stefcia31 27.11.12, 07:18 Moja 3 latka przebiera się co 15 min, w to co sama wybierze sobie, już nie nałoży ubrabia wybranego przez inną osobę,.Też tak macie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks2539 Re: Stroinisia 27.11.12, 07:47 Tak. Z tym, że mamy tak odkąd młoda skonczyła dwa lata. Nie ma opcji ubrania się w to co jej dam, chyba, że ma wyjątkowo rewelacyjny humor. Z reguły ubranie do przedszkola przygotowujemy razem dzień wcześniej. I rano się w to ubiera bez większego problemu.Co do większych wyjść to już są cuda. Bo ona chce myszkę miki, różową bluzkę, spodnie które mają kieszenie, pasek, torebkę itd. Ostatnio chodzi i mówi o kolczykach Opcji przebierania się co 15 minut nie ma. Nie pozwalam. Ale miała okres, kiedy z jednego dnia miałam jej 5 par skarpet do prania... Taka faza najwidoczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
stefcia31 Re: Stroinisia 27.11.12, 08:05 nie wiedziałam, że takie małe dziewczynki już patrzą na stroje, zaczeło się jak poszła do przedszkola, przebiera się non stop co dzien mam góre ubran, ktore juz nie włoże do szafki bo chodziła troche.Jest to bardzo irytujące.Na prawde nie mam cierpliwości tak stac cały dzien koło szafy. A jak sie nie słucha to jest krzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: Stroinisia 27.11.12, 08:16 rano ubiera się w to, co jej przygotuję bez szemrania. Za to po powrocie do domu zaczyna się festiwal wczoraj np biegała po domu w kostiumie kąpielowym, bo ma taką minispódniczkę. Była baletnicą Odpowiedz Link Zgłoś
foxanka Re: Stroinisia 27.11.12, 10:09 Przed pójściem do przedszkola nakupiłam kierując się zdrowym rozsądkiem i licznymi radami - legginsików, spodenek dresowych itp. Mogę to wszystko w buty włożyć, gdyż moje dziecko uznaje tylko sukienki Bogu niech będą dzięki w domu chodzi w legginsach, ale do nich tylko "ładne" bluzki - ładne= cekinki, motylki, księżniczki. Bogu dzięki z w sklepie w którym głównie kupujemy ubranka jest dużo rzeczy które jej się podobają i nie marudzi, a przy okazji są to rzeczy które i mnie się podobają. Do przedszkola ma wybór, jeden zestaw albo drugi - bieliznę wybiera sama ( czasem zajmuje to chwilke ) Na przebieranie się co 15 min nie pozwalam, ale też nie zmuszam do chodzenia w ciuchach których nie lubi. -------- czasem piszę ze smfona i sorry, ale nie chce mi się szukać polskich liter ;P Odpowiedz Link Zgłoś
stefcia31 Re: Stroinisia 27.11.12, 10:40 to samo jest u mnie tylko sukienki i spódniczki i bluzeczki ktore ona chce, spodnie leżą, nie da rady włożyc, a ma 3 latka myslałam ze to zaczyna się u nastolatków Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Stroinisia 27.11.12, 08:19 stefcia31 napisała: > Moja 3 latka przebiera się co 15 min, w to co sama wybierze sobie, już nie nało > ży ubrabia wybranego przez inną osobę,.Też tak macie???? Tak też tak mamy, tzn ja tak mam i moja córka też tak ma. Wiele kobiet tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Stroinisia 27.11.12, 10:44 standard w tym wieku. Moja ma teraz 4 lata i też jest wojna o strój- wybiera długo, bo coś jej tam do czegoś nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Stroinisia 28.11.12, 00:38 Strój do przedszkola przeważnie wybieramy wieczorem, młoda musi zaakceptować, ale dużego wyboru jej nie daję, bo nie wybrała by do rana. Po przedszkolu lubi się przebierać, wymyśla, zakłada kilka warstw i spódniczki oczywiście. Powoli zaczynamy przyzwyczajać się do geterek i spodenek, wolno to idzie, ale przy fajnej - czytaj różowej, błyszczącej, falbaniastej - tuniczce się udaje. Za to potrafi dobierać ubrania kolorami, pyta czy coś tam pasuje do siebie, i wybiera sobie gumki, spinki, bardzo lubi Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Stroinisia 28.11.12, 06:54 u nas tak nie ma, córka (3,9) ubiera to co jej naszykuje, wszystko jej jedno czy to spodnie, spódniczka czy sukienka. Choć ostatnio jak byłysmy na zakupach wybrała sobie spódniczke najbardziej falbaniastą jaka była w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Stroinisia 28.11.12, 10:04 Nie, moją 7-latkę niezbyt interesują ubrania. Ma być wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś