Dodaj do ulubionych

Nocne śpiewanie

13.09.12, 17:03
Syn od kilku miesięcy dostarcza nam "rozrywki" w nocy.Otóż ni z tego ni z owego siada na łóżku i klaszcze albo śpiewa,zdarza się ze krzyczy np.mamo spóźnimy się do przedszkola.Robi to dość głośno,czasem kilka razy w ciągu jednej nocy.Po odśpiewaniu lub okrzyku kładzie się spać jak gdyby nigdy nic.
Wieczorem staram się Młodego wyciszać.Może jest tu jakaś mama która miała podobne problemy.Czasem naprawdę można zawału dostać gdy Młody tak ryknie w środku nocy.
Obserwuj wątek
    • vjann Re: Nocne śpiewanie 13.09.12, 19:43
      uśmiałam się hehehe. No, ale tak serio to nie zazdroszczę. Może on to robi przez sen? śni mu się i sobie śpiewa, tak jak niektórzy mówią przez sen?
    • wazna20 Re: Nocne śpiewanie 13.09.12, 20:26
      Ja bym się z tego nie śmiała, tylko wybrała do specjalisty. Pierwszym moim skojarzeniem były odtwarzane cytaty z życia codziennego Twojego dziecka, jak dzieje się to w przypadku dzieci z zespołem Aspergera. Nie przesądzam, nie straszę i nie wydaję diagnozy. Chcę tylko zwrócić uwagę na fakt, że nie jest to z pewnością mówienie przez sen.
    • mamatin Re: Nocne śpiewanie 14.09.12, 01:48
      ojej, moja tylko przed zasnieciem klepie szeptem wierszyki i piosenki, jakby rano miał ja ktos odpytywaćsmile
      • olgaaa1 Re: Nocne śpiewanie 14.09.12, 10:35
        smile
        To co opisałaś to parasomnia, występuje praktycznie u co 2go dziecka. Tyle, że jedno szepcze przez sen, a inne robi to bardziej zauważalnie, tak jak twoje smile
        Nie martw się jest to u dzieci zupełnie normalne i z wiekiem mija, do 10r. ż. zanika. Jest to związane z niedojrzałościa OUN
    • leneczkaz Re: Nocne śpiewanie 14.09.12, 12:38
      Sorki, ale tez się uśmiałam big_grin
      Mój mały czasem gada przez sen.. ale nie śpiewa i nie klaszcze..
      Moim zdaniem to rozwojowe. Mózg utrwala to czego nauczył sie w dzień. Ale mogę nie mieć racji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka