kajakam 26.10.12, 19:40 zastanawiam się co kupic moim szkrabom pod choinke ( niby czasu dużo jeszcze ale lepiej wczesniej niz pozniej latac) chodzi o 5 latka i maluch a no w swiet ajuz 16 miesiecznego pomysły mil ewidziane Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: temat prezentowy 26.10.12, 19:48 Mój 5-latek narysował list do św. Mikołaja, dzięki któremu wiem, co chce dostać. Polecam ten sposób. Młodszemu chyba wszystko jedno? Odpowiedz Link Zgłoś
foxanka Re: temat prezentowy 26.10.12, 20:23 ja też nie mam pomysłu w zeszłym roku był hit - rowerek biegowy, w tym roku hitu nie pobiję Biorąc pod uwagę niewątpliwy talent plastyczny mego dziecięcia, w liście do św Mikołaja mogę się spodziewać kropek i kresek. Odpowiedz Link Zgłoś
ingusionek Re: temat prezentowy 26.10.12, 20:50 Też mam problem. Moja Mała ma trzy latka i nie mam pojęcia. Mam wrażenie że ma wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
foxanka Re: temat prezentowy 26.10.12, 21:06 > Też mam problem. Moja Mała ma trzy latka i nie mam pojęcia. Mam wrażenie że ma > wszystko. nooooo właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: temat prezentowy 27.10.12, 14:33 foxanka napisał(a): > Biorąc pod uwagę niewątpliwy talent plastyczny mego dziecięcia, w liście do św > Mikołaja mogę się spodziewać kropek i kresek. Mój też nie grzeszy talentem, w każdym razie jest raczej abstrakcjonistą niż naturalistą, ale zapytałam go czy może mi zdradzić, co namalował (wyglądało jak dżdżownica - długie i kręte), powiedział, że to tor wyścigowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: temat prezentowy 26.10.12, 21:06 dla mlodszego mate wodna do bazgrania a starszy to pewnie juz ma jakies zyczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: temat prezentowy 26.10.12, 21:07 ja też już nad tym myślę - u mnie dla odmiany 2,9 i 1,4 dla starszego chcę kupić kolejkę Tomek i przyjaciele, dla młodszego hipcia z Fishera. do tego klocki wafle, które im się podobają, a nie mają. mam to szczęście, że moje dzieci nie są z kategorii "wszystkomających". jest wiele rzeczy, które mogą dostać. na razie tworzę listę, bo i rodzinka dopytuje co kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
gag-nes Re: temat prezentowy 27.10.12, 10:11 Mój syn dostał domkowo i kilka ciuchci w zeszłe święta. Potem co jakiś czas mu dokupowaliśmy po jednej kolejce. Bawi się tym do dzisiaj, także prezent trafiony W tym roku nie mam zielonego pojęcia, co mu kupić... Najprawdopodobniej jakiś zestaw lego duplo, albo laptopa (chociaż nie wiem czy już nie za duży jest na taki prezent), bo uwielbia literki i cyfry. Z młodszą raczej nie będzie problemu... W święta będzie miała miesiąc, więc dla niej bez różnicy co dostanie Odpowiedz Link Zgłoś
je_fa_ma Re: temat prezentowy 26.10.12, 21:07 ja już kupiłam bo miałam kupon rabatowy do S...a: układanki z Quercetti: Farma (takie koła zębate do skręcania) i zestaw konstrukcyjny ze śrubokrętem tej samej firmy. Syn ma 3,5 od Mikołaja chce mnóstwo rzeczy, ciężarówka by nie nastarczyła Ostatnio nawet poprosił o żywe zwierzątko, na szczęście dał sobie wytłumaczyć, ze Mikołaj nie daje zwierzątek, a same zabawki i słodycze albo coś co umie sam zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: temat prezentowy 27.10.12, 18:48 Moje (8 i w święta prawie 5) mają aż za dużo pomysłów. List już młodsza pisała w sierpniu U nas listy to dobry pomysł, bo poznajemy marzenia i lekko je korygujemy, według naszych możliwości i prawdziwego "zapotrzebowania". Niestety reklamy w tv robią swoje Na pewno jakaś lalka,młoda lubi bardzo i się bawi, więc nawet jeśli to kolejna to warto, no i prezent inaczej by się nie liczył. Ucieszy się ze wszelkich maleńkich zwierzątek i innych stworków, domków, akcesoriów,ale później wala się to po domu, gubi - nie lubię takich prezentów. Może jakieś koraliki do nawlekania. Pewniakiem będzie też książka dla każdego. Może puzzle, bo młoda ostatnio maniakalnie układa. Gra jakaś bardziej rodzinna chyba. Syn niezmiennie lego, ale tego ma tyle, że pewnie będziemy interweniować albo ulegniemy. No i ze starszym większy problem. Pewnie po 1 listopada zaczniemy rozmowy. A i tak nigdy nie wiem co dla męża Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: temat prezentowy 27.10.12, 21:41 a starsze nie ma już konkretnych życzeń?? moje dzieci (6 lat i 3,5 roku) mają już jakieś upodobania i potrafią powiedzieć co chcą dostać. podają kilka propozycji a ja z tego wybieram coś czym wiem, że będą się bawić nie kupię np 10 lalki barbi, którymi córka już sie nie bawi ale widziała reklamę jakiejś barbi weterynarz i pod wpływem chwili powie, że chce a na mikołaja kupiłam im lego dupło farmę bo proszą od dawna a duplo są u nas w użytku codziennie. pod choinke mam w planie kupić gry planszowe a maluchowi? podejrzewam, że dziecko po starszym rodzeństwie ma już całą masę zabawek więc jeśli nie ma nic co potrzebuje na teraz to kupiłabym jakiś drobiazg typu fajna, nowa książka. Odpowiedz Link Zgłoś