Dodaj do ulubionych

Odszczekuję tę Paulę

15.03.11, 19:58
Mój synek wyrażnie stracił apetyt. O wszystko obwiniałam Paulę, a powodem był multisanostol. Do Pauli też chyba nie wrócimy po tym, co przecztałam na forum. Piszę o tym, jako podpowiedż dla innych matek, gdy ich dzieci nagle straca apetyt i będą miały zatwardzenie itp.
Obserwuj wątek
    • zjawa1 Re: Odszczekuję tę Paulę 15.03.11, 20:54
      O, co chodzi z Paula?
      O zatrucie itp? Ja wychodze z zalozenia, ze absolutnnie wszystkim mozna sie zatruc. A jesli o chemie, to prawie wszystko ja teraz ma wsobie... niestety!
    • aleksandra1357 Re: Odszczekuję tę Paulę 15.03.11, 22:29
      Ale ten multisanastol to przecież witaminy na apetyt są? Mi lekarz kazał tym mojego niejadka faszerować, ale skończyło się na jednej małej butelce.
      • w_miare_normalna Re: Odszczekuję tę Paulę 15.03.11, 22:49
        Multi Sanostol
        Wskazania: MULTI SANOSTOL stosuje się zapobiegawczo i leczniczo w stanach niedoboru z zwiększonego zapotrzebowania na witaminy, zwłaszcza u dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących; w objawach niedożywienia, braku łaknienia, nawracających zakażeniach, stanach wyczerpania i zmęczenia, zwiększonego wysiłku fizycznego i umysłowego, okresach rekonwalescencji po przebytych chorobach, antybiotykoterapii.
    • w_miare_normalna Re: Odszczekuję tę Paulę 15.03.11, 22:45
      Mojej córce podaje Multi Sanostol od listopada i właśnie w najbliższych dniach wybieram się do apteki po nowe opakowanie. Jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze smak jest super, także mała chętnie łyka. Po drugie od kiedy zaczęłam podawać systematycznie to mała nie choruje (a straszny z niej chorowitek uwierz mi). No jedynie ta cena troszkę mnie zdumiewa, ale czego się nie robi dla naszych kochanych dzieci.
      Rozwolnienia czy zatwardzenia zdarzają się u nas często bo mała ma uczulenie na kilka produktów (w tym białko i cytrusy), a braku apetytu nie zauważyłam bo od grudnia jest na sterydach także zdecydowanie woła jak jest głodna smile
      Także co lek to opinia.

Mama Roksany, ur. 16/06/2008 .
      • ancymon123 multi-Sanostol 16.03.11, 10:09
        Ja kupiłam wielką butle multi-Sanostolu za 36 zł. To chyba nie jest drogo. Podawałam po tym jak mały raz po raz dwa razy sie przeziębił. Nie wiem czy to sanostol czy cos innego, ale potem ponad miesiąc był spokój, a teraz tylko katarek 4 dni i tez po wszystkim. Teraz kupiłam Immunorutin C. Skończymy butelkę (taka malutka) i wtedy zobacze.
        PS. wg mnie ta mała butelka drożej wychodzi, bo 13 zł zapłaciłam (ale to co innego, bo na bazie aloesu).
    • rolly_mo Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 10:06
      Wkurza mnie takie nadawanie na deserki, słodycze, cukier we wszystkim, chemia, trucizna, a mamusie ładują w dzieciaki witaminki, syropki, pierdotki , a to dopiero nic innego jak chemia.
      Nudne już to wyczytywanie w co drugim poście, ze to szkodzi tamto szkodzi. I nie wierzę w to, że większosć matek własnoręcznie robi dzieciom twarożki, lody i takie tam inne cuda.
      Człowiekowi do życia potrzebny i cukier i tłuszcz i ....... bakterie wiadomo, że w odpowiednich ilościach. Jak ktoś pisze, że podał dziecku colę (ło matko!!!) to wiadomo, że dzieciak nie pije tej coli codziennie po 2 litry. Albo, że dał czekoladę (o zgrozo!!), to przecież też nie dwie całe czekolady. Zachowajmy coć trochę rozsądku w tym naszym, i tak juz zwariowanym, świecie.
      • leneczkaz Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 10:27
        Idziemy na piwo? smile
      • mamajulki05 Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 10:54
        rolly_mo napisała:

> Wkurza mnie takie nadawanie na deserki, słodycze, cukier we wszystkim, chemia,
        > trucizna, a mamusie ładują w dzieciaki witaminki, syropki, pierdotki , a to dop
        > iero nic innego jak chemia.
        > Nudne już to wyczytywanie w co drugim poście, ze to szkodzi tamto szkodzi. I ni
        > e wierzę w to, że większosć matek własnoręcznie robi dzieciom twarożki, lody i
        > takie tam inne cuda.
        > Człowiekowi do życia potrzebny i cukier i tłuszcz i ....... bakterie wiadomo, ż
        > e w odpowiednich ilościach. Jak ktoś pisze, że podał dziecku colę (ło matko!!!)
        > to wiadomo, że dzieciak nie pije tej coli codziennie po 2 litry. Albo, że dał
        > czekoladę (o zgrozo!!), to przecież też nie dwie całe czekolady. Zachowajmy coć
        > trochę rozsądku w tym naszym, i tak juz zwariowanym, świecie.

Zgadzam sie z każdym Twoim słowemsmile
      • halapta Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 11:56
        wiadomo, ż
        > e w odpowiednich ilościach. Jak ktoś pisze, że podał dziecku colę (ło matko!!!)
        > to wiadomo, że dzieciak nie pije tej coli codziennie po 2 litry. Albo, że dał
        > czekoladę (o zgrozo!!), to przecież też nie dwie całe czekolady. Zachowajmy coć
        > trochę rozsądku w tym naszym, i tak juz zwariowanym, świecie.

I to samo w drugą stronę. Jak ktoś pyta o pomysły na domowe deserki to nie trzeba wyjeżdżać, że propaguje "porzucić pracę i zająć się wyrobem mąki , chleba, makaronów , poszukiwaniem zdrowego mięsa, owoców i warzyw ...".
        Oczekujesz zrozumienia, to sama staraj się zrozumieć intencje innych.
        • rolly_mo Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 13:14
          Halapta trza czytać ze zrozumieniem, a czasem i między wierszami.
          • halapta Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 13:20
            No więc właśnie o tym pisałam smile
            • rolly_mo Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 13:29
              Ale to są śmiertelnie poważne posty, typu ... Jejku moje dziecko wypiło colę co to będzie, albo babcia dała mojej córce danonek, co teraz .... jechać na pogotowie?
              Naprawdę jak się to czyta, to się nóż w kieszeni otwiera.

I to samo w drugą stronę. Jak ktoś pyta o pomysły na domowe deserki to nie trzeba wyjeżdżać, że propaguje "porzucić pracę i zająć się wyrobem mąki , chleba, makaronów , poszukiwaniem zdrowego mięsa, owoców i warzyw ...".

Ale do tego sie to sprowadza.
              • rolly_mo Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 13:32
                Cudzysłów miał być, sorki.
                > I to samo w drugą stronę. Jak ktoś pyta o pomysły na domowe deserki to nie trze
                > ba wyjeżdżać, że propaguje "porzucić pracę i zająć się wyrobem mąki , chleba, m
                > akaronów , poszukiwaniem zdrowego mięsa, owoców i warzyw ...".
                >
              • halapta Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 13:39
                Ale to są śmiertelnie poważne posty, typu ... Jejku moje dziecko wypiło colę co
                > to będzie, albo babcia dała mojej córce danonek, co teraz .... jechać na pogot
                > owie?
                > Naprawdę jak się to czyta, to się nóż w kieszeni otwiera.
                >

To może popuść emocje, nie chodzi tu przecież o twoje dziecko.
                Zauważ, że rozmawiamy o dwóch konkretnych wątkach.
                Odpowiadasz? odnieś się do konkretnej wypowiedzi, bez nadinterpretacji i insynuacji. Ktoś tu jednak ma problemy z czytaniem, nie tylko ze zrozumieniem. Gdzie ja napisałam: "Jejku moje dziecko wypiło colę"?
                Możesz prześledzić całe moje archiwum i takiego zdania ani w podobnym tonie nie znajdziesz.
                • rolly_mo Re: Odszczekuję tę Paulę 16.03.11, 16:16
                  Łapiesz mnie za słówka. Piszę ogólnie o fobii nt. żywienia dzieci. Moje zdanie, nie musisz ze mną polemizować, bo nic nie wskórasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka