Dodaj do ulubionych

książka o zwierzętach dla przedszkolaka

12.12.13, 14:41
Witam,
poszukuję książki dla syna, który jest zafascynowany światem zwierząt i geografią od kiedy dostał Mapy Mizielińskich. Chciałabym rozwijać tą jego pasję. W związku z tym szukam jakiś fajnych, sprawdzonych książek, coś tego typu
allegro.pl/encyklopedia-zwierzat-zwierzeta-swiata-fakty-i3775622641.html
wiem, że w internecie jest dużo książek tego typu, ale mało opinii.
Jeśli macie jakieś sprawdzone książki podzielcie się proszę.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • maja.london888 Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 12.12.13, 19:39
      A ile ma lat? Ja swojej czterolatce kupiłam to:

Tekst linka
    • oregano1 Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 12.12.13, 20:10
      Taką encyklopedie mój wnuk jeszcze 2,5 latek otrzymał od mikołaja w ubiegłym roku,niemal codziennie ogląda ,warto kupić ,polecam też matę interaktywną Zwierzęta Swiata firmy dumel Discovery-nie tania,ale naprawdę fantastyczna,dziecko poznaje kontynenty,zwierzęta które tam zyją,co jedzą ,ich głosy,mogą brac udział też w quize.Dzięki takim"pomocom" nasz młody teraz już 3,5 roczny może pochwalić się b.duza wiedzą na temat zwierzat i nawet nas dorosłych niejednokrotnie zaskakuje .
    • oregano1 Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 12.12.13, 20:14
      nie dodałam ,mozna kupić mapę swiata z naklejkami zwierzat (w taniej ksiazce ,chyba ok.12zl.),też fantastyczna od 2 lat mały już chyba 5 zaliczył smile i wcale mu się nie nudzi(majac niespełna 1,8 roku właśnie za taką mapę oddał smoczka)
    • zaba-ryba Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 13.12.13, 00:53
      lubimyczytac.pl/ksiazka/171239/zwierzaki-swiata ulubiona ksiazka mojego dziecka wink polecam, jest jeszcze druga ksiazka Martyny - adresowana do dzieci lubimyczytac.pl/ksiazka/171240/dzieciaki-swiata super
      • saszanasza Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 13.12.13, 07:57
        mamy "dzieciaki świata". rewelacja!
    • wro-tka Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 13.12.13, 09:32
      polecam perełkę
      allegro.pl/zwierzeta-niesamowita-encyklopedia-larousse-a-i3787004623.html
    • anabar1 Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 13.12.13, 10:20
      zamówiłam, na razie smile książki Martyny. Wiem, że prosiłam o zwierzęta, ale zainspirowały mnie Dzieciaki świata. Myślę, że będzie dobrym uzupełnieniem Map.
      Jeśli nadal macie jakieś propozycje to piszcie. Na najbliższą okazję zastanowię się nad wspomnianą Kupą i Laroussem.
      pozdrawiam i dziękuję
    • ciociacesia Re: książka o zwierzętach dla przedszkolaka 13.12.13, 10:30
      to jest bardzo fajne:
      Narwańcy, uwodziciele, samotnicy
      https://www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/thumb.html?src=/dwiesiostry_files/Image/ksiazki/narwancy/narwancy_uwodziciele_samotnicy.jpg&w=220&h=220&zc=0
      • ciociacesia zoologia 13.12.13, 10:32
        zoologia
        • ciociacesia i jeszcze - wiecej tesktu i tresci 13.12.13, 10:33
          maleńkie mózgofalki - przystepnie o zwierzetach
        • danaide Re: zoologia 13.12.13, 17:26
          Zamówiłam Narwańców zanim obejrzałam Zoologię, bo czterolatka zakochała się w Narwańcach. Zoologia mnie nie powaliła, wielka ale relatywnie cienka i szczerze mówiąc przypomina mi karty na końcu książek od zoologii w liceum z czasów kiedy uczyła tam moja mama. Które, nawiasem mówiąc, uwielbiałam. Z tych dwóch obstawiam Narwańców. Córeczka już ją ma (poszło na moje konto, a nie Mikołaja!) i nie rozstaje się z nią. Ulubiony rozdział: Truciciele!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka