Dodaj do ulubionych

Strupy w nosie.

09.03.13, 09:54
Mój synek ma strupy w nosie. Nie wiem jak to opisać... może obrazowo powiem że na spodzie noska. Nie jest to krew ani "kozy". Wygląda raczej jak zaschnięty płyn surowiczy.. Natłuściłam tylko to co wychodzi z dziurki żeby w miarę bezboleśnie odkleić. Nie wiem co to może być. Raczej jego to nie boli. Zanim się porobiły strupki wsadzał palec do noska. Czy ktoś miał coś takiego ? Czy to może być coś bakteryjnego?
Obserwuj wątek
    • jul-kaa Re: Strupy w nosie. 09.03.13, 10:02
      Może. Miałam ten problem, laryngolog dała maść bakteriobójczą, pomogła, ale problem wracał. Lekarka dała skierowanie na posiew.
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Strupy w nosie. 09.03.13, 11:03
      Moze za sucho macie w mieszkaniu?
    • path04 Re: Strupy w nosie. 09.03.13, 16:13
      ja właśnie się z tego wyleczyłam. Miałam strupy po stronie chrząstkowej nosa, u samego wylotu. Bolało. Przyczyną była suchość w nosie, której ja nabawiłam się przez zbyt długie używanie sprayów do nosa typu Otrivin. Żeby wyleczyć używałam wody morskiej w sprayu, płukałam solą fizjologiczną i do tego olejek sezamowy. Właśnie ten olejek na strupy przydał się najbardziej, bo natłuszczał. Kosztuje ok. 25zł i też się go psika do nosa po 1-3 krople do każdej dziurki na noc. Nie zaszkodzi, a możesz spróbować czy podoła zadaniu smile
      • a.nancy Re: Strupy w nosie. 11.03.13, 14:10
        ooo, dzięki za info, ja właśnie walczę z tą przypadłością, cały nos mnie boli sad
    • camel_3d nawilzaci emieszkanie? 11.03.13, 14:22
      bo takie cos to ma mlody jak jest bardzo zimno i w mieszkaniu mam za suche powietrze.

• upartamama Re: Strupy w nosie. 11.03.13, 15:42
      Mój syn to miał. Namaczałam, usuwałam a problem wracał. Okazało się po wymazie, że ma bakterię w nosie. Wyleczyliśmy to bactrimem oraz kroplami przepisanymi przez laryngologa. Wymaz też robił laryngolog.
      • figa33 Re: Strupy w nosie. 11.03.13, 15:51
        Sama miałam to w tym roku pół zimy po jakimś długotrwałym katarze. Upierdliwe niemiłosiernie. Mi przeszło po smarowaniu linomagiem. Znalazłam taki pomysł gdzieś w necie, mi pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka