Dodaj do ulubionych

Trampolina a bioderka

26.06.12, 14:22
Witam smile

Pisze, gdyz nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi. Planuje kupic corce(we wrzesniu bedzie miala 3 latka) trampoline. Jednak wczoraj znajomy nastraszyl moich rodzicow stwoerdzajac, ze bardzo niebezpieczna jest trampolina dla dziewczynek. Podobno deformuje staw biodrowy. Czy to prawda?????Jeszcze sie nie spotkalam z taka opinia, dlatego bardzo mnie ciekawi, czy faktycznie tak jest, czy to tylko usprawiedliwienie swych lekow.

Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Trampolina a bioderka 26.06.12, 14:49
      a dziecko będzie skakało na tej trampolinie 24 na dobę 7 dni w tygodniu? Bez przesady. Idąc tym tokiem rozumowania to i rower niebezpieczny i skakanka. A ten znajomy to czym udowodnił swoją teorię?
      • red-truskawa Re: Trampolina a bioderka 26.06.12, 16:22
        Pamietam jak na forum Zawitkowskiego czytałam jego wypowiedz o tych trampolinach. faktycznie nie polecał dla dzieci przed 1,5 rokiem, nie tylko dla dziewczynek. Pisał, ze sa za duze obciazena dla miednicy oraz kregosłupa podczas skakania. Poszukaj na tamtym forum.
    • jestem_fajnou_mamou Re: Trampolina a bioderka 26.06.12, 17:45
      Ja czytałam o samych superlatywach trampoliny: dotlenia serce, czyści system limfatyczny, stabilizuje system nerwowy, opóźnia procesy starzenia, etc, tu artykuł niestety po angielsku, ale jest tłumacz google.
      Koleżanki córka ma problemy z biodrami od urodzenia: zwichnięcie stawu biod., przebyta operacja itd. i ona ma zakazane skakanie nawet na trampolinie.
      Dzieci uwielbiają skakać i wydaje mi się, ze lepiej żeby to była trampolina niż twarda podłoga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka