Dodaj do ulubionych

z gory przepraszam za temat

05.11.05, 12:32

a bedzie niestety o ... kupach...rany sama nie wierze ze zakladam taki watek
ulka od jakis kilku dni robi kupe kilka razy dziennie dzis do 12.30 - juz 4
razy i na tym zapewne nie koniec, a bylo juz tak ze raz dziennie i po
wszystkim
czy to normalne? nie wiem panikowac czy dac sobie na luz?
nawet niechce myslec co powie pierozek jak dorosnie i dowie sie jakos ze ja
publicznie jej kupy omawiam wink
Obserwuj wątek
    • olga04 Re: z gory przepraszam za temat 05.11.05, 12:54
      my tez tak mialysmy od niedzieli do srody, myslalam ze to zabek i nie
      panikowalam, niestety w srode doszly wymioty i u lekarza dowiedzialam sie ze to
      niezyt jelit i gardla, i ze teraz duzo dzieci to ma bo panuje jakis wirus, wiec
      moze lepiej sie przejdzcie do lekarzasmile pozdrawiam i zdrowka zycze!
    • mmala6 Re: z gory przepraszam za temat 05.11.05, 13:05
      El Sylwana, a Ty wiesz ze nie dalej jak wczoraj myslalam sobie, ze dawno nie
      bylo na forum tematu kupy!a wszak po to bylo zalozone (m.i. oczywiscie)aby mozna
      bylo do woli pisac o kupkach i nikt by nie ganil za dublowanie watkowwink)

A ta kupka to jaka? zwykla? biegunkowa?
      Moze cos nowego dalas do jedzenia i ja ruszylo?
      W koncu skoro nierobienie kupek przez kilka dni jest normalne to moze zrobienie
      kilku w ciagu paru godzin tez jest normalne?
      Jak kupka jest "ladna" (hehehe) to bym nie panikowala, chyba ze zauwazysz inne
      niepokojace obajwy.
      • el_sylwana Re: z gory przepraszam za temat 05.11.05, 13:15
        kupa jest pierwszej jakosci smile)) poprostu prima sort smile)tylko ta ilos i
        czestotliwosc smile)
        • xemm1 Re:dobry temat nie jest zły ;-)) 05.11.05, 17:03
          jak pierwszej jakości to luzik, u nas też się tak czasami zdarzało wink tzn...
          hmmm u Malunia wink
          • mmala6 Re:dobry temat nie jest zły ;-)) 05.11.05, 17:06
            Xemm, chyba mialo byc "ladna kupa nie jest zla"?wink))
            Ah, te czasy bezwonnej niewinnej kupki noworodka....
            • xemm1 Re:dobry temat nie jest zły ;-)) 05.11.05, 17:36
              Mmala dzięki za uszczegółowienie wink)))... no właśnie to miałam na myśli he he
              he
    • pancerniczek O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! :-) 05.11.05, 17:21
      znaczy założyłaś wątek o kupie smile) nistetey nie znam odpowiedzi na nurtujący
      Cie problem wink ale może Ty znsz na mój - dlaczego kupy sa ciemne? (który to
      składnik powoduje, że kupa jest ciemna jak tabaka w rogu, hę ? smile))
      • mmala6 Re: O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! : 05.11.05, 17:26
        hmmm....a dlaczego maja byc jasne?smilekupa to kupa (stwierdzenie warte Nobla,
        wiem!wink).Jak nie czarna, to ok.
        • pancerniczek Re: O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! : 05.11.05, 17:29
          jak to? nie mają byc jasne jak niewinne spojrzenie mojego dziecka?? wink)))

No właśnie sęk w tym, że one są prawie czarne...uncertain
          • xemm1 Re: O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! : 05.11.05, 17:36
            Pancerniczek a jakiegos żelaza nie łykacie?
            • pancerniczek Re: O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! : 05.11.05, 17:43
              Xemm1: ja tylko cerazette łykam.

fakt, ze zmieniała sie dieta Marysi, bo skończyły sie słoiczki, zacząło się
              gotowanie. Dostała też żółtko - może to to?
              • mmala6 Re: O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! : 05.11.05, 17:47
                jak prawie czarna, to pewnikiem za duzo zelaza.Nie dublujesz zelaza podajc np
                mieso i zoltko?
                • pancerniczek Re: O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! : 05.11.05, 17:48
                  kurde! dubluje! no to się wyjaśniło. Rozumiem, że albo - albo?
                  • mmala6 Re: O super El_sylwana, że zrobiłaś to za mnie! : 05.11.05, 17:52
                    oj Pancerniczek, Pancerniczek, co my z Toba mamy...olaboga!wink)
                    Zoltko zastepuje miecho, wiec albo to albo tosmile))
                    Zaraz nastanie jasnosc w pieluszce....smile
                    • pancerniczek ale dziecku łuski.... 05.11.05, 17:56
                      ...nie wyrosną, no nie? wink
                      • mmala6 Re: ale dziecku łuski.... 05.11.05, 18:01
                        no nie wiem, obejrzyj Pancerpanne dokladnie, zwlaszcza za uszami!wink)
                        • xemm1 Re: ale dziecku łuski.... 05.11.05, 20:16
                          Pancerniczku już jedna żelazna dama była.... ale to w Londynie wink
    • el_sylwana Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 20:07
      czyli jak to jest z tymi kolorami
      bo nasza kupa ... znaczy pierozka jest kolorowa od ciemnego brazu do
      musztardowego to dobra jest czy zla czy jednak moze czegos za duzo..
      moze miesa ...pierozoek codzienie je obiadek albo zukpe z mieskiem i marchewka..
      no to chyba ta kupa nie jest prima sort skoro powina byc jasna
      juz teraz sama nie wiem
      • xemm1 Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 20:18
        no to się nam zrobiło forum eksperckie w zakresie kup wink)
        od beżowego do brązowego (cała paleta barw) jest jak najbardziej prima sort wink)
        • barbi1 Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 20:42
          nawet jak ta <paleta> występuje w trakcie jednej kupy?
          • el_sylwana Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 20:44
            no wlasnie ??
            • xemm1 Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 20:56
              kiedyś ten temat przerabialiśmy z naszym pediatrą... wink) taka paleta spokojnie
              moze być w jednej kupci, jeżeli to nie są jakieś wodniste, śluzowate, nieładnie
              zielone (chociaż niektóre zielone też są ok) to nadal prima sort wink
              • enja11 Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 21:06
                To teraz mi powiedz, Koleżanko, które zielone kupki są ok????? Bo jachu mi
                właśnie dzisiaj sprezentował śliczną zieloną kupkę, a ja się wystraszyłam, że
                to alergia. To nie zawsze zielona kupka oznacza alergię?? Jachu dziś dostał
                pierwszy raz jabłko z bananem (świeże) i myślałam, że to po tym.
                • xemm1 Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 21:14
                  no i tu się zaczynają schody, bo zielone kupy to nie moja dziedzina hehehe ...
                  ale powiem Ci, że Malunio zawsze po basenie ma zielone, woda chlorowana robi
                  swoje, jeżeli jutro-pojutrze nie będzie zielenizny to luzik...
                  • xemm1 Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 21:21
                    aha te zielone czasami nam się zdarzają, najczęściej przy wprowadzeniu czegoś
                    nowego, ale po paru dniach się normują, lekarka w tym nie widziała nic złego...
                    i mówiła, ze jak nie ma śluzu, nie są wodniste to mam nie panikować...
                    aha lekarka jest pediatrą - alergologiem także troszkę z tymi alergiami ma do
                    czynienia wink i myslę ze wie co mówi wink
                    • enja11 Re: Mmala zaraz zaraz 05.11.05, 21:28
                      Tylko ja cały czas nie wiem jak ten śluz ma wyglądać - wpatruję się i wpatruję
                      i raz mi się wydaje, że to śluz, a potem, że to nic... Niedługo mi się zaczną
                      śnić te kupy.
                      Kurcze, może to rzeczywiście po basenie. Jachu co jakiś czas mi taki prezencik
                      robi, nie bardzo związany z jakimiś nowościami i do tej pory miałam zagwozdkę.
                      Ale nie wpadłam na to, że to może basen. Teraz przyuważęwink)))
                      • mmala6 ktos mnie wzywal? 05.11.05, 22:11
                        zaznaczam ze w kwestii kup jestem wiecej teoretykiem niz praktykiem, gdyz Matus
                        mial w swej karierze ladne kupki onlywink
                        Nie napisalam ,ze ma byc jasnasmile
                        Matek mial chyba wszystkie kolory teczy (hihi, jakas diabelska tecza)oprocz
                        czarnej.Ale skad inad wiem, ze czarna to od zelaza (bralo sie Tardyferon w ciazywink).
                        Enja, blagam, Ty sie tak nie wpatruj w te kupy!smilejak cos bedzie nie tak, to
                        zobaczysz "golym" okiemsmileI poza tym podobno kupy alergiczne baaaaaardzo
                        smierdza.I nie da sie tego pomylic z czyms innymwink
                        Pojedyncze pasemka sluzu sa ok, chodzi o to aby cala nie byla taka sluzowata,
                        taka wlasnie kupke literatura opisuje jako "brzydka" (cechy charakterystyczne
                        brzydkiej kupki: sluzowata, smierdzaca, kolor dowolny, moze byc z krwia).

A teraz powiem cos wyrodnego: nie zagladam juz Matkowi do pieluszki! tzn jak
                        przewijam to widze co tam ma i jaki kolor, bo nie da sie nie zauwazyc ale nie
                        wptaruje sie tylko od razu wycieram i zawijam do pieluchy.
                        wink
      • mmala6 nadal prima:-)) 05.11.05, 22:13
        nie musi byc jasnasmile
    • wiolkak Re: z gory przepraszam za temat 06.11.05, 10:14
      1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka