Dodaj do ulubionych

dziewczyny, musze zmienic kosmetyki, co radzicie?

22.08.05, 22:13
oczywiscie Matkowi, nie sobiesmile
Oilatum jest za drogie-30zl na m-c to za duzo.Do tej pory mylam go mydelkiem i
potem oliwkowalam Bambino, ale cos sie nieladnego dzieje na skorze i trzeba by
zmienic....Na co?
Co polecacie? Matus nie ma jakos specjalnie suchej skory.Czy sam plyn z oliwka
wystraczy? Nivea czy Ziajka czy jeszcze cos innego w tym przedziale cenowym?

Nie dosc, ze zawsze dla siebie wybieram kosmetyki godzine, to teraz dla
niego...dwie godziny w drogerii jak nicwink
Obserwuj wątek
    • viviene12 no teraz przypomniala mi sie ta historia, jak 22.08.05, 22:23
      Owieczka wybierala kosmetyki w aptecesmile))
      • mmala6 nie znam:( jak to mozliwe zebym cos przegapila 22.08.05, 22:29
        na tym forumwink))?
        • viviene12 mam!!! 22.08.05, 22:34
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=26888228&a=27280972
          • mmala6 hehehe "wyrodne matki":-)) 22.08.05, 22:40
            no dobra, ale Mlody nie ma zmarszczek, rozstepow, siwych wlosow, cieni pod
            oczami, przesuszonej skory itp itd.Poza tym to facet, a facet ma byc twardziel a
            nie piekniuchny jak panienkawink)

No dobra, co mam mu kupic zeby sie nie zrujnowac ale zeby dobre bylo?jutro ide
            do rossmana.
            • mama_olka kosmetyki dla twardzieli 22.08.05, 23:02
              jak juz je znajdziesz to napisz koniecznie. Ja tez nie moge uzywac tylko
              Oilatum, bo mu sie skora uzalezni.
              • sylwiawm Porada ze szkoły rodzenia 22.08.05, 23:47
                Najczęsciej sama woda, aby skóra nie uzależniala się. Kosmetyki za bardzo
                wysuszają.
                • viviene12 My kapiemy 23.08.05, 08:50
                  praktycznie tylko w wodzie. maly jeszcze nie raczkuje, wiec zbytnio pobrudzic
                  sie nie ma jak smile Od czasu do czasu wlewamy do kapieli bezposrednio do wody
                  kilka kropel 2 fazowego "lotion bad" firmy Bübchen." Fazowy , bo kostyntencja
                  podzielona, na gorze jakby mleczko a na dole oliwka. Przed uzyciem trzeba
                  wstrzysnac. Powinny byc do kupienia w Polsce, moze nawet w Rossmanie, a jak nie
                  moze Twoja Mama by Ci mogla przywiezc? To sa b. dobre rzeczy, nie maja
                  niepotrzebnej chemii w skladzie, kosztuja po pare Euro za butelke, jak bede dzis
                  w drogerii moge Co powiedziec dokladnie ile. Sa do kupienia prawie wszedzie.
                  • mmala6 Re: My kapiemy 23.08.05, 09:41
                    no Matus tez raczej nozek w piaskownicy sobie jeszcze nie brudziwinkSkore jednak
                    musze mu czyms nawilzac, po samej wodzie jest szorstka-taka nasza wroclawska
                    woda, niestety.
                    O tym Bubchen cos slyszalam i chyba nawet gdzies u nas widzialam ale nie moge
                    sobie przypomniec gdzie...moze w Lidlu albo Rossamnie? to niemiecki sklep...w
                    kazdym razie jak zobacze, to kupie.Jak nie, to kupie Ziajke albo Nivea a o
                    Bubchen powiem mamie.Jakbys mogla powiedziec jaki jest dokladnie napis na
                    opakowaniu i ile kosztuje to bylabym wdzieczna.
                    • viviene12 powinen byc w rossmanie 23.08.05, 09:46
                      a jak nie, to moze w realu - u mnie przynajmnej jest. Na butelce pisze "2-Phasen
                      Lotion Bad", butelka (plastikowa, przezroczysta) - widac 2 warstwy. Po niej nie
                      musisz juz extra natluszczac skory. Ile kostuje zpbacze dzis w schleckerze, a
                      najpozniej przy duzych zakupach w realu na koniec tygodnia. Starcza na baaaardzo
                      dlugo, daje sie po kilka kropel.
                      • mmala6 ok, dzieki 23.08.05, 09:55
                        nie spieszy sie, bo i tak bede musiala mu kupic juz cos szybko, zaraz idziemy na
                        spacer to zobacze co my tu mamysmile
              • mmala6 ok:-)) 23.08.05, 09:37
                my kapalismy Matusia w Oilatum jak byl noworodkiem, mial wysuszona skore po
                fototerapii i efekt byl rewelacyjny!!no ale jako ze nie ma AZS itp to dalam
                sobie spokoj bo cena jest powalajaca.A nam starczalo na m-c....Poza tym tatus
                Matka tez ma bardzo sucha skore i tez sobie "probowal" Oilatum!Z torbami bym z
                nimi poszlasmile)
      • schaapje Re: no teraz przypomniala mi sie ta historia, jak 23.08.05, 21:54
        ale tam maja straszne przebicie cenowe!!!!
    • ikaes Re: dziewczyny, musze zmienic kosmetyki, co radzi 23.08.05, 08:51
      ja kąpałam dziecko co dwa dni w siemieniu lnianym - rewelacyjnie działa i jest
      niedrogie. 2 garście siemienia wrzuca się do wrzątku i gotuje jeszcze z pięć
      minut, a potem przez sito wlewa się do wanienki tą wodę. Potem można jeszcze
      trochę przetrzeć, żeby więcej tej galarety wleciało do wody
    • joa8 Re: dziewczyny, musze zmienic kosmetyki, co radzi 23.08.05, 09:11
      Ziajka jest super, szczególnie taki natłuszczający płyn do kąpieli, flaszeczka
      kosztuje 10 zl. Kąpaliśmy w tym Antka od urodzenia i nic się nie działo, skórę
      ma dobrze nawilżoną i natłuszczoną. A ja uwielbiam ten zapach - taki dziecięcy,
      czasem sama się w nim kąpię smile
      • aniak25 Re: dziewczyny, musze zmienic kosmetyki, co radzi 23.08.05, 09:38
        Ja kapalam w oilatum ale wychodzilo tego sporo wiec teraz myjemy woda ewentualnie mydelkiem bambino a potem smaruje "mleczkiem pielegnacyjnym" Nivea baby. Narazie uzywam probki ktora byla w gazecie wiec nie powiem ilekosztuje ale swietnie sie smaruje i jest bardzo wydajny i ladnie pachnie.
        • mmala6 dzieki:-) 23.08.05, 09:44
          wiec jednak albo Nivea albo Ziajka.Musze miec cos do wody, bo mydelko sie u nas
          nie sprawdzasad Matus ma suchawa skore na nozkach i raczkach...mialam juz Nivea,
          Bambino i jeszcze jakies.Poza tym nie lubie mydelek bo mi sie packajasmileAle o
          mleczku slyszalam ze boskie, duzo lepsze niz oliwka.
          • joa8 Re: dzieki:-) 23.08.05, 10:07
            a jak mu się skóra przesusza, to natłuszczam najzwyklejszą parafiną (czyli
            podstawowym składnikiem m.in: Oilatum) - do kupienia w aptece, buteleczka 2,5
            zl, a parafina ma te zaletę, że nie uczula.
            • mmala6 parafina? 23.08.05, 12:05
              a jak sie dodaje te parafine do kapieli? i czy do czystej wody czy juz z jakims
              plynem do kapieli?
    • enja11 Re: dziewczyny, musze zmienic kosmetyki, co radzi 23.08.05, 10:21
      dla nas nivea "plyn do kapieli z oliwka" okazal sie rewelacyjny. Swietnie
      nawilza i natluszcza skore, sama czasem sie w tym kapie. Ziajki jeszcze nie
      uzywalismy, ale nastepnym razem wyprobuje, skoro mowiecie ze tez fajne. Czasami
      do kapieli dolewam pare kropel zwyklej parafiny (niecale 3 zl w aptece) zeby
      efekt byl jeszcze lepszy. mydelka tez nie uzywamy (tylko do mycia wanienki po
      tych tlustych kapielachsmile
    • zbrojwskas firmy Bübchen 23.08.05, 12:01
      400 ml mleczka ,oliwki, plynu do kapieli i innych kosztuja okolo 4 euro za opakowanie , nie wiem czy to duzo ale produkty tej firmy sa bardzo wydajne i bardzo dobre wyniki.

Nicole poleca
      • mmala6 to niedrogo 23.08.05, 12:04
        wychodzi jakies 16zl (1 euro = 4zl?).Musze poszukac w Poland a jak nie, to zlece
        zakup mamiesmile
        Dziekismile)
      • zbrojwskas i bardzo dobre wyniki maja 23.08.05, 16:05
        ja jak zwykle za szybko klikne , pol skasuje i wychodza pozniej takie
        ,,kwiatki''
      • agga_27 Re: firmy Bübchen 23.08.05, 22:21
        Ja też zrezygnowałam z Oilatum z powodu kosztów. Julcia ma dośc suchą
        skórę,wypróbowałam już Nivea płyn do kąpieli z oliwką i Bubchen płyn do kąpieli.
        Oba dobrze się spisały, nie wysuszają skóry,ładnie pachną, Bubchen nawet tańszy
        niż Nivea, w Tesco zapłaciłam za niego ok. 8 zł z hakiem. Ten dwufazowy płyn
        Bubchen też widziałam, może następnym razem wypróbuję.
    • mmala6 Kupilam Ziajke i parafine. 23.08.05, 15:09
      chyba bez sensu jedno i drugie jednoczesnie, wiec bedzie raz to raz to i
      zobaczymy.W sumie parafina jest takim czyms dla "twardziela" kosztuje 2,80zl....wink
      • viviene12 Twardziel Matek 23.08.05, 16:23
        Napisz, jak zareagowalsmile
      • joa8 Re: Kupilam Ziajke i parafine. 23.08.05, 18:06
        ja parafinę stosuję jako krem, do kąpieli nie leje, tylko potem nacieram
        ciałko.
        • mmala6 ahaaa 23.08.05, 18:27
          myslalam, ze do kapieli jak Oilatum...hmmm....
          • joa8 Re: ahaaa 23.08.05, 18:33
            pewnie tez mozna, tylko wanienka bedzie tlusta smile
            • mmala6 sprobujemy:-) 23.08.05, 18:39
              kapiemy Matka w duzej wannie, wiec wiecej szorowaniasmile)
              • xemm1 Re: nivea - płyn do kąpieli z oliwką 23.08.05, 22:24
                u nas rewelacyjny od samego początku, a jedziemy na nim już 9 miesięcy, po
                drodze były inne próby...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka