Dodaj do ulubionych

Rozmiary według Pampersa

07.01.06, 20:37
Klusia nie należy do dzieci bardzo tłuściutkich. Ma mały brzuszek i jak zapnę
pieluchę tak, żeby nic się górą nie wydostawało, to tył pieluchy mocno
zachodzi na przód i mała ma ograniczoną możliwość ruchu nóżkami. Wymyśliłam
więc rozwiązanie następujące: kupujemy pieluchy nieco większe, niż
wskazywałaby waga, zakładamy wysoko i choć zapinamy ciasno, nóżki mają dużo
miejsca. Rozmiar 4 jest teraz akurat, więc czas było na zmaianę. Kupiłam 4+ i
szlag mnie trafił. 4 i 4+ w ogóle się nie różnią. Przykładałam jedną pieluchę
do drugiej i nic. Długość ta sama, szerokość ta sama, kształt ten sam,
grubość też ta sama. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego identyczne
pieluchy noszą różne rozmiary?
Obserwuj wątek
    • kubona Re: Rozmiary według Pampersa 07.01.06, 20:59
      też mierzyłam i wydawało nam się - ale to było juz dawno - że 4+ są minimalnie
      większe. jednak po kilku nocach obfitych w picie a więc i zapełnianie pampersa
      stwierdzam, że są bardziej chłonne. ale to tylko moja opinia. ja to juz chyba
      muszę kupować 5 bo ma odciśnięte ślady czasem na nóżkach.
    • xemm1 Re: Rozmiary według Pampersa 07.01.06, 20:59
      Mooh faktycznie też nie widziałam żadnej różnicy, dlatego z czwórek
      wskoczyliśmy w piątki, mimo, że waga też nie wskazaywała na to, że nasze
      działanie było prawidłowe wink
      • duramgama Re: Rozmiary według Pampersa 07.01.06, 21:02
        Nam też wydaje się, że 4+ są bardziej chłonne i chyba jednak ciutkę dłuższe.
        • mmala6 Re: Rozmiary według Pampersa 07.01.06, 21:27
          Mooh, a moze pieluszki z gumka z tylu bylby wygodniejsze?Np Huggies Super Flex,
          Dada Komfort z Biedronki czy fioletowe Tesco.

Xemm, czy Rossmanki maja gumke? bo nie pamietam, dawno ich nie mielismy.

Wszystkie tez pieluszki sa super wiec moze sprobuj.Aha, wydaje mi sie, ze te
          wszystkie, oprocz Rossmanek, sa wieksze niz Pampers czy wlasnie Rossmana.
          Mateusz nosi "4", nie wiem ile wazy, mysle, ze 10-11kg.
          • mooh Mmala 07.01.06, 21:34
            Od Rossmana i Tesco była wysypka, a z Huggiesów (mieliśmy newborny) wychodziła
            kupa, więc jakoś się zniechęciłam do kombinowania z innymi markami, ale może
            rzeczywiście muszę spróbować Huggies Super Flex.
            Mmala, ajk jest z rozmiarami Huggiesów? Zaniżone, czy można polegac na tym, co
            piszą na opakowaniu?
            • pampeliszka Mooh 07.01.06, 21:54
              A nie chcesz pampersow Sleep&Play? My teraz tylko na tych jedziemy, teraz na 4
              albo 4+, są takie lekkie i chłonne, Malgol cała noc w nich spi, od 21 do 8,
              mniej wiecej i nie ma problemu. No, moze kiedy w dzien wyprodukuje swoja mega-
              kupe, to wyłazi na plecy i musze ją przebierac, ale zadna pielucha by tego nie
              wytrzymała...
              • mooh Pampeliszka 07.01.06, 21:57
                Możesz dac jakiś link? Nie słyszałam o nich.
                • duramgama Re: Pampeliszka 07.01.06, 22:02
                  Ja tez nie słyszałam. Co to za pieluszki?
                  • mooh Re: Pampeliszka 07.01.06, 22:10
                    Juz wiem! One są u nas niedostępne. W Czechach są. Bo my żyjemy w jakimś
                    Bantustanie i nam się nie sprzedaje pełnej oferty.
                    • xemm1 Re: Pampeliszka 07.01.06, 22:13
                      za tydzień wybieram się na narty w czeskie góry, to chyba zaopatrzę Malunia w
                      te pieluchy wink ach i jeszcze kupię sobie Kozełka, bo jak dotąd znam tylko
                      wirtualny jego snak wink)
                      • pampeliszka Xemm 07.01.06, 22:36
                        a dokąd jedziesz? Gdzies w okolice Olomouca?
                        A Kozelek koniecznie tmavy, albo czerny, Czesi mawiaja tak i tak.
                        • xemm1 Re: Xemm 07.01.06, 22:58
                          Pam jedziemy (jak dobrze pójdzie) do Spindlerowego Mlyna, z tego co kojarzę, to
                          kawałek do Ciebie jest co?? A szkoda bo bardzo miło byłoby napić się Kozełka w
                          towarzystwie konesera tegoż trunku wink)
              • xemm1 Re: Mooh 07.01.06, 21:58
                Pam a jakie to są te Sleep&Play...to te majteczki?
                Mmala zgadza się Rossmanki mają gumkę, co jest wielkim plusem wink
                chociaż ostatnio będąc w okresie świąteczno - noworocznym poza zasięgiem
                Rossmana coś nam się wróciło do pampersów, młodzież jak na razie nie ma
                uczulenia...
            • mmala6 mooh 07.01.06, 22:17
              Tesco robi ponoc ta sama firma co Dada wiec jak od Tesco bylo uczulenie to od
              Dada pewnie tez.
              Huggies Super Flex maja fajna szeroka gume i Kubusia Puchatka z Hefalumpem na
              pasku!smile))Rozmiar standardowy.Sa pakowane po 44sztuki wiec nie tak duzo gdyby
              mialy sie okazac niedobre.
              • duramgama mmala 07.01.06, 22:19
                Mmala, przekonałas mnie tym Kubusiem Puchatkiemwink))
                • mooh Re: mmala 07.01.06, 22:21
                  A mnie Hefalumpem. Bez Hefalumpa bym nie kupiła, ale z Hefalumpem to co innego.
                  • mmala6 i Tygrysek tez chyba byl z Klapouchym:-)) 07.01.06, 22:41
                    mowie 'chyba', bo wczoraj je skonczylismy a Matka-Polka ma pamiec dobra ale
                    krotkawink)
    • mooh Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:27
      Właściwie nigdzie poza Polską nie ma Pampersów Active Baby. I tylko w Polsce
      nie ma Baby Dry (to chyba odpowiednik Sleep&Play, o których pisała
      Pampeliszka), nie wspominając o Sensitive, które wyglądają najfajniej ze
      wszzystkich. Dlaczego?!
      • duramgama Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:32
        Żeby Matka-Polka miała jasny powód, żeby wyemigrować!
      • pampeliszka Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:35
        Hmmm, nie wiem, czemu nie ma w Polsce, na opakowaniu jest info po polsku m.in.
        Opakowanie jest pomaranczowe,52 szt, lekkie bardzo. Pieluszki wygladaja
        dokladnie tak, jak zwykle pampersy, tylko są lżejsze.Tu są od niedawna i sie
        ostro reklamuja, cena jest niska (220 koron za paczke, rosmanki dla porownania
        280 koron za tyle samo sztuk). Malgosi pasuja, bo mniej miejsca zajmuja na
        dupci...A ciezka dupcia gorzej sie podnosi. Tylko chłoną jakos inaczej niz te
        zwykle pampersy, w ktorych mocz sie rozkladal mniej wiecej rownomiernie, tu
        najpierw z przodu sie robi ciezko, co widac przy zmianie pieluszki.
        • mooh Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:38
          U nas też się najpierw robią ciężie z przodu, więc może to te same, tylko w
          innym opakowaniu
          • pampeliszka Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:46
            Moze te same...A opakowanie jest lzejsze niz zwykle?
            • mooh Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:48
              Nieeee. Ale może to jest cały czas właśnie to lżejsze
              • pampeliszka Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:56
                Hehe, moze.Wiesz co? Wlasnie doczytalam, ze na opakowaniu jest napisane "made
                in Poland"...
                • duramgama Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 22:58
                  Buuhahaha! Masz babo placek!
                  • renatka_sz Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:03
                    u nas, tzn. na zielonej wyspie, są Pampersy z "rozciagliwymi" przylepcami, w
                    niebieskiej (chyba) paczce, których za cholerę nie mogę kupić teraz w Polsce.
                    Czy to znaczy że też ich nie ma, czy po prostu źle szukam? W akcie desperacji
                    przerzuciłam się na Huggiesy chyba nr 4, takie od 8 do 14 kg, z przodu oprócz
                    Puchatka jest Kłapouchy i Osiołsmile Są niezłe, Szafka ich nie przesikuje...
                    • duramgama Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:06
                      Rety, więc te Puchatki i Osiołki jednak trzymaja klasę? Mówiłam, że argument
                      Mmali był nie do odparcia!
                    • renatka_sz Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:11
                      tfu, miało być Kłapouchy i Tygryseksmile))
                • mooh Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:00
                  Dobre smile))) To oni je muszą cichcem po nocach z Polski wywozić. Pewnie
                  Sensitive i Baby Dry też są made in Poland.
                  • pampeliszka Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:01
                    Pewnie tak. Cichcem i do Czech przemycaja, oddaja za Kozelka.
                    • duramgama Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:03
                      Az strach pomysleć co jeszcze wywożą, zabierając polskim matkom...
                      • pampeliszka Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:07
                        Od ust odejmuja polskim dzieciom...
                        • duramgama Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:07
                          Taaa.. i od dup... że będę dosłowna!
                          • kubona Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:09
                            zaczajmy się gdzies na granicy. przeciez nie pozwolimy krzywdzić naszych
                            dzieci!!!
                          • mooh Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:10
                            O to, to, to, Duram, to, to, to. Też własnie chciałam to powiedzieć, tyle że mi
                            raczej określenie "pupa" przyszło do głowy. Ale to w sumie szczegół. W końcu
                            chodzi o te same cztery litery.
                            • duramgama Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:12
                              Mooh, jesteś widać delikatniejsza ode mnie. Ja walę między oczy (więc Pam będzie
                              musiała zmienić o mnie zdanie!)
                              Nie będą naszym dzieciom więcej moknąć cztery litery! Chcemy dobrych pampersów.
                              Tych LŻEJSZYCH!
                              • mooh Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:14
                                Nie będzie Pampers pluł nam w twarz. Albo raczej naszym dzieciom w cztery
                                litery. O!
                                • duramgama Re: Jestem na tropie spisku 07.01.06, 23:18
                                  Proponuję wystosować odpowiednie pismo do Szanownego Pana Pampersa celem
                                  wyjaśnienia sprawy. To niedopuszczalne, żeby czeskie dzieci miały większe szanse
                                  na zdrowy, suchy rozwój. Nasze mają już na starcie kłody rzucane pod nogi...wink
                                  • mmala6 Re: Jestem na tropie spisku 08.01.06, 09:41
                                    oooo! a potem nijaka Pam sie dziwi, ze w Czechach dzieci nie sa rehabilitowane a
                                    w PL sa.To przez te pampersy na pewno! i inne rzeczy, moze jedzenie? zabawki?
                                    ubranka? wozki? jejku!!!!
                                    • pampeliszka Re: Jestem na tropie spisku 08.01.06, 10:40
                                      no to sie wreszcie wszystko wyjasnilo...jeszcze mi tylko zostaje sprawa
                                      przebijania uszu, bo wiecej sie przebija w Czechach niz w Polsce.Moze to tez
                                      przez przemyt? Kolczykow np.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka