Dodaj do ulubionych

Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie?

26.07.04, 18:17
Moja Gabrysia wstaje rano ok. 8.00, potem idzie spac ok. 11-13.00 a potem od
16.00 - 17.30 (mniej więcej), czasem śpi tylko po pół godziny . Wieczorem
zasypia około 21.00, ale niestety w nocy budzi sie na karmienie. Zastanawiam
sie czy nie przestawić jej na jedno spanie w ciągu dnia> A jak jest u was
dziewczyny?
Obserwuj wątek
    • lideczka_27 Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 26.07.04, 19:33
      Mój synal od 7 miesiąca zaczął przesypiać całe noce - nawet do 12 godzin! Ale
      też śpi tylko raz dziennie - od 11.00 i tak ze dwie, trzy godziny. Idzie spać
      około 20.

pozdrawiam
      lida
    • dziabisia Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 26.07.04, 19:35
      Moj Skarb ma 8 m-cy i własnie padl ze zmęczenia bo spał dziś tylko raz (w
      południe). Mam zamiar go obudzic za 30 min aby go wykąpać i jeszcze
      trochę "przetrzymać" bo nie chcę mieć jutro pobudki o 5 rano. Generalnie sypia
      tak jak Twoja Gabrysia (czasami coś mu się poprzestawia). W nocy budzi sie 2
      razy czasem 3 na karmienie i nie wiem jak go oduczyć jedzenia w nocy, a jada
      90ml i ani kropli więcej...
      Pozdrawiam
      • driadea Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 26.07.04, 20:42
        Moja córeczka ma dopiero 9 miesięcy. Gdy skończyła 4 zaczęła przesypiać noce (9-
        10 godzin), potem jedzonko i znowu sen. Teraz nie budzi się na karmienie już
        wcale i śpi po 12-13 godzin, ale w dzień wcale (od 4.mies) nie śpi. A
        szkoda... sad
      • pelczarka Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 26.07.04, 20:48
        no wlasnie, tez Ci wspolczuje. jak ja jej nie dam mleka to nie spi w ogole albo
        po 15 minut. Ale postanowilam ja oduczyc i od 2 dni mleko coraz bardziej
        rozrzedzam, moze sie oduczy i bedzie pila tylko wode...
        • driadea Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 26.07.04, 20:58
          No, ale za to w nocy mam spokój smile Ja karmię piersią, ale nic nie dziala. teraz
          już wiem, że taki ma rytm, ale jak miała te 4-5 misięcy to się martwiłam i
          próbowałam ją usypiać. Nic nie dzialało smile
          Ppozdrawiam, Aga
    • monikab6 Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 27.07.04, 13:26
      Cześć. Ja też mam rocznego synka. Mój mały wstaje 6-7 rano, póżniej zasypia po
      śniadanku ok 9 rano i śpi gdzieś godzinę, następnie idzie spać ok 12-13 w
      południe na 1,5 do 2 godz. Wieczorem po kąpieli mały zasypia ok 19.30-20.
      Ogółem w ciągu dnia śpi 13-14 godz.W nocy nie budzi się także mogę się wyspać.
      Ale jakbym dała mu spać póżnym popołudniem, to by mi nie mógł zasnąć
      wieczorem.Pozdrowionka Monika i Mikołajek ze Starogardu Gd.
      • pelczarka do moniki 27.07.04, 13:37
        A popołudniu do wieczora nie jest marudny? jakon wytrzymuje tyle godzin?
        • monikab6 Re: do moniki 31.07.04, 21:42
          Sorry ze tak długo nie odpisywałam. On po południu budzisie ok 14-15 pod
          wieczór czyli na godzine przed snem czasami juz marudzi ale wtedy go
          przetrzymam np wyjdę jeszcze z nim na dwór albo do piaskownicy. Tak ze o 19
          kąpiel a po kąpieli pada zmęczony. On wytrzymuje bo tak jest przyzwyczajony do
          takiego trybu dnia. Oczywiście jak był mlodszy tospał częściej w ciągu dnia. Ja
          juz go mam wyczute ze jakbym go połozyła załóżmy o 15-16 to mam wieczór z
          głowy, a mały też by się męczył długo przed zaśnięciem. POzdr Monika
    • t.nina Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 27.07.04, 20:20
      Moja Lena ma 14mcy. Zasypia średnio w okolicach 22.30-23.00. Śpi do 9.00,nawet
      10.00, w weekendy kiedy nie wstaję wcześniej śpi z nami nawet do 11.00.W
      okolicach 7.00 dostaje cycusia, pije prze sen. W ciągu dnia zdarza jej się
      pospać 1,5godz w okolicach 13.30- 15.00, ale więcej jest dni kiedy nie śpi w
      ciągu dnia wcale.Wtedy ucina sobie półgodzinną drzemkę po 19.00 i to jej do
      23.00 wystarczy.
      Taki typ, jest baaaaaaaaardzo żywa.
      • monika291 Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 31.07.04, 23:17
        Witam mam roczną dzidzioline która w ciągu dznia śpi w sumie 3 godziny ale w
        nocy max 9 ,te 3 godziny są podzielone na dwa razy.Od samego początku mała
        spała mało już w szpitalu max 16 godzin po powrocie do domu(standart poród
        naturalny) 14-15 godzin w ciągu dnia po 20 min snu -1-2 h przerwy,dopiero w 8
        miesiącu polubiła spać(tzn po ok 1h-1-5 h na dzienne spanko)
        Pozdrawiam i jesteśmy przykładem że idzie przeżyć-Monika z Nikolą
    • rriittaa Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 01.08.04, 21:26
      Witam, moja córa za dwa tygodnie skończy roczek. Rano wstaje ok.6 potem buszuje
      ok.3-4 godzinek i o godz.9-10 zasypia na 2 godzinki. Potem robi sobie
      ołgodzinna drzemkę wieczorem tak koło 18-19. Jeśli zaśnie ok.19 trzeba pilnować
      żeby nie spała za długo bo potem jest problem - budzi się wyspana i bawi sie do
      24 albo 1 w nocy. standardowo zasypia ok.21-22. Jeśli spacerujemy po południu
      to zawsze się zdrzemnie w wózeczku. Acha, a jeśli rano nie odeśpi bitych 2
      godzin (np. obudzą ją ci, którzy roznoszą ulotki !!!) to mam dzień z głowy...
      jest już do wieczora bardzo marudna i ma 20-30 minutowe drzemki o różnej
      porze... Pozdrawiam.
    • ada.dobra Re: Ile śpią w ciągu dnia wasze roczne dzidzie? 02.08.04, 08:43
      Moja Wiktoria (16 m-cy)od 9 m-ca życia ma stałe godziny spania, z tym że z
      wiekiem niestety czasem się zmieniają:
      wstaje 9-9:30,
      13-13:30 śpi (różnie od 1-3 godzin)
      jak była młodsza usypiała już o 20-21, a teraz niestety 22-23.
      A w nocy nie budzi się na jedzenie (w ogóle z tym problemów nie miałam, żeby
      budziła się i jadła). Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka