takajednaaga 07.07.13, 19:55 Na co zwrócić uwagę kupując kask rowerowy dla 3 - 4 latki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdagg2 Re: Jaki kask rowerowy? 08.07.13, 23:04 na to zeby pasowal w obwodzie ja kupilam kask n allegro, niby mial pasowac, ale bedzie pasowal za moze 2 lata i szukalam mniejszego, kupilam btwin z decathlonu. u mnie niestety nie ma "mody" na dzieci w kaskach, ale jak bylam w gdansku to sporo dzieci mialo te z decathlona. wg mnie ich jakosc jest ok i cena przystepna Odpowiedz Link Zgłoś
turnesolka Re: Jaki kask rowerowy? 09.07.13, 19:05 decathlonowy jest Ok ale dość ciężki. Na rower kupiliśmy świetny i lekki kask w ... Rossmannie. Ma wszystkie niemieckie testy i jest leciutki, z wyglądu jak normalne dorosłe kaski rowerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Jaki kask rowerowy? 09.07.13, 20:56 moj ma decathlonowy btwin o taki www.decathlon.pl/kask-kiddy-one-niebieski-id_8246808.html to byl jedyny kask pasujacy w obwodzie wtedy jak szukalam, teraz widze jest wiecej. piszac o modzie wzielam ja w "", znaczy ja wiem ze to nie moda tylko bezpieczenstwo, jak dotad to widzialam naprawde kilkoro dzieci w kaskach u mnie w miescie. w bardziej cywilizowanych miastach wiekszosc dzieci jezdzi w kaskach moj to nie wsiadzie na rower czy hulajnoge jak nie ma kasku, od razu wrzeszczy ze chce kask Odpowiedz Link Zgłoś
anka79-on-line Re: Jaki kask rowerowy? 10.07.13, 00:19 moja córka ma ten www.decathlon.pl/kask-unscar-jr-rainbow-v2-id_8272241.html jej się podoba,a ja jestem spokojna jak jeździ na rowerze,hulajnodze czy próbuje na rolkach-głowa dobrze zabezpieczona,ważne było dla mnie żeby tył głowy też był chroniony Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Jaki kask rowerowy? 10.07.13, 11:59 Na możliwość dobrego dopasowania do głowy, żeby nie zjeżdżał, nie wisiał na paskach, ale też nigdzie nie uciskał. Dobre są te z pokrętłem regulacyjnym z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
macca4 Re: Jaki kask rowerowy? 10.07.13, 12:05 Rewelacyjny jest z Lidla - lekki, przewiewny, bardzo precyzyjna regulacja (inne kaski zjeżdząły młodemu na tył głowy), gąbka pod brodą, daszek i jako bajer światełko z tyłu. Porządnie zrobiony (podobno jakaś dobra firma robi dla Lidla). No i cena od 49 do 79zł (zalezy kiedy). Wady - rzucają 2x do roku Odpowiedz Link Zgłoś
ifsien Re: Jaki kask rowerowy? 30.04.14, 22:03 my kupilismy synkowi UVEX - lekki i fajnie dopasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Jaki kask rowerowy? 01.05.14, 21:09 na dopasowanie, nie tylko obwodu ale i glebokosci, zeby paski dobrze lezaly i nie przeszkadzaly nigdzie, bywaja roznie rozmieszczone i nie na kazdej glowie leza tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś