Dodaj do ulubionych

3 lata i wielki prezent

23.11.05, 00:20
Ach te reklamy!!! Moja Malwina (za 2 mies. 3 lata) doslownie tarza sie z
emocji po dywanie kiedy widzi te ogromne pudla z kokardami (prezenty)na
reklamach. Zwlaszcza, ze Mikolaj niestety sluzy jako pomoc wychowawcza- badz
grzeczna bo Mikolaj patrzy. I dlatego wiem, ze kolo lozka 6 grudnia musi byc
duuzy prezent pudlo z wielka wstazka. I dlatego prosze Was o pomoc, jaki
prezent duzych gabarytow bylby odpowiedni dla ruchliwej dziewczynki w tym
wieku ale nie pochlonalby ogromnych pieniedzy. Im tanszy tym lepiej. Liczy
sie pomysl i wielkosc. Prosze o pomoc. Utalia
Obserwuj wątek
    • niya Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 07:02
      Witaj Utalia, nie wiem czy trzyletnie dziewczynki intresują się przytulankami,
      ale każda mała dziewczynka którą widziałam kiedykolwiek w sklepie z zabawkami
      była wpatrzona w największą z nich smile np. wielki miś panda, wielki słoń raz
      nawet widziałam wielkiego goryla ale był paskudny, takie futrzaste cudo
      widziałam w cenach zazwyczaj od 90 do 130 zł oczywiście zależy gdzie kupisz.
      Możesz też popatrzeć za takim średniej wielkości sprzętem do gotowania dla
      dzieci, stolik, krzeseła, kuchenka oczywiście talerzyki, kubeczki, sztućce ,
      wszystko z plastiku ale wielkościa imponowało, miałam to nawet koleżanki
      córeczce kupić na 4 urodziny ale koleżanka zagroziła mi że jak to kupie to sama
      będe przyjeżdżać sprzątać, a przeceiż to nie moja wina że nie nauczyła dziecka
      sprzątać po zabawie, moja siostrzenica dawno temu miałą taki sprzęt i moja
      siostra była tym zachwycona ponieważ dziecko zaprosiło misie i lalki na herbatkę
      posadziła przy stoliku i zabrała sie do przygotowywania uczty a potem potrafiła
      3 godziny siedzieć gadać do pluszaków i herbatki nalewać, ale ona wtedy miała
      chyba już z 5 lat.Aha taki zestaw ok. 150 200 zł ale jak kupisz odzielnie
      wszystko to taniej wyjdzie. Kolejny duży prezent to np taka mieszanka, zróbcie
      wielką paczkę niespodziankę, np coś uzytecznego do jej pokoiku, może pościel z
      bohaterami nowwej ulubionej bajki?, jakś zabawka za którą ostatnio chodzi i
      prosi, jakieś słodycze jako kolejny prezent?, i może coś na rozwijanie jej
      samej, kolorowanka pudełko nowych kredek czy flamastrów? można to zapakować do
      jednego dużego pudła, a dziecko będzie mieć radość z kilku prezentów, nie muszą
      być drogie ale będzie się cieszyć wszystkim po trochu jak mi jeszcze coś wpadnie
      do głowy to napiszę ale ja bym wzięła trzecią opcję, pozdrawiam Cię Utalio
      serdrcznie i bardzo Cię przepraszam za moje zamilknięcie.
      • niya Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 07:07
        albo jest też taka opcja, że jeżeli będziecie jej robić imprezę urodzinową to
        zapakujcie wszystkie prezenty od gości do tego jednego pudła przewiążcie taką
        wielką kokardą jak na reklamach i wtedy niech rozpakowuje, będzie mieć wszystko
        w jednym jeden wielki prezent do zozpakowania i wiele mniejszych prezentów do
        rozpakowywania dzieci lubią rozapkowywać prezentysmile
        • wesolek11 Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 08:01
          A ja myślę, że w tym wieku dziewczynki lubią bawić się w dom. Może więc taka
          duża stojąca kuchnia? Te w supermarketach nie są takie drogie, jest w czym
          wybierać.
          • niya Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 08:13
            no właśnie ta kuchnia też niezła tylko nie wiem czy ona za małą nie jest na
            takie zabawy jeszcze no i jeśli nie będzie chciałą się bawić w dom z pluszakami
            to nie jestem pewna czy mama z tatą będa mieć czas na cogodzinną herbatkę dla
            towarzystwa dziecka tongue_out
            • kas2 a propos kuchni!!!!!!!! 25.11.05, 09:35
              widzialam kupilam i tragedia taka niby fajna z akcesoriami cena ok 59zl
              tragedia co zlozysz to sie rozwala nic tam sie kupy nie trzyma a wszystkie
              akcesoria to zwykla tandeta te z 70-80 nic lepszego kupowalismy wczesniej mojej
              chrzesnicy okropieństwo Fajne byly w IKEI nie takie wypasione bo drewniane ale
              przynajmniej solidne cena ok 120zl plus fajne garnuszki -metalowe 3szt 15zl ale
              nie do zajechania
    • ladyq Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 08:27
      A ja bez względu na gabaryty ( zawsze mniejszą rzecz możesz zapakować do
      wielkiego pudła) zafundowałabym prezetnt o jakim Twoja córeczka marzy
      najbardziej, z pewnością jest jakaś zabawka, o której usilnie mówi od dłuższego
      czasu, że chciałaby mieć.
      Moja mała wciżą prosiła o wózek dla lali, a więc ma zapowiedziane, że jak
      będzie grzeczna i będzie grzecznie zjadać posiŁki ( jest strasznym niejadkiem)
      to Mikołaj jej na pewno taki przyniesie.
    • mala.ela Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 08:35
      jak juz ktoś wcześniej napisał - ja zrobiłabym mieszankę "skarbów", miałaby
      dużo prezentów na raz. Jakieś słodycze, jakaś zabawka, jakiś ciuszek (który i
      tak jej miałaś kupic)moze byc tez nawet zestaw do rysowania: tzn. kredki, blok,
      kolorowanki...
      W takim prezencie będzie miałą sporo rzeczy do "odkrycia"
      • utalia Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 12:15
        Czesc Dziewczynki, bardzo dziekuje za wszelkie pomysly. O kuchni moja mamam juz
        wspomina od kilku tygodni. Na razie Malwina ma zestw metalowych garnkow, z
        ktorych karmi cukrem psa z podkradzionym z cukiernicy. Albo wali nimi w
        sosnowa podloge, dziura na dziurze. Chetnnie by nam juz zrobila kawke z
        normalnego serwisu. Od dawna nosi juz szklane talerze i ustawia na stole a
        flizanki po kawie odnosi do kuchni. Jeszcze niczego nie potlukla.
        Ale nie ma niczego takiego o co by sie prosila. W tym problem a moze to i
        dobrze. Najbardziej ucieszylby ja widok wlasnie takiego pudla z kokarda ale cos
        w srodku musi byc. Sama myslalam tez o wielkim sloniu, lwie itp. ale ona ma od
        cholery mniejszych, zawalony caly pokoj. Nie wiem czy bardziej od kuchni nie
        przydalby sie jej majsterkowicz. Choc kiedys (znowu apropos reklam) zobaczyla
        taka lale siusiajaca z noicnikiem. I owszem mowila przez kilka dni, ze ja
        kupimy. I lubi zawijac bobaski w szmatki i lulac. Ale takie lale sa chyba
        drogawe? Mieszkam na wsi, najblizsze miasteczko to dwa niewielkie skelpiki z
        zabawkami wiec trudno mi tak pojs i cos samej zobaczyc. Jak jest z takimi
        lalami? Ninya, krecisz jeszcze?? Ja zupelnie odpuscilam. I nawet nie jest na
        dzien dzisiajszy zle, bo mialam grype zoladkowa wiec 3 kg mniej z opewnoscia.
        Pozdrowionka Utalia
        • mama_majki Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 14:31
          take lale mozesz tez kupic przez internet.
          zobacz na www.bobomarket.pl bo chyba maja promocje na ktores z nich
          albo www.tanimarket.pl

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003)
        • skarolina Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 19:51
          A wózek dla lalek? Spore toto i do dużego pudła ładnie powinno wejść po złożeniu.
        • niya Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 20:03
          no prosze na troche zamilkłam i już przekrecasz mój nick smile przykro mi zpowodu
          Twojej choroby mam nadzieje że już lepiej się czujesz, a co do kręcenia to
          owszem krece jak mnie coś wkurzy to świetni rozładowuje emocje zauważyłam smile
          teraz prawo jazdy robie aponieważ mam przygłuchego instruktora to czasami wracam
          do domu łapie za koło i mój kąż już wie że ma się chwilowo nie odzywać smile
          pozdrawiam cieplutko, a co do przezentu z wózkiem dla lalek moja córka ma od 3
          tygodni roczek i dostała taki wózek, przy nim się chodzić nauczyła smile może ta
          kuchnia będzie najlepsza?
    • corokia Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 16:22
      ja kupiłam kuchnię tefala-super za 25 euro w Niemczech
      a na allegro... ech szkoda słów takie drogie!!
      teraz bedzie nam robiła wirtualne kawki big_grinD
      Beti mama Oliwki(14.02.2003)
    • gabrysia_s Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 20:56
      Moja córka (równo rok starsza od Twojej) dostała w ubiegłym roku stragan z wagą
      i owocami. Pudło było ogromne, radości przy tym mnóstwo i bawi się ze starszym
      bratem do dziś. Dokupiłam tylko worek owoców.
      Stragan kosztował około 80 zł na allegro. A jest bardzo duży, po rozłożeniu ma
      ok.0,8-0,9 m wysokości.
      W naszym przypadku to był jeden z bardziej udanych prezentów. Za to w tym roku
      mam problem.
      • utalia Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 22:32
        Hm, ten stragan troche mnie natchnal. Moze niekoniecznie dokladnie stragan ale
        worek warzyw czy innych drobiazgow, ktore moglaby wkladac do garnkow i gotowac.
        Bo molestuje mnie zedbym jej cos dawala do gotowania. Wiec daje troche
        pokruszonych klusek, troche platkow sniadaniowych. Efekt-balagan w domu,
        wszystko wymemlane przez nia przez psa.
        Popatrze na allegro. Bylam na "zakupach" w tanim markecie i jak zobaczylam ile
        kosztuje bluzeczka dla baby born -64 zety to wymiekam. Odechcialo mi sie lalek.
        Choc byla tam jaks ze swiecacym kocykiem, duzo tansza, innej firmy.
        Niya, masz tego nicka wielce skomplikowanego. A ja mam sklonnosc do
        przekrecania. Wiec jak akurat sobie nie zapisze a zniknie mi z oczu to efwkty
        sama widzisz. Utalia
    • emi28 Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 22:30
      A może taka wielka piłka z "rogami" do skakania? Dla energicznego dziecka jak
      znalazł, niedrogie to i gabaryty odpowiedniesmile
      • utalia Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 22:33
        acha, wozek mamy. Zabawaka byla udana. Choc ostanio stracil na popularnosci.
        • utalia Re: 3 lata i wielki prezent 23.11.05, 22:34
          Pilka bylaby super. Jest swietna sama 100 lat temu taka mialam. I "niestety" ze
          2 miesiace temu dostala od mojej ciotki wlasnie taka. Probuje sie na nia
          wspiac, po czym spada iz wysilkiem mowi-nie udalo sie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka