Planujemy wyprowadzke do Anglii z powodów finansowych. Ale podjęliśmy decyzję ze jak jechać to wszyscy. I bardzo bym prosiła o porady:
1. Jak przygotować starsze dziecko (ch 4 l.) Na zmianę otoczenia, przedszkola itd a przedewszystkim na rozstanie z najbliższymi głównie z babciami i prababcia?
2. Czy lepiej aby mąż pojechał najpierw sam na kilka miesiecy, pozalatwial niezbędne sprawy typu mieszkanie, przedszkole. ( mąż nie zna języka ale ma tam siostrę przyrodnia która mam nadzieję mu pomoże)
3. Czy ktoś przeprowadzal się do Anglii i wie jak to wygląda od strony technicznej. Czyli jak to wszystko załatwić? Czy mając dwójkę dzieci mamy szansę na mieszkanie socjalne? Co z przedszkolem, ewentualnie zlobkiem dla młodszego? I opieka zdrowotna ?
Pomozcie, podpowiedzcie coś jak się ewentualnie zoorganizowac. Wyjazd nie jest jeszcze pewny ale prawdopodobny. Coś więcej będę wiedzieć po świętach jak spotkamy się z siostra męża która pomoże ewentualnie ze znalezieniem pracy. Nigdy nie byłam za granicą stąd moje liczne obawy czy dam sobie radę. Język znam tak sobie. Raczej bardziej zrozumie niż coś powiem

z drugiej strony wiem że nie tacy ludzie wyjeżdżają i świetnie dają sobie radę.
Jak sobie coś przypomnę to pewnie jeszcze napiszę może wasze posty mi coś podsuna jeszcze