sialalka 17.04.12, 22:23 Córka,prawie 3 lata,ma mieć wykonane badanie - tympanogram (o ile dobrze zapamietałam nazwę ) Czy wiecie może jak wygląda takie badanie u małego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super-mikunia tympanometria?? 17.04.12, 22:30 Mój miał tympoanometrię też w wieku 3 lat. Badanie króciutkie, przyjemne - pan mu włączył odgłos pociągu i niewielką końcówkę włożył do ucha, żeby ją usłyszał Po chwilki dostaliśmy wydruk z zapisem. abcbadania.pl/na-czym-polega-tympanometria Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: tympanogram u 3latki 18.04.12, 08:19 MÓj ma tympanogram robiony regularnie, krótkie badanie zawsze odbywa się bez problemów. Poćwicz najwyżej wcześniej ze słuchawką do uszka żeby dziecko wiedziało co je czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamikusia1985 Re: tympanogram u 3latki 18.04.12, 13:30 My robiliśmy m-c temu u dwulatka. Faktycznie badanie bardzo krótkie, najpierw słuchawkę wkłada się do jednego ucha, potem do drugiego. Mały siedział u mnie na kolanach w trakcie badania. Ważne jest, że dziecko musi w trakcie badania siedzieć spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś