Dodaj do ulubionych

Włoski na ciele

26.07.13, 17:05
Tak się zastanawiam czy to normalne, że 4 latek ma taki meszek na ciele, takie jasne włoski. Ma takie jasne włoski na nogach, głównie łydkach i plecach. W sumie to chłopak, więc jak będzie bardziej owłosiony to aż tak źle nie będzie. Ale czy Wasze dzieci (chłopaki i dziewczynki) też mają jasne woski na ciele?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Włoski na ciele 26.07.13, 17:21
      ty jesteś normalna?
      • agnieszka77_11 Re: Włoski na ciele 26.07.13, 17:27
        smile Że niby sobie wyszukuję problemów? Może masz rację.

• hanusina_mama Re: Włoski na ciele 26.07.13, 18:14
      Tak, to normalne. Moje dziewczęta takie mają włoski na wszystkich czterech kończynach, pleckach a nawet, o zgrozo, na głowie big_grin
      • bbuziaczekk Re: Włoski na ciele 26.07.13, 19:29
        Tak normalne big_grin
        Moi tez maja 4 latek i 2 latka wloski jasne blond na nogach, reka a jak z plecami to szczerze nie wiem ? ...... ale az z ciekawosci poszlam sprawdzic bo akurat sa po kapieli w majtkach. No i maja wloski w dole plecow big_grin
        No i na glowie oczywiscie.
        No i nawet miedzy nogami tez maja takie malutenkie wloski gdzie niegdzie
        • anias2000 Re: Włoski na ciele 26.07.13, 20:31
          Jeśli są białej rasy to zupełnie normalne. Białaski to wyjątkowe <<sierściuchy>> smile

Mój dzieć nie ma, ale on jest w połowie biały, więc pewnie po tatusiu taki gładziutkiwink
      • milamala Re: Włoski na ciele 27.07.13, 22:45
        hanusina_mama napisała:

> Tak, to normalne. Moje dziewczęta takie mają włoski na wszystkich czterech końc
        > zynach, pleckach a nawet, o zgrozo, na głowie big_grin

Dobre, dobre, hi hi hi
    • ded-e12 Re: Włoski na ciele 27.07.13, 22:22
      hormony tarczycy można sprawdzić u dziecka
    • dianaro Re: Włoski na ciele 27.07.13, 22:38
      Oczywiście, że normalne. Mój syn w porównaniu ze swoim tatą jest o wiele mocniej owłosiony, zwłaszcza na plecach, ale nigdy się nad tym nie zgłębiałam. Na pleckach ma miękkie i delikatne, a na nogach szorstkie. Jak spłukuję go prysznicem po pleckach to robią się nawet "wzorki" z tych włosków i wtedy widzę, jak dużo ich ma na ciele.
    • kozica111 Re: Włoski na ciele 29.07.13, 12:43
      Tak to normalne i prawidłowe.
      Niepokojące są tylko wyłącznie włosy które są ciemne i twarde / nie dotyczy to oczywiście główki/, wtedy trzeba robić profil hormonalny.
    • angazetka Re: Włoski na ciele 29.07.13, 15:39
      Dopiero zauważyłaś, że człowiek jest owłosiony wszędzie poza wnętrzem dłoni i stopy? wink
    • camel_3d Re: Włoski na ciele 30.07.13, 22:51
      nie wiem czy normalne, ale moj 5 (prawie) latek ma dz wlosow na rekach, plecach i pomidzy brwiami smile na nogch tez....

zwsze mial...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka