Dodaj do ulubionych

Urodzone 13-go

20.05.04, 06:32
Rodzice dzieciaczków urodzonych 13-go!
Jak chowają się Wasze pociechy? Czy w tym, co się im przytrafia zauważacie
jakiegoś specjalnego pecha? Osobiście nie wierzę w takie zabobony, ale od
kiedy urodziłam córeczkę (13.04.2004, g.23.51) pół rodziny uważa mnie za
wyrodną matkę, która nie zadbała o dobro dziecka i zamiast powstrzymać się z
rodzeniem te 9 minut - myślała tylko o ulżeniu sobie. Jejku, niedługo sama
zacznę tak myśleć!
Pomóżcie zachować rozsądek!
Obserwuj wątek
    • mattylda Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 06:40
      Aha. No i jak ripostować kochanej rodzince takie idiotyzmy?
    • edytkus Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 07:07
      mattylda napisała:

> urodziłam córeczkę (13.04.2004, g.23.51)

Wow, moja siostra urodzila sie w 13 kwietnia 1979 wink. na dodatek w piatek smile)) Powiedzialabym ze jest w
      czepku urodzona: studia skonczone z wyroznieniem, dobrze platna praca, wlasne auto i dom, niezla z
      niej laska etc. etc. smile))
      • malwa_i_zuza Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 08:34
        Moja corka tez jest z 13 kwietnia tylko ze 2003. Jest po prostu chodzacym
        usmiechem.Nie wierze ze data ma jakies znaczenie poza tym ze niektorzy glupio
        ja komentuja. Moja tez urodzila sie wieczorem w niedziele o 21.45. Zadnego
        pecha wiec przez ten rok nie zauwazylam smile
        • mary_ann Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 13:57
          malwa_i_zuza napisała:

> Moja corka tez jest z 13 kwietnia tylko ze 2003.

O rany, to moja Zuzka będzie trzecia z tego dnia na niniejszym forum (13
          kwietnia 1996)smile

Do założycielki wątku:
          Pecha nie dostrzegam, zresztą nawet w horoskopy nie wierzę... Rodziny nie
          przekonasz, bo jak racjonalnymi arguementami przekonać wyznawców takich bzdur?
    • kristine1 Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 08:55
      witam.....
      Moja coreczka tez urodzila sie 13 w piatek 2004 w lutym.
      i u mnie wrecz przeciwnie wszyscy mowia ze mala bedzie szczesciara.
      juz teraz to widac- zadnych kolek, niemowlecych dolegliwosci, przesypia nocki,z
      jedna pobudka,rozwija sie super,i caly czs sie smieje.....

pozdrawiam kristine1 i Annika
    • mattylda Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 11:36
      Dzięki za głosy rozsądku i pocieszenia.
      • gusi7 Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 11:45
        Moją córeczkę również urodziłam 13-tego a w dodatku w marcu (03.2003) i o godz.
        13.30. Trochę tych trójek w jej dacie urodzenia się nagromadziłosmile
        Jednak nigdy się nie przejmowałam jakimś pechem. Lenka rośnie zdrowo i
        szczęśliwie, czego i twojej córeczce życzę.
        Aga mama Lenki
      • wio_sna Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 11:54
        Urodziłam się 13. w piątek i żadnego pecha w życiu nie miałam. Wręcz przeciwnie.
    • aniask_mama Re: Urodzone 13-go 20.05.04, 12:11
      Urodziłam kolesiątko 13-go i w niedzielę, ja zresztą też w niedzielę. Dzień
      dobry jak każdy inny, bez związku ze szczęściem/pechem wink
      • irmelin Re: Urodzone 13-go 22.05.04, 18:30
        Ja miałam piękny termin 14 luty w Walentynki w sobotę hihi a urodziłam 13
        lutego 2004 w piatek i nawet mi się ta data bardziej podoba niż Walentynkowasmile)
        Najśmieszniejsze jest to, że lekarz odbierający poród też urodził się 13 w
        piątek, pech mnie spotkał w tym dniu malutki a mianowicie, mój kochany mąż
        pojechał po położną, nie było go 25 minut a ja w tym czasie urodziłam, pech
        mały ale dla Taty, ja miałam boski poród trwający w sumie 1 godzinę, a mały
        Krzyś chowa sie bosko i oby tak dalej,,,nie będe pukać drewno bo nie jestem
        przesądna
        Marta i Krzysio
        • ptaszyl Re: Urodzone 13-go 23.05.04, 12:01
          Krzysiaczek urodził się 13 września, w piątek, 10 dni przed terminem. A
          najśmieszniejsze jest to, że ja przez kilka tygodni myślałam o tym , żeby tylko
          nie urodził się tego dnia... hehe. I jak mi o 4 rano odeszły wody, to zamiast
          się ucieszyć, w pierwszym porywie szpetnie zaklęłam pod nosem...
          A datę ślubu też mamy "extra"- 11 września...
          Krzyś baaaardzo chorował odkąd skończył 2 tygodnie. Ale nie wierzę, że to z
          powodu daty urodzin. Zresztą teraz jest ok.
          Dla równowagi- ja urodziłam się podobno "w czepku".
          pozdr
          • lemur_ks Re: Urodzone 13-go 23.05.04, 13:42
            Mój Kornel urodzil sie 13.03.2003 roku i nie widze aby byl naznaczony czy
            napietnowany. Jest bardzo pogodnym i kochanym malym panem.
            Pozdrowienia dla wszystkich 13-kowych i nie tylko
    • lucynax Re: Urodzone 13-go 23.05.04, 13:39
      Moja Juleczka urodziła się 13.04.2002 roku i żadne fatum nad nią nie ciąży. Jest pogodna, radosna i bardzo kochana.
      pozdrawiam
      Lucyna
    • kaimek Re: Urodzone 13-go 23.05.04, 14:21
      I mój synek urodził się 13-tego (stycznia 2001), na cae trzy tygodnie przed
      terminem. Jakoś podświadomie przestałam myśleć o 13-tym, jako pechowym, bo dla
      mnie był to najszczęśliwszy dzień w moim życiu. Synek też nigdy nie okazał się
      pechowcem, wręcz przeciwnie!
    • kasiace1 Re: Urodzone 13-go 27.05.04, 11:49
      Magda urodziła się 13 grudnia 2001 roku/ stan wojenny/.Taki zreszta miałam
      termin porodu. I zaczeło się. Magda jest wzorcowo - ksiażkowa, waga,wzrost,
      chodzenie, mówienie, nocnik itp. podoba mi sie data jej urodziń a co ona na to
      kiedys powie.....
    • mattylda Re: Urodzone 13-go 09.06.04, 12:01
      Jak dotąd, z Waszych postów wynika, że urodzeni 13. to raczej szczęściarzewink
      A ja już przestałam zwracać uwagę, na te wygadywane o pechu bzdurki, zresztą
      wraz z upływem czasu nawet najbardziej jadowitym osobnikom z tzw. 'rodzinki'
      temat się znudził.
      Dzięki za Wasze pocieszajeczki - pomogły mi nie pogrążyć się w 'baby blues'!
      Pozdrawiam!
      Matylda
      • zyna Re: Urodzone 13-go 09.06.04, 13:29
        Mój synek urodził się 13 sierpnia 2003 i jest szczęśliwym 10-miesięcznym
        chłopczykiem. Wprawdzie miał poczekać do 14, żeby zrobić tatusiowi prezencik na
        urodzinki, ale baaardzo mu się spieszyło smile
        Żadnego pecha nie dostrzegam, a wszyscy znajomi i rodzinka od razu powiedzieli,
        że to na szczęście.
        • barbamama Re: Urodzone 13-go 10.06.04, 00:28
          Hej i kłania sie braciszek astrologiczny Wojtusia, Maciek (13.03.2004, g:18:50)-
          Macius jest super chłopakiem , rozesmianym od ucha do ucha, przsypiajacym
          nocki o ile zeby mu nie dokuczają smile
    • wielo24 Re: Urodzone 13-go 09.06.04, 20:03
      Ja tez urodziłam córkę 13.04.2004r o 7.35 i chociaż jestem lekko przesądna nie
      myślałam nigdy w ten sposób o dacie urodzenia małej. Dla mnie ten dzień był
      bardzo szczęśliwy, poród szybki i bezkomplikacji a mała śliczna i zdrowa i tak
      jest do teraz. Uważam że 13 to szczęśliwa liczba.
      • jafima Re: Urodzone 13-go 09.06.04, 22:59
        Mój synek urodził się 13 września tak jak Krzysiu Ptaszyla i też przed
        terminem. A to może dlatego, że była wtedy pełnia. I cieszę się, że nie był to
        11.09. bo to bardziej smutna data choć oczywiście też o niczym nie świadczy.
    • ewulekg Re: Urodzone 13-go 10.06.04, 00:25
      Witaj!
      Nie jestem mamusią urodzonych 13-ego, ale...sama urodziłam sie 13.04 smile
      13.04 to najlepsza data na urodziny, dzieci są wesołe, psocą, uczą sie nieźle,
      mają bujną wyobraźnię i w ogóle są super skromne.
      A na poważnie, nie ma to najmniejszego znaczenia.
      P.S Hanioł jest śliczny wink My też mielismy Hanioła - już przemianowana na Gogli
      (4), a Pełza - Kalina ma niecałe dwa. Pozdrawiam!
      • monjar6 Re: Urodzone 13-go 13.06.04, 10:16
        Witam,ja też urodziłam 13.03.2004,uważam,że to bardzo dobra data bo kto pamięta
        daty urodzin swoich bliskich?A o takiej dacie każdy pamięta,także 13 to dobra
        liczba nie sposób jej zapomnieć.A co do pecha to na razie nic nie
        zauważyłam,synek jest duży i zdrowy.Może któraś chce się spotkać,ja mieszkam w
        Warszawie.
        Monika@Adrian
        p.s:Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin,tych mniejszych i tych
        większych!!!!
    • edytaiola Re: Urodzone 13-go 14.06.04, 08:30
      Ja urodziłam sie 13 sierpnia o 13.20
      tata się się ze mnie kiedyś śmiał że mogłam się pośpieszyś o te siedem minut
      było by 13 13.13
      pecha nie mam bo:
      - mam śliczną kochaną córeczke,
      - wspaniałego męża
      - kochająca rodzine
      - no i nawet teściow do rzeczy wink
      bo pech to coś co sami na siebie zciągamy - mamy go na własne życzenie smile
    • ainer1 :) 14.06.04, 10:19
      Fajniutki wąteksmile

Moj synek pzryszedl na swiat w marcu tego roku, 13stego oczywiscie o 12:45 po 5
      h wiec! Planowo mial sie urodzil 15tego, ale poniewaz juz na 13stego na 8:00
      lekarze wymyslili wywolywanie porodu oksytocyna to Mama sie skupila i zaczela
      rodzic o ... 7;30 heheheh Bo zalezalo mi na naturalanym porodzie i sie udalo i
      bez znieczulenia i w wannie i z mezemsmile
      Mysle, ze po mamie urodzonej w prima aprilis i ojcu chrzestny urodzonym 13 w
      piatek nic zlego nie moze sie zdarzyc!
      A 13 to wg mnie szczesliwa liczba smile

Renia
    • kapy1 Re: Urodzone 13-go 14.06.04, 13:29
      Potwierdzam - 13-stkowicze to szczęściarze!

Urodzona 13-go Kasia - mama Kluseczki, która wczoraj (13.06) skończyła 2 latka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka