Dodaj do ulubionych

Zrozumiałam Lipcową!

17.06.11, 14:40
A raczej przestałam ją rozumieć wink
Wyjechałam nad morze - kurde, wdziałam szybko dzieciom kombinezony i zimowe czapy. Tak tu wieje i zimno jest, że sama chodzę w zimowej kurtce. Teraz już wszystko rozumiem!
Obserwuj wątek
    • gupia_rzona Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 14:46
      znaczy zrozumiałaś czy przestałaś rozumieć? i CO zrozumiałaś?
      p.s. co pijesz nad tym morzem?
    • lusia1815rok Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 14:49
      ja mysle,ze zrozumiala,ze lipcowa wszedzie widzi zimowe kombinezony a przestala rozumiec czemu sie temu tak dziwi smile

ps.ja nic nie pilam...
      • aleksandra1357 Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 14:54
        Dokładnie tak, Lusia smile
        • lusia1815rok Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 14:58
          noo to mozemy teraz razem wypic smile
    • aretahebanowska Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 14:51
      Jaki wiatr? Trochę zawiewa, ale szału nie ma. Ja tam w bluzce, co prawda z dłuższym rękawem, ale cienkiej. Ciepło przeca - jakieś 20 stopni jest.
      • frestre Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 15:04
        hmmm ale tu znów zależy? czy nad otwartym morzem i na samej plaży, czy np. w 3-mieście spacerując ulicami wink
    • jul-kaa Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 16:17
      Przeczytałam "zarozumiała lipcowa" wink
      • lukrecja34 Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 16:38
        że tak powiem niewiele się pomyliłaś big_grin
        • dagmara-k Re: Zrozumiałam Lipcową! 17.06.11, 17:58
          dobrewink

z dosiwadczen wlasnych. mieszkalam nad morzem sporo lat, wtedy bylo mi tam cieplo. wyjechalam ok 10 lat temu. teraz jak tam pojade to zawsze mnie ten wiatr ziebi. w lipcu pije malinowa herbate po powrocie do mieszkania;P chyba ze 30 stopni jest. no marzne tam mimo ze jestem teraz z polarnych obszarow kraju.
          • lejla81 Re: Zrozumiałam Lipcową! 22.06.11, 11:15
            Ja się przeprowadziłam 4 lata temu nad morze. Na początku zamarzałam, teraz się już przyzwyczaiłam.
    • ila79 Re: Zrozumiałam Lipcową! 18.06.11, 01:36
      Ja tam rozumiem lipcową. Dzis u mnie było jakies 27 stopni, a pod realem widziałam dziewczynkę w puchowej, zimowej kamizelce...
      • caroninka Re: Zrozumiałam Lipcową! 18.06.11, 09:56
        Chyba malo jest tu tych, ktore lipcowa kumajawink Ja to nawet co niektore zaskocze, bo ja lipcowa lubiesmile

Mnie tam ni ziebi ni grzeje, jak ktora matka, swoje dziecko ubiera, ale mistrzyniami przegrzewania sa jak dla mnie Turczynki. 35 stopni w cieniu, porozbierane jak do rosolu mamuski, a dzieciaki w wozkach w czapach, swetrach i oczywiscie pod kocami... Wiec taka kamizelka to pikuswink
        • tobisia13 Re: Zrozumiałam Lipcową! 18.06.11, 11:58
          Z Turczynkami sie zgadzam ale mamuski,te ktore w chustach chodza,to nawet latem zakiecik przy 40 stopniowym upale.Tu gdzie mieszkam widze je czesto i nie robi,to juz takiego wrazanie jak na poczatku ale ostatnio sie zdziwilam bo wihura straszna,a kobitka(afrykanka podejrzewam),z dzieckiem w huscie ale stupki wystawaly nagie i pare wlosow na glowie,no mysle sobie,ze jeszcze pare minut pospaceruje,to po wlosach bedzie wink Tez staram sie nie przegrzewac synka ale bez przesady,dobrze,ze miala ta chuste bo jeszcze by jej,to dziecko wywialo wink
          • dzoaann Re: Zrozumiałam Lipcową! 18.06.11, 15:31
            eee, te w chustach na glowach i zakiecikach to tak musza sie ubierac- wiara im zabrania pokazywac cialo... wiec nie ma co sie dziwic, a na pewno im tez goraco...
            a co do dziecka w chuscie, to go matka grzeje i wiatr mu na wlosy mial zaszkodzic?
            jak nie bylo baardzo zimno, to nie wiem o co sparwa...

a Lipcowej sie nie da zrozumiecsmile
    • mamati3 do lipcowej 18.06.11, 15:39
      no widzisz lipcowa, teraz wszystko jasne. Te dziwne stwory w kombinezonach, które Cię prześladują na spacerze i spędzają sen z powiek to po prostu turyści nie przyzwyczajeni do naszego ostrego morskiego powietrza! Czy teraz, skoro już to wiesz, to przestaniesz nas zanudzać swoimi spostrzeżeniami ze spacerów? powiedz: tak, proszszszę...smile
      • tobisia13 Re: do lipcowej 18.06.11, 23:52
        dzoaann-ja rozumiem,ze to wiara je sklania do tego ale powinny byc jakies granice ale,to juz inny temat.A dziecko w chuscie o ktorym pisalam z pewnoscia marzlo bo bylo ponizej 15 stopni i strasznie zimny wiatr.Wszyscy przechodni poubierani w kurtkach,ewentualnie w bluzkach z dlugim rekawem,a ja mam,to dziecko przed oczami i mnie trzesie wink
        • zjawa1 A gdzie sie podziala lipcowa? 19.06.11, 00:02
          Czy po ostatniej dywersii opozycji racjonalistow wymiekla i dala sobie na ,,wstrzymanie" z opowiesciami ,, z Krypty"?
          Czy moze zajeta jest kolejnymi, subiektywnymi obserwacjami natury empirycznej i lada moment pojawi sie kolejny, bulwersujacy watek w stylu,, Dziecko mialo ubrane czerwone majty, a bylo chlopczykiem:". I w tym pstawione, bardzo powaznesmile pytanie natury egzystencjalnej z zasugerwoana wczesniej odpowiedzia negatywna w stylu ,,Czy nie sadzicie,ze matki ubierajace chlopcow w majty koloru czerwonego doprowadzaja tym samy swych synkow do zniewiescienia"?smile
        • dzoaann Re: do lipcowej 22.06.11, 18:02
          wiesz, co do granic wiary muzułmanskiej to ich nie ma... tam kobieta gorsza od zwierzecia... oczywiscie nie kazdy muzułamnin to oszlom, ale i tacy sa....
          a co do chusty to sie nie wypowiem... ja nosilam dziecko w chuscie i wiem jak to grzeje- choc na nozki jakies skarpety jednak wkladalamsmile
          • caroninka Re: do lipcowej 22.06.11, 20:13
            dzoaann napisała:

> wiesz, co do granic wiary muzułmanskiej to ich nie ma... tam kobieta gorsza od
            > zwierzecia..

Znasz tak duzo muzulmanek i to stad takie wnioski? Nie przecze, ze w niektorych krajach islamu, kobiety sa strasznie traktowane, ale to nie przesadza o calosci. wink
    • atrapcia Re: Zrozumiałam Lipcową! 18.06.11, 23:57
      Ostatnio jest zimno rzeczywiście smile Nawet angina mnie dopadła... A już moja mała się w misce na balkonie pluskała, takie upały były sad
      • kotkowa Re: Zrozumiałam Lipcową! 21.06.11, 14:39
        Byłam własnie nad morzem z malym. Owszem, wieje i pada czasem, ale kurtka to przesada. Przeciez jest okolo 20 stopni. Wystarczy czapeczka zakrywajaca uszy, apaszka na szyjke i ciepla bluza, polar albo wiatrowka. Nam zimno nie bylo.
        • zjawa1 Re: Zrozumiałam Lipcową! 21.06.11, 22:28
          A wiatrowka to nie pewien rodzaj kurtki?
          • percyndel.parzysty Re: Zrozumiałam Lipcową! 22.06.11, 07:43
            zjawa1 napisała:

> A wiatrowka to nie pewien rodzaj kurtki?

zimowa? wink
            • zjawa1 Re: Zrozumiałam Lipcową! 22.06.11, 09:31
              Nie, no dajcie spokojsmile Jakos nie wierze, ze ktos jest ,,zdolny" ubrac (prawie latem) dziecko w kurtke zimowasmile
              No chyba, ze zdobywa wysokie pasma gorskie razem z dzieckiem-na tych wysokosciach bywa naprawde bardzo zimno!

A, co do wiatrowkismile To nalezy do gr. ubran zwanej kurtkamismile Przeciez nie jest to sweter czy bluzkasmile
        • 18_lipcowa1 posikałam sie 22.06.11, 17:55
          . Przeciez jest okolo 20 stopni. Wystarczy czapeczka zakrywajaca uszy,

aaaaaaaaa!~!!!!!!
          • anias9 Re: posikałam sie 22.06.11, 21:36
            Wiecie co, lipcowa to chyba ma problem natury zdrowotnej, bo co drugi post oznajmia: "posikalam sie". Dziewczyno udaj sie do specjalisty, z tego co sie orientuje, to w dzisiejszych czasach i stanie wiedzy medycznej, to nietrzymanie moczu jest w 100% wyleczalne! Po co masz sie meczyc?
            • mc_bratney Re: posikałam sie 23.06.11, 11:28

anias9 napisała:

> Wiecie co, lipcowa to chyba ma problem natury zdrowotnej, bo co drugi post ozna
              > jmia: "posikalam sie". Dziewczyno udaj sie do specjalisty, z tego co sie orient
              > uje, to w dzisiejszych czasach i stanie wiedzy medycznej, to nietrzymanie moczu
              > jest w 100% wyleczalne! Po co masz sie meczyc?

tak,podobno sa tabletki juz
          • kotkowa Re: posikałam sie 24.06.11, 15:39
            Lipcowa, Ty umiesz czytać? Napisałam, że wieje i pada czasem, tak? Wiesz jak nad morzem potrafi wiać? Nawet przy 20 st. uszy bolą.
        • hanalui Re: Zrozumiałam Lipcową! 22.06.11, 21:11
          kotkowa napisała:
          > Owszem, wieje i pada czasem, ale kurtka to pr
          > zesada. Przeciez jest okolo 20 stopni. Wystarczy czapeczka zakrywajaca uszy, ap
          > aszka na szyjke i ciepla bluza, polar albo wiatrowka. Nam zimno nie bylo.

Przy 20 stopniach polar i czapka na uszy? Chyba cie babo pogielo...
          Mieszkam nad morzem, piechota mam 10 minut, wieje u mnie tak ze glowe urywa i przy 20 stopniach to dzieci w majtasach lataja a nie w polarach i czapkach...
          • kotkowa Re: Zrozumiałam Lipcową! 24.06.11, 15:42
            Przy 20 st. i silnym wietrze lataja w majtasach? Już to widzę. 20 st. to nie 30. Zwłaszcza nad morzem, gdzie przy silnym wietrze i deszczu temp. odczuwalna jest jeszcze niższa. Zapewniam, że żadne dzieci nie latały w gaciach, gdy byliśmy nad morzem, wszyscy chodzili w bluzach albo wiatrówkach, a moje dziecko było jednym z lżej ubranych. Miało cienką czapeczkę zakrywającą uszy, krótki rękawek i polarek.
    • ponponka1 sabat czarownic...... 22.06.11, 09:54

• margo_kozak hmm.. tylko gdzie jest lipcowa? n/t 22.06.11, 09:58

• ponponka1 lipcowa nie odbywa sabatow 22.06.11, 13:12
          za to w tym watku niemal same czarownice. Oczywiscie one sie za takie nie uwazaja ....
          • percyndel.parzysty Re: lipcowa nie odbywa sabatow 22.06.11, 13:31
            ponponka1 napisała:

> za to w tym watku niemal same czarownice. Oczywiscie one sie za takie nie uwaza
            > ja ....
            >

haha a co ty w takim razie robisz w tym watku ?
          • zziajana za to ty pewnie... 22.06.11, 13:42
            przylecialas tylko powiedziec innym czarownicom,ze latanie na miotle tylem jest 5 razy bezpieczniejsze niz przodem... big_grin
            • ponponka1 niemal wystarczy by 23.06.11, 11:19
              czarownice zaregaowaly. Nie reaguje na ten watek moderator...ech.....
    • 18_lipcowa1 dziubasku 22.06.11, 17:54
      problem w tym ze te dzieci maja kominezony przy 18 st

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka