frijka
09.01.15, 13:31
Zastanawiam się kiedy dać mojemu synkowi (2lata) do spania pierwszą poduszkę, mam taką od kompletu z kołdrą. Jest prostokątna i cienka, nie jakaś wypchana, w zasadzie niewiele zmienia, ale to zawsze cos innego. Dziecko śpi bardzo dynamicznie, przewraca się po sto razy w nocy, śpi często na brzuchu. A zastanawiam się nad poduszką ze względu na nieprzesypianie nocy przez dziecka. Usypia z ręką rodzica w swoim łóżeczku, budzi się od 2-5 razy i chce żeby mu dać rączkę, po 3-5 min zasypia. Wiem, że dzieci tak mają, że się budzą w nocy tylko ja już średnio to wytrzymuje... od ok. 3 tyg mam problemy ze spaniem. Kładę się po 22 a zasypiam po 1... czasem zasnę w pół godziny, ale za to jak syn się obudzi to w nocy nie mogę zasnąć z powrotem przez 30 - 60 min. Synek zasypia ok. 20. Wymieniamy się z mężem do wstawania, raz ja raz on, ale on jak wstanie to 5 min i śpi dalej, a ja się męczę... Może ta podusia by mu pomogła lepiej spać? z drugiej strony wystarczy pewnie, że zacznie się wiercić i podusia wyląduje w drugim końcu łóżka...