Dodaj do ulubionych

Srodek tygodnia

24.08.05, 10:05
Czy planujecie na dzisiaj cos specjalnego?? Czy ja wiem - zakup kanapy,
wygrana na loterii, pomalowanie plotu przed domem??? Mnie przy wstawaniu
przyszlo do glowy, ze dzis pierwszy raz od dawna nie mam czegos zaplanowanego
, zadnych gimnastyk, dentystow, zakupow, specjalych sprzatan, odwiedzin. Tylko
Mysz i ja
i caly dzien dla nassmile Na mily poczatek dnia zagryzam kawe makowcem (mam
watpliwosci czy wolno w czasie karmienia??) i chetnie bym sobie poplotkowala z
Wamismile) Tematy mocno dowolnesmile)
Obserwuj wątek
    • kangur4 Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 10:39
      Dziś środa, więc w kiosku Polityka - czytania na cały wieczór. Dzisiaj siedzimy
      w domu same - tata wyjechał służbowo. Pójdziemy na spacer, mama zje hot-doga z
      budy na obiad, wypije prawie najdroższą kawę w mieście podawaną w papierowym
      kubku (w Łazienkach, w przeliczeniu prawie 2 euro!) żyć, nie umierać. Wczoraj
      była Pani_Od_Sprzątania więc w domku glancuś, poprasowane. No, cud, miód. Lubię
      środy.
      A makowca nie radzę, M. nie jest na nic uczulona, ale niedawno mama pojadła
      roladę makową (pycha była) i po dwóch godzinach od karmienia - cała paszcza
      zsypana. Zeszło tak szybko jak się pojawiło, ale śmiechu było co niemiara.
      Uups, muszę kończyć. Moje dziecko próbuje rozpracować jak działa klapka od
      kociej kuwety.
      • viviene12 Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 11:17
        ho ho kawa w Lazienkach... to nawet ten kubek z papieru za 2 Euro mozna
        zapomniecsmile
        Co do makowca, to ja mam watpliwosci innej natury. Moj uczulony nie jest, bo juz
        kilkakrotnie podjadalam. Chodzi raczej o dzialanie maku hmmmm halucynogenne, ze
        sie tak wyraze. Bo widzisz, jak kuzyn przyjmowal sie do pracy w Skandynawii i
        mial miec robione badania krwi na wykrywanie narkotykow (tak tak, moi drodzy),to
        wyobraz sobie dostal "instrukcje" czego nie moze jesc/pic przed badaniem ze
        wzgledu na mozliwsoc zaklamanego wyniku... mak byl na tej liscie.
        • kangur4 Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 12:38
          Myślę, że ten mak to umieścili na liscie na wypadek, gdyby trafił im się jakiś
          koneser maku, który dziennie zjada go, załóżmy, dwa kilo. Albo mają bardzo
          czułe testy. Raczej nie sądzę, żeby ta ilośc maku w makowcu mogła dziecku
          zaszkodzić. A najwyżej - dłużej pośpi.
          • viviene12 hehe 24.08.05, 12:41
            gdzei mu do spania ... Smieje si ecaly czas i gada jak nakrecony. Poza tym
            dostal euforii na widok szamponow i dezodorantow w lazience ... myslisz, ze to
            ten mak?
    • alimar27 Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 10:41
      Witam U nas pogoda byle jaka pada ipada nic innego na razie nie pozostaje jak
      pyszna kawka ,właśnie też piję w prawdzie nie mam makowca ale pączek też
      dobrysmile) Kubi zasnął więc chwilka relaksu się należy , choć trudno upajać się
      spokojem gdy za ścianą sąsiad z wiertarą
    • enja11 Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 11:13
      A ja sie wlasnie zastanawiam od czego zaczac. Jachu przed chwila zasnal - cos
      mu sie rozregulowalo po nocy i nie bylo drzemki o 9 - teraz nam sie spacer
      opozni. Moze nawet go nie bedzie bo pogoda pod psem i pewnie sie zaraz rozpada.
      Nic to, trzeba sie wziac do roboty. Przeprowadzilismy sie prawie 3 miechy temu,
      a jeszcze nie wszystko ustawione i rozpakowane. Juz mnie to zaczyna denerwowac.
      Acha, zapisuje dzisiaj Jaszka na basensmile) Sama nie moge sie tego doczekacsmile)
    • mmala6 dalabym glowe,ze dzis wtorek! 24.08.05, 11:29
      zgubilam jeden dziensad
      u nas nie ma tak rozowo.Ten piekny dzien zaczelismy od wizyty u pediatrysad(Matus
      wczoraj wieczorem dostal takiego kataru, ze sie bidak dlawil.W ruch poszla Frida
      (a myslalam ze juz jej nie uzyje)i domowe srodki zapobiegawcze.W srodku nocy
      podstawialismy mu encykolpedie pod lozeczku, zeby mial glowe wyzej i jedyne co
      mialam do inhalacji to CZOSNEK!wiec rozgniotlam zabek polozylam mu kolo lozeczka
      zeby mu udroznic drogi oddechowe.Przez ten czosnek, to my nie moglismy zasnac!!W
      koncu udalo mu sie i nam zasnac, niestety o 3 w nocy obudzil sie z zapchanym
      noskiem i goraczkasadjak juz mu dalam syropek (bo jeszcze mamy zeby, nie
      zapomninajmy o tym "drobnym" szczegole) to sie rozgadal i zaczal bawic...i tak
      do 4 tej.W koncu zasnal, obudzilismy sie o 9tej i znowu goraczka....no i
      poszlismy do lekarza.Ta zawyrokowala silne przeziebienie i zalecila zrujnowanie
      sie w aptece...
      Tak wiec, moj dzien bedzie wygladal-dogladanie, noszenie zabkujacego,
      smarkajacego, kaszlacego i goraczkujacego dziecka....
      A propos zabkow, to p.doktor obejrzala dziasla i powiedziala "oj, jakie tu
      wszystko zaczerwienione i spluchniete.Wyglada jakby mialy wyjsc dzis w nocy ale
      nie wyjda jeszcze...".
      Kawe juz wypilam, bez makowcasad
      • sylwiawm Re: dalabym glowe,ze dzis wtorek! 24.08.05, 11:45
        Dzisiaj planuję pomalować włosy, tzn. mama przychodzi juz niedługo. Wczoraj
        bylam nad jeziorkiem. Było zaje fajnie. Kawę piję. Pisze skrótami, bo
        chciałabym zdążyć zanim przyjdzie. Miała być o 11.30.
    • patimal Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 11:47
      My dziś planujemy mały wypad na zakupy - w sobote mamy wesele, chciałam kupic
      jakis prezent (cos sybmolicznego bo i tak daje kaskę ale chcę zeby mieli cos na
      pamiątkę) i ciuszka. Może męzowi kupie krawacik albo skarpetki... wczesniej
      przydałoby się troszkę dom ogarnąc bo podczas porannego biegania (na
      czworakach) troche nam się bałaganu zrobiło. No i coś trza na obiad wymyślić.
      Ja juz wypiłam herbatkę (owocowy raj - pycha) a teraz zajadam winogrona smile
    • mama_olka Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 12:28
      ja w pracy siedze, wiec plany mam sluzbowe (a czasu na forum malosmile, w czasie
      przerwy obiadowej- szewc. Wieczorem (po jedzeniu, kapieli i usypianiu Olinka),
      musimy zdecydowac jakie krzeselko do karmienia. A, moze kupie Newsweek'a
      (chociaz wole Polityke), bo ich system rejestracji nie zadzialal, tak wczoraj,
      jak i dzisiaj. Chyba ze Viviene bedzie tak mila i mi podesle? wink
      • mmala6 UWAGA z Newsweekiem!!! 24.08.05, 12:31
        zeby nie bylo na mnie-ten art, o dzieciach byl w zeszlym tygodniu (Cimoszewicz
        na okladce) w tym jest chyba Tusk.
        Mamo Olka, jak chcesz, to Ci podeslesmile (art, nie Tuska czy Cimoszewiczawink)
        • schaapje Re: UWAGA z Newsweekiem!!! 24.08.05, 12:32
          mama glizdy tez chciala...
      • viviene12 przeslalam dalej do Ciebie 24.08.05, 12:34
        jeszcze raz wielkie dzieki dla mmalejwink
        • viviene12 Re: przeslalam dalej do Ciebie 24.08.05, 12:37
          tzn. do mamy_olka i Owieczki
          • mmala6 to ja nie wysylam w takim razie:-)) 24.08.05, 12:38

• mama_olka Re: przeslalam dalej do Ciebie 24.08.05, 12:39
            dziekuje Viviene, zabiore wydruk na laweczkesmile
    • schaapje ja monotematycznie 24.08.05, 12:32
      pisze esej (idzie jakby chcialo a nie moglo)
      Glizda z tata
      obiadu brak
      a makowiec u nas taki doooobry robia.... ale ja i tak nie moge...

Mmala - trzymajcie sie - jak juz sie zrujnujesz w aptece, to zobaczysz - Malemu
      od razu bedzie lepiej smile
      • mmala6 Owieczko.... 24.08.05, 12:35
        bardzo mnie ciekawi co tam napiszesz w tym eseju.Dawno nie pisalam nic takiego
        ale lubie takie klimaty i zawsze mnie to interesowala na tych naszych
        studiach.Mozesz w wolnej chwili napisac chociaz z jakies literatury korzystasz?
        • viviene12 takie tematy??? 24.08.05, 12:39
          Agresja, kroniki policyjne, 997...
          O matko i corkosmile
          To ja juz moja ekonometrie i staystyke wolalam jednak. Nudna jak cholera, ale
          nieagresywna, najwyzej mozna bylo usnacsmile
          • mmala6 dobor partnera!!:-)))nie 997;-) 24.08.05, 12:43

• schaapje no zesz wlasnie prawie nic nie mam... 24.08.05, 14:52
          znaczy nic orginalnego, a 'psychologia ewolucyjna' buss'a jest oklepana.
          podobnie 'wojny plemnikow', ale to wszystko, co mam sad. znalazlam jeszcze
          recenzje 'naturalnej historii gwaltu' i to brzmi naprawde super, ale raz ze nie
          wiem, czy to w ogole bylo tlumaczone z angielskiego, a dwa, ze nawet nie mam
          jak sie wybrac do empiku. wiec siedze i czuje sie jakbym rodzila - brak akcji
          porodowej, porod wywolywany smile) byle do partych smile)
    • kalina_1804 Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 12:39
      Wybieramy się na wystawę świat oczami dziecka- jak tata zdąży po nas
      przyjechać. Szkoda, że pogoda jest nieciekawa. Dziecki śpi, a ja zajadam melona
      i klikam wink
    • aada100 Re: Srodek tygodnia 24.08.05, 12:41
      Kinga w przedszkolu, Łukaszek śpi na dworku w wózeczku, mąż (chory) za chwilę
      jedzie na drugą zmianę do pracy a ja z winkiem (rocznicowym, z przedwczoraj)
      przy kompie. Żyć, nie umierać!!! Do czasu.
      Na dzisiaj mam w planach sprzątanie kuchni-gruntowne. Kingę mi dowiozą ok 17-
      tej, bo mąż zabiera auto a do przedszkola daleko. Jak zdołam się oderwać od
      kompa to się wyrobię!!!
      • viviene12 a jak bedziesz gruntownie 24.08.05, 12:43
        szorowac kuchnie z Lukaszkiem? Czy on spi na tyle dlugo? Mnie by bylo ciezko,
        jak usypia, to nigdy nie wiadomo na ile, czasem na pol godziny. A jak nie spi,
        to chce zeby sie uz nim bawic. Ale grzeczniutki jestsmile
        • aada100 Re: a jak bedziesz gruntownie 24.08.05, 13:49
          Łukaszek sypia po godzince. Jak się budzi idzie do leżaka i się bawi stojakiem
          z grzechotkami, albo rączkami albo po prostu gapi (czytaj: patrzy). Grzeczny
          jest!
          • izetka art z newsweeka 25.08.05, 22:59
            dziewczyny czy moze mi tez ktoras podeslac ten artykul? chetnie bym sobie przeczytala skoro tak
            polecacie. bylabym bardzo wdzieczna
            • mama_olka Re: art z newsweeka 25.08.05, 23:39
              poszedlsmile
            • sylwiawm Re: art z newsweeka 25.08.05, 23:40
              I ja poprosze o ten artykuł
              • mama_olka wyslalam 26.08.05, 09:48
                fajnego bloga ma Wikismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka