Dodaj do ulubionych

Sinecod na kaszel

25.01.12, 12:35
Mój synek od wczoraj ma straszny kaszel (w gratisie doszedł też katar). Lekarka przepisałam m.in syrop Sinecod na noc, ale w ulotce jest napisane, ze od 3 r.ż. Do lekarki nie moge się dodzwonić i nie wiem czy podawać ten syrop czy nie.
Synek ma 15 m-cy.
Obserwuj wątek
    • mummy83 Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 12:49
      a moje dziecko od 6 msc zycia dostaje na przewlekly katar Avamys,ktory jest od 12 roku zycia....
      skoro lekarz Ci przepisal to znaczy,ze masz dawac....chyba,ze chcesz zadzwonic,zeby dyskutowac z lekarzem.
      • mamusia.chlopca Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 12:56
        Nie, nie chce dyskutować z lekarzem, tylko upewnić się, ze można podać ten syrop młodszemu dziecku. Lekarz, też człowiek - mógł się pomylić.
    • anel_ma Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 12:58
      możesz, tylko pilnuj dawkowania
      i czytaj dokładnie ulotkę
    • mikams75 Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 13:18
      ja mialam sinecod w kroplach i podawalam tez niemowlakowi.
      • duma.uprzedzenie Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 13:42
        Dokładnie, w kroplach jest dla mniejszych dzieci. I mogę potwierdzić, że działa. A jeżeli Tobie lekarz zalecił to tego się trzymaj. Podejrzewam,że dostosował(a) dawkę do wieku Twojego dziecka.
      • emila.dudek Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 14:10
        mikams75 napisała:

> ja mialam sinecod w kroplach i podawalam tez niemowlakowi.

Dokładnie, ja też podawałam roczniakowi, też w kropelkach i tylko na noc.
        • paniluna Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 14:28
          Aktualnie podaję sinecod w kropelkach. Mały ma 19 miesięcy. Pozdrawiam.
          • mamusia.chlopca Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 15:56
            Podobno kropelki są dla młodszych dzieciaczków, a syrop dla starszych. Lekarka kazała nam podawać 2,5 ml na noc.
            Mam nadzieję, ze się nie pomyliła. Pozdrawiam.
        • mikams75 Re: Sinecod na kaszel 25.01.12, 15:56
          nie wiem czy sie czyms roznia te specyfiki, bo na opakowaniu kropelek sa zalecane dawki do wieku. Mnie jak meczyl strasznie kaszel w nocy, to tez sobie zaserwowala niemowlece kropelki na kaszel, dawka jak w ulotce i zadzialalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka