Dodaj do ulubionych

Tv w kuchni

27.10.12, 15:37
Co o tym sadzicue?
Obserwuj wątek
    • joshima Re: Tv w kuchni 27.10.12, 20:28
      Bez sensu. Jeszcze bym sobie palce poucinała siekając cebulę...
      • ponponka1 Re: Tv w kuchni 29.10.12, 14:14
        tez uwazam ze bez snesu smile

ps. a na cebule polecam aligatora:
        tnij.org/szpl
    • mynia_pynia Re: Tv w kuchni 27.10.12, 20:40
      Kwestia kto ile czasu w kuchni spędza i jak jest umiejscowiona kuchnia. Na mieszkaniu mamy tak ze z kuchni widzę tvzor z kuchni i zawsze jednym okiem oglądałam, nie pocięłam się, w domu tv tylko słyszę w kuchni i często jak mam do obrania sporo rzeczy to idę do salonu smile - wygląda to komicznie, garczek z zimna wodą, obieraczka, pyry, marchewka, pietruszka, seler i ja na kanapie w dodatku jedno oko na dziecku drugie na ziemniaku i właściwie tv nie oglądam wink.
      Ale moja koleżanka ma w kuchni fajny stolik i super wygodne krzesła i telewizor. Zawsze jak jestem u niej to siedzimy w kuchni, pijemy kawkę, plotkujemy, oglądamy tv.
      • ponponka1 Re: Tv w kuchni 29.10.12, 14:08
        mynia_pynia napisała:

> . Zawsze jak jestem u niej to siedzimy w kuchni, pijemy kawkę, plotkujemy, oglą
        > damy tv.

Tragiczne, to TV do kawy a nie kawa....ale skoro dla was TV w trakcie pogaduszek to co nieodzownego to niech tak bedzie....
    • ewcia1980 Re: Tv w kuchni 27.10.12, 20:40
      camel_3d napisał:

> Co o tym sadzicue?

ja mam
      i .... bardzo sobie chwalę.
    • gosiamamaeryka1 Re: Tv w kuchni 27.10.12, 20:43
      Mamy tylko w kuchni i również bardzo sobie chwalimy. Ale u nas życie toczy się właściwie tylko w kuchni - żeby nie było - nie wokół tv smile
    • paartycja Re: Tv w kuchni 27.10.12, 20:51
      bardzo bym chciała mieć ale nie mam miejsca nawet na mały tv
      • 0kwiatuszek0 Re: Tv w kuchni 27.10.12, 20:59
        A ja znam duzo ludzi ktorzy wlasnie maja tv w kuchni! Nie duzy tylko taki malutki!
        Moze to i nawet zly pomysl nie jest! Bo ja np zadko ogladam tv bo ciagle cos w kuchni robie jak mam troche spokoju i cos robie lub musze cos zrobic. Wiec bardzo by mi sie przydal zebym sobie na niego zerkala i seriale poogladala wink przy okazji robienia obiadu czy kolacji big_grin
        I to nawet mam idealnie miejsce na na taki tv !!
        • 0kwiatuszek0 Re: Tv w kuchni 27.10.12, 21:00
          Ale za to mam laptopa w kuchni suspicious wiec na bierzaco jestem i nie musze latac wink
          • ponponka1 a ja mam IPada - kiedy szukam przepisow 29.10.12, 14:15

• 1matka-polka Re: Tv w kuchni 29.10.12, 20:42
      A ja w ogóle nie mam Tv od dwóch lat już big_grin
      • hanna26 Re: Tv w kuchni 29.10.12, 21:57
        Dla nas byłoby bez sensu, bo my rzadko oglądamy tv, a ja to prawie wcale. I nie tęsknię za tym specjalnie. Córki mają ulubione programy, czasami jak jest coś dobrego robimy sobie seanse rodzinne. Wtedy siadamy/kładziemy się wszyscy razem na kanapie i jest panel filmowo-dyskusyjny. Kuchnia się do tego nie nadaje.

A przede wszystkim - nie zależy mi specjalnie, żeby uczyć dzieci, że TV to taki "brzęczyk", który musi przez dzień cały chodzić, podczas gdy my jemy, ładujemy zmywarkę, obieramy ziemniaki itd. Raczej chciałabym, żeby nauczyły się mądrze korzystać z tego narzędzia, tzn. żeby wybierały sobie określone programy i wtedy spokojnie zasiadały i oglądały. TV przy kawie i kotlecie? Nie, to nie dla nas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka