monk164 01.02.06, 15:02 Ingusie urodziłam 02.08.2005r Jest moją cudowną perełką a ja jesten szczęśliwą mamą Czy są tu jeszcze inne Ingi(te duże i małe)? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiolkal Re: Inga 03.03.06, 22:08 monk164 napisała: > Ingusie urodziłam 02.08.2005r Jest moją cudowną perełką a ja jesten szczęśliwą > mamą > Czy są tu jeszcze inne Ingi(te duże i małe)? > Pozdrawiam witam Ingę bardzo gorąco! wprawdzie moja córa nie ma na imię INGA ale IGA( ur 11.07.2004)ale to bardzo podobne imiona i chyba oba pochodzą od Jadwiga.Kiedyś zastanawiałam się nad wyborem własnie takiego lecz sporo lat upłynęło i imie zostało jeszcze troszkę skrócone.W kazdym razie oba bardzo mi się podobają a dziewczynki,które je noszą są bardzo radosne ,ruchliwe i samodzielne ! Odpowiedz Link
awista1977 Re: Inga 07.04.06, 21:20 Hej, Moja Ingusia urodziła sie 3 stycznia 2006 roku, Pozdrawiam mamusie, które wymyślają oryginalne imiona , Pozdrawiam, Dorota Odpowiedz Link
rene1311 Re: Inga 30.05.06, 17:25 Witam!Moja Ingusia urodziła się 29.11.2005 roku.Zgadzam się że Ingi są ruchliwe i radosne bo ona właśnie taka jestBardzo mi się to imie podobało i już pierwszej córce tak chciałam dać na imię ale mój mąż miał inny pomysł.Za drugim razem już nie odpuściłampozdrawiam!!!! Odpowiedz Link
aprilia33 Re: Inga 27.06.06, 18:48 Hej,ja mam też tak na imię i nie powiem,żebym była niezadowolona A imię to nie ma nic wspólnego ani z Jadwigą,ani mimo podobieństwa,z Igą.Inga to tak naprawdę imię skandynawskie,pochodzi od Ingeborgi.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
batinka1 Re: Inga !!! 11.01.07, 16:19 To są jeszcze jakieś Ingi oprócz mojej Ingusi? ; ) Fajowo, że znalazalam Klub Imion, bo aż mi tak cieplej zrobilo się w serduchu ; ). A moja Ingusia jest przeruchliwa. Teraz właśnie śpi wyczerpana płaczem po nabiciu wielgaśnego guza na czole. Prawdę mówiąc, czasami mam takie momenty, ze chciałabym jednak , żeby moja Inga miała mniej orginalne imię - ludzie jakoś tak dziwnie na mnie patrzą jak wypowiadam to imię, nie mówiąc już o babciach i dziadkach, ktorzy do tej pory nie przyzwyczaili się do niego. Odpowiedz Link
fruzia27 Re: Inga 14.08.07, 00:07 To ja mam chyba najstarszą Ingusię ma ciut ponad 6 lat. I imię faktycznie jest skandynawskie, może pochodzić od Ingeborgi lub Ingrid. Ja czasem na swoją wołam Ingeborga . Nawet kiedyś myśleliśmy czy nie dać takiego imienia, ale to jednak byłoby zbyt oryginalne. I tak "grubo" i poważnie brzmi. Jak urodziła się nasza córka, to niektórzy też pytali ze zdziwieniem skąd takie imię. My jesteśmy zdecydowanymi zwolennikami oryginalnych, nieoklepanych imion i zupełnie nie rozumiemy rodziców nadających wyjątkowo popularne imiona typu Kuba, czy Jula. Ale oczywiście, każdy robi jak chce. Ja imię Inga znam od dzieciństwa, tak miała na imię moja koleżanka z podwórka, która była fajną, mądrą i ładną dziewczyną (no jeszcze jest, ale nie widziałam jej ze 20 lat ). No i najpierw zastanawialiśmy się nad Jagodą, ale jest trochę za długie i trudne jest zdrobnić. A teraz mamy dylemat, a nawet brak pomysłów na imię dla rodzeństwa naszej Ingi. Dla dziewczynki planowaliśmy Olga (też nam sie podoba, jest chyba mało popularne wśród małych dzieci i chyba ładnie "pasuje" do Ingi). Tylko my mamy wschodnio brzmiące nazwisko. Łączenie imienia z nazwiskie brzmiałoby ładnie, ale mam dylemat, czy nie będą jej dokuczać? Innych imion dla dziewczynki brak, a dla chłopca nie mamy pomysłu. Może ktoś coś podopowie? Dodam, że lubimy imiona niepopularne, ale niezbyt skomplikowane w brzmieniu (np. Izydor). Myśleliśmy o Olafie, ale jakoś nie jestem przekonana. Oczywiście Olivier i Alan odpada.... Odpowiedz Link
monk164 Re: Inga 11.09.07, 13:55 witaj fruzia Moja Inga bedzie miala rodzenstwo i tez dla dziewczynki wybralam imie Olga a dla chlopca wymyslilam Adrian co Ty na to podoba ci sie Odpisz pozdrawiam Odpowiedz Link
batinka1 Re: Inga 14.05.08, 22:18 No i co postanowiliście, jeżeli chodzi o imię dla chlopca? A może Ignacy? Inga i Ignacy.... Odpowiedz Link