dziefczynka_82 30.05.10, 00:13 zamiast Jezu! mówi Edziu! No i tak na przykład idzie sobie dziś po pokoju, potkneła się ... Edziu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziefczynka_82 Re: Marysia 20 miesięcy 30.05.10, 22:00 Mama: Marysia ile masz lat? M:Ći! Mama:A nie dwa? M:Nie,nie dła!Ći (pokazuje na palcach) Mama:Na pewno nie dwa? (mama pokazuje na palcach) M:Nie Ći! Mama robi minę pełną zrozumienia... M: No. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Marysia 20 miesięcy 01.06.10, 13:50 świetne są te pierwsze mądrości... Z rozrzewnieniem wspoimnam ten czas u mojego dziecka, choć teraz ma tylko 10 miesięcy więcej. Edziu wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Re: Marysia 20 miesięcy 13.06.10, 23:25 Pora kolacji... Mysia chcesz bułe? TAK. Z serkiem? TAK. Zjesz? NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
wychowanie-w-wierze Re: Marysia 20 miesięcy 27.06.10, 13:29 dziefczynko prześlij nam kilka informacji o sobie, puste zgłoszenia są odrzucane. Jakiej jesteś denominacji? Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 do wychowanie w wierze 30.06.10, 23:32 Kiedyś z ciekawości weszłam na Wasze forum i poczytałam wypowiedzi.Ktoś chciał żeby podać propozycje fajnych modlitw do nauki dla małych dzieci. A ja mam taką propozycję: Do Ciebie Boże rączki wznoszę, o zdrowie mamy i taty proszę. I niech mnie także od wszego złego na każdym kroku aniołki strzegą. Jeśli ja nie mogę to Ty dodaj. Nie wiem co to jest danominacja Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Re: Marysia 20 miesięcy 23.06.10, 23:16 Marysia ostatnio uwielbiła sobie jaja na miękko...chce je zawsze na kolacje i na śniadanie.Z wiadomych powodów ma je ograniczne do 1 co drugi dzień.... Wieczorem, już po kolacji i kąpieli Marysia czeka w kuchni aż mami zrobi mleko. Tatu wraca z zakupów i rozkałada je po szafkach. Wkłada jaja do lodówki.. Marysia: JAJO DAJ! (ble ble ble że nie można tak często) płacz i wymodlone jajko się gotuje. Młoda nie może się doczekać, pochlipuje nad talerzem. W kooońcu JE dostaje. Bierze jajo do ręki, z czułością na nie patrzy i niczym u Szekspira Julia do Romea: JAJCIO, JAJCIO...MOJE JAJCIO.. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Marysia 20 miesięcy 28.06.10, 10:57 > JAJCIO, JAJCIO...MOJE JAJCIO.. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_m1 Re: Marysia 20 miesięcy 27.07.10, 00:55 a mi sie najbardziej podobało: JAJO DAJ! wyobraziłam ja sobie jako te mewy z"Gdzie jest Nemo?"! super Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 no dobra... to też napiszę... :-) 30.06.10, 23:44 Ostatnio Tatu ogląda namiętnie Mundial.Nie każdy mecz kończy się po jego myśli. Po którymśtam skomentował: No i koniec, kur..mać. Następnego dnia Marysia FAMA je danonka(mniam mniam). Grzebie łyżeczką w kubeczku i grzebie.Połowe nietrafione do buzi leży na dywanie. No i już nie boło czego wygrzebać w tym kubeczku a Marysia: No i koniek, kuma mać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 śśśś 03.07.10, 00:27 Tłumaczyłam dziś Marysi żeby nie mówiła Tatu tylko Tatuśśś. Za chwile młoda poszła do babci do ogrodu i woła: BABCIUŚŚŚ! Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 :-) hi hi 29.07.10, 22:29 Idziemy do mojej siostry, która mieszka 2 ulice od nas. Mamai, tatuśś i Milisia. Zbiera się na burzę. Nagle słychać GRZMOT... Marysia robi oczy jak spodki: Mami! Boziu pieldzi! Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 kolejny posiłek 02.10.10, 15:45 Jemy picce. Właściwie to Mysia je ją chyba pierwszy raz... Mamingu pyplosie KEPUCZU. ps. awansowałam ostatnio z mami na maminga kepucz = keczup Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 :-) 06.10.10, 10:43 Maming: Marysiuu... Marysia: Plosie Mamisiuu... Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Re: Marysia 20 miesięcy 08.10.10, 08:47 Marysia koniecznie chce żebym jej rozłupała orzecha. Ale nie wiem gdzie tatek dał dziadka do orzechów. -Marysia nie umiem tak rękami rozłupać... -Mamingu UM ! Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Marysia 24 miesiące 03.11.10, 15:15 Mysia: Mami .. zobacz jaką mam fajną podpaskę na włoski Mami: Zadymiiista... (chodziło o opaskę na włosy) Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Re: Marysia 24 miesiące 03.11.10, 15:20 W kuchni.... Marysia wyciąga blache do pieczenia: BEDE PIEKOWAĆ ĆAŚTO - oznajmia Mami: OK Marysia wyciąga spinacze do bielizny: BEDE PIEKOWAĆ ĆAŚTO SPINACZOWE Po czym poukładała spinacze do blachy i wsadziła do (zimnego) piekarnika Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Marysia 24 miesiące 04.11.10, 19:33 Mysia: Mami .. zobacz jaką mam fajną podpaskę na włoski > Mami: Zadymiiista... Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Rogi Jelenia 29.12.10, 22:39 Mery bawi się plastikowymi zwierzątkami (ulubiona zabawa). Stado zwierząt dzikich i domowych liczy dwadzieścia świętych, nietykalnych, ukochanych, wszędobylskich i łatwogubnych osobników. Pewnego pięknego wieczora Mysia przybiega z płaczem.... - O nie!!!! Mami!!! Ratowaj! złamały sie Logi Lelenia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 nasz pies :-) 29.12.10, 22:41 Skarżycielkim tonem: Maminku! Kuba mnie podlizał! (= polizał) Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 depresja 29.12.10, 22:43 Marysia siedzi cicho w fotelu. Nagle zaczyna śpiewać: ZNOWU W ŻYCIU MI NIE WYSZŁO.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Marysia chce dzidziusia... 28.01.11, 14:20 - Mami...a urodzis mi dzidziusia? -Kiedyś Ci urodzę. -To muse powiedzieć Tatusiowi ZEBY CI WSADZIŁ. - (!!!)..... żeby mi CO wsadził ?!?! - No dzidziusia do brzucha. - (Uff) Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 do czego służy.... 02.03.11, 07:46 Mami: Marysia a do czego służy noga? M: do chodzienia Mami:A do czego służą oczy? M: do pacienia Mami: A do czego służy pipa? M: Do sikania Mami: A do czego służy pupa? M: do KUPANIA Mami: Aaaa do czego służy nos? M: do KIPANIA Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Marysia 2,5 04.06.11, 07:15 Wchodzę do pokoju... moje dziecko rozmawia przez telefon (FAMA ODEBRAŁA) i wryta staję i się przysłuchuję jak rozmawia z moją koleżanką Jola: Marysia daj mamę Marysia: Nie Jola: (...) Marysia daj mamę M: NIE BO TO MOJA i tak pare razy Jola zdurniała ja mało nie pękłam ze śmiechu chodziło o to, że NIE BO TO MOJA MAMA... biedne dziecko myślało że ma mamę oddać Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 kofam cię... 13.07.11, 21:56 Marysia: Kofam Cię moja kofana mamo GRUBASIE!!! Mami: Kofam cię moja kofana córko ŚWINIO.... Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 tato nie denerwuj mnie.... 13.07.11, 22:00 Mama w łazience... Tato się bawi z Marysią w pokoju. Marysia zaczyna łobuzować. Tato: Marysia nie rób tak, przestań. ........bez reakcji Tato: Marysia przestań!!!!!! Marysia: Tato nie denerwuj mnie! MAMOOOOO TOTO MNIE DENEEERWUUJEEE!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 bątal... 15.07.11, 04:46 Marysia zła na tatę opiernicza go : Ty Bątalu!!!! Ty FstręciuFu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 podsłuchane.. 13.08.11, 00:24 -Ciociu a dinozaury jom dzieci? - Nie... nie jom. rozmowa Marysi lat prawie 3 z ciocią lat 75 Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Re: podsłuchane.. 13.08.11, 00:26 MAMOOOO!!! Zrobiłam kupeee!!! WYTRZ mi dupeee!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: podsłuchane.. 17.08.11, 14:06 dziefczynka_82 napisała: > -Ciociu a dinozaury jom dzieci? > - Nie... nie jom. > > rozmowa Marysi lat prawie 3 z ciocią lat 75 Jom moja też mówi i wią(wiom??) (wiedzą)... Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 wietrzny dzień...... 19.08.11, 23:11 Ogólnie to nie wolno mi czesać kucyków. Mery nie cierpi...więc dziś moje zaskoczenie podwójnie sięgnęlo zenitu... : Mamo.. zrób mi kucyka DO FOLELY bo mi ułosy wiatl lozwiewa. =do cholery = włosy Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 pierwsze dni w przedszkolu są baaaaaaardzo trudne 06.09.11, 21:36 mama: Marysia jak było w przedszkolu? Marysia: Fajnie. mama: Co robiłaś? Marysia: Płakałam. ..... cośtam cośtam opowiada o przedszkolu mama:A co tam jest fajnego? Marysia: zielony papier toaletowy mama: Marysia dlaczego nic nie zjadłaś w przedszkolu? Marysia: Bo JEDZEŃ mi nie smakuje. Pertraktacje rano przed wyjściem: Mamo, a może ja pojade sobie z tobą do pracy, ty będziesz sobie pracować a mnie twój pan dyrektor przytulać... (Pana Dyrektora nie zna, wie tylko że mi każe pracować- chodziło o to,żeby nie iść do przedszkola) Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 ładne coś u chłopczyka... 11.09.11, 19:37 Mamusiu widziałam w przedszkolu chłopczyka z siurakiem - Jak wyglądał? Ooo..takie.... ŁADNE COŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 u Cieli... 30.08.12, 23:42 Wracamy spacerkiem z zakupów. Przy drodze rosną drzewa - nie mają koron, same pnie... Marysia:a gdzie te dżewa mają liście? mama: Ucieeli.... Marysia: Ale ja nie wiem gdzie ten Ciela mieszka! Odpowiedz Link Zgłoś
najeeli strasznie przeklina to Twoje dziecko 21.02.13, 21:31 na Twoim miejscu bym sie nad tym zastanowiła, zamiast się zachwycac Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Re: strasznie przeklina to Twoje dziecko 10.04.13, 22:57 Nie zachwycam się Zapisuję śmieszne powiedzenia - takie forum Chodzi ci o kuma mać powtórzone po ojcu czy o coś jeszcze? Bo jakoś nie zauważyłam żeby Mysia "strasznie przeklinała"? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 Re: Marysia 4,5 l. 22.08.13, 00:41 Jestem księżniczką. Czekam na swojego księdza na rumaku. Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 księżniczka... 22.08.13, 00:46 M. bawi się z koleżankami - sąsiadkami w ogrodzie obok. Nagle słyszę mamoooo...!!! mamooo!!!ale byłam zajęta i szybciej doszła babcia "na ratuynek". Babciuuu... zawołaj szybko mame!! mamoo...!! Rzuciłam wszystko i poleciałam "na ratunek" - co się stało? ...- Mamo czy w spodniach też jestem księżniczką? Liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
olenka739 Re: Marysia 20 miesięcy 09.09.13, 10:55 nie mogę się doczekać aż mój mały zacznie mówić ale to jeszcze troszkę, Weronika mówiła tak fajnie "oo matkoo" Odpowiedz Link Zgłoś
dziefczynka_82 przedszkolny romans (5lat) 23.12.13, 20:08 Mamo a pani dziś pokrzyczała mnie i Kube... Dlaczego? Za co? Bo powiedziałaa.. że nie możemy się całować pod stołem! (OJ!!) No to dobrze wam powiedziała. I potem całowaliśmy się w kącie tak żeby nikt nie widział.... (OJJ..) Odpowiedz Link Zgłoś