Dodaj do ulubionych

dziecko się wyprowadziło...

03.12.13, 19:34
... do swojego łóżka. Wziął wczoraj poduszkę i sobie poszedł.
Wypchajcie się z taką atrakcją tongue_out
Dawno tacy nie wyspani nie byliśmy. Co chwilę "mamo pić", "tato siku", mamo ukochaj", "tato przytul".
Dziś delikatnie namawiamy żeby jednak przemyślał decyzję big_grin
Obserwuj wątek
    • kubona Re: dziecko się wyprowadziło... 03.12.13, 20:15
      poczekaj. jak miną te wszystkie wędrówki, docenisz, że w łóżku znów jest tyyyyyle miejsca.
      na razie przed wami nauka samodzielnego zasypiania, i spania przez całą noc
      • mia_siochi Re: dziecko się wyprowadziło... 03.12.13, 20:25
        E tam, na szczęście wrócił wink "wolę spać z tatą", w pełni go rozumiem wink
    • ichi51e Re: dziecko się wyprowadziło... 03.12.13, 21:19
      Tfu tfu tfu... Potworna historia.
    • wuika Re: dziecko się wyprowadziło... 03.12.13, 21:57
      Patologia tongue_out Potrzeby swoje stawiać wyżej, niż dziecka. Wstydaj się!
    • aleksandra1357 Re: dziecko się wyprowadziło... 04.12.13, 08:34
      A mój 3-latek nie chciał dziś rano cycuszka. Poczułam się taka odrzucona. Czy nie za wcześnie na takie odstawienie? wink
    • rulsanka Re: dziecko się wyprowadziło... 04.12.13, 12:22
      A moim zdaniem niedobrze, że hamujecie jego pęd do samodzielności. Tak samo jak trzeba pewnych poświęceń by dziecku zapewnić bliskość gdy tego potrzebuje, tak samo trzeba wykazać się dojrzałością gdy dziecko się usamodzielnia.
    • illegal.alien Re: dziecko się wyprowadziło... 04.12.13, 13:43
      Daj mu szanse - jak juz sie oswoi, to bedzie przylazil do Was jak ninja noca - nawet nie zauwazysz, ze jest wink Za to miejsca bedzie wiecej, przynajmniej przez pierwsze kilka godzin smile Ja tam sobie chwale, ze mi sie dziecko z lozka wyprowadzilo smile
    • aniaurszula Re: dziecko się wyprowadziło... 04.12.13, 14:51
      chyba przesadzasz , moje dzieci spia same od urodzenia i zyje.
      • mia_siochi Re: dziecko się wyprowadziło... 04.12.13, 18:27
        A nasze spało początkowo samo, bo słuchaliśmy durnot typu "dziecko powinno spać samo".
        Potem zmądrzeliśmy i się wreszcie wyspaliśmy tongue_out
        • aniaurszula Re: dziecko się wyprowadziło... 06.12.13, 09:23
          niestety ja z tych ze jak czuje dziecko to spac nie moge. przy drugim dziecku chcialam spac razem tym bardziej ze kp. i sie nie udalo noce ktore spala ze mna byly w czuwaniu, na lezaco nie umialam kp i tak musialam siadac. tylko jeden plus lozeczko w zasiegi reki na bujakach. wiec noce nie byly straszne
    • aniasa1 Re: dziecko się wyprowadziło... 06.12.13, 00:19
      > ... do swojego łóżka. Wziął wczoraj poduszkę i sobie poszedł.

aaaaaaa kiedy to nastapi? ile mi jeszcze zostalo tego przecudownego sapania w nos?
      • mia_siochi Re: dziecko się wyprowadziło... 06.12.13, 21:56
        2 lata i 8 miesięcy.
        Ale spokojnie- wróciłbig_grin głupi nie jest big_grin
        • aniaurszula Re: dziecko się wyprowadziło... 06.12.13, 22:01
          i tu sie zgodze moja starsza jakos do mnie trafila w wieku 6 lat i nie chce sie wyprowadzic, tylko ze przeniosla sie do babci
        • aniasa1 Re: dziecko się wyprowadziło... 06.12.13, 23:46
          kurna moj wraca juz prawie od 5 lat....... W tym roku postanowienim/zyczeniem noworocznym bedzie: zdolnosc odprowadzenia bachorka do swojego lozeczka nawet tysiac razy w nocy nie zabijajac sie , nie rozdeptujac kota, a co najwazniejsze dar obudzenia sie kiedy przyjdzie na to pora a nie dopiero rano z wygietym kregoslupen i zdretwialymi konczynami
    • gaga-sie Re: dziecko się wyprowadziło... 06.12.13, 23:57
      Mój spał od urodzenia w swoim łóżeczku, od 6 miesiąca ż. w swoim pokoju ( z włączoną nianią i monitorem oddechu). Sprawiał nawet wrażenie, że mu wygodniej "na swoim". Wędrówki nocne można by na palcach ręki policzyć. Taki typ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka