Dodaj do ulubionych

Spodnie dresowe do przedszkola

02.09.12, 15:11
Jakie spodnie dresowe mają Wasze maluchy? Szukałam cienkich, ale jedyne jakie mogłam znaleźć dla chłopca to takie z meszkiem w środku (ocieplane) i teraz się zastanawiam czy mojemu malcowi nie będzie w nich za ciepło.
Obserwuj wątek
    • minerwamcg Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 15:46
      Może być za ciepło i we wrześniu raczej należy się spodziewać, że będzie. Ale to w naszym klimacie niestety długo nie potrwa, zrobi się zimno i ciepłe portki będą jak znalazł.
      Dużo dresowych szmatek widziałam na stoiskach z odzieżą dziecięcą w hipermarketach, może tam coś trafisz?
      • budzik11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 17:31
        minerwamcg napisała:

> Może być za ciepło i we wrześniu raczej należy się spodziewać, że będzie. Ale t
        > o w naszym klimacie niestety długo nie potrwa, zrobi się zimno i ciepłe portki
        > będą jak znalazł.

W przedszkolach zim jest cieplej niż nie raz w upał. 25 stopni w sali to norma, więc i w styczniu dzieciakowi będzie za goraco. A że cienkie dresowe spodnie trudno kupić, mój chodzi w cienkich bojówkach. Zalet jest to, że maj milion kieszeni, w których nosi swoje skarby, autka i inne śmieci.
    • 2plusik Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 15:51
      Też mam dla chłopców same ciepłe uncertain H&M, Kappahl, Reserved - wszystkie mają puszek w środku uncertain
      Mam jedne bez puszku z KappAhl, ale on są z takiego jakby aksamitu, więc tez pewnie ciepłe....

Kiedyś dostałam spodnie dresowe cienkie z 5-10-15, ale niestety nie wiem czy jeszcze takie robią
      • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 16:19
        Obeszłam wiele sklepów i kupiłam w H&M i Smyku, ale właśnie takie ciepłe. Jutro się w nich ugotuje ...
        • lenawawa Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 16:28
          ja ubieram krótkie spodenki
          długie spodnie zostają w szafce
    • q_fla Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 16:28
      Gdybym miała syna do sali ubierałabym mu tylko krótkie spodenki i skarpetki, no chyba ze byłaby awaria ogrzewania i temperatura w sali spadłaby poniżej 15*C.
    • roksanka_3 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 16:40
      moj jutro tez pojdzie w krotkich, tzn takich bermudach za kolano i koszulka z krotkim, ma byc u nas ok 29 wiec dresowe spodnie zostawiam na pozniej ale fakt tez szukalam bez podszycia tym poalarkiem i meszkiem, tragedia jakas zadnych nie ma!
    • betty842 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 16:54
      Ja kupuję spodnie dresowe na allegro,kosztują ok 20zł +przesyłka wiec kupuję kilka par,żeby taniej wyszło. Niektóre mają meszek a niektóre nie mają ale zawsze jest to napisane na aukcji.Krótkich spodek syn do przedszkola nie chce ubierać bo w salach są wykładziny dywanowe,które "drapią" go w kolana.Aha,tylko kupując spodnie dresowe to trzeba kupić rozmiar wieksze bo po praniu sie zstąpią.
    • mama-tyma Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 17:13
      mój syn bardzo lubi firmy Maja, na pierwszy rzut oka wyglądają jak sztruksy, ale to dość cienkie dresy na wygodnej gumce, jedyne jakie idealnie pasują na mojego chudziaka, sieciówkowe są grube i za szerokie zdecydowanie, a i kosztują mnie ok 23zł w hurtowni, ale na allegro też widziałam takie
      • dianaro Re: Spodnie dresowe do przedszkola 02.09.12, 17:32
        Dla syna spodnie dresowe kupuję albo w 5-10-15 albo przez internet w MK Golińscy - cena max. 30 zł za sztukę. Jak dla mnie nie do zdarcia.
        • zona_mi dianaro 02.09.12, 17:51
          Sygnaturka nie powinna przekraczać wysokości czterech wersów.
          • bbuziaczekk Re: dianaro 02.09.12, 19:21
            Ja kupilam spodnie bez meszku. Specjalnie sie naszukalam zeby bylo bez bo z meszkiem bedzie za cieplo. Ciezko jest znaleźć bez meszku.
            Ale kupilam w Tesco F%F 2-pak szare i granatowe, potem kupilam na targu tez bez meszku.
            Kupilam tez w lidlu co byly tydzien temu ale one maja delikatniutki meszek. Ogolnie sa bardzo cienkie i meszek tez bardzo cienki i delikatny wiec mysle ze na zimne dni sie nadaja.
            • bbuziaczekk Re: dianaro 02.09.12, 20:37
              Jak masz tesco gdzies u siebie to jedź i sprawdź czy sa jeszcze te 2-paki granatowe i szare (bardzo fajne sa) i teraz jest 30% wyprzedazy i kosztuja one 41 zl z 59 zl
              • mysz1978 Re: dianaro 02.09.12, 20:57
                zawsze jeszce mozna kupic takie :dresiarskie" nylonowe, ale ja chyba bym sie nie zdecydowala.

ja tez kupuje na Allegro bo jednak w sieciowkach okolo 40zl to sporo jest, a trwalosc jest porownywalna.
                • fantomka44 Re: dianaro 02.09.12, 21:08
                  W tesco są dwupaki dresów ze ściągaczem na dole - bez bai. Choć to w sumie już bez sensu takie kupować, bo coraz zimniej się robi.
                  • bbuziaczekk Re: dianaro 02.09.12, 21:23
                    A dlaczego bez sensu ? przeciez w przedszkolu w srodku jest bardzo cieplo.
                    • calineczka793 Dresy z tesco 06.09.12, 08:37
                      My mamy te z 2pac z tesco i jak dla mnie masakra - niby cienkie, rozm. idealny, a z dupska młodemu lecą - nie da się ich ściągnąć w pasie, a ja jakoś nie mam serca do bawienia się w krawcowąwink
    • aniasa1 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 00:29
      kiedys trafilam taki dwupak w mothercare, wlasnie cienkie ale material super. Nie wyciagaja sie, nie wypychaja nawet bardzo. No i na pierwsze dnie planuje puszczac go w pumpach h&M, maja gumke i sa luzne, cienkie wiec sa ok.
      • ania_kr Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 18:14
        Najlepiej dresy te bez meszku i to przez cały rok szkolny, bo jak się zrobi chłodniej to w salach zaczną grzać i będzie i tak ciepło. Ja kupiłam dresy w Smyku, były i takie bez meszku (zwykłe, jednokolorowe, za 29zł) i cienkie dżinsy z Cubusa na gumkę. Do tego przyda się cienka bluza, też trudno dostać taką bez meszku.
    • tijgertje Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 18:27
      Moj mlody nigdy nie chodzil "do ludzi" w dresach. Kupowalam mu cienkie spodnie na sciagaczu w H&M. Wygladaja jak jeansy, ale material jest cienki i miekki, jeszcze z gumkami przy nogawkach. Kilka lat mlody je juz nosi i sa to jego ulubione spodnie.
    • wanielka Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 18:29
      zamiast szukać dresów bez meszku może warto kupić legginsy jeansowe? kupiłam takie dla synka do żłobka/przedszkola i super się spisują. wyglądają jak rurki, a do nich ubieram koszulkę z krótkim rękawem.
      • bbuziaczekk Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 20:23
        No tylko ze chlopcy w legginsach wygladaja podobno gejowsko big_grin
        Sama kiedys tutaj zalozylam watek na temat legginsow u chlopcow do przedszkola i wiekszosc byla na nie bo gejowsko i nie fajnie. Same rajtuzy tez nie bo tez nie fajnie podobno.

Ale ze ktos w dresach dziecka do ludzi nie puszcza to juz wogole kopara mi opadla big_grinbig_grinbig_grin
        • mysz1978 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 20:26
          ja uwazam ze dres jeszcze w przedskzolu przejdzie, bo jednak sporo czau dzieci spedzaja na kolanach i mi osobsicie skzoda jest innych spodni bo jednak szybko na kolanach sa slady.
          W skzoel to jzu jednak jeansy/ sztruksy czy inne z materialu.
          • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 20:40
            Ja mówię o przedszkolu, bo według mnie dresy dla takiego malucha są wygodne i nie krępują ruchów.
        • betty842 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 20:40
          Swojego syna to sobie wogole nie wyobrazam w legginsach z tymi jego chudymi nogami i koslawymi kolanami....
        • tijgertje Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 20:55
          Co kraj, to obyczajwink U nas dresy sa strojem sportowym i jak zobaczysz kogos w dresach i bialych "adidasach" na ulicy czy w sklepie, to duza szansa, ze Polakwink moj mlody dostal kiedys pare fajnych sportowych kompletow, ktorych maz mi absolutnie nie pozwolil mu zalozyc, bo by go koledzy wysmiali. na szczescie musial nosic stroj sportowy na gimnastyke w szkole, wiec przynajniej mial gdzie zalozyc. Dresy nosi po domu, na wyprawy do lasu, treningi z psem i woltyzerke. do szkoly nie, bo by go koledzy zaszczuli. rownie dobrze moglby isc w rozowych legginsachwink
          • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:02
            Wielu dresy kojarzą się z pewną subkulturą niecieszącą się dobrą opinią, ale to mają być spodnie do przedszkola tylko, żeby było mu wygodnie. Nie mówimy o stroju na co dzień wink
            • bbuziaczekk Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:22
              Co innego szkola a co innego przedszkole. Do szkoly owszem dresy nie bardzo ale do przedszkola ? sa najlepsze dla tych maluchow.

Co do legginsow to ja wlasnie czytalam opinie ze lepiej wygladaja na szczuplych chlopcach niz na tych bardziej ubitych czy grubych suspicious
              Moj do tych calkiem chuderlawych patykowatych nie nalezy bo troche ubity jest.
              I tak sie zastanawiam czy by nie kupic 1 pary getrow takich tanszych za 8 zl na allegro i zobaczyc jak bedzie wygladal w nich smile jak glupio to zawsze moze w domu je wykorzystac albo moga zostac dla mlodszej siostry.
              • tijgertje Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 10:59
                Szkola jest u nas od 4 lat, wiec dla mnie to wszystko jedno, dzieciaki tak czy siak wiekszosc czasu na podlodze spedzajawink
        • wanielka Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:38
          w życiu bym nie wpadła na to, że 3-4 latek może wyglądać gejowsko wink
          mój syn jest chudzinką, ale ma proste nogi i w legginsach jeansowych wygląda dobrze. co więcej, ja go tak puszczam "między ludzi" czyli np. na plac zabaw. nie wyobrażam sobie natomiast, żeby chodził w dresach, choćby tylko do przedszkola. dla mnie to wiocha i argument, że są wygodne do mnie nie trafia.
          starszak ma teraz 2,5 roku i nigdy dresów nie miał. tak samo zresztą jak adidasków. nie lubię takiego stylu ubierania.
          mój syn w legginsach jeansowych na wycieczce:
          http://images41.fotosik.pl/1734/578fc853f9b27333med.jpg
          • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:49
            wanielka napisała:

> starszak ma teraz 2,5 roku i nigdy dresów nie miał. tak samo zresztą jak adidas
            > ków. nie lubię takiego stylu ubierania.

Wierz mi, że ja też nie lubię stylu ubierania w dresy, ale wiem, że w przedszkolu będzie mu w takich portkach wygodnie. Ja sama jak wracam z pracy do domu to ściągam te wyjściowe ciuchy i zakładam legginsy.
            Ale u małych dzieci (takich przedszkolnych) dresy jakoś bardzo mnie nie rażą. No oczywiście jeżeli mówimy o takich zwykłych dresach, a nie z paskami po bokach lub innymi oznaczeniami znanych firm produkujących odzież sportową. Mówię o zwykłych portkach dresowych, aby dziecko sobie na czworaka w przedszkolu pobiegało:

images43.fotosik.pl/1524/74ad2d6063967dcc.jpg
            • wanielka Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:52
              mnie u innych dzieci tak nie razi jak u mojego, więc dresom mówię NIE wink
              chciałam się przemóc i kupiłam młodemu 2 szt. ale właśnie polecą na all, ponieważ nie jestem w stanie mu ich ubrać.
          • hanalui Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 22:07
            wanielka napisała:

> mój syn jest chudzinką, ale ma proste nogi i w legginsach jeansowych wygląda do
            > brze. co więcej, ja go tak puszczam "między ludzi" czyli np. na plac zabaw.

Dla mnie to wyglada jak pidzama lub kalesony, jakieś takie to niechlujne by wypuszczac w tym dziecko na zewnątrz, na chyba ze na jakieś ćwiczenia
            • wanielka Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 22:13
              niechlujnie to wyglądają dzieciaki w dresach i adidaskach, które spotyka się wszędzie, nie tylko w przedszkolach. dla mnie legginsy są ok, zwłaszcza, że synuś jest jeszcze młodziutki.
              • hanalui Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 22:30
                wanielka napisała:

> niechlujnie to wyglądają dzieciaki w dresach i adidaskach

W tym tez niestety ... ba ... Gorzej bo w bieliźnie lub pidzamie. Nie wyobrażam sobie wypuszczenia dzieciak w czymś takim w miejsce publiczne ... Chyba ze do śmietnika i z powrotem. Wg mnie dziecko czy nie dziecko w miejsca publiczne powinno miec spodnie i koszulkę, a nie jakieś sportowe czy sypialnie szmatki
                • mysz1978 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 22:38
                  no i wiadomo byl oze dojdzie do konfaliktu - legginsy kontra dres big_grin
                  wyluzujcie dziewczyny - kazdy ubiera dziecku co mu sie podoba i tyle smile

a jak macie namiar na niedrogie jeansy czy sztruksy na gumce to dajcie znac.
                  • koza_w_rajtuzach Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 16:13
                    > no i wiadomo byl oze dojdzie do konfaliktu - legginsy kontra dres big_grin
                    > wyluzujcie dziewczyny - kazdy ubiera dziecku co mu sie podoba i tyle smile

Dokładnie, popieram wink.
                    Mój syn na co dzień przeważnie chodzi w rurkach (z tym, że on nie przedszkolny - nie dostał sięwink), ale ma dwie pary legginsów (po siostrze starszejwink), ze dwie sztuki spodni dresowych również, legginsy czasem nosi, dresowych nie, bo jakoś mi się w nich nie podoba i tyle, ale kiedyś miał takie dresowe, w których mi się podobał i je nosił wink. To są tylko dzieci i naprawdę nie ma co w przesadę popadać, nie muszą być super modne, najważniejsza jest jednak wygoda.
                    • hanalui Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 16:54
                      koza_w_rajtuzach napisała:
                      >To są tylko dzieci i naprawdę nie ma co w przesadę
                      > popadać, nie muszą być super modne, najważniejsza jest jednak wygoda.

Wygodnie mozna ubrac niekoniecznie odziewajac dzieciaka w kalesony czy dresy.
                      I tlumaczenie ze to tylko dzieci i moga chodzic byle jak ubrane swiadczy tylko o matce, ojcu, rodzine. Nie widze powodu zeby dzieciaka ubierac niechlujnie, byle jak oby tylko cos na tylku mialo, w rzeczy nadajace sie do spania, czy do cwiczen tylko dlatego ze sa dziecmi.
                      Jesli nie ubralabym sobie czegos akiego w miejsce publiczne dlaczego mam ubierac dziecku?
                • tijgertje Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 11:05
                  hanalui, a zebys wiedziala! Moj maz sie nadziwic nie mogl, jak na wakacjach nad Polskim morzem widzial na ulicy wyrosniete dzieciaki w samych majtkach. jeszcze 2-latek na plazy pewnie by go nie zdziwil, ale podrosnieta dziewczyna, ktorej zaczynaja rosnac piersi??? na ulicy miedzy sklepami??? mysle, ze w duzej mierze to kwestia mentalnosci. Jak wyjezdzalam z polski, to noszenie dresu czy getrow (legginsow) na ulicy wydawalo mi sie calkiem normalnie. Do momentu, gdy mnie Holenderka, u ktorej wowczas mieszkalam nie sprowadzila brutalnie na ziemiewink moj przyjaciel wieki temu twierdzil, ze na polskiej ulicy po butach poznaje Niemcow. wtedy nie kumalam, jak? Teraz wiem, tak samo poznaje w Wiatrakowie Polakowwink Nie wszystkich, ale wiekszosc niestety tak.
                  • leneczkaz Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 11:16
                    OMG to jakie buty noszą Polacy? big_grin
                    Kiedyś było jasne polak = dres z kreszu.. Ale obecnie?
                    • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 11:22
                      leneczkaz napisała:

> OMG to jakie buty noszą Polacy? big_grin
                      > Kiedyś było jasne polak = dres z kreszu.. Ale obecnie?

No właśnie. Kiedyś z takimi dresami kojarzyli się Polacy. Na to skóra i jakieś buty sportowe.
                      Ale teraz to mam wrażenie, że Polacy ubierają się podobnie jak w innych krajach.
                    • tijgertje Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 15:35
                      leneczkaz napisała:

> OMG to jakie buty noszą Polacy? big_grin

bardzo czesto (wybrac wlasciwe):
                      -"adidasy" (rowniez biale),
                      -za male
                      -rozczlapane
                      -brudne

Oczywiscie nie wszyscy, ale niestety czesto ktores z powyzszych pasuje. Latem to juz w ogole katastrofa, czasem mam wrazenie, jakby ludzie w roznego rodzaju klapkach chodzili majac za zadanie trzymanie ich palcami, zeby ich nie zgubicwink czyli klapki/sandaly po prostu za male, paluchy wystaja poza but (najprostszy przyklad chlopca ze zdjecia powyzej), piety nieraz uciekaja do srodka i niektorzy wygladaja, jakby piete stawiali niemal obok buta . Mlode dziewczyny stanowia wyjatek, te to chyba we wszedzie chodza w koszmarnym obuwiu koslawiacym stopyuncertain
          • tempera_tura Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 13:28
            To ma być chudzinka???????????????????????
            Moim zdaniem luźny dres wygląda o niebo lepiej.
            Gdybym nie wiedziala że to chłopak, pomyślałabym że to dziewczynka...może przez świnkę pepę.
            • wanielka Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 20:27
              tak, to jest chudzina - ma 13,5 kg przy 100 cm wzrostu wink a na koszulce nie ma Peppy, to George i napis "boys will be boys"
              • mysz1978 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 21:27
                magda.tyl - wlasnie zamowilam te, ktore dalas w pierwszym linku - mam nadzieje ze bede zadowolona.

a dla dziewczyn, ktore poszukuja naprawde cienkich to powiem Wam ze zamowilam te allegro.pl/spodnie-dresowe-dla-chlopca-dres-przedszkole-122-i2548017345.html i sa naprawde cienkie.
                Jak dla mnei troche za luzne - dla dziecka, ktore ma nieco grubsze nogi, n oale trudn - zwezac nie bede.
                Aha - i maja sznurek w pasie - nie tylko takei troszki dla ozdoby ale sznurek do sciagania (oprocz gumy).
    • hanalui Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:34
      agnieszka77_11 napisała:

Zawsze jak widzę taki wątek to zastanawia mnie w czym do tej pory dziecie chodziło po domu, na podwórko, na spacer zeby bylo wygodnie, ze taki problem sprawia matkom ich ubranie do przedszkola.
      Czyzby chodzilo w majtkach, rajtuzach po domu, a na zewnątrz w super niewygodnych spodniach? Bo ja do przedszkola umieralam dziecie tak samo jak po domu - w spodnie: jeansowe, sztruksowe, materiałowe, w zależności jaki nawijaly sie pod rękę. Kupuje wygodne rzeczy zarówno sobie jak i dziecku, w dresach na codzień nie chodzimy, bo to strój sportowy i zakładamy tylko do ćwiczeń
      • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:40
        Gdy nie chodził do przedszkola to nie miał czegoś takiego jak dresy. Na spacer zakładał jeansy, sztruksy, spodnie materiałowe, ale z reguły zapinane na suwak, zatrzaski lub guzik (ale z tym sam sobie póki co nie radzi). Dlatego w grę wchodzą spodnie na gumkę.
        • wanielka Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:53
          no ale na gumce mogą być też spodnie jeansowe lub sztruksy, niekoniecznie od razu dresy.
          • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 21:59
            Tylko, że te jeansowe czy sztruksowe na gumce bardzo źle leżą na nim i straszliwie go denerwują. Mierzyliśmy niedawno takie materiałowe w H&M, ale wyglądał w nich jak w pumpach i do tego mu jakoś wisiały. Ale jak znajdę jakieś fajne to z pewnością też takie kupię. Póki co będzie w przedszkolu pomykał w dresach. Z tego co widziałam to nie on jeden w swojej grupie.
          • mysz1978 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 22:00
            to ja dolacze do osob, mowiacym "nie" legginsom dla chlopcow. u chlopcow kojarza mi sie z kalesonami, ktore sa badz co badz bielizna uncertain

jeansy czy sztruksy na gumce sa, ale raczej kosztuja dwa razy tyle co spodnei dresowe. a to te jest dla wielu osob wazne.
            • bbuziaczekk Re: Spodnie dresowe do przedszkola 03.09.12, 22:41
              Tez nie lubie dresow ale tylko na wyjscia/wyjazdy a np w domu czy po ogrodku mlody biega w spodniach dresowych. Poza domem, ogrodem ma inne fajniejsze spodnie - nie dresowe.
              Przedszkole to jak dom wiec dziec ma czuc sie wygodnie. Dlatego do przedszkola tylko dresowe spodnie, ewentualnie legginsy (jesli inni w grupie tez beda miec to tez kupie)
              Odpadaja spodnie jeansowe, sztruksowe itp na gumce. Dziecko bedzie w tym spedzalo mniej wiecej 7 godzin wiec musi byc wygodnie to turlania sie i wyglupow smile
              Sama w domu preferuje wygodne luźne ubrania
              • tijgertje Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 11:16
                Dlaczego nie sztruksowe, zwlaszcza na gumce? Jak material jest dobrej jakosci, to sa super wygodne. sama zima glownie w sztruksach paraduje, (cieple i miekkie), mlodemu szyje cale serie prostych, na gumkach, do koszulek wszelakich idealne, rownie wygodne jak dresy, a wygladaja duuuzo lepiej.
      • leneczkaz Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 11:21
        Ja bym spytała jeszcze ile owo dziecko ma lat (tu obstawiam 3).. Tak do rozmiaru 92/98 nie rażą mnie ani legginsy ani dresy.. Małe dziecko musi mieć wygodnie, łatwo zdjąć jak musi szybko (szybko, bardzo szybko.. już leci!) do toalety, tacza się po ziemi, wyprawia cuda na placu zabaw..
        Mój (już prawie) 4-latek ma ze 3-4 pary które się kurzą obecnie a zakupione zostały na promo ponad rok temu kiedy jeszcze nosił je częściej.
        • bbuziaczekk Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 11:30
          Pare lat temu jak bylam na delegacji w Niemczech to pojechalismy sobie na wycieczke nad jezioro Bodenskie. Ponad 30 stopni upalu, my polacy w klapkach, japonkach a niemki w wysokich kozaczkach cienkich, takich do kolan lub lydki. Pelnych, zbudowanych suspicious
          Nam szczeka opadla na ten widok a im pewnie tez jak widzieli laske w japonkach albo klapach big_grinbig_grin (od razu bylo widac ze my to polki)
          • agnieszka77_11 Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 11:42
            bbuziaczekk napisała:

> Pare lat temu jak bylam na delegacji w Niemczech to pojechalismy sobie na wycie
            > czke nad jezioro Bodenskie. Ponad 30 stopni upalu, my polacy w klapkach, japon
            > kach a niemki w wysokich kozaczkach cienkich, takich do kolan lub lydki. Pelnyc
            > h, zbudowanych suspicious
            > Nam szczeka opadla na ten widok a im pewnie tez jak widzieli laske w japonkach
            > albo klapach big_grinbig_grin (od razu bylo widac ze my to polki)

Wydaje mi się, że tym Niemkom powinno być głupio, że tak się ubrały nad jezioro. Albo chciały "złowić" jakąś smaczną "rybkę"?! wink Ale nie wszystkie Niemki się tak ubierają na szczęście wink
            • magda.tyl Re: Spodnie dresowe do przedszkola 04.09.12, 13:06
              Syn jako 3-latek nosił całą zimę czarne i granatowe leginsy jako jedyny z grupy chłopak, a pozostali w rajtuzach i dżinsach przy jakiś 24st w sali, za kazdym razem gorąco mi się robiło...
              Jako 4- latek miał kilka par takich dresów bez meszku kupionych tu
              allegro.pl/okazja-super-spodnie-dresowe-dla-chlopca-rozm-104-i2598636776.html
              niektóre popruły się w kroku, ale zeszyłam, lekko się skulkowały - co jakiś czas oczyszczałam golarką do ubrań. Ogólnie za tę cenę ok, często prane nie kurczyły się , nie odbarwiały, kolana nie wyciągały.
              Teraz w zerówce nosi dokładnie takie
              allegro.pl/spodnie-maja-a-lla-jeans-gumka-140-szkola-i2591793650.html
              bardzo mięciutkie i cienkie gumka nie uciska, w rzeczywistości nie są takie pumpowate szerokie, tylko jak tradycyjne dżinsy.
              • beakarp Re: Spodnie dresowe do przedszkola 05.09.12, 22:23
                W H&M są jeansy i materiałowe cienkie z gumką w pasie, i przy kostkach po 39,90. W Pepco też widziałam typowe dresowe z cienkiej bawełny bez grubego meszku
    • nullik Re: Spodnie dresowe do przedszkola 06.09.12, 11:00
      Znalazłam na allegro sprzedawcę, który oferuje spodnie dresowe z meszkiem w środku i takie na cieplejsze dni bez meszka. Kupiłam, wypróbowałam... Wszystko gra i buczy. Trzeba tylko uważać, bo po pierwszym praniu spodnie się nieco kurczą na długości ( o jakieś dwa cm. )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka