Dodaj do ulubionych

witaminy i leki ziołowe

08.03.11, 18:54
Serdecznie witam wszystkich Rodziców i Opiekunów!

Jestem młodym lekarzem, prowadzę badania naukowe dotyczące leczenia dzieci za pomocą preparatów ziołowych oraz podawania maluszkom witamin K i D.

Uprzejmie proszę o wypełnienie anonimowej ankiety dotyczącej tych zagadnień - Państwa pomoc będzie nieoceniona, pozwoli na stworzenie artykułu dotyczącego bezpiecznego stosowania wyżej wymienionych preparatów u dzieci.

Będę bardzo wdzięczna za poświęcony czas.
W razie ewentualnych wątpliwości, chętnie odpowiem na Państwa pytania

Pozdrawiam

Monika
Obserwuj wątek
    • krakersowa Re: witaminy i leki ziołowe 08.03.11, 19:02
      www: ankietka. pl - następujące ankiety:
      "witamina K"
      "ankieta witaminy"
      "ankieta zioła"

(ankieter jackal)
    • agnieszka_i_dzieci Re: witaminy i leki ziołowe 08.03.11, 21:03
      A dlaczego w ankiecie na temat wit. K nie ma opcji,że dziecko było karmione piersią dłużej niż do 12 mies (pyt.17) ? A w pytaniu 23 brak miejsca na wpisanie innej opdowiedzi przy zaznaczonym okienku "inne - jakie?".
      Ankieta o ziołach: pyt.4 - kiepsko sformułowane odpowiedzi - chcąc zaznaczyć opcję podawania ziół bez konsultacji lekarskiej automatycznie zaznaczam, że to leki bezpieczne, a w/g mnie są bezpieczne rozsądnie stosowane; pyt.8 - brakuje mi odpowiedzi "częściej niż leki farmakologiczne"
      I jak tu wypełniać ankiety zgodnie z prawdą? tongue_out
      • krakersowa Re: witaminy i leki ziołowe 09.03.11, 19:33
        dziękuję za uwagi, będę miała je na względzie modyfikując badanie smile
    • budzik11 Re: witaminy i leki ziołowe 09.03.11, 20:07
      W "Ankiecie witaminy" w pyt. 17, 18 nie da się odpowiedzieć jeśli podawało się wit. D. - a odpowiedź jest wymagana.
      W pyt. 19 też nie ma opcji "nie wystąpiły" - nie da się odpowiedzieć.
      W pyta. 20 "czy podaje pani wit. D podczas stosowania kremu z filtrem" - nie da się odpowiedzieć, jeśli nie stosuje się kremu z filtrem (o co wcześniej jest pytanie). Czyli ankieta źle skonstruowana, nie da się wypełnić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka