Dodaj do ulubionych

dzis juz lepiej

21.12.05, 10:41
spałysmy do 8.30- z pobudkami, niestety, ale mnie juz przechodzi, Malgol dalej
zasmarkany ale wesoly, bedzie dobrze
dzieki za wsparcie
Obserwuj wątek
    • wiolkak Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 11:29
      dobrze, że przynajmniej Małgoś wesoły, a to znaczy, że zaraziłaś ją tylko
      katarem, a nie dodatkowo złym humoremwink
      • pampeliszka Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 12:23
        tez mnie to cieszy, teraz sie od niej zarazam dobrym nastrojem (zwlaszcza w tej
        chwili, kiedy spi)
        • wiolkak Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:06
          kaśka jest właśnie na najlepszej drodze zeby nie doczekać choinki, uznała ze
          jest za dorosła na spanie, za to testuje siłe płuc, a ja dostaje białej gorączki
          • pampeliszka Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:17
            a Malgol sie pewnie zaraz obudzi, bo juz godzinka spokoju mija
            ps.jak bys pisala takie rzeczy na niemowlaku, to panny by doniosły do
            prokuratury (taki smieszny watek czytalam...)
    • mooh Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:16
      Miło przeczytać dobre wieści. U nas tez pozytywne nastroje, bo Klusia trochę
      pogodniejsza dzisiaj no i świeci słońce. Zaraz się ubieramy i ruszamy na spacer
      • pampeliszka Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:18
        my jeszcze dzis nigdzie nie pojdziemy, ale moze jutro?
        • mooh Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:20
          Zabawne, ale zaczynam coraz bardziej lubić spacery. A jeszcze do niedawna
          uważałam je za pokutę za ciężkie grzechy. Człowiek jednak do roli mamy dojrzewa
          z czasem.
          • pampeliszka Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:24
            a ja spacery lubilam zawsze (no, wyjawszy moment okrutnych wrzaskow, kiedy
            mlodziez nie chciala spac i wyła), a połączone z kawusią w parku, kolezanką
            albo ksiązką to juz szczególnie...
            • wiolkak Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:26
              ja też lubie i dużo chodze, ale dzisiaj akurat mi się nie chce i idzie tato po
              pracy
            • mooh Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:29
              No, jak ja bym miała park, koleżanke i kawusię, to by nie było dyskusji.
              Codzienny spacer byłby przyjemnym rytuałem. Ale po 13 latach mieszkania w
              Trójmieście (plus w tym trochę czasu za granicą)wylądowałam u mamy w Bydgoszczy
              w blokowisku. Nikogo już tu nie znam, najbliższy park w drugim końcu miasta. I
              czerp tu człowieku przyjemność ze spacerów.
              • pampeliszka Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:33
                Mooh, ale to tylko stan przejsciowy, nie?
                • mooh Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 13:35
                  Mieszkanie w Gdyni odzyskane, ale mąż ma pracę tutaj, więc przeprowadzka troche
                  potrwa.
                  • pampeliszka Re: dzis juz lepiej 21.12.05, 17:31
                    ale super, ze mieszkanie juz macie
    • pampeliszka M&M in blue 21.12.05, 13:18
      widzialyscie juz Matka i Malunia in blue? W galerii są, dwa aparaty.
      • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 13:23
        zaraz zerknę, ale najpierw pójdę pozamykam drzwi coby mnie policja nie zwinęła!
        • pampeliszka Re: M&M in blue 21.12.05, 13:26
          hehe, zamykaj szybko, bo gdyby i Ciebie mailo zabraknac na forum, po Mmalej i
          Barbi, to bym chyba tego nie zniosla...
          a jeszcze widzialam nową Ninę- cała Stenka z niej rosnie, cos w tym musi byc
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=26178445&wv.x=2&a=33178052
          • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 13:28
            Ninka jest śliczna, już dawno mi "wpadła w oko"wink, a chłopaki jak zawsze
            pierwsza liga!
            • pampeliszka Re: M&M in blue 21.12.05, 13:36
              szkoda, ze nie mieszkamy wszystkie w jednym miescie, to by byly spędy i zdjecia-
              np. dzien czerwony, dzien niebieski i ze 12 maluchów w jednym kolorze...
              • mooh Re: M&M in blue 21.12.05, 13:38
                A kto by wtedy siedział na forum, buszował i wyrabiał statystyki?
              • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 13:39
                Hallo!!! Pam jak zdróweczko? Wiolka jak moja synowa grzeczna?
                He he widziałyście już M&M??
                Chciałam jeszcze zaanonsowac Malunia w Zobaczcie wink)
                • pampeliszka Re: M&M in blue 21.12.05, 13:42
                  ahoj, Xemm. zdroweczko ok, nastroj tez
                  a chlopaki super
                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 13:43
                    No to się cieszę Pam smile że już humorek dopisuje, a Małgoś rozrabia?
                    • pampeliszka Re: M&M in blue 21.12.05, 13:50
                      wlasnie wstala i trąbi na macie, ale nie chciala obiadku, niedobrze...ona
                      zawsze głodna raczej, sprobujemy za godzinke
                      • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 13:53
                        pewnie przez to zasmarkanie...
                        • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 13:57
                          heloł, właśnie uśpiłam synową - ale mnie łoś jeden podrapał, cały pysk mam
                          zdarty, jak ja się na święta ludziom pokażę!?
                          • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:00
                            nałożysz grubszą warstwę podkładu wink)
                            • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:01
                              i korektor, a najlepiej kominiarkę
                              • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:03
                                kominiarka w kolorze cielistym to nie jest zły pomysł...
                                • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:04
                                  może sprzedaja maski np jakiejś extra modelki, to chętnie nabędę
                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:04
                                    trzeba sprawdzić na allegro
                                    • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:06
                                      tylko nie wiem czy zdążą przysłaćcrying ale muszę ci powiedzieć, ze zieciuniu to
                                      coraz przystojniejszy się robi, mam tylko nadzieję, że nie będzie przedkładal
                                      kolegów nad żonę!
                                      • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:08
                                        no co Ty Wiolka już Ci kiedyś mówiłam, że Malunio jest wychowywany w duchu
                                        wierności i lojalności..
                                        • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:09
                                          dobra, dobra, teraz tak mówisz, a potem odwrócisz kota ogonem!
                                          a Pam to Małgośke pewnie z łyżką po domu gania
                                          • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:11
                                            E tam zaufaj mi wink) no wiesz w piłkarską środę to do Matka wyskoczy... no ale
                                            wtedy Kaśka będzie mogła wyskoczyć na ploty do Małgola wink)
                                            • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:12
                                              no to jak Kaśka do Małgośki skoczy to ze dwie środy jej nie bedzie
                                              • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:12
                                                byle nie popielcowe wink)
                                                • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:13
                                                  pogadam z nią, ale wiesz charakterna jest strasznie
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:15
                                                    taka jakaś skorpionowata, niby baranek ...
                                                  • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:17
                                                    z mlekiem matki wyssała te lepsze cechy, a że nic innego prawie nie jada to co
                                                    zrobisz?!
                                                    popije piwem i awantura gotowa
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:18
                                                    na szczęście Malunio zahartowany...
                                                  • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:20
                                                    on to wszystko miał już w standardzie, tzn w genach, Kaśka musiała się troche
                                                    podszkolić
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:22
                                                    a nie wzięłaś pakietu dodatkowego?
                                                  • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:23
                                                    wolałam nie ryzykować
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:25
                                                    w sumie racja lepiej samemu popracować nad umiejętnościami dodatkowymi...
                                                    pewniejsze wink
                                                  • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:30
                                                    ja dopracowałam jak mało kto! będzie miał zięciu pociechę, tzn na pewno nie
                                                    będzie się chłopak nudził
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:33
                                                    oby Ci tylko tego nie wypomniał wink
                                                  • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:34
                                                    ja na stare lata na pewno ogłuchne, już coś wybiórczo słyszę
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:37
                                                    tiaaa a przez kiepski wzrok to i nawet czytać z ust nie będziesz potrafiła...
                                                  • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:39
                                                    ja to go nawet nie wiem czy poznam na ulicy!
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:40
                                                    wiesz Wiolka nie przeginaj bo nas szybko do domu spokojnej starości wyekspediują
                                                  • wiolkak Re: M&M in blue 21.12.05, 14:42
                                                    i wcale nie będzie źle, nie trzeba będzie wnuków bawić!
                                                    wreszcie odżyjemy, a teraz musze lecieć na dół i dac dziecku bułkę, bo jej sie
                                                    PRAWIE CAŁKIEM cierpliwość skończyła
                                                  • xemm1 Re: M&M in blue 21.12.05, 14:44
                                                    czyli PRAWIE jest wściekła, Wiolka goń!!! bo drugą część twarzy Ci zmasakruje,
                                                    kominiarka nie pomoże wink
                                                    To tymczasem smile
    • wenus.z.willendorfu Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:07
      Pampeliszko, cieszę się, że u Was już lepiej.
      Xemm, M&M ą rewelacyjni i naprawdę wyglądają jak bracia!
      • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:09
        Oj Wenus jak miło Cię widzieć smile
        Dzięki za komplementy wink) muszę to przekazać Mmali wink))
        • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:10
          zaznaczam, że ten przystojny blondas już jest zajety!
          • wenus.z.willendorfu Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:11
            oj, Wiolka, jaka z Ciebie zaborcza teściowa smile
            • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:12
              nie na darmo sie urodziłam pod znakiem skorpiona!
              • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:13
                i teraz czatuje na zięcia skorpiona, swój swego zawsze zrozumie wink)
                • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:14
                  po cholewach pozna, a widzę ze przyganiał kocioł garnkowi skoro tak sobie
                  przysłowiami rzucamy!
                  • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:19
                    wiolka oblatana jesteś w tych przysłowiach...
                    • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:20
                      człowiek na wsi mieszka to i niejedno słyszałwink
                    • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:21
                      Wiolka Twój muż już zdiełał kalendarze?
                      A co z Barbi już jej net odcięli? Bo ja coś nie na bieżąco?
                      • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:22
                        wczoraj zrobił, ale jedno zdjęcie mi sie nie podoba, a Barbi chyba ma kare bo
                        nie bywa ostatnio
                        • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:24
                          a to robi taki na 12 m-cy? A jak tą sprężynkę łączącą zainstalujecie? Wiesz co
                          prawdopodobnie m.in. dostanę od teściów...... kalendarz z Maluniem.......
                          • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:29
                            no proszę jaka niespodzianka! jak to miło z ich strony! a co do spreżynki to
                            nie wiem, małżonek sie mmartwi takimi rzeczami, a kalendarz na cały rok
                            • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:30
                              juz myslałam, że Ciebie też gdzieś wciągnęło, albo jesteś na dywaniku pewnej
                              Pani Prezes
                              • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:31
                                bo byłam, pani prezes już urzęduje na kolanach, zaraz musze jej dac bułke z
                                masłem to będzie spokój
                                • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:33
                                  no to pospała...
                                  • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:33
                                    a co, PRAWIE pól godzinysmile
                                    • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:36
                                      no to jest PRAWIE wyspana, a Ty PRAWIE zrelaksowana...... tylko PRAWIE robi
                                      wielką różnicę wink)
                                      • wiolkak Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:38
                                        nawet OGROMNĄ RÓŻNICĘ
                                        • xemm1 Re: Cześć dziewczęta 21.12.05, 14:41
                                          o widzisz nawet ogromną wink
    • pampeliszka nie biegałam z łyżką 21.12.05, 17:36
      tylko smazyłysmy z Malgosią placki ziemniaczane. Ona to bardzo lubi- najpierw
      mi pomaga obierac ziemniaki i musze potem ganiac po calym domu i wyciągac spod
      ławy obierki, potem sie patrzy, jak wrzucam do robota i sie ucierają, a poem
      nam towarzyszy przy jedzeniu
      nic dziwnego, ze swojego obiadu nie zjadła, wsunęła z pół placka, sęp jeden
      potem nam pomogła ubrac choinke i wreszcie po tylu trudach zasnęła (pewnie na
      PRAWIE poł godzinki)
      • xemm1 Re: nie biegałam z łyżką 21.12.05, 20:26
        Pam ale mi narobiłaś smaka na te placki...mniammmm uwielbiammmm.....
        • kangur4 Placki ziemniaczane - pychota. 21.12.05, 20:33
          a z czym jadacie placki ziemniaczane? Bo u mnie w rodzinnym domu jadało się z
          cukrem, z kolei u mojego męża z keczupem (bleee), a u mamy mojego taty - ze
          śmietaną.
          Ale bym takiego placka wciągnęła!
          • xemm1 Re: Placki ziemniaczane - pychota. 21.12.05, 20:38
            ja chyba najbardziej lubię z cukrem, nie lubię z czyms co
            powoduje "nawodnienie" placka, nie lubię takich rozciapanych, muszą być takie
            lekko chrupiące wink)
            osz matko ale mam ślinotok wink
    • pampeliszka placki 21.12.05, 22:10
      jak zwykle byly pyszne...
      Ja najbardziej lubie takie chrupiące popijane kefirem, ale ze tu kefiru nie
      uswiadczysz, to ze smietaną. Moj maż woli z sosem grzybowym albo miesnym, ale
      nie zawsze mi sie chce robic. Dzis bylo bez sosu.
      A placki z cukrem uwazam za barbarzynstwo, hehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka