mae24 21.02.13, 21:23 Jakimi jedza wasze dzieci? Moja coreczka ma 14 mcy i nadal karmie ja plastikowymi, tylko ostatnio jakies takie za male mi sie wydaja. Nie wiem czy szulac wiekszych plastikowych? czy juz jej dac metalowe? moze ktos cos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_siochi Re: sztucce 21.02.13, 21:27 te są super www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90192962/ -- Kobiety są jak płatki śniegu... nie potrafią prowadzić samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: sztucce 21.02.13, 21:28 Moja ma 14m, je metalowymi, sama. Rozmiar jej obojętny, często trzyma w jednej ręce małą łyżeczkę, w drugiej dużą PP -- Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: sztucce 21.02.13, 22:41 Na tym etapie moje dzieci jadły łyżką wielkości pomiędzy małą do herbaty a dużą do zupy - mam takie dwie, ale niestety nie pamiętam skąd, a są idealne wielkościowo, mieszczą się całe do małych buź. Widelców używają zazwyczaj plastikowych z przyzwyczajenia, takich jak zalinkowała wyżej inna dziewczyna - ale nie są najlepszej jakości, po pół roku widelce od mycia w gorącej wodzie mają 'roztopione' widełki na końcach obecnie mamy drugi komplet, z czego noże nieruszane. Teraz jedzą najczęściej już zwykłą, dużą łyżką. Odpowiedz Link Zgłoś
bbuziaczekk Re: sztucce 21.02.13, 23:31 Jeszcze przed roczkiem moje dzieci zaczely jesc zwyklymi metalowymi sztuccami ale takimi dla dzieci czyli mniejszymi od zwyklych. Kupilam w Ikei Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: sztucce 22.02.13, 01:37 Nigdy nie jadła plastikami. Nie umiałam tym karmić, były niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
joalma Re: sztucce 22.02.13, 08:26 odkąd mój synek złamał podczas jedzenia/zabawy 2 plastikowe łyżki dziecięce, używa tylko metalowych - widelczyka do ciasta (mamy takie szerokie z krótkimi zębami) i łyżeczki do herbaty (wybieram dla niego te głębsze). Używa ich do dziś a ma prawie 3 lata. U dziadków próbował jeść takimi metalowymi "średnimi" specjalnymi dla dzieci i jeszcze było mu niewygodnie, widać ma za małą rączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
mae24 Re: sztucce 22.02.13, 14:54 Dzieki za opinie, przetestujemy te z ikeii, potem zobac zymy co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś