green_naranja 16.05.10, 19:56 Witamy rodzicow, dla ktorych rodzicielstwo to cos wiecej niz zmiana pieluchy i podanie jedzenia... Poznajmy sie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dysann Re: A tutaj sie przedstawmy 17.05.10, 20:36 przylazłam za Wami z DKP pozdrawiam dyśka Odpowiedz Link Zgłoś
jessenia Re: A tutaj sie przedstawmy 17.05.10, 20:46 przyszłam - zDKP (aktualnie zaryczana bo kolejna osoba mi mówi, że za bardzo blisko jestem z synem, że źle, że z nami śpi, że może to karmienie to zaspakajanie moich potrzeb... takie tam.. groszki.) Odpowiedz Link Zgłoś
merolik Re: A tutaj sie przedstawmy 17.05.10, 21:47 Witam, dziewczyny! Ja też z DKP (Jessenia, no coś Ty - zaryczana? Przecież Ty wiesz lepiej, jak postępować ze swoim dzieckiem niż kolejna "życzliwa" osoba ) Odpowiedz Link Zgłoś
jessenia Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 07:59 merolik napisała: > (Jessenia, no coś Ty - zaryczana? Przecież Ty wiesz lepiej, jak > postępować ze swoim dzieckiem niż kolejna "życzliwa" osoba ) no zaryczana bo mnie nerw złapał. bez sensu zupełnie zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: A tutaj sie przedstawmy 17.05.10, 21:47 A co adminki to juz sie nie musza przedstawić? No to ja zaczne.. Karolina, mama Ali, robie generalnie wszystko z "teorii" AP, łacznie ze wszystkimi gadzetami.... Bez ideologii, po prostu lubię i podobaja mi się! Leniwa aż do wyrzygania dlatego również długokarmiaca! chcę swoje młode wyściskać, wycałować i wtulic dopóki się daje -dlatego AP jest mi baaardzo bliskie! pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kaspra Re: A tutaj sie przedstawmy 17.05.10, 22:19 ja tez jestem "odrzutem" z DKP . Kasp ma 8.5 miesiaca - odzywiany glownie mlekiem wlasnego gatunku z dodatkami potraw z wlasnej kuchni - w tym wielu z wlasnego ogrodka. Chustowany (elastycznie i pol-elastycznie) i nosilkowany (najpierw marsupi, teraz manduca). Z lozeczka-dostawki do lozka rodzicow zrezygnowal zupelnie w wieku okolo pieciu miesiecy. W sypialni zrobilo sie luzniej, odkad w koncu je wynieslismy . Pampersowany z lenistwa... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaizuzia1 Re: A tutaj sie przedstawmy 17.05.10, 23:45 Kasia, mama Zuzy Zuza 18 miesięcy już nie chce siedzieć w chuście, woli sama spacerować Przyszłam za linkiem z DKP, ale zaglądam tam jeszcze chyba z sentymentu Przykro mi się zrobiło bo fajne forumki tam piszą ale chyba zbyt radykalne jak dla mnie A lubię czytać i pisać o maluszkach Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 12:09 Ja reprezentuję Odłam Geriatryczny Mam dwóch synów - 18 letniego i 10-miesięcznego. Karmię piersią i gotowanym samodzielnie jedzeniem, czasem daję gotowy słoiczek, noszę w chuście, wożę w wózku, używam wyłącznie pieluch jednorazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 12:13 Julka, mama pięciotygodniowego Jasia. Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 17:22 też z DKP (choć niektóre forumki znam z innego forum). W lipcu minie jak karmię 4 lata bez przerwy (syna po córce). nie noszę w chuście (nosi czasem mój mąż - w elastycznej a teraz w Yamo), bo nie wolno mi dźwigać, więc wolę wózek. Wolę też jednorazowe pieluchy, słoiczki. Do tego moje dzieci znały/znają się ze smoczkiem (uspokajaczem nie zatykaczem) ale za to do białej gorączki doprowadza mnie "nie noś, nie rób tego czy tamtego, bo się przyzwyczai i wlezie ci na głowę." Synek śpi z nami, bo jestem leniwa i mało sprawna fizycznie po ciąży. Staram się kierować intuicją, do niedawnoa nie znałam terminu AP Odpowiedz Link Zgłoś
ursus_arctos Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 19:18 karolina, zamieszkujaca okolice kola podbiegunowego. maz ap ma we krwi, ja musialam sie troche naczytac corka ingrid, miesiecy 10- noszona, karmiona, pozwala nam spac w duzym lozku dzisiaj jadla wlasnorecznie kurczaka w sosie czosnkowym ku ociesze i ogromnemu zdziwieniu kelnerow. ja zawodowo zaczynam nowa przygode- jako doula i doradca noszenia dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
beata2802 Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 21:41 Witam, jestem mamą Stasia, prowadzę forum o RB i zależy mi na propagowaniu tej idei. Odpowiedz Link Zgłoś
z_lasu Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 22:38 Dzień dobry, mam na imię z_lasu i jestem nałogową karmicielką Trafiłam tu oczywiście z DKP. Dziecię jedno, już 2-letnie. Niestety w jednorazówkach, ale za to słoiczka nie widziało na oczy. Chusta to - moim zdaniem - genialny wynalazek, ale wózek uważam za równie genialny. Z pojęcięm AP dopiero teraz się bliżej zapoznaję i przekonuję, że w praktyce wdrażałam je od dawna. Aha, no i śpimy razem. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaani Re: A tutaj sie przedstawmy 18.05.10, 22:40 to ja też z geriatryka - dzieci mam duże, już dawno nie karmię ( 6 i 4 lata mają prawie). Doradcą noszenia jestem i prezeską stowarzyszenia propagującego Attachment Parenting i noszenie w chustach czyli Klubu Kangura. Odpowiedz Link Zgłoś
globus.histericus Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 13:03 Naturalna mama już rocznej Marysi. Witam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
nini6 Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 13:44 Aga jaki z Ciebie geriatryk, spójrz na moją sygnaturkę... Odpowiedz Link Zgłoś
dagis.1 Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 15:01 dagmara mama dwoch corek oczekujaca trzeciego potomka - do rozwiazania niespodzianki. bliska jest mi idea AP dlatego sie tu znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek3 dzień dobry :) 19.05.10, 16:08 jestem z Lublina, mama Hani (9 mies.), obecnie w trakcie urlopu wychowawczego (rocznego) do kwietnia 2011 r , z forum "sierpień 2009" tu przywędrowałam Odpowiedz Link Zgłoś
vangie Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 16:29 Ewa, przywedrowalam z forum o BLW w chuscie sie nosimy, w wozku wozimy (bo ciezko), sloiczki stosujemy i czekamy az maly bedzie dobrze siedziec, choc i teraz dostaje do lapki lyzeczke, ktora wyjmuje z buzi to co wlozy mama pieluch wielo nie stosujemy, ale spimy razem- lozeczko to podstawa dla przewijaka i bezpieczne miejsce do odlozenia malucha, ktore jednak czasem sie okazuje konieczne Odpowiedz Link Zgłoś
av.a Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 16:29 Cześć, cieszę się, że Was znalazłam - wreszcie miejsce w sieci dla mnie! Pozdrawiam Ania, mama dwulatka i półroczniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
channah13 Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 18:20 witam i ja mam na imię Ania Jestem mamusią Salomei (ur 20 kwietnia 2007), śpimy z nia od urodzenia do dziś, karmiona była piersią przez 2 lata i 7 miesięcy i Aurelii (ur. 5 czerwca 2009r - 6 tyg przed czasem) - nadal karmiona piersią, śpi z nami pochodzimy z okolic Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
sha-ila Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 18:37 To i ja dziewczyny do Was dołączę. Green zapraszała u nas na Lipcówkach więc z zainteresowaniem zaglądnęłam. Powinnam się u Was odnaleźć. Karina mama 10-cio miesięcznej Nadii. Czasami noszę w chuście (elastycznej), nie karmię już piersią bo się dzieć odstawił, gotuję namiętnie i nie zamienię spania z moją córką na nic innego . Odpowiedz Link Zgłoś
klarciak Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 19:47 Witam Was serdecznie. Ja też jestem z lipcówek 2009 . Karmię jeszcze piersią, ale nie dłużej niż do matury . Śpię ze Stasiem, eMem i kotem w łóżku 1.20 m , dzielnie znoszę przerażone spojrzenia, kiedy noszę w chuście lub nosidle i regularnie wzbudzam wrzawę na ulicach Milanówka, chodząc z dzieckiem bez czapki przy temperaturze 20 st.C. I uwielbiam dyskusje z udziałem green i pondo Odpowiedz Link Zgłoś
sledznaostro Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 19:36 Śledź, mama śledziątka. Przyszłam za adminkami z forum rówieśniczego, ale po przeczytaniu ogłoszenia na DKP. Namiętnie karmię piersią, noszę w chuście, pieluchuję wielorazowo, stosuję BLW. Śledziątko to moje pierwsze dziecko, mam nadzieję, że nie ostatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zapominajka83 Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 19:42 przybyłam z lipcówek 2009. Mama Mikołaja urodzonego 25 lipca 2009 Odpowiedz Link Zgłoś
sachmed Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 22:04 Aga , mamcia juz jutro 8 miesięcznej Lilianny zdrowo nawiedzona jak mawia mój mąż AP częściowo wyssane z mlekiem matki choć w naszym wydaniu bardziej AP niz babci o co ciągle mamy jakieś starcia ale udaje mi się ją racjonalnie przekonać Mama cycoholika karmionego wg BLW, szalejąca za EC ( teraz mniej ale babcia swietnie sobie radzi + pieluchy wielo ( nawet pare własnoręcznie jeszcze w ciąży uszyłam ) , nosząca swoje dziecię od urodzenia, śpiąca praktycznie od początku z maluda Lili ma swoje fazy i czasami jej zwyczajnie przeszkadzamy wówczas śpi w swoim łóżeczku ( a raczej materacyku) łóżeczko służyło do gromadzenia syfu;-p a materacyk czasami wykorzystuje mama od niespełna 3 tyg pracująca i gotująca się jak słyszy wywody lekarzy z którymi pracuje nt. karmienia piersią, spania z dzieckiem, kapania się z dzieckiem, chust itp... Odpowiedz Link Zgłoś
pondo_81 Re: A tutaj sie przedstawmy 19.05.10, 23:20 Witam serdecznie, tu wasz skrajniak Pondo , matka Balbi. AP tkwi we mnie intuicyjnie, po prostu w ten sposób wyrażam uczucia, chustując, pieluchując wielo, gotując, będąc blisko Odpowiedz Link Zgłoś
gyokuro Re: A tutaj sie przedstawmy 20.05.10, 01:30 Jak parę innych osób, przyszłam z DKP. Też jestem z Lublina, z dwójką dzieciaków na stanie. Starszak 7-letni, spał z nami dość długo, ssał 1,5 roku i sam się odstawił. Młodsza 1-roczna. Ssie pierś namiętnie, śpi albo z nami, albo obok w swoim łóżeczku, słoiczki zna, ale najchętniej pożera mamusiowe zupy Chociaż ostatnio pluje na odległość wszystkim, co nie jest rozgniecione na drobiazgi. Dosłownie na odległość Młoda chustowana, ostatnio MT-owana, ale wózek też użytkujemy. Pieluchy jednak jednorazowe... Odpowiedz Link Zgłoś
elona1981 Re: A tutaj sie przedstawmy 20.05.10, 07:37 Hej, nazywam się Ilona, jestem lipcową mamą z 2009. Obecnie nie pracuję, bo wychowuję Nie wierzę w dzieci terrorystów i przytulam, noszę jak tylko moje dziecko na to pozwala. Maniakalnie poszukuję bio produktów, z których uwielbiam gotować mojemu dziecku. Pieluchuję wielo, piersią już nie karmię, ale podziwiam mamy długo karmiące. Odpowiedz Link Zgłoś
kooa Re: A tutaj sie przedstawmy 20.05.10, 08:30 Jestem mamą prawie 10-mcznego Michała, przylazłam z lipcówek 2009. Noszę obecnie w nubigo, wcześniej w chuście, karmię piersią i własnorecznie wykonanym pokarmem (BLW rządzi, choć nie ortodosyjnie stosujemy), maniakalnie czytam etykietki na produktach zywnosciowych, piekę chleby, robię jogurty, przetwory i takie tam Michał śpi w łózeczku, używa pampersów (moje lenistwo, wstydze sie) Tulę, całuję moje dziecko tak często jak się da i kocham je najmocniej na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: A tutaj sie przedstawmy 20.05.10, 09:04 Agnieszka z wrześniówek i sierpniówek, z Anią cudem donoszoną do 10.09.2009 (ciąża była bardzo trudna i zagrożona). O moim stosunku do Ap chętnie napiszę więcej w innym poście. W każdym razie miło odkryć, że jest nas więcej Odpowiedz Link Zgłoś
abigail_23 Re: A tutaj sie przedstawmy 20.05.10, 09:11 Witam! Szczęśliwa mama półrocznej Agatki. Do tej pory przeważnie czytałam forum gazetowe. Myślę, że znazłam tu miejsce dla siebie Z pojęciem AP zetknęłam się niedawno, jednak instynkt i intuicja sprawiły, że praktycznie od początku bliskość była dla mnie priorytetem (na pohybel "mądrym" radom) Uwielbiam spać z moją córeczką, karmić piersią, mieć ją przy sobie, nosimy i wozimy, słoiczkujemy i gotujemy. Pozdrawiam wszystkie mamusie dzieci rozpieszczonych, przyzwyczajonych do matki, rąk, noszenia i nauczonych bycia przy rodzicach Odpowiedz Link Zgłoś
irima2 Re: A tutaj sie przedstawmy 20.05.10, 10:16 Hej tu Dorota spod Poznania. Mam dwóch synków: 3,5 roku i prawie 11 miesięcy. Moim zdaniem w rodzicielstwie najwazniejsza jest miłość i bliskość. Reszta jest konsekwencją tych dwóch rzeczy. Młodszego synka karmię piersią, śpi z nami w łóżku, starszy dołącza nad ranem. Uwielbiam nosić moje dzieci, gotować dla nich i pokazywać im świat. Odpowiedz Link Zgłoś