21.12.04, 13:23
Moja córcia ma 10 miesięcy i reaguje jak mówię do niej Agusia.
Obserwuj wątek
    • kalinosia Re: Agnieszka 27.02.05, 18:04
      mam na imię Agnieszka i bardzo je lubię smile Moja mama i babcia mówią na mnie
      Agnisia (po obejrzeniu Nocy i dni, bo Niechcicowie tak własnie wołali na swoją
      córkę Agnieszkę smile). Imię niezmiernie popularne w połowie lat 70-tych (ja
      jestem rocznik 76, w klasie w liceum miałam 6 Ag smile), teraz bardzo
      niepopularne, wręcz chyba mało lubiane sad
      • agulka04 Re: Agnieszka 28.02.05, 09:09
        moi znajomi mają 4 misięczną córeczkę Agnieszkę - czyli wśród znajomych są już
        2 małe Agusie smile
        • anetta38 Re: Agnieszka 06.03.05, 03:34
          Mam 11-letnią córcie Agnieszkę i uważam,że jest to śliczne imię zarówno dla
          małej:Agusi,Agiesi,Agulci,Agi,Aguni,jaki i starszej Agniechy,Agnieszki.Wsamym
          jego brzmieniu jest zmiekczenie.Mam kilka b.dobrych koleżanek o tym
          imieniu ,dwie przyjaciółki.Imię to noszą bardzo mądre,zaradne i wrazliwe na
          krzywde i potrzeby innych dziewczynki.Poza tym to urocze kobietki i bardzo
          oddane przyjaciólki.W klasie mojej córki są trzy Agnieszki, czoć w przetrzkolu
          była tylko jedna Agnieszka,zatem jest to nadal imię lubiane i nadawane
          dziewczynkom.
          • bea.334 Re: Agnieszka 10.03.05, 18:45
            To piękne imię nosi moja druga córeczka.Pierwsza ma na imię Justynka. Beata
      • aga080478 Re: Agnieszka 25.08.06, 14:59
        Ja też jestem Agnieszka rocznik 78. W podstawówce Agnieszek u nas było 9.
        Szkoda, że tak mało teraz Agulków.

Pozdrawiam wszystkie Agnieszki.
    • escribir Re: Agnieszka 03.01.06, 20:12
      A moja Jagula ma lat 5.
    • kreska7211 Re: Agnieszka 03.06.06, 22:38
      Moja córcia ma na imię Agnieszka, ma 4,5 latek (09.11.2001)
    • niesia22 Re: Agnieszka 09.06.06, 20:13
      noszę to imie od 34 lat i bardzo je lubię, a wybrał je dla mnie mój brat który
      miał wówczas 11 lat. Rodzinka mówiła do mnie niesia......teraz mąż mówi do mnie
      Aguś...
    • fili77 Re: Agnieszka 09.06.06, 21:33
      A mój mąż mówi do mnie Agniesia.
      A ja bardzo nie lubie jak się do mnie mówi Aga.
      • gwiazdka271 Re: Agnieszka 19.06.06, 02:53
        Ja mam 29 lat i nie mam żadnych zastrzeżeń co do imienia Agnieszka, bo sama nią
        jestem. Ba, teraz naprawdę mi się ono podoba (wcześniej chwaliłam, bo miałam).

Mój rocznik i zbliżone były bombardowane tak Agnieszkami, jak teraz ówczesne
        Patrykami ( co drugie dziecko w przedszkolu to Patryk). Niemniej większym
        problemem dla naszych dzieci staje się imię dziwaczne, a nie, te których jest w
        nadmiarze.( Ja sama znam rodziców, którzy dali córce imię Samantha- przez "h"
        się upierając- mając na nazwisko Kapusta. Nie chodzi juz nawet o same imię,
        lecz w połączeniu z tymże nazwiskiem brzmi ono "lekko" kabaretowo.).

Ja również nie lubię zdrobnienia Aga ( z powodu tej wielkiej ropuchy).
        Na szczęście tak się złożyło, że wszyscy mi bliscy mówią do mnie Aguś bądź Agi.
        Najbardziej podoba mi się jak zwraca się do mnie jeden z najbliższych kolegów:
        Nieszka (znamy się jeszcze ze szkoły podstawowej i nigdy nie nazwał mnie
        inaczej, dlatego w ustach innej osoby nie brzmiało by to tak fajnie).
        A moja, nieżyjąca już niestety, babcia mówiła do mnie Jagienka, Jagusia bądź
        Jagna ( Jagną byłam wtedy, gdy nieźle przeskrobałam).

Acha i niecierpię piosenki zespołu "Łzy". Przez rok po jej powstaniu non stop
        słyszałam " czy Agnieszka tu jeszcze mieszka?" a czasem wręcz głupie aluzje co
        do wierności Agnieszek. HORROR.( Wokalistce proponuję tekst typu " Ania Cię
        olała, bo w tyłku Cię miała ).
        • gwiazdka271 Re: Agnieszka 19.06.06, 03:44
          Zaznaczam, że nic nie mam przeciwko Aniom (kilka znam i bardzo lubię).
          Użyłam tego imienia tylko dlatego, że wokalistka tej grupy takie imię nosi (
          sprawdziłam na necie}.

POZDRAWIAM wszystkie Agnieszki i ich rodziców za to, że byli na tyle mądrzy ,
          by swoje córki tak nazwać.

Agnieszka to również INEZ (tak brzmi odpowiednik naszego imenia w jęz.
          hiszpańskim), więc mamy formę zastępczą, gdy chcemy być oryginalne.
          • agniecha313 Re: Agnieszka 29.03.07, 11:42

Ja tez od 33 lat ciesze sie tym imieniem,ale teraz mieszkam po za polska wiec
            wszyscy mowia do mnie Agnès
            • jenifer1 Re: Agnieszka 02.05.07, 18:44
              Bardzo lubię swoje imięsmile)
              • ciapek7 Re: Agnieszka 18.05.07, 21:53
                witajcie !
                jestem mamą półtorarocznej Agnieszki i uważam że ma ona najpiękniejsze imię na
                świecie , obecnie niemodne chyba już sad
    • de_la_hoya Re: Agnieszka 27.04.08, 08:43
      Mam tak na imię, niestety jestem średnio zadowolona wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka