11mm22 04.05.14, 19:04 Hulajnoga Mini Micro Baby Seat czy Jeździk Puky Wutsch, chłopiec 1,5 roku, wzrost ok. 80 cm. W co iść przyszłościowo, rower biegowy czy hulajnoga, dlatego taki dylemat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkwroc Jeździk Puky Wutsch 04.05.14, 23:44 Mamy puky wutsch dla dwulatka o wymiarach podobnych do twojego 1,5-roczniaka. Ja bym zdecydowanie brała ten "rowerek". Moim zdaniem jest świetny. Synek po ok 2 miesiącach nauczył się jeździć z prędkością większą niż mój bieg i w tym momencie bardzo widać pracę z tą wychylną osią na zakrętach. Zupełnie inna na nim jazda niż na zwykłym 4-kołowym jeździku. Poza tym rowerowa kierownica wymusza jej używanie. Co do hulajnogi z siedziskiem to myślę, że tylko nadaje się na mieszkanie i proste chodniki bo ma mikroskopijne koła. Wutsch jeździ spokojnie po niezbyt wysokiej trawie czy szutrze. Spokojnie możesz zabrać do lasu czy parku, a nawet urządzić wspólną wycieczkę rowerową. Hulajnoga też moim zdaniem jest mało poręczna do noszenia, gdyby synek nie chciał na niej wracać do domku. Poza tym mam wątpliwości czy wygodnie się na niej siedzi/ jeździ. Tylko że w wutsch "przyszłościowo" nie "pójdziesz". Rowerek typowo na jeden sezon. Polecam kupić używany, za rok sprzedać za tą samą cenę i kupić puky lrm. Wutsch jest praktycznie niezniszczalny. Sąsiadka ma 4 synów rok po roku. Jej wutsch jest już eksploatowany przez 4. dziecko i musiałyśmy naklejki ponaklejać bo nam się te rowerki myliły - mój 2-miesięczny i jej 4-letni. Odpowiedz Link Zgłoś