Dodaj do ulubionych

Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO

09.03.10, 13:29
Kaja- ćwiczonko.

www.youtube.com/watch?v=xgv4q_tlFdc
www.youtube.com/watch?v=0mETCN_ARvw
A tak dawniej bywało:
w "zerówce"

video.google.pl/videoplay?docid=-7279669417877374039#docid=4748942894733168869

w pierwszej klasie:
video.google.com/videoplay?docid=-3564395090260321303#
video.google.pl/videoplay?docid=-7279669417877374039#
video.google.pl/videoplay?docid=-693856067039739949#
i jeszcze:
video.google.pl/videoplay?docid=-6808857323667815261#
video.google.pl/videoplay?docid=-6553956622202661539#
www.youtube.com/watch?v=Zh-1UOQ0PuE
www.youtube.com/watch?v=Zm65mznTFhk
Obserwuj wątek
    • basia.barbara Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 09.03.10, 20:20
      Widzę, że chętnie gra na fortepianie smile
      Powodzenia życzę na egzaminie w maju.
      • nann Zu - 5 klasa, fortepian 13.03.10, 16:39
        kawałek w trakcie ćwiczenia dzisiaj:
        reszte potem jakos skataloguje i poopisuje

www.youtube.com/watch?v=VqGmw1W7Usg
        pozdrawiam
        nann
        • bb12 Kaja- III klasa, fortepian 03.04.10, 00:06
          Sarabanda Haendla przygotowywana na egzamin.
          www.youtube.com/watch?v=7zDTNiRHDls&feature=channel
          Filmuję póki sprzęt działa [ sam się naprawił smile]
          • olga727 Re: Kaja- III klasa, fortepian 27.10.13, 15:47
            bb12 napisała:

> Sarabanda Haendla przygotowywana na egzamin.
            > www.youtube.com/watch?v=7zDTNiRHDls&feature=channel
            > Filmuję póki sprzęt działa [ sam się naprawił smile]

Witam.Wiem,że to dawny post,ale mam pytanie:czy ten utwór trwa tyle co nagrałaś,czy dłużej ?
    • sylwik30 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 07.04.10, 10:49
      Co tu dużo pisać, jestem pod wielkim wrażeniem...wow, ale grają dzieci.
      bb12 córcia nawet z zerówce pięknie grała.
      Powiedź mi, te ozdoby na ścianie nad pianinem to naklejki, czy tez malunki ?
      • bb12 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 07.04.10, 16:45
        Chyba chodzi o ściany Kai tongue_out Naklejki kupione na allegro smileMa bzika na punkcie
        H.M smile
        • sylwik30 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 07.04.10, 20:18
          bb12 napisała:

> Chyba chodzi o ściany Kai tongue_out Naklejki kupione na allegro smileMa bzika na punkcie
          > H.M smile
          >

Tak, chodzi o jej ściany, fajnie to wygląda.
          My na razie jesteśmy na etapie Kubusia Puchatka i Myszki Miki big_grin
    • tijgertje Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 08.04.10, 15:37
      Wyslalam ci pare drobiazgow dla Kai na gazetowa pocztesmile
      • bb12 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 08.04.10, 17:53
        Dotarłosmile Dzięki. Młoda jeszcze nie widziała. Biega na podwórku.
        • tijgertje Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 08.04.10, 18:15
          Supersmile Przy okazji skanowania zauwazylam, ze mam teczke ze skanami
          kompletnej ksiazki z etiudami od mojej nauczycielki. za latwe mi sie
          wydawaly i tak rdzewieja, sa z towarzyszaca wiolonczela
          (nauczycielke przycisnij, niech gra z Kaja w duetach, nawet na
          egzaminach, to rewelacyjne cwiczenie na intonacje, duuuuzo lepsze
          niz gra z fortepianem). Caly zeszyt jest do cwiczenia pojedynczych
          elementow, najpierw I i IV pozycja, potem dochodzi II i III, wiec
          akurat na etapie Kai, mysle, ze sie przydadza. Zaraz je w kawalkach
          powysylam, jak wydrukujesz to bedziesz miec kompletna ksiazke. Zaraz
          daje na gazetowego.
          • nann Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 06.06.10, 19:34
            Zuzanna 5 klasa
            w czwartek egzamin

W.A. Mozart - sonata Cdur
            www.youtube.com/watch?v=RMXXwY5UTSg
            F.Chopin preludium e moll
            www.youtube.com/watch?v=4ITurKr9zos
            • mg-34 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 07.06.10, 12:32
              Fajnie choć w sonatce to chyba jeszcze trochę pracy trzeba włożyc. Z
              biegiem czasu będzie super. Tak patrzę i wydaję mi się,że Zuza zbyt
              dużo uwagi poświęca na pracę rąk,a to może powodowac że nie trafia w
              dźwięk i trochę sie usztywnia.Trochę wtedy zapomina się o
              melodii.Moja też ma ztym kłopoty albo ręce albo melodia ??? Końcowy
              efekt: jedno i drugie ważne. Ahh
    • skarolina Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 18.06.10, 21:47
      Gabi, popis klasowy końcoworoczny. Wybaczcie jakość, nagrywałam komórką, bo
      aparat zawiódł w trakcie popisu. Stąd też nagranie utworu od środka zamiast od
      początku.

www.youtube.com/watch?v=tYrwrw3g_y8
      • bb12 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 19.06.10, 13:07
        Świetnie obserwuje się postępy w grze, zwłaszcza jak widać na "przestrzeni
        czasu" rozwój dzieciaczków smile
        Gabi: coraz lepiej ,coraz sprawniejsmile Dalszego rozwoju życzę! No i brawo!!!
        • mama_dorota Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 21.06.10, 09:34
          Trochę urosła od czasów "Od przedszkola do Opola". Chyba lubi grać,
          prawda?
          Dziwię się trochę organizatorom popisu, że ustawienie fortepianu wymaga
          od dziecka siedzenia tyłem do publiczności, tym bardziej, że instrument
          ma kółeczka. U nas fortepian i pianista ustawieni są bokiem.
          • nann Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 10.01.11, 21:24
            dawno nic nie było
            Zuzanka (6 klasa popołodniowej muzycznej) na koncercie klasowym dzisiaj:
            www.youtube.com/watch?v=3an2LuZZ6KA
            • skarolina Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 11.01.11, 23:12
              Fajnie. To jedna z trudniejszych inwencji moim zdaniem, wymaga wyjątkowej precyzji.

A tu moje dziewczyny przy wczorajszym ćwiczeniu przed czwartkowym popisem.

Maja, klasa pierwsza

www.youtube.com/watch?v=nlQk2uWadjw
              Gabi, klasa piąta (zdaje się, że do połowy utworu przysłaniałam ręką mikrofon smile )

www.youtube.com/user/M0sk4tel#p/a/u/0/3bEjKh-Zwws
              • ccleo Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO -Michasia 13.01.11, 21:54
                Michasię ominął egzamin semestralny (i jasełka, i wigilia u dziadków, i sylwester, i wszystko), bo miała ospę. ALe dzielnie do ostatniej chwili ćwiczyła: tu nagranie 3 próby zagrania bez blędu Bacha- no cóż, pomyleczki nadalwink ale tlumaczę rozstrojeniem chorobowym i rozstrojeniem pianina oraz przeszkadzaniem siostrysmile) Za 3 razem zagrała super wolno i było lepiej, bo zwykle to pierwsza część bez pomylek, a potem przestoje.
                Jakos ten Menuet szedł jak po grudzie, teraz ma Bacha Musette i idzie super, a mniej znane itd.
                pozdrawiam Was wszystkie!
                Tu filmik:
                www.youtube.com/watch?v=StD0eeJn-hg
                CLEO
                ----
                www.zakladka.blog.pl
              • ccleo Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 13.01.11, 21:57

O rany, Gaba jak zwykle wymiata!
                A Maja jak super fachowo trzyma juz dłonie- widac, ze wpatrzona w mamę i siostrę wczesniej byla. Misia nadal (II klasa) przynosi uwagi:'luźne przeguby!!!!'
                Kiedyż one bedą na wieki luźne, ach...
                cleo
                • skarolina Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 14.01.11, 12:41
                  > Kiedyż one bedą na wieki luźne, ach...

Moim skromnym zdaniem wtedy, kiedy pani oprócz uwagi o luźnych przegubach dopisze tę o zaokrągleniu pierwszych palców i dociągnięciu ich bliżej reszty dłoni i bliżej czarnych klawiszy smile, tak, żeby grał nie tylko czubek kciuka, ale co najmniej jego połowa.

Jak ułożę rękę tak, jak ją układa Misia, to też mam sztywny przegub wink
    • skarolina Re: Majka na popisie pierwszoklasistów 04.04.11, 16:02

www.youtube.com/watch?v=LzUI-6trU9A
      • bb12 Re: Majka na popisie pierwszoklasistów 08.04.11, 22:22
        Bardzo fajnie smile
        Szkoda, że tak trudno sfilmować dzieci podczas występów. Kajka grała w poniedziałek na wiolonczeli Kontredans Beethovena -przyjemny utworek i nudny duet z młodszym kolegą,ale byłam tak daleko, że nic nie widać, ale słychać dobrze. Na youtube nie nadaje się do zamieszczenia, bo jakość fatalna.
        • bb12 Kaja-"Wiosną" 08.04.11, 22:28
          Dzisiaj:
          www.youtube.com/user/beatab12?feature=mhum
          Sprzęt "zaskoczył" i działa...i póki działa spróbuję sfilmować chociaż kilka utworków.
          To jeden z utworów na egzamin na koniec czwartej klasy. Ustalone już co będzie grać. Wcześnie. Na wiolonczelę też ma wybrany repertuar. Przynajmniej nie na ostatnią chwilę. Spokojnie opanuje na pamięć i poprawi to i owo smile
          • tijgertje Re: Kaja-"Wiosną" 09.04.11, 10:12
            O, fajnie jej idzie. Nie zanudzi sie do konca roku? wink
            JA tylko utwierdzilam sie w przekonaniu,z e w koncu musze sie na cyfrowe pianino przerzucicuncertain Kaja nie narzeka, ze jej nie stroi?
            • bb12 Re: Kaja-"Wiosną" 09.04.11, 21:23
              narzeka...
              egzamin zda po świętach, wcześniej niż inni, żeby spokojnie zajęła się wiolonczeląsmile
              • nann Zuza 24.05.11, 20:33
                za tydzien Egzamin Dyplomowy i koniec Szkoły Muzycznej !
                www.youtube.com/watch?v=LpaZxIFRn58
                www.youtube.com/watch?v=7XWzv-GpILs
                • mama_dorota Re: Zuza 24.05.11, 22:01
                  Jaka ona już duża! Kontynuacja w II stopniu was nie interesuje?
                  Powodzenia na recitalu!
    • skarolina Re:Maja na koncercie na Dzień Matki 27.05.11, 23:23
      www.youtube.com/watch?v=Gnrrz3mdiUg
      • ccleo Re:Maja na koncercie na Dzień Matki 31.05.11, 23:06
        ALe fajnie słychać i widaćsmile Co to za utwory?
        cleo
    • ccleo Re: Misia: Menuet i utwór własny:) 31.05.11, 23:13
      Miśka ćwiczy Menueta:

www.youtube.com/watch?v=3mPX71O3fhE&feature=mfu_in_order&list=UL
      Naprawdę- nie wiem, co zrobić żeby ta ręka była okrągła. Ona gra, gra, pamiętam, po czym widzę, jak ręka opada, bo Miśka pewnie zaczyna skupiać się na uderzaniu w klawisze bez pomyłek, więc okrągłość ręki schodzi na drugi plan...
      Egzamin 7-go... 4 utwory!

A tu jej własny utwór: KONIK smile ---->

www.youtube.com/watch?v=C3z5AZhls1M&feature=mfu_in_order&list=UL

cleo
      • skarolina Re: Misia: Menuet i utwór własny:) 01.06.11, 15:48
        Ccleo, menuet jest w tonacji d-moll smile
        Jeśli chodzi o okrągłą rękę - pilnuj, żeby kciuk był zaokrąglony a jego koniec był na wysokości czubka drugiego palca - tak jakby z kciuka i drugiego palca chciało się zrobić kółeczko, tylko, że bez stykania tych palców. Mętnie trochę tłumaczę, ale to naprawdę działa - z prostym kciukiem ręka nigdy nie będzie okrągła.
        • ccleo Re: Misia: Menuet i utwór własny:) 01.06.11, 22:55
          hahahaasmile tonację podyktowała mi Michaśka, o ranyyy...wink)
          CO do kciuka, kółeczka, trzymania piłeczki itd- ona to wie, umie to zrobić, u pani widziała, u siebie też. ALE- grając, ręka jej staje sie coraz bardziej płaska i płaska, dzieje się to już w trakcie grania.
          • skarolina Re: Misia: Menuet i utwór własny:) 02.06.11, 06:38
            Cleo, bo to niestety, trzeba upierdliwym rodzicem być i pilnować, poprawiać, własnoręcznie tę rękę popychać, aż się przyzwyczai (Gabryśce też jeszcze często muszę przypominać, Majka jakoś szybciej przyswoiła, choć też ten pierwszy palec jeszcze dziwne sztuki wyczynia).
            • ccleo Re: Misia: Menuet i utwór własny:) 02.06.11, 20:53
              Skanna, dzięki za porady! Dziś Miśka zadowolona, bo na urodziny przyniosła 5 za lekcjęsmile
              Ciekawe, czy komisja i tym razem łagodnie spojrzy na układ ręki, choć Misia ma tę przypadłość, że na egzaminach pamięta o wszystkimwink

Teraz się boję, że będzie chora, bo juz katar, gardło itd. Jej kolega z klasy z kolei spadł z roweru i ma gips. o rety....

aha- spytalam Misię o tę tonację d-moll a F-dur w Menuecie, a ona mi, że to to samo, że paralela, bo to jest ta sama gama tylko zaczyna się od innego dźwięku - ja nie rozumiem, czy TY rozumiesz to rozumowanie??smile
              pozdr upalnie
              cleo
              ---
              www.zakladka.blog.pl
              • skarolina Re: Misia: Menuet i utwór własny:) 02.06.11, 21:04
                Rozumiem jej tok myślenia, ale niestety, jest w błędzie. Owszem, F-dur i d-moll to para gam, o tych samych znakach przykluczowych, ale jednak jest różnica w skali i to słychać smile Jak się nie da przekonać, to zapytaj ją, skąd w tonacji F-dur znalazło się cis smile To cis jest w pełni uprawnione w d-moll harmonicznej i doryckiej (tu już chyba przesadziłam, to raczej program trzeciej klasy niż drugiej). Ale jakby co, to jeszcze spytaj, czemu się kończy na d a nie na f smile
                • ccleo Re: Misia: Menuet i utwór własny:) 02.06.11, 21:09
                  eee..ona mi odkrzykuje juz z łóżka, że
                  'wie, że jest cis, ale przy tym cis jest krzyzyk w nutach' i cośtam, dalej nie zapamiętałam... wink spiszę to jutro o matko. No, muszę poprawić na YouTUbe przecież, a nie mogę nadal!smile
                  cleo
                  • ccleo Re: Misia: Menuet i utwór własny:)-skarolina, thx! 03.06.11, 09:02
                    Skanna , dzieki! Od rana dalszy ciag dyskusji o tej tonacji,a z wreszcie rpzypomnialam sobie cytat z ciebie: 'cis uzasadnuiony w gamie d-moll harmonicznej' i nagle-olśnienie! ćwiczyla te gamę itd. ''A to juz rozumiem!' odśpiewała pasażerom metra gamę i już.wink
                    cleo
    • kulju Adam (7) 03.06.11, 04:12
      Moj synek lubi rock&roll, raggs, blues i rozne takie popularne wink
      to z wiosennego koncertu
      www.youtube.com/watch?v=wLzrYEHXgs8
      • skarolina Re: Adam (7) 03.06.11, 07:59
        Już widać zacięcie do muzyki rozrywkowej - to się ma, albo nie ma - wyuczyć się nie można - Adam ma smile

Kulju, a ja z taką małą prywatą - czy miałabyś możliwość zeskanować i podesłać mi nuty do tej Cruelli z poprzedniego filmiku? U nas takie rzeczy są praktycznie nie do dostania, a dzieciaki uwielbiają.
        • mama_dorota Re: Adam (7) 03.06.11, 12:21
          Dzieci w SM za mało grają muzyki lubianej i docenianej przez ogół - rozrywkowej i filmowej. Wiem m/w jakie są wady szkoły yamaha np, ale jak widzę córkę znajomych, która tam gra, to najbardziej mi się podoba jej entuzjazm, którego w SM nigdy nie widziałam. Nie powiem, te utworki klasyczne są zazwyczaj bardzo ładne, ale niemuzyczne otoczenia wpada w zachwyt nad znanymi, lubianymi przebojami. Wprawdzie hymn mariacki to nie muzyka rozrywkowa, ale bardzo znana i mój syn aby udowodnić komuś, że umie grać na trąbce musi zazwyczaj właśnie to zagrać.
          • skarolina Re: Adam (7) 03.06.11, 16:29
            Dorota, z tego co obserwuję, to nauczyciele, przynajmniej na fortepianie, coraz chętniej zadają utwory rozrywkowe lub zbliżone brzmieniem do takowych. Niestety, problem spory jest ze znalezieniem odpowiedniego materiału. Polskie opracowania znanych utworów są, delikatnie mówiąc, słabe, te zza oceanu są znacznie ciekawsze brzmieniowo, ale dostęp do nich jest jaki jest. Jak masz szczęście, to ktoś znajomy Ci coś przywiezie, a jak nie, to żebrzesz, gdzie usłyszysz, jak ja tutaj na przykład smile
    • sylwik30 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.07.11, 17:14
      Tak gra Radziu lat 7 po pierwszym roku nauki w ognisku muzycznym.
      Tu troche stremowany, niepotrzebnie mu powiedziałam, że go będę nagrywać i nie wyszło mu płynnie.
      www.youtube.com/watch?v=j4fjST8ITBQ
      • tijgertje Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 13.07.11, 16:58
        Przystojniak z tego twojego smykasmile
        Trudno mi ocenic walory wykonania, bo cos rzucilo mi sie w oczysmile Czy on wiecej stawow wygina w "druga strone" ? Nauczycielowi zwrocilabym uwage i sama pilnowala w domu,z eby dlonie trzymal wyzej i zaokraglal palce. Tez mam te wyginajace sie nie w ta strone co trzeba, mlody dosc ekstremalnie, co uniemozliwolo mu gre na wiolonczeli jakis czas temu. MOzna z tym zyc i grac, ale od poczatku trzeba baaardzo pilnowac, bo inaczej stawy nabiora zlych nawykow i w pewnym moemecie nie dosc ze wplyna na usztywnienie rak, to uniemozliwoa gre i z czasem moga zaczac bolec. O karierze siatkarza mozna niestety zapomniec (baaardzo duze ryzyko zwichniec). Lepiej by bylo, gdyby gral na pianinie, wowczas przy prawidlowym ulozeniu reki moze wzmocnic stawy . fajnym cwiczeniem jest sciskanie roznych gumowych pileczek miedzy opuszkami palcow (zeby byly zaokraglone we wlasciwa strone), albo np "walkowanie" okraglych olowkow miedzy kciukiem a pozostalymi palcami.
        • sylwik30 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 13.07.11, 18:47
          Dzięki za instruktarz. Dziwne, że u mnie nie zwrócono na to uwagi, sama kilka razy mu wspominałam, że zbyt nisko układa dłonie, pewnie instrument ma też znaczenie.
          Popracujemy nad tym smile
    • zullka Justyna I kl PSM 07.11.11, 11:35
      witam
      przesyłam linka ćwiczenia mojego dziecka. uczy się zaledwie 2 m-ce, wczesniej wogóle niz z nutami i instrumentem nie miała do czynienia wink
      Gra utwor "Na nowej górze", który dostała tydzien temu wink
      www.youtube.com/watch?v=VOvc4PD2yOo
      Mamy pianino tydzien czasu. Po tygodniu widać juz róznice odnośnie dzwięku... i cieszę się, że kupilismy, ja tez się z córka uczę wink
      Pozdrawiam,
      Iza
      • zullka Re: Justyna I kl PSM 06.01.12, 11:19
        witam,
        pierwsza audycja Justyny. Tak gra po 3 m-cach nauki smile

www.youtube.com/watch?v=izxbwdjA2i4
        1. W murowanej piwnicy
        2. Na Nowej Górze.
        Był jeszcze "Bal u lalek" ale nie zdązyłam nagrać sad

Serdeczności,
        Zullka
        • zullka Re: Justyna I kl PSM 06.01.12, 12:31

www.youtube.com/watch?vshockJQUcYKvikw
          jeszcze raz, tym razem link prawidlowy wink
    • skarolina Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 21.11.11, 17:52
      Majka w piątek na konkursie

www.youtube.com/watch?v=QC27I2R4qpQ
      • mama_mak Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 13.06.12, 16:36
        My niesmialo youtubowo (dalam sie przekonac), przepisuje tutaj z watku, ktory niechcacy zalozylam :

1. www.youtube.com/watch?v=uIEYVFcrAkk Etiuda grana zwykle w ducie z tata

2. www.youtube.com/watch?v=_MNVvXCmqDM Krol Gor, czyli sztuka przyspieszania

• yamaada Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 08.07.12, 14:55
          www.youtube.com/watch?v=_dnPJ7ua3T4&feature=youtu.be

utwór grany kilka razy w ciągu całego roku szkolnego + nie posiadam pianina w domu smile
          • mama_dorota Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 08.07.12, 20:42
            Niesamowite jest twoje zamiłowanie do muzyki. Fajnie, ze nam się pokazałaś smile.
    • kulju Adam (8) 27.08.12, 05:34
      Moj Adam (8) mial wlasnie egzamin i gral 6 utworow, wrzucilam jak cwiczy kilka dni przed egzaminem:
      Etude Allegro
      Pozdr,
      Magda
      • beatulek Re: Adam (8) 27.08.12, 12:05
        Ślicznie gra. Gratuluję syna smile
      • tijgertje Re: Adam (8) 27.08.12, 12:17
        Niesamowity ten twoj synsmile widze troche podobienstw do mnie i mlodego. Nie w graniu, raczej podejsciu do niego. Im szybciej, tym lepiej, na leb na szyje, bylo w tempie po nutach przeleciec. Wiele lat tak gralam i niestety na studiach musialam wrocic do podstaw. Juz kiedys o tym pisalam. Adamowi gra przychodzi niezwykle latwo, ma chlopak talent i temu nikt nie zaprzeczy. Jesli jednak ma kumatego nauczyciela, ten powinien go przystopowac, lepiej sie skupic na technice, ukladzie rak i dokladnym graniu kazdej nuty ( zwlaszcza w etiudzie), bo inaczej wczesniej czy pozniej sie to zemsci. À chlopak jest najwyrazniej tak elastyczny, ze jest w stanie szybko gonic do przodu z programem. Perfectionisci nie maja latwego zycia sad i ty zapewne nie masz latwego zycia z takim wyjatkowym dzieckiem. Bo, ze radosci wiele daje, to wiem, tyle, ze nie kazdy widzi, ze wszystko ma swoja cene. Pozdrawiam serdecznie! Zdecydowaliscie cos w zwiazku z przeprowadzka do Polski?
    • kulju Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 03.11.12, 06:05
      Wrzucilam skrzypce, wiec tez wrzuce pianino.
      Adas cwiczy jednoczesnie chyba 5-6 utowrow, ale wybral nokturn Chopina do nagrywania.
      www.youtube.com/watch?v=uV1uR0moh3M&feature=channel&list=UL
      a tu skrzypce:
      www.youtube.com/watch?v=WZ5pkHXeras&feature=channel&list=UL
      Pozdr,
      Magda
      • mama_mak Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 23.11.12, 09:43
        Moja odbila po zlamaniu prawej reki, tutaj Hulanka, ktora moze grac o kazdej porze dnia i nocy milion razy dziennie, nagranie z konca pazdziernika, czyli ze 2 tyg po zdjeciu temblaka, jest radosna, ze moze grac smile

youtu.be/9B4foq85s3A
        • mama_mak Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.04.13, 10:24
          Dzien przed koncertem menuet Bacha
          www.youtube.com/watch?v=_e-827kWX0k
          na koncercie, pochwale sie, dostala najwieksze brawa z 34 uczestnikow, dyrektorka musiala ja wywlec raz jeszcze przed publicznosc, a gdy wychodzilismy jeszcze 5 osob nas zaczepilo, zeby je jej powiedziec, jak slicznie grala. Bylam dumna i blada, az mi sie slabo zrobilo. wink
          • katmack Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.04.13, 10:46
            u mnie nie odtwarza dźwięku sad
          • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.04.13, 17:47
            mama_mak napisała:

> Dzien przed koncertem menuet Bacha
            > www.youtube.com/watch?v=_e-827kWX0k
            > na koncercie, pochwale sie, dostala najwieksze brawa z 34 uczestnikow, dyrektor

Gratulacje ! Na prawdę ślicznie.A ile zajęło jej nauczenie się do takiego stopnia opanować utwór ? Marty nauczyciel nie chce jej uczyć tego Menueta,bo twierdzi,że trudny.
            • mama_mak Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.04.13, 18:18
              Okolo miesiaca chyba, po miesiacu w kazdym razie umiala bezblednie, ale tak go uwielbiala, ze przez nastepne 2 tygodnie przed koncertem grala go tak sobie, bez przerwy i na okraglo, zmienila pewne fragmenty w interpretacji (ma troche swoich wersji legato i staccato, bo tak to czula), no i dalej z nim ekesperymentuje.

Ale trudny jest w palcowaniu, wbrew pozorom, np. trudnijszy, moim skromnym zdaniem nod Marsza Tureckiego!
              • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.04.13, 18:35
                mama_mak napisała:

> Okolo miesiaca chyba, po miesiacu w kazdym razie umiala bezblednie, ale tak go
                > uwielbiala, ze przez nastepne 2 tygodnie przed koncertem grala go tak sobie, be
                > z przerwy i na okraglo, zmienila pewne fragmenty w interpretacji (ma troche swo
                > ich wersji legato i staccato, bo tak to czula), no i dalej z nim ekesperymentuj
                > e.

Ale jaki efektowny. smile Myślałam,że dłużej schodzi z opanowaniem."Urabiamy" tego naszego wujka,a on jak skała.wink Twierdzi,że jest zdolna,ma dobrą pamięć,a z repertuarem ogranicza się do podręcznika.W każdym razie Marta jest chętna do tego Menueta. Możesz podać dokładną tonację i numer,bo znalazłam podobnego,ale tamten,to całkiem coś innego.

> Ale trudny jest w palcowaniu, wbrew pozorom, np. trudnijszy, moim skromnym zdan
                > iem nod Marsza Tureckiego!

Kiedyś musi się zmierzyć z czymś trudniejszym.Twoja śmiga jak nie przymierzając Diane Bish. smile
                • mama_mak Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 19.04.13, 09:23
                  No i jak ? Wiesz, mysle, ze chec do utworu, tak to mowie z doswiadczenia, t jest 50% sukcesu. Moja miala sie nauczyc Tanca Wegierskiego Brahmsa, nr 5 i musieli to odlozyc, bo nie miala do niego serca.

Tutaj nuty
                  chomikuj.pl/justynakz/Nuty/Bach/Menuet.Bach.s.13,258437985.PDF
                  A jaki Wy macie podrecznik ?

Jasne, jesli nie podniesiesz troszenke poprzeczeki, to sie zniecheci; I dziekujemy za komplement. Teraz zapalala miloscia do Mzurka F dur Szopena wink
                  • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 21.04.13, 20:08
                    mama_mak napisała:

> No i jak ? Wiesz, mysle, ze chec do utworu, tak to mowie z doswiadczenia, t jes
                    > t 50% sukcesu. Moja miala sie nauczyc Tanca Wegierskiego Brahmsa, nr 5 i musiel
                    > i to odlozyc, bo nie miala do niego serca.
                    >
                    > Tutaj nuty
                    > chomikuj.pl/justynakz/Nuty/Bach/Menuet.Bach.s.13,258437985.PDF
                    > A jaki Wy macie podrecznik ?
                    >
                    > Jasne, jesli nie podniesiesz troszenke poprzeczeki, to sie zniecheci; I dziekuj
                    > emy za komplement. Teraz zapalala miloscia do Mzurka F dur Szopena wink

Dziękujemy za nuty,my mamy z trójdźwiękami w lewej ręce."mistrzu" znalazł w swoich szpargałach i nam dziś dał. Dziewczę ćwiczy,z różnym skutkiem. wink Ponieważ jest pioruńsko ambitna,to chce,aby wszystko wychodziło świetnie Od Razu wink Ambitną masz pianistkę i zdolną;jak patrzyłam na jej "Hulankę",to "szczęka mi opadła" wink Powodzenia w ćwiczeniach.smile
                    • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 21.04.13, 20:12
                      Podręcznik:"Elementarna Szkoła na fortepian op.50 Aleksander Różycki.
                    • mama_mak 3dzwieki 22.04.13, 08:50
                      Kurcze, masz racje, my tez mamy trojdzwieki, nie ten link przyslalam ! Masz gazetowego ? To Ci przysle, poczta zeskanowane, to sobie pornowasz.
                      • olga727 Re: 3dzwieki 22.04.13, 12:10
                        mama_mak napisała:

> Kurcze, masz racje, my tez mamy trojdzwieki, nie ten link przyslalam ! Masz gaz
                        > etowego ? To Ci przysle, poczta zeskanowane, to sobie pornowasz.

No,nie mam gazetowego. niestety.sad U nas na samym początku jest trójdźwięk,a dalej jest "pojedynczo"( nie ma żadnych akordów. wink Jak byś mogła to wstaw tak jak ten poprzedni smile
                        • mama_mak Re: 3dzwieki 22.04.13, 18:20
                          Tu
                          fotoforum.gazeta.pl/u/mama_mak.html
                          wiesz, tam nie ma w ogole duzo, jest jeden na poczatku i gdzies tam w prawej na koncu, ja mam taka wersje wgrana w nasze pianino elektroniczne i jest identyczna. Tu jest wersja z trylami, ktore zarzucilismy, pan jakos jej to przedziwnie tlumaczyl, ze nic z tego nie wyszlo.
                          • olga727 Re: 3dzwieki 22.04.13, 20:28
                            mama_mak napisała:

> Tu
                            > fotoforum.gazeta.pl/u/mama_mak.html
                            > wiesz, tam nie ma w ogole duzo, jest jeden na poczatku i gdzies tam w prawej na
                            > koncu, ja mam taka wersje wgrana w nasze pianino elektroniczne i jest identycz
                            > na. Tu jest wersja z trylami, ktore zarzucilismy, pan jakos jej to przedziwnie
                            > tlumaczyl, ze nic z tego nie wyszlo.

Dzięki za nutki. Teraz tylko kupić tusz do drukarki i wydrukować.(Bo nie chce mi się przepisywać.) wink
                            • wiola.1230 marsz turecki 23.04.13, 17:32
                              Witajcie pragnę się pochwalić ze moja dziecina została wytypowana do konkursu przez nauczyciela,konkurs 15 maja,martwię się trochę bo jeszcze nie jest do końca idealnie ale nauczyciel jest dobrej myśli.Mama mak bourree jest już idealnesmileMyślę żebyś mi przesłała nuty od hulanki bo moja chodzi i ciągle ją nuci a widziałam ,że masz jakąś prostą wersję.Jak znajdę trochę czasu to nagram jej postępy i coś tu wstawię pozdrawiam.
    • zullka Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 14.06.13, 16:01
      córka po prawie dwóch latach nauki gry- ćwiczenie do audycji pod koniec maja.
      www.youtube.com/watch?v=mHF0Cxt35RY
      • wiola.1230 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 14.06.13, 17:02
        widziałam skomentowałam smile moja po roku nauki www.youtube.com/watch?v=HnaDo3AouDA&feature=youtu.be
        • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 14.06.13, 19:59
          wiola.1230 napisała:

> widziałam skomentowałam smile moja po roku nauki www.youtube.com/watch?v=HnaDo3Aou
          > DA&feature=youtu.be

Witaj wiola,jeśli pod linkiem kryje się filmik z egzaminu,to muszę Ci i Pianistce POGRATULOWAĆ ! Bardzo ładnie, mimo stresu egzaminacyjnego zagrała na egzaminie ! smile BRAWO SANDRA,oby tak dalej smile
      • kulju Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.10.13, 04:48
        Mnie sie pokazuje, ze wideo jest private i nie moge obejrzec crying
        Magda
        • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.10.13, 11:15
          kulju napisała:

> Mnie sie pokazuje, ze wideo jest private i nie moge obejrzec crying
          > Magda

Czy orientujesz się może,ile trwa "Sarabanda" G.F. Haendla: 1.08 min. czy dłużej ?
          • tijgertje Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.10.13, 13:28
            Olga, Kaja grala tylko fragment, wlasciwie temat, bo akurat takie nuty miala. Cala sarabanda jest dluzsza. Wrzuc w wyszukiwarke na youtube, jest troche roznych nagran.
            • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.10.13, 15:54
              tijgertje napisała:

> Olga, Kaja grala tylko fragment, wlasciwie temat, bo akurat takie nuty miala. C
              > ala sarabanda jest dluzsza. Wrzuc w wyszukiwarke na youtube, jest troche roznyc
              > h nagran.
              >
              Dzięki za podpowiedź. Znalazłam już wcześniej (dłuższe ,takie 4- i 5-o minutowe nagrania),stąd moje pytanie. wink
              • skarolina Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 30.01.14, 19:16
                Ta skrócona wersja sarabandy jest w "Z dawnych wieków" Z.Śliwińskiego
                • tijgertje Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 30.01.14, 19:41
                  Znamazlam w skanach, pojecia nie mam, gdzie mam w tej chwili ksiazke. Na drugiej stronie poucinalo mi kreski taktowe, ale nuty sa wszystkie. Ta krotka wersja to sam temat, do tego mam 2 wariacje. Zaraz wysle.
            • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 29.01.14, 21:08
              tijgertje napisała:

> Olga, Kaja grala tylko fragment, wlasciwie temat, bo akurat takie nuty miala. C
              > ala sarabanda jest dluzsza. Wrzuc w wyszukiwarke na youtube, jest troche roznyc
              > h nagran.
              >
              Masz może nuty do Sarabandy- jakaś prosta wersja ? Byłabym niezmiernie wdzięczna. smile
              • wiola.1230 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 24.04.14, 23:45
                Witam dziewczynysmileOlga ty pierwsza nas skojarzys, a druga bedzie mama mak,sorki ze tak mało tu zagladam ,ale niestety same wiecie jak wygląda nasze życiesmileSandra zajeła pierwsze miejsce ,cieszę się razem z nią,pozdrawiam wszystkie mlode Talentysmile
                • wiola.1230 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 24.04.14, 23:48
                  www.youtube.com/watch?v=Jpkt8vL5uLU&list=HL1398376018&feature=mh_lolz pozdrawiam
                  • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 25.04.14, 09:26
                    wiola.1230 napisała:

> www.youtube.com/watch?v=Jpkt8vL5uLU&list=HL1398376018&feature=mh_lolz pozdrawiam

Najszczersze wyrazy uznania dla młodej pianistki : pięknie zagrane ! smile Oczywiście też gratulacjie dla Ciebie wiola - masz zdolną i utalentowaną córkę.
                    • wiola.1230 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 27.04.14, 17:58
                      Bardzo dziękujemysmile
                    • agatjap Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 06.05.14, 09:40
                      Ładnie zagrane smile Gratulacje smile
                      • wiola.1230 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 06.05.14, 14:47
                        bardzo dziękujemysmile
                    • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 01.01.15, 16:59
                      www.facebook.com/video.php?v=557393994340841&l=2183003267032470104
                      Bardzo dawne nagranie.
    • sylwik30 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 14.05.14, 09:12
      Piękna gra i jakie postępy smile
      Moje też zaczęły grać na pianinie, ale tylko jako dodatkowy instrument, więc grać tak będą może za kilka lat wink
      • wiola.1230 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.07.14, 19:42
        Mamy surowego nauczycielawinkTwoje mają inne instrumenty na których grają piękniesmiledziękismile
    • olka_krakow Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 03.06.14, 10:17
      No to i ja umieszcze nasze wideo. Gra Ala, egzamin na zakonczenie 1 klasy OSM

www.youtube.com/watch?v=8bM5xd8OOXc
      • mama_dorota Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 03.06.14, 16:45
        Pięknie Ala zagrała smile. Dobrze słychać, dynamika, ładny ruch rąk. Gratuluję!
        • wiola.1230 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 12.07.14, 19:43
          Bardzo ładniesmile
    • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 23.07.14, 22:46
      Czy wrzucacie nagrania na YouTube ogolnie dla wszystkich czy udostepniacie tylko dla wybranych?
      • mama_dorota Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 24.07.14, 08:36
        Jak na forum, to raczej dla wszystkich, wybranym najwyżej na maila. Jedna mama, której mąż sobie nie życzył upubliczniania nagrań córki w necie nagrała film bez pokazywania twarzy dziecka, inna wgrała filmy z fakturą na obrazie, uniemożliwiającą rozpoznanie. Najważniejszy jest dźwięk i ewentualnie aparat ruchowy.

Chętnie zobaczymy filmik z twoją córką smile.
    • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.07.14, 09:23
      Przesylam na probe krociutki utwor, ktory aktualnie gra moja corka. Na probe i Taki krotki poniewaz pierwszy raz kozystam z YouTube i nie sadzilam, ze to zajmuje az tak duuuuzo czasu wink
      Postaram sie po kolei wrzucic wszystkie, nad ktorymi aktualnie pracuje smile

Chaczaturian:
      www.youtube.com/watch?v=4rFM6T9XuY8
      • katmack Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.07.14, 13:59
        Tak lubię tego słuchać, moje dziecię też to grało. Super!
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 29.07.14, 07:49
        Mozart Sonate cz. I
        www.youtube.com/watch?v=4KyIuIRtSSw
        Ola za 2 tyg skonczy 11 lat, profesjonalne lekcje nauki gry na pianinie ma od 3 lat.
        Wiem, ze poziom w polskich szkolach muzycznych jest duuuuzo wyzszy, dlatego nawet nie staram sie jej porownywac smile
        • skarolina Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 29.07.14, 14:57
          Możesz śmiało porównywać. Gra bardzo dobrze, spokojnie na poziomie bardzo dobrej czwartej klasy (czyli odpowiednio do wieku). No, trochę dynamiki bym dodała, ale biorę poprawkę, że nagranie może spłaszczać dźwięk.
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 30.07.14, 08:45
        Mozart Sonate II cz.

www.youtube.com/watch?v=e8Ddj3gLmCI
        • mama_dorota Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 30.07.14, 09:21
          Czy przeszkadzałoby ci to, gdybyś zamiast pleców córki nagrywała jej ręce? Porusza nimi z wyjątkową gracją i chętnie bym zobaczyła je dokładniej smile.
          • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 30.07.14, 14:42
            Dziekuje za mile slowa. IIIcz Mozarta wgram jeszcze z plecami, ale nastepny utwor postaram sie nagrac same dlonie smile
            Bardzo jestem ciekawa Waszych opinii, bo tak jak pisalam, tutaj nie mam z kim jej porownac. Pan jest bardzo wymagajacy i zazwyczaj krytykuje, niezwykle rzadko pada z jego ust jakas pochwala.
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 02.09.14, 22:55
        Chaczaturian

www.youtube.com/watch?v=WI7jWH05t3Q&feature=youtu.be
        • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 03.09.14, 19:57
          Fajnie przedstawiona klawiatura,no i oczywiście interesujący utwór. smile
        • djpa Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 03.09.14, 20:05
          Jaki fajny utwór! I jak zagrany! Też tak chcę grać wink
          Dziękuję!
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 05.09.14, 07:49
        Mendelson

www.youtube.com/watch?v=nwNFa7zVAnE
        • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 05.09.14, 15:05
          Gratulacje.Bardzo ładnie gra( w sensie technicznym ) i bardzo ładny utwór. smile
          • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 05.09.14, 15:08
            Dziekuje za mile slowa, ciekawa jestem Waszych opini, bo nie mamy kontaktu z innymi 11 letnimi pianistami smile
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 10.09.14, 08:36
        Przesylam zapomniana III czesc Sonaty Mozarta smile

www.youtube.com/watch?v=Wr566Z2kOIw
        • djpa Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 10.09.14, 09:09
          Super smile

Podoba mi się taka lekkość, palce fruwają po klawiszach smile
          • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 10.09.14, 09:22
            Ja sie smialam, ze rece wygladaja jak pajaki wink
            • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 10.09.14, 13:13
              Widać,że dziewczyna ma talent. smile Bardzo sprawnie radzi sobie z klawiaturą. smile Tylko POGRATULOWAĆ !
              • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 10.09.14, 13:21
                Dziekuje, milo slyszec, ze sprawnie radzi sobie z klawiatura zwlaszcza, ze dopiero od 8 roku zycia ma profesjonalne lekcje. Wczesniej przez rok sama pogrywala wink
                • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 10.09.14, 21:06
                  Bardzo proszę. smile Bardzo bym się cieszyła,gdyby moja córka tak sobie radziła z klawiaturą,przy indywidualnych lekcjach. wink
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO Ola 17.09.14, 09:08
        Szubert

www.youtube.com/watch?v=8wd9owf02pQ
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 21.12.14, 18:14
        Nagrany dzisiaj Mendelson, Ola - 11 lat
        www.youtube.com/watch?v=GXlyPsUeiH8
        • iwwik Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 23.12.14, 10:35
          Napiszę tylko WOW, bo więcej nie jestem w stanie. Porównania nie mam, nie wiem jak grają dzieci z SM na tym etapie, ale to nagranie zrobiło na mnie ogromne wrażenie.
          • mama_dorota Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 23.12.14, 11:33
            Zgadza się, podziwiam Olę, naprawdę smile.
          • olga727 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 25.12.14, 17:33
            iwwik napisała:

> Napiszę tylko WOW, bo więcej nie jestem w stanie. Porównania nie mam, nie wiem
            > jak grają dzieci z SM na tym etapie, ale to nagranie zrobiło na mnie ogromne wr
            > ażenie.
            Mam dokładnie to samo zdanie WOW ! smile
        • skarolina Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 23.12.14, 14:46
          Kiedyś miałaś wątpliwości, jak Ola stoi względem polskich rówieśników, więc napiszę, że technicznie, jak na 11 lat jest bardzo zaawansowana, ma dużą swobodę smile
        • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 23.12.14, 19:00
          Dziekuje Wam za mile slowa smile dodam, ze przedwakacyjny kryzys minal puki co i Ola znow gra z tym blyskiem w oczach co oczywiscie nas rodzicow cieszy najbardziej.
          • mama_dorota Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 31.12.14, 08:36
            gosc120 napisał(a):

> Dziekuje Wam za mile slowa smile dodam, ze przedwakacyjny kryzys minal puki co i O
            > la znow gra z tym blyskiem w oczach co oczywiscie nas rodzicow cieszy najbardzi
            > ej.

A czy coś w tej sprawie robiłaś, czy po prostu przeszło samo z siebie? Pamiętam, że Ola skarżyła ci się wtedy na ogólne zmęczenie i brak chęci do czegokolwiek.
            • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - Ola 31.12.14, 12:43
              Przede wszystkim, tak jak zreszta miedzy innymi Ty mi radzilas, zrobiliysmy przerwe. Po tygodniu nie mogla juz powstrzymac sie od trzymania rak z daleka wink Poza tym byla szczera rozmowa, ze my akceptujemy ja niezaleznie od tego czy gra, czy tez postanowi zakonczyc rozdzial muzyczny w swoim zyciu. Bardzo mi zalezy na tym aby moje dziecko mialo pewnosc, ze nie gra dla mnie. Oczywiscie bardzo ciesze sie z jej sukcesow i chodze dumna jak paw jak ktos ja chwali ale ja nie jestem muzykiem i nigdy bym jej nie zmuszala. Ola jeszcze nigdy nie powiedziala, ze chce przestac grac, na pytanie czy chce zmienic nauczyciela (obecny jest bardzo wymagajacy) tez zawsze odpowiada, ze nie, na moje pytanie czego oczekuje od nas, odpowiedziala, ze ,,zebys mnie zaganiala" wink Dzieciom ciezko sie samemu zmobilizowac, choc musze przyznac, ze od wakacyjnego kryzysu w zasadzie nie musze ,,zaganiac". Zrobila sobie plan na kazdy dzien kiedy i co ma cwiczyc i tak tez robi. Odnosze wrazenie, ze jej pomoglo wlasnie to zapewnienie, ze nie musi niczego robic dla nas, ze my zawsze bedziemy ja wspierac niezaleznie od tego czy zostanie muzykiem, czy fryzjerka.
              Oczywiscie nadal bywaja dni, ze checi brak albo, ze po lekcji jest placz ale motywacje ma ogromna. Czeka nas trudny czas bo za 3 tyg jest jeden konkurs a w maju drugi, Ola nie lubi przegrywac (jest mala perfekcjonistka) wiec pewnie sporo zalezy od tego jak jej pojdzie, ale pozyjemy zobaczymy.
      • gosc120 OLA - Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 01.04.15, 15:11
        Ola brala w tym roku udzial w konkursie ,,Jugendmusiziert" , grala w duciecie z wiolaczela. W etapie regionalnym zajeli 1 miejsce z nominacja do etapu wojewodzkiego. W etapie wojewodzkim zajeli 2 miejsce.

www.youtube.com/watch?v=ir2eyLo-mNI
        www.youtube.com/watch?v=zpKKiqXHiNo
        www.youtube.com/watch?v=4Cwymy6hf28
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO - OLA 10.06.15, 12:52
        Nowy utworek, jeszcze do szlifowania, ale posluchac sie da.

www.youtube.com/watch?v=MESHvpQHXHg
    • gmoniaa Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.04.15, 21:25
      A tak gra moja 5.5 latka - 1drv.ms/1zhvEbz
      • gosc120 Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 29.04.15, 08:31
        Pieknie! Jest potencjal! smile

Pilnowalabym od samego poczatku nadgarstkow, u nas na poczatku zostalo to zaniedbane i potem sporo czasu zajelo nam skorygowanie tego. Fajna zabawa jest polewanie wierzchu dloni woda i ukladanie dloni w Taki sposob aby kropla w lini prostej splynela po palcach.
        Powodzenia i sukcesow big_grin
        • gmoniaa Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 29.04.15, 17:55
          Dziękujemy bardzo smile zobaczymy co z tego będzie.
          I cenna rada z tymi nadgarstkami, na pewno wdrożymy w życie. Córka ma tendencje do "spłaszczania" dłoni więc pomysł z laniem wody jak najbardziej na czasie wink
    • kulju Re: Tak gra-FORTEPIAN/PIANINO 28.06.15, 05:49
      Adam - Bardzo Kanadyjski utwor "Land of the Silver Birch" i jego 6 wariacji - moj ulubiony utwor. Nie wyobrazalam sobie, ze najlepsza jego wersje uslysze w wykonaniu mojego 11 syna.
      www.youtube.com/watch?v=hVTVa0IxuBo
      Dumna mama smile
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka