Dodaj do ulubionych

czeste bole brzucha u 3-latki

13.10.13, 10:02
corcia od okolo 3 m-cy narzeka na bole brzucha. czasami sa przy tym bole glowy. sporadycznie bole nog. kilkakrotnie zdarzylo sie, ze przy bolu brzucha miala odruch wymiotny, jednak nie zwymiotowala. bylam juz trzy razy u pediatry, ale ta za kazdym razem twierdzi, ze to minie a ja jestem przewrazliwiona (juz slyszalam kiedys od niej takie teksty i okazalo sie, ze jednak problem byl a ona sie nie poznala i tez twierdzila ze jestem przewrazliwiona). chcialabym pojsc z corcia gdzies na wizyte prywatna, ale nawet nie wiem do kogo. dodam, ze corcia tez bardzo duzo pije-ok poltora litra w dzien i ok szklanki w ciagu nocy. nie ma tez apetytu. pediatry tez nie bardzo moge zmienic, bo nie ma na kogosad.
moze ktos w was mial takie przypadki u swojego dziecka?
Obserwuj wątek
    • camel_3d pediatra..usg 13.10.13, 10:20
      albo niech ci da skierowanie na usg.

najlepiej sie od razu skonsultowac. Moze byc tak, jak u mojego mlodego, ze po prostu mial w brzuchu duzo powietrza i mial wzdecia... Musielismy zmeinic diete i przeszlo. Ale na pierwszy rzut oka wygladalo powaznie.

Idzi do lekarza i popros o usg jamy brzusznej. Najlepiej najgorsze z biegu wykluczyc.
    • mamma_2012 Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 10:26
      I żadnych badań Wam nie zlecił? Nawet głupiej morfologii?
      • zawsze_zielonatrawka Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 13:36
        no niestety, zadnych badan nie zlecila. nawet morfologii. jak mam isc do tej baby-pediatry, to az mnie skreca bo musze sie plaszczyc przed nia o byle skierowanie, ktorego i tak nie da, bo nie widzi potrzeby. chyba sama zrobie prywatnie usg jamy brzusznej i morfologie. a moze cos jeszcze-doradzcie? i pojde do niej z pakietem badan, to moze laskawie rzuci okiem.
        • mamma_2012 Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 14:11
          Jesli masz możliwość idź do innego lekarza, zrób prywatnie badania itd.
          Jesli wiązałoby sie to z dużym obciążeniem finansowym, a ty jestes twarda babka to popros, aby Ci na piśmie dała, ze odmawia wydania skierowania (to uczciwe, niestety wiaze sie z pójściem na noże i moze sie odbić niekorzystnie na Waszych dalszych kontaktach), jest tez mniej 'uczciwe' rozwiazanie, czyli trochę podkoloryzowac sytuacje i wtedy poprosić o skierowanie na badania czy do specjalisty.
          • bbuziaczekk Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 18:25
            Zrob badania krew, mocz.
            Wymus na pediatrze skierowanie na usg brzucha.
            Jesli nie bedzie chciala dac to powiedz ze masz takie prawo i tego od niej zadasz.
            Albo jeszcze mozna pojechac na SOR do szpitala dzieciecego i tam zrobia podstawowe badania i usg pewnie tez.
            • bbuziaczekk Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 18:27
              O wlasnie! Jesli nie bedzie chciala dac skierowan to popros aby ci to napisala na pismie ze odmawia. A potem idź i zrob prywatnie.
              Postrasz ja ze juz poprzednio problemu nie widziala a problem byl.
              Ze jesli znowu cos bedzie nie tak to ja podasz.
    • aniaurszula Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 18:56
      zrob badanie moczu, krwi rowniez na cukier i usg nawet prywatnie jak lekarz bedzie robil problemy. moze byz zwykle przeziebienie pecherza a i cukrzyca choc tej drugiej choroby nie znam. niestety bole brzucha czesto sa na tle nerwowym i ciezko takie dziecko diagnozowac. obejrzyj tez corka zwlaszcza kiedy boli ja brzuch czy nie ma jakis minimalnych uwypuklen w okolicach pachwiny wyglada to jakby okolice intymne z jenej strony byli minimalnie powiekszone a to moze byc przepuklina
      • agar2208 Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 19:26
        Zrób badanie moczu, może to infekcja układu moczowego ( mogą być takie objawy). Zrób też USG brzuszka i morfologia.
        Ja tak bym nie czekała tylko poszła prywatnie.
        • asiag.1983 Re: czeste bole brzucha u 3-latki 13.10.13, 20:25
          a wedlug mnie to objawy lambli.Moja coreczke tez czesto bolal brzuszek nawet nozki lekarz zaraz stwierdzil ze lamblie.Dostala 1/2 tabletki metronidazol na 10 dni i wszystko wrocilo do normy.Zauwaz czy brzuszek nie boli ja bardziej po czyns slodkim bo u nas zazwyczaj sie nasilal.Ale mysle ze tu jest przyczyna a lekarza mam naprawde idealnego.Zreszta zobacz Stefan Cichy na znany-lekarz.pl.Zawsze trafna diagnoza!!!
    • majenkir Re: 14.10.13, 03:05
      zawsze_zielonatrawka napisała:
      > corcia tez bardzo duzo pije-ok poltora litra w dzien i ok szklanki w ciagu nocy

Zbadaj jej cukier. Na cito!!!
      • zawsze_zielonatrawka Re: 14.10.13, 08:33
        dzis zawiozlam kal na badanie. mialam w planach tez zbadac krew, ale corcia sie rozchorowalasad. przy okazji wizyty w przychodni powiem tak jak radzicie: niech daje skierowanie, albo na pismie ze odmawia. i tak mam z nia "na pienku", bo ona nie widziala problemu w tym ze jakis czas temu corcia utracila nabyte umiejetnosci- przestala sie komunikowac, siedziala i bujala sie, nie reagowala na wolanie, uderzala glowa w sciane i kilka roznych objawow ktore mnie daly do myslenia (a lekarzowi nie). pomino jej uspokajania, ze wsystko minie pojechalam na wlasna reke do synapsisu i okazalo sie ze dziecko ma autyzmsad. oczywiscie po powrocie nie omieszkalam jej sie powiedzic ze cale szczescie ze tam pojechalam i dziecko jest juz objete odpowiednia terapia i robi powili postepy. to powiedziala tylko ze ona nie jest psychiatra i ma prawo takiej choroby nie rozpoznac! no kurcze, ja, rodzic, bardziej sie znam od niej, ze cos jest nie tak???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka