropce jestem, bo nie bardzo wiem, na ktory sie zdecydowac. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Materac do łóżka 24.07.10, 21:22 Pianka wysokoelastyczna jest za miękka, radzę poczytać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Dzięki mawi 25.07.10, 14:21 Dzięki za podpowiedź. Poczytam. Teraz zastanawiam się, czy sueno wystarczy, czy dolozyc 200 zl i kupic sueno minor (grubszy, ma 15 cm, sueno ma 11,5 cm). Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Dzięki mawi 25.07.10, 23:48 Nie wiem, musisz już sama zdecydować, napewno trochę już poczytałaś, więc więcej już na temat materacy wiesz. Ja wybrałam dla swojego dziecka estrellę lux bez stref twardości. Dzwoniłam też do producenta tego materaca, bo wiedza sprzedawców w sklepie wydała mi się nie wystarczająca. Zapytałam czy ten materac nadaje się dla dwulatka, powiedziano mi, że jak najbardziej, więc na tym się skończyły moje poszukiwania. Życzę trafnego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 mawi 26.07.10, 08:59 A jaki masz stelaż do tego materaca? Sama sklaniam się do stelaża z prostych klepek ktory to stelaż zrobi mi stolarz jak będzie mi robil łóżko. Sobie zamowilam duoflex. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: mawi 26.07.10, 13:53 Napisałąm już wyżej SULTAN LÖDINGEN kupiony w Ikei Odpowiedz Link Zgłoś