Dodaj do ulubionych

o Świętach, ale dostępne

13.10.13, 12:13
Wiem, że o Świętach już było wielokrotnie, a nawet co roku są linkowane stare posty. Co z tego, skoro większość książek, które tam wymieniono jest już dziś zwyczajnie niedostępna. Na allegro czaaasem się coś pojawi, za to w horrendalnej cenie. Może więc stworzymy listę wartościowych książek o Świętach, które można kupić?
Obserwuj wątek
    • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 13.10.13, 14:29
      Proszę bardzo.
      Ja jeszcze w tym roku nie zaczęłam zgłębiać tematu. Mam masę starych książek. Musi się trafić coś naprawdę świetnego, żebym się skusiła. Zwłaszcza, że moje dzieci już nie wierzą w Św. Mikołaja i cały kram Mikołajowy odpada;) Ale na pewno będę rynek przeglądać.
      Jestem za tym, żeby jednak stare wątki podlinkować. Oczywiście głównie zeszłoroczny najświeższy. Jest duża szansa, że książki w nim wymienione jeszcze są do zdobycia:) Poza tym jest bazą do poszukiwań.
      Więc, nieco wbrew Twojej intencji linkuję wątek Boże Narodzenie 2012. Mam nadzieję, że wybaczysz.
      • 1notak1 Findus 13.10.13, 14:45
        ..pewnie byl juz na forum w zeszlym roku, ale warto chyba przypomniec (tak dla zasady ;)
        "niezwykly swiety mikolaj" oraz "goscie na boze narodzenie".
        Poza tym, tradycyjnie, " boze narodzenie w bullerbyn" ;) i koniecznie dodalabym jeszcze "wiersze na boże narodzenie" doroty gellner.
        • blue_romka Re: Findus 13.10.13, 14:55
          Findus zawsze się sprawdza:)
          Poza tym dostępne jest "Dwanaście prezentów dla świętego Mikołaja".
          • rykam Święty Mikołaj - M. Kunnas 07.11.13, 08:54
            Wygrzebali gdzieś z zapasów? W Merlinie jest po 19,99 zł

https://merlin.pl/Swiety-Mikolaj_Media-Rodzina,images_product,29,978-83-7278-232-8.jpg
            • moniamyszkens Re: Święty Mikołaj - M. Kunnas 15.11.13, 11:21
              niestety już nie ma :(
            • aglod2 Re: Święty Mikołaj - M. Kunnas 17.11.13, 19:01
              Bardzo fajna książka, mój syn ją uwielbia. Ilustracje trochę w typie Pettsona i Findusa czyli można pooglądać co robią dodatkowe postacie.
          • rykam Re: Findus 11.12.13, 11:14
            blue_romka napisała:

> Poza tym dostępne jest "Dwanaście prezentów dla świętego Mikołaja".

Tu i tu.
      • blue_romka Re: o Świętach, ale dostępne 13.10.13, 14:52
        Abepe, dzięki za linkowanie. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, tylko warto, żeby oprócz tego pisać o tym, co realnie można kupić. Dla mnie to frustrujące, kiedy znalazłam na liście wiele ciekawych pozycji, które okazywały się później niedostępne. Zresztą to nie tylko moja opinia, ale kilku innych mam (prowadzę zajęcia dla maluszków, więc mam info z pierwszej ręki).
        • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 13.10.13, 14:55
          blue_romka napisała:

> Abepe, dzięki za linkowanie. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, tylko warto
          > , żeby oprócz tego pisać o tym, co realnie można kupić. Dla mnie to frustrujące
          > , kiedy znalazłam na liście wiele ciekawych pozycji, które okazywały się późnie
          > j niedostępne. Zresztą to nie tylko moja opinia, ale kilku innych mam (prowadzę
          > zajęcia dla maluszków, więc mam info z pierwszej ręki).

Jasne. Ale są wznowienia (patrz janoschowa książka) oraz biblioteki;)
          • blue_romka Re: o Świętach, ale dostępne 13.10.13, 16:53
            abepe napisała:
            > Jasne. Ale są wznowienia (patrz janoschowa książka)

Tak! "Wigilia Misia i Tygryska" to dawna "A w Wigilię przyjdzie niedźwiedź"!
    • laemmchen79 Jak pracuje SM - pop-up 16.10.13, 13:02
      No więc zainspirowana sugestią abepe krótka notka tutaj; wprawdzie "Jak pracuje SW" w tradycyjnym wydaniu wydaje się już niedostępny - chociaż jest właśnie aukcja na aledrogo allegro.pl/jak-pracuje-swiety-mikolaj-alan-snow-i3624326721.html, ale wyjściowa cena jest już dość wysoka i pewnie znowu osiągnie niebotyczny poziom - natomiast na angielskim lub niemieckim amazonie bez problemu można kupić fantastyczne wydanie pop-up-owe
      Tu podgląd na innych stronach, na amazonowych niestety tak dużo widoków z wnętrza nie ma
      www.elizabethsbookshop.com.au/shop/image/id/3595/size/lrg/
      www.booktopia.com.au/how-santa-really-works-pop-up-alan-snow/prod9781847389329.html
      • abepe Wierzcie w Mikołaja! 16.10.13, 16:54
        Czy mówiłam coś o tym, że już nie kupuję książek o św. Mikołaju??

Ale odpuścić sobie 100 stron Benjamina Chauda z przedziału 6+???
        • biala_ladecka Re: Wierzcie w Mikołaja! 16.10.13, 23:41
          Tylko ta cena :/
          • ufoju Re: Wierzcie w Mikołaja! 18.10.13, 01:17
            Tak, cena zdecydowanie ogromniasta, ale tytuł kusi, kusi... a tego POP-UPa o Świętym Mikołaju już zamówiłam. Ech, uzależnienie :(
        • steffa Re: Wierzcie w Mikołaja! 04.11.13, 13:03
          Oooo. Końcówka roku należeć będzie do Chauda.
        • steffa Re: Wierzcie w Mikołaja! 04.11.13, 23:16
          Jutro postaram się wrzucić podgląd. :) Czytania dużo, zaprojektowano tak, żeby jeden rozdział przypadał na jeden dzień oczekiwania. Chcę zobaczyć tego śmiałka, któremu uda się tak czytać. ;)
          • abepe Re: Wierzcie w Mikołaja! 04.11.13, 23:24
            steffa napisała:

> Jutro postaram się wrzucić podgląd. :) Czytania dużo, zaprojektowano tak, żeby
            > jeden rozdział przypadał na jeden dzień oczekiwania. Chcę zobaczyć tego śmiałk
            > a, któremu uda się tak czytać. ;)

My od kilku lat w ten sposób czytamy Janoscha.
            • steffa Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 00:02
              Od kilku lat. A tu pierwsze czytanie. Moje dzieci nie dałyby rady. A i ja pewnikiem zapomniałabym, co było na początku. ;) I w ogóle bym oszukiwała. ;P
              • sylwina76 Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 10:37
                Tajemnicę Bożego Narodzenia przeczytaliśmy w 24 wieczory :) Ale tam nie było ilustracji Benjamina Chauda. Bardzo jestem ciekawa tej książki. Dlatego z niecierpliwością czekam na podglądy!!!. Straszne zwierzęta Lotty Olsson niezbyt podobały się moim dzieciom, dlatego jeszcze się powstrzymuję przed kupnem Wierzcie w Mikołaja!
                • bruy-ere Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 11:52
                  Na stronie Zakamarków już można podejrzeć środek.

Ciut więcej można podejrzeć u Szwedów.
                  • sylwina76 Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 12:05
                    Ale mało :) Wolę u steffy na 1x365
                    • agnieszka77_11 Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 12:24
                      Napiszcie jak już będziecie miały tą książkę w rękach. Też zastanawiam się nad kupnem, ale boję się, że u nas się nie sprawdzi ponieważ twórczość Lotty Olsson jakoś nie przypadła nam do gustu, tzn Dziwne Zwierzęta się nie przyjęły. Mój syn się wynudził przy tej książce, ale to chyba jeszcze nie jest książka dla niego (ma 4,5 roku).
                      • abepe Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 18:09
                        Moi synom się podobały "Dziwne zwierzęta"!
                        • abepe Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 18:16
                          steffa napisała:

> Od kilku lat. A tu pierwsze czytanie. Moje dzieci nie dałyby rady. A i ja pewni
                          > kiem zapomniałabym, co było na początku. ;) I w ogóle bym oszukiwała. ;P

Od kilku lat, ale 1. kiedyś był pierwszy raz, 2. nie czytamy chyba rok w rok. Więc nie pamiętają.Zawsze czytamy na zakończenie czytania na dobranoc i tyle.
                          Oszukiwania nie ma. Dzieci pilnują!
                          Zobaczymy.

Muszę to kupić na Mikołajki, bo jak pisałam - dzieci już nie wierzą. Więc - na przekór;)

• gosjana Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 18:57
                            Nam Dziwne zwierzęta bardzo się podobały, na Wierzcie w Mikołaja czekam z niecierpliwością, i tym, którzy są zdecydowani donoszę, że można ją kupić w Merlinie za 30,99zł ( rano była w regularnej cenie ;)
                            • bruy-ere Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 20:04
                              Dzięki za cynk! To dobra cena, taniej niż w dyskontach.

• agnieszka77_11 Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 20:28
                                szkoda, że nigdzie nie można przeczytać tekstu bo te podglądy stron są bardzo małe i nieczytelne
                    • bruy-ere Re: Wierzcie w Mikołaja! 05.11.13, 14:36
                      sylwina76 napisała:

> Ale mało :) Wolę u steffy na 1x365

Kto by nie wolał :-)
                      • sylwina76 Re: Wierzcie w Mikołaja! 08.11.13, 15:14
                        Mam już - jest naprawdę piękna.
                        • kate.2 Re: Wierzcie w Mikołaja! 08.11.13, 15:17
                          Ja czekam na dostarczenie przez merlina ;)
        • irmeline Re: Wierzcie w Mikołaja! 11.12.13, 12:48
          Czytamy w rytm adwentowych dni (mniej więcej, bo zdarzyło nam się wybiec do przodu). Ilustracje Benjamina Chauda są absolutnie cudowne, ale... treść. Nie wiem, czy pisał tu ktoś szerzej o tym, w wyszukiwarce nie znalazłam, a sądzę, że wrażliwe dzieci trzeba przygotować na tę lekturę.
          Moja córka na widok szkieletu leżącego w żłóbku zamiast małego Jezuska, po prostu odmówiła dalszego czytania. Ona nie jest mała, ma osiem lat prawie, ale to wrażliwe dziecko, i zwyczajnie była w szoku, wpatrując się w trupią czaszkę małego jezuskowego ciałka. Uznała to za obrazoburcze, mimo że w zasadzie jesteśmy niepraktykujący. Dość długo potem dyskutowałyśmy, i żałowałam, że nie zrobiłam takiego wstępu na początku. Nie przepadam za nagłym serwowaniem dziecku takich emocji. Mój błąd. Jestem ciekawa Waszych opinii.
          • agata3a Re: Wierzcie w Mikołaja! 11.12.13, 13:13
            Dzięki za ten wpis. Moja siedmiolatka dzisiaj będzie czytać ten rozdział, w dodatku czyta jeszcze młodszej siostrze - strasznemu wrażliwcowi, podejrzewam, że też mogłaby być zszokowana. Także będę czuwać...
          • wroblica Re: Wierzcie w Mikołaja! 11.12.13, 15:13
            Ja z tego samego powodu zrezygnowałam z wręczenia książki mojemu niemal 7-latkowi. Uważam, że nie jest jeszcze odpowiednia dla niego.
            Może za rok? Jeśli nie, pójdzie w dobre ręce. W tej chwili czytamy "Kiedy Mikołaj spadł z nieba" i tą lekturą jest zachwycony.
            • abepe Re: Wierzcie w Mikołaja! 11.12.13, 16:31
              Komentarz Steffy do książki przyjemnie wpisuje się w Wasze wątpliwości. Z książki wieje coraz większą grozą, ale jest o czym rozmawiać. U nas po rozdziale "Wierzcie w Mikołaja" czytany jest zawsze rozdział "A w Wigilię przyjdzie Niedźwiedź", który stanowi przeciwwagę wesołą, chociaż także (jak to u janoscha) nie pozbawioną podtekstu zatrzymującego uwagę na przywarach postaci. Ale dzieciaki bawią się na razie warstwą wierzchnią.
              • agata3a Re: Wierzcie w Mikołaja! 11.12.13, 18:09
                Przeczytałyśmy dzisiejszy rozdział, młodsza jednak przełknęła "szkielecik Jezuska".
                • abepe Re: Wierzcie w Mikołaja! 11.12.13, 23:17
                  agata3a napisała:

> Przeczytałyśmy dzisiejszy rozdział, młodsza jednak przełknęła "szkielecik Jezus
                  > ka".

A my dzisiaj nie czytaliśmy, bo późno dotarliśmy do domu itd.
                  Ale umówieni jesteśmy na jutro na podwójną porcję (po wywiadówce;)
                  • irmeline Re: Wierzcie w Mikołaja! 12.12.13, 00:11
                    Czytamy dalej, wciąż z wyprzedzeniem (dziś doszłyśmy do 17 grudnia). Nad szkielecikiem dyskusje ucichły, ale kilka stron dalej rozgorzały na nowo - tym razem poszło o Boga, który najwyraźniej jest kobietą, co mojej córce wydało się niepojęte. Znowu było o czym rozmawiać.
                    Przeczytałam ciekawy wpis na blogu Steffy, i utwierdziłam się w przekonaniu, że książka powinna jednak mieć rekomendację 7+, nie ze względu na kontrowersyjne ujęcie tematu, tylko na samą złożoność idei i płynącego z niej przesłania.
                    A u nas jutro też wywiadówka ;-)
                  • steffa Re: Wierzcie w Mikołaja! 12.12.13, 00:14
                    Pisałam już, że czytałam z 5-latką i 11-latkiem. Czuli dreszczyk emocji, ale ani na chwilę nie pojawił się strach. BARDZO im się podobało, a córka teraz co chwilę zapewnia mnie, że wierzy w ŚM. We mnie ta książka uruchomiła na nowo wątpliwości, czym są święta Bożego Narodzenia. Dla mnie, osoby poza kościołem. Zbyt to trudne, więc kupiłam dziś w szwedzkim sklepie amarylis. Zobaczymy, czy go ŚM zgładzi. ;)
          • poemi123 Re: Wierzcie w Mikołaja! 12.12.13, 20:02
            Czytałam z 5-latkiem i 7-latką. Pomysł czytania zgodnie z adwentowym kalendarzem upadł po 4 wieczorach - książka tak ich wciągnęła. Świetny pretekst do rozmowy o świętach, czym są, czym powinny być itd. Jeszcze lepszy do dyskusji o wierze rozumianej szeroko - od wiary w Boga do wiary we Wróżkę Zębuszkę (ten wątek baardzo wpasował się w potrzeby mojej 7-latki). Mój bojący się wszystkiego syn konwencję łyknął bez mrugnięcia okiem (nawet szkielecik), był bardziej zaintrygowany niż przestraszony. Może też dlatego że niereligijna matka przedstawia od zawsze treści religijne po prostu jako element kultury? Sama nie wiem. Muszę to przemyśleć.
            I motyw luster - dzieciaki zbadały dokładnie wszystkie lustra w domu. Uznały, że szczególnie grzecznym należy być w przedpokoju i w łazience ;-)
            • abepe Re: Wierzcie w Mikołaja! 12.12.13, 22:17
              Przeczytaliśmy dzisiaj o szkielecikach Jezusków. Moje dzieci przyjęły to spokojnie, a nawet z lekceważącym "eee, szkielecik to raczej na halloween!"
              • agata3a Re: Wierzcie w Mikołaja! 13.12.13, 00:00
                Moja córa też już się nie przejmuje szkielecikami. Dzisiaj jak odprowadziłam ją do szkoły słyszałam jak zaatakowała koleżanki streszczeniem książki nie omijając szkielecików, dziewczynki były jednak lekko zniesmaczone. Dzisiejsze czytanie podsumowała: Śmieszna ta książka...
            • steffa Re: Wierzcie w Mikołaja! 12.12.13, 23:58
              U mnie podobnie. My areligijni, dzieci dosyć bojaźliwe, a „lars von trier dla dzieci" ich nie ruszył. Zatem trzeba wypróbować na własną rękę.
              PS. Mój amarylis ciągle żyje. ;)
    • rykam Święty Mikołaj zna się na świętach 17.10.13, 08:22
      https://ecsmedia.pl/c/swiety-mikolaj-zna-sie-na-swietach-p-iext6125224.jpg

Raczej obrazkowa. Podgląd amazonowy

Dostępna tu po 15,99 zł
      • blue_romka Re: Święty Mikołaj zna się na świętach 19.10.13, 14:59
        Dzięki! Od czasu do czasu pojawia się też na allegro w tej cenie, właśnie kupiłam.
        • rykam Re: Święty Mikołaj zna się na świętach 19.10.13, 15:31
          blue_romka napisała:

> Dzięki! Od czasu do czasu pojawia się też na allegro w tej cenie, właśnie kupił
          > am.

To ta sama firma :)
    • ufoju Re: o Świętach, ale dostępne 18.10.13, 01:21
      Ja stale i niezmiennie polecam "Opowiadania wigilijne. Pod choinkę od polskich pisarzy". Uwielbiam. Na stronie Literatury jeszcze widzę, jest też w nielubianym Empiku.
      • laemmchen79 Re: o Świętach, ale dostępne 18.10.13, 09:38
        A czym się różnią oba wydania, tzn. które polecacie?

poczytajmi.blox.pl/2007/12/Opowiadania-wigilijne-Pod-choinke-od-polskich.html
        czasdzieci.pl/ksiazki/ksiazka,110277a-opowiadania_wigilijne_pod.html
        • ufoju Re: o Świętach, ale dostępne 18.10.13, 19:36
          A to pierwsze wydanie jeszcze gdzieś jest dostępne??
          • laemmchen79 Re: o Świętach, ale dostępne 19.10.13, 01:09
            Wiesz, jak to jest: jak się człowiek na tym forum do jakiejś książki da namówić, to potem tak długo łazi i szuka, aż w końcu znajdzie, chociażby u Witka:-)
            Nie mam pojęcia, czy jest jeszcze dostępne, na razie nic niestety nie wiem o różnicach, bo i autorzy i ilustratorki w obu wydaniach te same. Być może to tylko kwestia okładki?
    • gris_gris Re: o Świętach, ale dostępne 18.10.13, 10:30
      a którą książkę o Świętach polecacie dla trzylatka? Myślę o "Bożym Narodzeniu w Bullerbyn", a czy Findus będzie już w tym wieku ok? Czy coś jeszcze może? Po polsku, ale może też być po angielsku, bo dziecko dwujęzyczne (w sensie jeśli znacie coś nie tłumaczone na polski). Dziękuję!
      • be.el Re: o Świętach, ale dostępne 07.11.13, 09:50
        Polecam Czupieńki:)
        mediarodzina.pl/prod/95/Czupienki--Gwiazdka
        Kochamy je bardzo, bardzo. Dla maluchów w sam raz:)
        • gris_gris Re: o Świętach, ale dostępne 09.11.13, 17:16
          dziekuje, wydaje sie super!
      • aglod2 Re: o Świętach, ale dostępne 17.11.13, 19:03
        Findus dla trzylatka za długi. Akurat ta historia jest dłuższa niż inne.
        • aglod2 Re: o Świętach, ale dostępne 17.11.13, 19:15
          Ta dłuższa to oczywiście Niezwykły Święty Mikołaj
          • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 18.11.13, 22:07
            Zastanawiam się jak przeczytamy w tym roku wszystko to co bym chciała. Zeszłoroczna sterta wyglądała tak, a potem jeszcze doszło kilka książek!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ed/va/b7bl/ypz6RWbQBpPSDKlPGB.jpg
            • edie70 Re: o Świętach, ale dostępne 18.11.13, 22:34
              cudny ten stosik :)
              • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 18.11.13, 22:44
                Zastanawiam się czy jeszcze gdzieś jest dostępna ta szopka krakowska stojąca obok stosiku. To też książka! U nas od 8 czy 9 lat.
                • laemmchen79 Re: o Świętach, ale dostępne 03.11.15, 06:26
                  Wspaniała ta książka! Jaki tytuł? (pomarzyć przecież jeszcze wolno...)
                  • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 03.11.15, 09:33
                    laemmchen79 napisała:

> Wspaniała ta książka! Jaki tytuł? (pomarzyć przecież jeszcze wolno...)

Którą masz na myśli?
                    • fantazzja Re: o Świętach, ale dostępne 03.11.15, 10:14
                      A co o Świętach polecacie dla najmłodszych czytelników, takich półtorarocznych?
                      • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 05.11.15, 15:32
                        antazzja napisała:

> A co o Świętach polecacie dla najmłodszych czytelników, takich półtorarocznych?
                        >

Na razie nie ma zbyt dużego wyboru, właściwe chyba ciekawego obecnie nie ma na temat Świąt dla takich maluchów! Szukamy!
                        • abepe do sprawdzenia - Mikołajowe 05.11.15, 16:53
                          Przeszukuję sieć w poszukiwaniu odpowiednich tytułów na wypadek, gdyby ktoś szukał na Mikołajki. Może ktoś zna książki, które wygrzebałam?

Dwa miśki na wynos
                          M. Przewoźniak

Purpurowe gniazdo
                          B. Kraczkowska

Przygody Supermikołaja

Naklejkowe Święta. Sanie Mikołaja

Wielki blok mikołajowy

Sekretna księga Świętego Mikołaja

cdn.
                          • magdalenka79k Re: do sprawdzenia - Mikołajowe 05.11.15, 18:10
                            "Dwa miśki na wynos" czytaliśmy w zeszłym roku, dzieciom się bardzo podobało - to taka sprawnie napisana, trzymająca w napięciu książka przygodowa dla maluchów (myślę że tak 4-7 lat), ale jak ktoś szuka klimatycznie o Bożym Narodzeniu to ta się nie nadaje. Książka skupia się wokół krainy Świętego Mikołaja i przygód zabawek, co mnie się w niej podoba to że nie ma takiego moralizatorstwa jak często w polskich książkach się spotyka (mdlą mnie Nudzimisie i wiking Tappi), jest lekka i napisana z humorem.
                            • magdalenka79k Re: do sprawdzenia - Mikołajowe 05.11.15, 18:15
                              A i jeszcze przypomniało mi się autor czasem puszcza oko do rodziców, ostrzegam bo niektórzy tego w ksiązkach dla dzieci nie lubią, mnie to nie przeszkadza...
                          • abepe Re: do sprawdzenia - Mikołajowe - cd. 05.11.15, 22:40

Zabawy z Mikołajem
                            Łamigłówki, naklejki, gra planszowa

Wiosna lato jesień zima 1001 drobiazgów
                            A. Mitgutsch

Wesoły Ryjek i zima
                            W. Widłak

Gwiaza nad gwiazdami
                            i inne opowiadania
                            B. Derlicka

• abepe Re: o Świętach, ale dostępne 05.11.15, 21:21
                        fantazzja napisała:

> A co o Świętach polecacie dla najmłodszych czytelników, takich półtorarocznych?

Może "Święty Mikołaj. Świat w obrazkach"?
                        czytam.pl/k,ks_218521,Swiety-Mikolaj.-Swiat-w-obrazkach-Emilie-Beaumont.html
                        • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 05.11.15, 21:28
                          I trochę tańsza wersja Świata w obrazkach ?
                          • fantazzja Re: o Świętach, ale dostępne 10.11.15, 15:58
                            Dzięki :)
                            A widziałyście może coś w tym stylu: www.bookdepository.com/Babys-Very-First-Touchy-Feely-Christmas-Play-Book-Fiona-Watt/9781409595397
                            • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 10.11.15, 19:09
                              Fantazzja - jeśli masz gdzieś w pobliżu tk maxx - zajrzyj tam. Widziałam tam wczoraj kilka ciekawie wyglądających książek christmasowych dla maluszków.
                              • fantazzja Re: o Świętach, ale dostępne 10.11.15, 20:01
                                Abepe, dzięki. Na śmierć zapomniałam, że w tk też są książki.
                                • fantazzja Re: o Świętach, ale dostępne 14.11.15, 14:23
                                  Znalazłam jeszcze coś takiego www.nieprzeczytane.pl/Sanna-Swietego-Mikolaja,product319731.html
                                  • abepe Posucha... 18.11.15, 15:04
                                    ... w tym roku, prawda? Czy czegoś nie zauważyłam?
                                    • fantazzja Re: Posucha... 18.11.15, 19:43
                                      Z nowszych pozycji dla maluszków rozważam jeszcze te książki:
                                      www.nieprzeczytane.pl/Boze-Narodzenie-tekturka,product914781.html
                                      www.nieprzeczytane.pl/Zimowe-bajeczki-Swieta-reniferka,product677277.html
                                    • aggala Re: Posucha... 19.11.15, 14:27
                                      Coś drgnęło. Co prawda, chyba zimowe, nie świąteczne, ale za to od Astrid Lindgren i Zakamarków: www.zakamarki.pl/index.php/skrzat-nie-spi.html?dir=asc&order=name
                                      • abepe Re: Posucha... 19.11.15, 14:40
                                        Jest klimat i jest zima. Możemy uznać tę książkę za świąteczną.
                                        Wrzucę ją też do zimowych.

Skrzat nie śpi
                                        tekst: Astrid Lindgren
                                        ilustracje: Kitty Crowther

https://www.zakamarki.pl/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/s/k/skrzat-nie-spi_420pxrgb.jpg
                    • laemmchen79 Re: o Świętach, ale dostępne 03.11.15, 12:20
                      Te z szopka:-) Zreszta niezaleznie od tego, ze pewnie i tak jej juz nigdzie nie dostane, to przynajmniej nabralam apetytu na album o szopce krakowskiej, moze uda nam sie z pomoca forum znalezc gdzies materialy papierowe do jej przygotowania?

(przerpaszam, ze bez polskich liter, w biurze nie wolno mi zainstalowac polskiej czcionki:-)
                      • abepe "Kevin sam w domu" 03.11.15, 23:45
                        W wersji książkowej - jak by nie było - świąteczny hit ćwierćwiecza!

Kevin sam w domu

https://s.znak.com.pl/files/covers/card/b3/Kevinsamwdomu_500pcx.jpg
    • rykam Myślanki 19.10.13, 10:45
      https://czasdzieci.pl/pliki/ksiazka/ksiazki/200x200/ksiazka_1521_4b9e6.jpg

Myślanki o świętach Bożego Narodzenia

Przykładowe strony
      • anka2305 Mikołaj lub BN dla 1,5 roczku? 23.10.13, 08:37
        Do tej pory myślałam, ze najlepszą tego typu pozycją jest "Puk, Puk! Kto tam?", ale syna egzemplarz po wypożyczeniu zaginą, a wznowień brak. Będę wdzięczna za wszystkie propozycje, oczywiście dostępne na rynku:)
        • abepe Re: Mikołaj lub BN dla 1,5 roczku? 23.10.13, 21:17
          Faktycznie, nakład "Puk, puk" kolejny raz wyczerpany! Może będzie następne wznowienie, skoro książka jest tak popularna.
          Na razie przyszło mi do głowy Przybieżeli do Betlejem. Muszę się rozejrzeć, dawno już nie miałam tak małego dziecka:)
          • abepe świąteczne gadżety 26.10.13, 19:40
            Moje dzieci pytały już czy będzie w tym roku kalendarz adwentowy.
            I wywołały wilka z tchibo!
            • muchomorek23 Re: świąteczne gadżety 26.10.13, 21:04
              Fajne te filcowe ozdoby do szycia. A w TK Max już tydzień temu byłby ozdoby świąteczne.
              • sylwina76 Re: świąteczne gadżety 26.10.13, 22:19
                Mnie się podoba ten kalendarz adwentowy: Eric Carle Pop-Up : https://ecx.images-amazon.com/images/I/41mFS1oEMCL.jpg
            • laemmchen79 Re: świąteczne gadżety 26.10.13, 22:41
              Bardzo kusząca ta oferta z Tchibo, zwlaszcza piernikowy domek:-)

A z kalendarzy idzie do nas Kalendarz adwentowy z ilustracjami Susanne Berner:
              www.amazon.de/Adventskalender-Weihnachten-Wimmlingen-T%C3%BCrchen-Bildergeschichten/dp/3836950138/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382819904&sr=8-1&keywords=adventskalender+berner
              Bardzo się już cieszę na wieczorne otwieranie okienek i wspólne opowiadanka. Ciekawe tylko, czy uda nam się powtrzymać przed otwieraniem większej ilości na raz:-)
              • agata3a Re: świąteczne gadżety 27.10.13, 21:28
                laemmchen79 napisała:

> Bardzo kusząca ta oferta z Tchibo, zwlaszcza piernikowy domek:-)

Robiłam w zeszłym roku:
                https://lh5.googleusercontent.com/-Cv9NMptP5aM/Um12mVrYL5I/AAAAAAAA-4k/gMkDUTNv6_E/w800-h450-no/P1130193.JPG

Gdyby ktoś się skusił i kupił te foremki, przestrzegam przed zbyt mocnym dekorowaniem, w mojej szopce rozmiękł się dach i zawalił...
              • zo_79 Re: świąteczne gadżety 09.11.13, 17:29
                > A z kalendarzy idzie do nas Kalendarz adwentowy z ilustracjami Susanne Berner:
                > rel="nofollow">www.amazon.de/Adventskalender-Weihnachten-Wimmlingen-T%C3%BCrchen-Bildergeschichten/dp/3836950138/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1382819904&sr=8-1&keywords=adventskalender+berner

Kalendarz z Wimmlingen! Też go chciałam zamówić! Wchodzę na Amazona i ... już go nie ma w dostępnych! :(
                • laemmchen79 Re: świąteczne gadżety 09.11.13, 17:44
                  jest na ebay'u
                  www.ebay.de/itm/Adventskalender-Weihnachten-Wimmlingen-24-Turchen-kl-Bildergeschichten-/390661061909?pt=Kinder_Jugendb%C3%BCcher&hash=item5af536bd15
                  mogę też zapytać w księgarni.

a sam kalendarz piękny, mógłby wprawdzie być na trochę stabilniejszym kartonie, ale w końcu będzie wisiał na ścianie, więc nie szkodzi.
                  • zo_79 Re: świąteczne gadżety 09.11.13, 18:37
                    Na ebayu nigdy nie kupowałam. Szukam właśnie jakiejś niemieckiej księgarni internetowej, która wysyła do Polski. Łamię się powoli, czy nie kupić z Pettsonem i Findusem (ta sama zasada). Jest jeszcze dostępny. Pewnie zaraz też zniknie.
                    • laemmchen79 Re: świąteczne gadżety 09.11.13, 20:52
                      zo_79 - daj znać, jak będziesz potrzebowała pomocy z przesłaniem do kraju - chętnie pomogę
                      • zo_79 Re: świąteczne gadżety 09.11.13, 22:25
                        Ok. Wielkie dzięki. :)
        • bruy-ere Re: Mikołaj lub BN dla 1,5 roczku? 27.10.13, 08:08
          Dla tego wieku polecam Boże Narodzenie. Obrazki dla maluchów wyd. Olesiejuk
    • muchomorek23 Re: o Świętach, ale dostępne 29.10.13, 19:22
      W Poznaniu w TK Maxx są kalendarze adwentowe ( z czekoladkami) z zającami z książki Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham, były też takie puszki serduszka ( podobne do popularnych z Lindt) z Dużym Brązowym Zającem i Małym + kilka cukierków w środku. Widziałam też zestaw kilku czekoladek i 10 kartek pocztowym z tym motywem. Wszystkie w scenerii zimowej.
    • rykam Bóg się rodzi z ilu Wilkonia + CD 07.11.13, 09:02
      https://ryms.pl/upload/201012230856020.61667500sd.jpg

Bóg się rodzi

Kto cierpliwy, może zaczekać do 2 grudnia - Dnia Darmowej Dostawy i ominąć koszta wysyłki. Ja tak w zeszłym roku kupiłam.
      • sylwina76 Re: Bóg się rodzi z ilu Wilkonia + CD 07.11.13, 10:01
        Ale za 9,99? Czy w dniu darmowej dostawy będzie kosztowała już 34? :)

• rykam Re: Bóg się rodzi z ilu Wilkonia + CD 07.11.13, 10:08
          Cena się nie zmieniła :) Wtedy pamiętam w E. były za jakieś 12-13 zł, więc wyszło mi taniej z darmową dostawą :)
          • sylwina76 Re: Bóg się rodzi z ilu Wilkonia + CD 07.11.13, 12:32
            Kupiłam w E za 14 zł z odbiorem osobistym. Będzie szybciej:)
            Nie powinnam już chyba czytać tego wątku.
    • rykam "Święta dobrych życzeń" ks. Jan Twardowski 07.11.13, 09:38
      https://merlin.pl/Swieta-dobrych-zyczen_ks-Jan-Twardowski,images_product,27,978-83-7516-650-7.jpg

Święta dobrych życzeń 18,99 zł
    • magdalenka79k Re: o Świętach, ale dostępne 12.11.13, 09:13
      W tamtym roku przymierzałam się do " Mój Bożonarodzeniowy kuferek" Anne Suess merlin.pl/Moj-bozonarodzeniowy-kuferek_Wydawnictwo-Olesiejuk/browse/product/1,1169435.html ostatecznie nie kupiłam więc się nie wypowiem,ale zdaje się że będzie od przyszłego tygodnia w Lidlu.
      --
    • kazia4 Re: o Świętach, ale dostępne 14.11.13, 23:16
      Na moje oko chodzi o coś takiego:
      Inny link;)

Choć oczywiście to tylko podejrzenia;)
      • sylwina76 Re: o Świętach, ale dostępne 14.11.13, 23:24
        kazia4 napisała:

> Na moje oko chodzi o coś takiego:

Na moje też:)

• abepe Re: o Świętach, ale dostępne 14.11.13, 23:25
        kazia4 napisała:

> Na moje oko chodzi o coś takiego:
        > Inny link;)
        >
        > Choć oczywiście to tylko podejrzenia;)

Aaa, pewnie tak.
        Przepraszam, że teraz odpowiedź kazi jest nad moim pytaniem. Musiałam poprawić jeden błąd:))
    • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 14.11.13, 23:23
      abepe napisała:

> Czy ktoś już zaglądał do Sań Świętego Mikołaja Fiony Watt?
      > O co chodzi z tymi 4 trasami?
      • laemmchen79 Re: o Świętach, ale dostępne 14.11.13, 23:32
        Tu niewiele niestety wnoszący podgląd na amazonie

www.amazon.de/Pull-back-Busy-Santa-Usborne-Series/dp/1409536572/ref=sr_1_cc_2?s=aps&ie=UTF8&qid=1384468072&sr=1-2-catcorr&keywords=Pull-back+busy+Santa+Book
        • sylwina76 Re: Anne Suess Mój bożonarodzeniowy... 14.11.13, 23:47
          Mój bożonarodzeniowy kuferek za 22zł od poniedziałku w Lidlu.
          A w środku 3 publikacje: album, książka i zeszyt z łamigłówkami.

Czy ten " kartonowy album z ilustracjami o tematyce świątecznej do opowiadania treści obrazków i przywoływania atmosfery świąt, książeczkę z historyjkami, które zachwycą dzieci...," to jest może pomniejszoną wersją Wielkiej ilustrowanej księgi Świąt Bożego Narodzenia??? Bo tak się przyglądam, i mam coraz większą nadzieję, że może jednak...
          • anrew Re: Anne Suess Mój bożonarodzeniowy... 12.12.13, 19:17
            Z tego co widziałam w internecie "Wielką Ilustrowaną..." to wydaje mi się ze ten album jestj identyczny.
            Mam go już kupionego, stad wiem
    • aniam123 Sanie Świętego Mikołaja 15.11.13, 10:01
      Tu można zobaczyć jak wyglądają w środku Sanie Świętego Mikołaja
      • abepe Re: Sanie Świętego Mikołaja 15.11.13, 18:26
        A! To dla całkiem małych.
    • puellae_2007 Re: o Świętach, ale dostępne 15.11.13, 22:27
      "Choineczka" - to dla młodszych dzieci i oczywiście piękna "O zimie".
    • misialla Re: o Świętach, ale dostępne 21.11.13, 00:38
      Czy możecie polecić książki o Świętach dla 9,5-latki? Czy "Wierzcie w Mikołaja!" jest dla dzieci w tym wieku czy raczej młodszych? Może wydano coś pop-up?
      Niestety z książek, które mamy, moja córka już wyrosła, a nie mam możliwości kupna książek stacjonarnie.

• aniam123 Re: o Świętach, ale dostępne 21.11.13, 14:10
        Może Tajemnica Bożego Narodzenia. Moja córka czytała ją kilkakrotnie.
        • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 22.11.13, 12:13
          misialla napisała:

> Czy możecie polecić książki o Świętach dla 9,5-latki? Czy "Wierzcie w Mikołaja!
          > " jest dla dzieci w tym wieku czy raczej młodszych?

Właśnie zaczęłam czytać "Wierzcie w Mikołaja" i myślę, że mój 10-latek chętnie się przyłączy do czytania z 6,5-latkiem. Bo to taka lektura do wspólnego czytania na głos.

Z innych dla dzieci w tym wieku typowałabym książki:
          "Opowiadania bożonarodzeniowe" z Media Rodzina
          "Kiedy święty Mikołaj spadł z nieba" (bo to przyjemna lektura dla czytelników od 5 lat do 100)
          "Bóg się rodzi"
          "Troje dzieci i gwiazda"
          "Opowieść wigilijna"
          "Dziadek do orzechów i Król Myszy"
          "Królowa Śniegu" z ilustracjami Wasiuczyńskiej
          Tylko nie gwarantuję, że wszystkie są dostępne.

Ja bardzo chciałabym jakieś piękne wydanie "Dziewczynki z zapałkami".

• misialla Re: o Świętach, ale dostępne 24.11.13, 00:19
            4 książki z zaproponowanych przez Was zamówiłam, a 3 przeniosłam ze swojej półki na córki. Będzie dużo czytania przed świętami. Dziękuję bardzo.
            • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 24.11.13, 10:31
              misialla napisała:

> 4 książki z zaproponowanych przez Was zamówiłam, a 3 przeniosłam ze swojej półk
              > i na córki. Będzie dużo czytania przed świętami. Dziękuję bardzo.

Szybko działasz:)) O jakich tytułach piszesz?

"Troje dzieci i gwiazda" jest na allegro! Polecam bardzo!
              allegro.pl/listing/listing.php?string=troje+dzieci+gwiazda&sourceid=Mozilla-search
              • agata3a Re: o Świętach, ale dostępne 24.11.13, 14:49
                Abepe bardzo dziękuję za namiary na "Troje dzieci i gwiazda", mam tylko nadzieję, że te namiary nie były skierowane tylko do misialla, bo już po zakupie tak sobie pomyślałam. Jeśli tak, to przepraszam. Polowałam na tę książeczkę i jak zobaczyłam, że jest to zaraz kupiłam.
                • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 24.11.13, 16:47
                  agata3a napisała:

> Abepe bardzo dziękuję za namiary na "Troje dzieci i gwiazda", mam tylko nadziej
                  > ę, że te namiary nie były skierowane tylko do misialla, bo już po zakupie tak s
                  > obie pomyślałam. Jeśli tak, to przepraszam. Polowałam na tę książeczkę i jak zo
                  > baczyłam, że jest to zaraz kupiłam.

Nie, były ogólnodostępne. Zawsze tylko mam nadzieję, że pierwszy nie trafi na nie jakiś spekulant. Okaże się niedługo;)
                  Poza tym - wrzuciłam tytuły kilka dni temu i misialla miała szansę sama na książkę trafić na allegro;)
                  Myślę, że jeżeli teraz były 3 sztuki to może jeszcze się pojawią.
              • misialla Re: o Świętach, ale dostępne 28.11.13, 08:46
                Zamówiłam "Opowiadania bożonarodzeniowe", "Dziadek do orzechów i król myszy", "Królową śniegu i "Wierzcie w Mikołaja!".
                "Troje dzieci i gwiazda" kupiłam kilka lat temu zachęcona opiniami na forum. Wtedy moja córka była jeszcze za mała, a teraz mam nadzieję spodoba się jej.
                • abepe Re: o Świętach, ale dostępne 09.12.13, 22:47
                  Znaleźliście coś nowego na temat Świąt? Ja przeglądam katalogi i nie widzę nic interesującego!!!!
                  • abepe Niedostępna w księgarniach,... 10.12.13, 09:36
                    ...ale do wypożyczenia w bibliotekach jest "Tajemnica Bożego Narodzenia" Gaardera.

Mój 10latek został dzisiaj w domu, bo zaniemówił i dałam mu tę książkę. Najpierw chciał przeczytać tylko do 10. grudnia - jest już przy 18.:) Potem stwierdził, że chciałby dostać taki kalendarz jak Joachim. I to przypomniało mi forumową dyskusję sprzed lat. Czy komuś się udało stworzyć taką opowieść w odcinkach do kalendarza???
                    • agata3a Re: Niedostępna w księgarniach,... 13.12.13, 18:10
                      Ale dostępna na allegro... Właśnie kupiłam :) Czekam z niecierpliwością na przesyłkę.
                      • abepe Re: Niedostępna w księgarniach,... 13.12.13, 19:09
                        agata3a napisała:

> Ale dostępna na allegro... Właśnie kupiłam :) Czekam z niecierpliwością na prze
                        > syłkę.

To gratuluję. Mój syn przeczytał całość bez ostatniego rozdziału. Stwierdził, że chce, żebyśmy przeczytali go razem 24.grudnia.
                      • anionka Re: Niedostępna w księgarniach,... 14.12.13, 23:04
                        Nosz... Ja już drugi rok na nią poluję, ale trafiam wyłącznie na takie kurioza:
                        allegro.pl/the-christmas-mystery-jostein-gaarder-i3741716490.html
                        Czy ktoś mnie może oświecić w jakim celu ktoś wystawia takie aukcje?
                        • sylwina76 Re: Niedostępna w księgarniach,... 15.12.13, 11:06
                          Ja kupiłam w zeszłym roku w wydawnictwie za 9,90 zł... Końcówka serii - dość długo mieli.
                          • abepe Re: Niedostępna w księgarniach,... 15.12.13, 14:54
                            Ona była wielokrotnie wznawiana w różnych wizualnie wariantach. Ja mam chyba najstarszą wersję.
                            • sylwina76 Re: Niedostępna w księgarniach,... 15.12.13, 16:46
                              Ja mam granatową - chyba też starą, bo "czerwona" była droższa :) Żałuję, że nie zaczęłam czytać siedmiolatce, ale w tym roku czytamy Wierzcie w Mikołaja i już przeczytaliśmy Troje dzieci i gwiazda (ciekawe, czy Znak w końcu ją wznowi?).
                              Mój syn nadal marzy o takim kalendarzu adwentowym :)
                              • anka2305 Re: Niedostępna w księgarniach,... 17.12.13, 00:16
                                Pochwalę się, że i mi się właśnie udało na allegro kupić:))))
                                Nie czytałam, nie znam i już się cieszę na "świąteczne" czytanie:)
                                • abepe Wiersze! 17.12.13, 23:51
                                  Czy trafił ktoś z was ostatnimi czasy na coś ciekawego świątecznego napisanego wierszem? W zbiorku, bo pojedynczo wydał Zysk. My przeczytaliśmy Strzałkowską (Zielony, zółty, rudy, brązowy), wracamy do Wierszy pod choinkę Zaremby, bo 6,5latek oświadcza, że bardzo lubi wiersze!
                                • aggala Re: Niedostępna w księgarniach,... 28.11.14, 21:55
                                  "Tajemnicę..." Gaardnera kupiłam już po ubiegłorocznych Świętach. Wypatrzyłam ją wtedy w budce z tanią książką na warszawskim dworcu Śródmieście i teraz czeka na odpowiedni moment. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to kilka dni temu widziałam znowu w tym samym miejscu, też pewnie wyciągnęli ubiegłoroczne zapasy;)
                        • steffa Re: Niedostępna w księgarniach,... 17.12.13, 23:56
                          Zapytałam o to kiedyś i oto, co odpowiedziano:
                          Wszystkie książki są sprowadzane z zagranicy na zamówienie. Pozycje w cenie 999,99 zł są chwilowo niedostępne u naszych stałych dostawców.
                          Aby móc sprostać terminowi wysyłki podanemu na stronie aukcji książki musiałby zostać sprowadzone ze źródeł alternatywnych, czego czynić nie chcemy, aczkolwiek możemy i zrobimy, jeżeli ktoś zdecyduje się zapłacić cenę z aukcji (do tej pory takich chętnych nie było i to nam odpowiada).

Ceny na naszych aukcjach aktualizowane są codziennie.
                      • tygryskowata Re: Niedostępna w księgarniach,... 23.10.15, 09:25
                        ale bywa na allgro - "Tajemnica Bożego Narodzenia" Gaardera.
                        Dzięki abepe za wyciągnięcie wątku - udało mi się właśnie kupić :)
          • steffa Re: o Świętach, ale dostępne 10.12.13, 11:15
            Czytałam z 5-latką i 11-latkiem. Starszy ani razu nie mruknął, że nieciekawe, wręcz nie pozwalali mi przeczytać tylko jednego rozdziału. Ja także jestem pod wrażeniem tej książki, co zresztą wyłuszczyłam ostatnio na blogu. Klimat i problem do mnie przemawiają.
    • abepe A dla dorosłych????? 13.12.13, 19:18
      Macie jakieś ulubione świąteczne tytuły książek lub filmów???
      • rykam Love Actually ;) 13.12.13, 21:57
        https://1.fwcdn.pl/po/93/90/99390/7537950.6.jpg?l=1365648048000

a drugi rok z rzędu Hobbit :D
        • poemi123 Re: Love Actually ;) 13.12.13, 22:23
          O tak, Hobbit filmowo ;-)
        • jonnna Re: Love Actually ;) 21.12.13, 18:42
          U mnie też Love Actually, Hobbit na dvd i mam nadzieję druga część kinowo;) A i polskie Listy do M. też w lekkiej świątecznej atmosferze
          • abepe Prezent dla Cebulki 28.11.14, 12:39
            Czy ktoś już ma w rękach?

www.zakamarki.pl/index.php/ksiazki/prezent-dla-cebulki.html?dir=asc&order=a
            • irmeline Re: Prezent dla Cebulki 28.11.14, 13:12
              Nie, bo jej nigdzie nie ma. Wybaczcie, pomarudzę trochę, ale jestem zła, bo wszędzie widzę reklamy tej książki, mam na nią smaka, a nie mogę kupić :( Nie ma jej w ani w księgarniach wysyłkowych, ani stacjonarnych, ani nawet w Empiku. Merlin na przykład informuje, że pozycja będzie w sprzedaży od 15 grudnia (!) - absurdalne, biorąc pod uwagę, że ma ona formę opowieści kalendarza adwentowego. Nie podoba mi się taki monopol, że de facto książkę mogę kupić wyłącznie poprzez stronę wydawcy, płacąc horrendalną sumę, bo nawet jeśli jest tam jakaś (–4,99 zł) promocja, to aby mieć książkę na 1 grudnia, muszę zapłacić 17 zł. za przesyłkę kurierską... Przykro.
              • alistar1 Re: Prezent dla Cebulki 28.11.14, 13:25
                Podpisuję się. Rozczarowanie. Chciałam kupić na Mikołaja (to i tak późno), wygląda na to że nie kupię wcale.
                • franula Re: Prezent dla Cebulki 28.11.14, 13:28
                  To rzeczywiście dziwne.
                  jednocześnie wydali Wigilię Mamy Mu i jest dostępna w merlinie.
                  • abepe Re: Prezent dla Cebulki 28.11.14, 13:36
                    Wygląda na to, że na 1.12 zdążą tylko Łodzianie dzięki Salonowi ciekawej książki:)
              • alexsc Re: Prezent dla Cebulki 28.11.14, 15:41
                Nie zgodzę się z Wami. Zamówiłam Cebulkę w dniu ukazania. Wybrałam paczkę biznesową, 9,90 i następnego dnia miałam książki u siebie.
                • abepe Re: Prezent dla Cebulki 28.11.14, 21:46
                  alexsc napisała:

> Nie zgodzę się z Wami. Zamówiłam Cebulkę w dniu ukazania. Wybrałam paczkę bizne
                  > sową, 9,90 i następnego dnia miałam książki u siebie.

Na tym przykładzie widać jak rozbisurmanione jest to forum - nie kupujemy w cenach (nawet prawie) okładkowych i nie chcemy płacić za przesyłkę:)
                  • alistar1 Re: Prezent dla Cebulki 29.11.14, 07:18
                    Przy takiej ilości kupowanych książek liczę na rabaty i niskie koszty przesyłki. Co i tak wychodzi dużo za dużo. Ale nie to mnie rozczarowało najbardziej, tylko książka o tematyce kalendarza adwentowego, która dla przeciętnego czytelnika będzie dostępna w połowie grudnia. Świetnie, że jest już w wydawnictwie i kilku księgarniach, ale czy przeciętny czytelnik zechce zamawiać przez stronę, w cenie mocno jeszcze okładkowej, z dodatkowymi kosztami wysyłki? Wątpię. To dział promocji dał ciała albo była jakaś nieprzewidziana obsuwka. To jedyne wytłumaczenie. W każdym razie szkoda, że tak wyszło.
                    • abepe Re: Prezent dla Cebulki 04.12.14, 15:01
                      alistar1 napisała:

> Przy takiej ilości kupowanych książek liczę na rabaty i niskie koszty przesyłki
                      > . Co i tak wychodzi dużo za dużo.

Nie krytykuję, sama mam taką zasadę:)

I kto już czyta Cebulkę????? Moja powinna dotrzeć jutro!