Dodaj do ulubionych

siku na raty

27.08.05, 21:28
trenujemy na nocniku, mój mały chętnie siada ale puszcza kropelkę i juz leci.
Potem kuca w kącie i puszcza znowu troszeczkę, a jak go gonię po dumu to
jeszcze kilka razu popuści. Nie umie wysikać się raz a porządnie. To samo
robi w wannie, sika na raty. Czy wasze dzieci też tak mają? jak go przekonać
że warto wysikać się raz a dobrze?
Obserwuj wątek
    • pasoa Re: siku na raty 27.08.05, 21:40
      czes moj maluch ma 2 latka i od miesiaca robi siusiu juz calkowicie do nocnika
      ale taki stan jak ty opisujesz trwał ok 2 miesiece zanim sie nauczyl robic raz
      a porzadnie zycze powodzenia i nie rezygnuj napewno zalapie o co chodzi tylko
      wspolczuje prania mokrych rzeczy
      • diara Re: siku na raty 27.08.05, 22:07
        Wiesz u mnie było dokładnie to samo. Tylko wszystko poza nocnik. Siadał na nocnik sam i za chwilę wstawał mówiąc że nie chce. Za chwilkę popuszczał w jednym kącie potem w drugim i tak cały czas. Podsuwałam mu nocnik, usiadł za chwię wstał mówiąć NIE i znowu to samo. W końcu skapitulowałam. Stwierdziłam ze dla niego jeszcze za wcześnie i odłożyłam naukę na później.
        A w jakim wieku jest Twój synek? Mój ma 18 miesięcy.
        • cocosek1 Re: siku na raty 27.08.05, 23:11
          mój też ma 18 m-cy. U nas to już trwa ok 2 m-cy ale faktycznie moze jeszcze
          jest za mały. No nic, będę cierpliwa. Tyle że dziś obsikał mi półkę z książkami
          bo nie zdążyłam założyć majtek jak uciekł z nocnika, eh..
          • diara Re: siku na raty 29.08.05, 10:31
            Cocosek i jak tam postępy Twojego synka? Ciekawa jestem, bo ja narazie zaprzestałam i Mały nosi cały czas pampersa. Szczerze mówiąc nie miałam cierpliwości do tych ciągłych myć podłogi. Denerwowałam się a to też nie wpływało dobrze na synka. Z drugiej strony strasznie chciałabym żeby synek teraz nauczył się sikać, bo to dobry moment, można puścić golaska po domu bo jest ciepło. A niedługo jesień, zaczną się chłody i nie rozbiorę dziecka do goła...Będzie trudniej. Może jeszcze spróbuję za jakiś tydzień. Ciekawa jestem jak u was?
            • cocosek1 Re: siku na raty 29.08.05, 18:59
              ja niestety pracuję a Kuba jest z niani, ona twierdzi że przy niej jak siędzie
              to sika dużo na raz, przy mnie robi na raty. Tak naprawdę to chodzi w pampersie
              cały czas tylko go odwijam jak widzę że chce albo po jedzeniu. Ale kubiłam
              pampers let's go, takie majteczki, dużo lepiej się wkłada i zdejmuje. Niestety
              nie mam możliwości kontroli nad nim, a też nie bardzo jest jak latać z gołym
              tyłkiem. Pewnie przez zimę będzie jeszcze gorzej..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka