alka27 22.08.05, 23:16 Dziewczyny, jak to jest z mięskiem w diecie maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwiawm Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 22.08.05, 23:45 A w jakim wieku masz maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 09:07 mi pediatra zaleciła tak: trzy razy w tygodniu sama jarzynówka, cztery razy z mięsem, od 8 miesiąca do jarzynówki dodawać żółtko. I tak robię, Antek ma 7,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
alka27 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 11:19 Dzięki za rady Dodam, że moja Zosia ma 6,5 miesiąca pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 11:27 joa8, a jakie miesko dajesz? Sama gotujesz czy sloiczki? Odpowiedz Link Zgłoś
alka27 Re: Do mama_olka 23.08.05, 11:33 Ja kupuję gotowego indyka w słoiczku firmy Gerber. jest to po prostu samo mięsko, które dodaję do zupki. Zawsze to bardziej sprawdzone, niż mięso ze sklepu, chociaż nie sądzę, żeby i po takim coś się działo. Po prostu na początek biorę ze słoiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Do mama_olka 23.08.05, 12:11 trzeba codziennie albo miesko albo pol zoltka-chodzi o zelazo.Ja na poczatku kupowalam sloiki potem sama robilam.Pisze w czasie przeszlym, bo cos Matka uczulilo (chyba z tej zupki) i zaczynamy zabawe od poczatku...teraz jestesmy na etapie jabluszka!!Nie wiem jak sie ma zelazo do tego, daje mu kaszke na noc wzbogacona zelazem, mam nadzieje, ze starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka racja zoltko! 23.08.05, 13:07 ciesze sie, gdy moge zaproponowac Malemu cos nowego ja mam troche trudno z dokladnym kontrolowaniem tego, co niania podaje Olkowi, chyba ze to sloiczki. Oczywiscie pewna wskazowka pozostaja zawsze plamy na ubrankach Marta, mama Olka (15.01.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 a pamietacie o tym 23.08.05, 13:34 zeby po tym miesu podawac cos zdo picia z wiatmina C np. sok rozcienczony? To wazne dla wchlaniania sie witaminy - uczulala mnie na to moja polozna. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_olka Re: a pamietacie o tym 23.08.05, 20:35 Ja nie wiedzialam. To znaczy wiedzialam, ze witamina C ulatwia wchlanianie zelaza ale nie wiedzialam ze trzeba od malego ulatwiac. A nie kazdy sok sie nada, cytrusowe chyba odpadaja? Odpowiedz Link Zgłoś
viviene12 cytrusowe odpadaja 23.08.05, 23:18 nie wolno chyba w pierwszym roku wogole, z tego co pamietam. Ale np. sok jablkowy (bywa takze extra wzbogacany witamina C) - rozrabiasz z wody w proprcji 1/3 sok : 2/3 wody i dajesz do popicia. Tak zaleca sie w niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 18:12 tylko słoiczki - taka WYRODNA jestem , nie chce mi się gotować. Kupuję takie duże 190 ml, z indykiem lub królikiem, na cielęcine Antoś źle reagował. Warzywne też kupuję, bo jak raz ugotowałam, to synek dalej pluł, niż widział, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 18:57 to rzeczywiscie MEGA WYRODNA !!) Moj Matus na szczescie wszelkie moje cuda kulinarne uwielbia (az dostal uczulenia z tego uwielbienia)a sloiki mamy "od swieta", aha i deserki kupuje.Stwierdzilam ze prawie 4zl za obiadek dla Mlodego to lekka przesadaale pewnie jakbym chodzila do pracy, nie miala czasu i zarabiala kase, to wolalabym kupic...taki los...) Vivienne,nie wiedzialam o wit C??a w jakiej postaci podawac (cytryna prosto do paszczy?)? mowili Ci to "tam" czy "tu"? bo nie spotkalam sie z tym ani na forum ani zadna z kolezanek tez nie podaje. Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 19:06 a ja nie chodzę do pracy, czas mam, kasy nie mam, a gotować i tak mi się nie chce, hehehe. Choć ostatnio policzyłam i faktycznie wychodzą koszmarne kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 19:12 no wlasnie ja tez raz podliczylam i....poszlam do warzywniaka!liczac soczek+desrek+zupa/danie na dzien wychodzi jakies 8zl, to x 30 to 240zl)) Odpowiedz Link Zgłoś
joa8 Re: Mięsko-czy trzeba codziennie? 23.08.05, 19:18 o dżisys! plus pieluchy, kosmetyki, ubranka...nasze drogie maluchy - dosłownie, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś