Dodaj do ulubionych

5 ciolatek ciągle sika

06.05.12, 18:16
Mój prawie 5 cioletni syn od jakiegoś czasu bardzo często siusia. Potrafi lecieć do ubikacji nawet co 5-10 minut, na ogół coś tam zawsze "wydusi", ale oczywiście niewiele. Pije wg mnie normalnie. Twierdzi, że nie boli nic przy siusianiu.
W nocy nie wstaje na sikanie, kiedyś jak dużo popił to się obudził, zmoczenie się w nocy zadaża się b. rzadko.
Zrobiliśmy morfologię, glukozę, dwukrotnie ogólne badanie moczu - wszystko w normie.
Zrobić jeszcze jakieś badania (pediatra nic nie zleca)?
Czy to może mieć podłoże emocjonalne? Czasem mam takie wrażenie....np jak lata podczas emocjonującej bajki. Na jesieni pojawiła się w domu konkurencja w postaci brata, ale żadnych większych objawów stresu związanego z tym nie zauważyliśmy.
Obserwuj wątek
    • iwa.63 Re: 5 ciolatek ciągle sika 07.05.12, 14:15
      U mojej siostry było podobnie, gdy urodził się młodszy braciszek. Starszy miał prawie 5 lat, podejrzewali zapalenie pęcherza moczowego, ale wszystkie badania były w normie. Problemy okazały się emocjonalne, mały w ten sposób chciał zwrócić na siebie uwagę. Poświęcajcie mu więcej uwagi i czasu u siostry to się sprawdziło, problemy z częstym oddawaniem moczu zniknęły.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka