pampeliszka 03.02.06, 14:21 Chciałam Wam zaprotegowac moją dobrą kolezankę Agnieszkę(Z Krakowa, Wenus, z Krakowa) i jej małą córeczkę Oleńkę. Mam nadzieje, ze sie jej spodobaja nasze nocne buszowanka i pogaduchy przy kawie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:43 Witam Bardzo się cieszę, że mogę do was dołączyć. Już nie mogę doczekać się pogaduszek przy kawie. Na razie pewnie jak większość mam piję tylko inkę i to z moją Oleńką, która urodziłą się 24 września 2005 i jest dużą dziweczynką (7,800 i 74 cm). Czytałam niecnie wasze pogaduchy i jestem zachwycona. Mam nadzieję, że wam ze mną będzie również miło. Pozdrawiam aga21c mama Oli 24.09.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:45 Też lubię Inkę. Zaprawiam ją Bebilonem, bo ktoś to dziadostwo musi w końcu wypić. Witam i ... czekam na szampana + tort. Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:15 Tort i szampan w drodze niestety tylko w takiej formie. Ja niestety nie jestem w stanie strawić mleka w proszku (Ola pije Enfamil), więc podziwiam samozaparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:24 Bebilon nie jest taki zły. Ale ten zwykły, bo HA albo Pepti to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:46 Aga, Aga...Jaka kawe Inke, chyba o mnie nie wiesz wszystkiego. A zapomnialam dodac, ze na starcie MUSISZ postawic wirtualnego szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:46 No jak z ramienia Pam to sie bedzie dzialo!!oj bedzie!!) Witamy serdecznie, witamy Oczywiscie Pam Cie uprzedzila, ze musisz sie "wkupic" szampanem i ciachem? nawet protekcja w tek kwestii nie pomoze A kiedy zdjecia Olenki?kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:51 no bije sie w piers, ze mi ...umknelo. Ale Agnieszka jest zgodna dziewczyna i na pewno sie dostosuje do zwyczajow. Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:54 Oczywiście szampan i ciacho dla wszystkich! Pamp podpowiada, że mogą być kramówki. Jeżeli ktoś woli to proszę bardzo. Zamaist inki - bezkofeinowa, też dobra. Bardzo się cieszę, że jestem z wami! Aga21c Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:52 Wlasnie ustalamy na gg rodzaj ciast. Ja bym zjadla kremowke. Moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:57 moze, choc Xemowe tiramisu za mna chodzi...w sumie to nie musze sie odchdzac, bo wiosny jeszcze nie ma, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pancerniczek Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 14:53 Witamy, witamy.... najpierw obsępimy z szampana, potem z ciasteczek, potem wciągniemy do środka jak słynny duch z filmu o zaskakującym tytule "Duch" i zostaniesz tu już na wieki więc dobrze przemyśl swoją pochopną decyzję przystąpienia do tego miejsca.... ps: koniecznie pokaż zdjęcia Oleńki! ps1: a masz uprzedzenia do Warszawianek? (bo Pam i Wenus to juz prawie się do mnie nie odzywają ... ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:05 Musicie mi wybaczyć, ale dopiero się uczę . Jak wygląda Oleńka pokarzę jak tylko nauczę się załączać zdjęcia. Aga21c Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:19 Absolutnie nie!!!!!!!! Moja przyjaciółka mieszka w warszawie i właśnnie jest na lunchu ze swoimi dziewczynami z forum. Sama mieszkałam przez jakiś czas w Warszawie i bardzo miło wspominam ten okres. Odpowiedz Link Zgłoś
pancerniczek Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:26 A ja mieszkałam w Krakowie! (cały rok 2004 i kawałek 2005) i tam też urodziłam córeczkę - z wielkim sentymentem wspominam ten czas. Mam cudnych przyjaciół z Krakowa, takich na całe życie...(a teraz jestem w Katowicach - nie wiem ile czasu jeszcze tu zagrzeję miejsce...myślę, że do końca roku, a potem się zobaczy...) Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:32 Może znowu Kraków? A gdzie rodziłaś? Ja na Kopernika i bardzo sobie chwalę. Myślę, że o warszawiakach to przesądy chociaż zmam kilka osób które przeprowadziły sie do Warszawy i palma odbiła. Ale oni są napływyowi. Znam wielu rdzennych i sa naprawdę super. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:34 Fotki Oli oczywiście jak tylko nauczę się je załączać . Musisz mi wybaczyć ale dopiero startuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pancerniczek Aga21c 03.02.06, 20:36 Ja rodziłam w SPESIe. Nawiasem mówiąc dopiero po porodzie dowiedziałam się o jakiejś strasznej, a słynnej historii z tej kliniki; ja jednak nie mogę narzekać - dobrze mi tam było, chciaż tej nocy urodziło 11 kobiet i był straaaaszny ruch a na zdjęcia Oleńki cierpliwie poczekam Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:45 Zdjęcia Oleńki będą jak nauczę się je dołączć Dopiero zaczynam więc wszystko dla mnie jest nowością. Szampan i ciacho (jakie sobie życzysz) jestem w stanie dostarczyć odrazu Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:58 No to Julia ma kolezankę z tego samego miesiąc tyle że o dwa tygodnie młodszą!!!! Ja również reflektuje kawę i torta. A co tam na szampana tez się skuszę Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 17:27 Witam. Juleńka jest śliczna! Widze, że chodzicie na basen, my też planujemy ale na razie jakos mi nie wychodzi. Oleńka pływa na razie tylko w wannie i bardzo jej sie to podoba. Pokazałabym zdjęcia ale nie wiem jak je załączyć))) Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 20:45 Nie Agnieszko to nie basen. To kąpiel w wanience tylko tak wyszło. Ale bardzo chętnie zobaczymy wasze zdjęcia jak tylko je zamieścisz Odpowiedz Link Zgłoś
el_sylwana Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:06 witamy szampana nigdy dosc jezli mozna to ja wz-tke chetnie ....a nawet dwie Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:15 Tylko nie wypijcie wszystkiego...Ja musze mlodziez na spacer wyprowadzic, ale wracam na kremowki! Albo wlasciwie dlaczego nie tiramisu?? To ja poprosze i kremowke i tiramisu, Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:17 Ja tylko czekam aż się moja śpiąca królewna obudzi i też szoruję na spacer. Zostawcie coś dla mnie... Albo nie najem sie teraz na zapas, bo z Wami nigdy nic nie wiadomo. Potraficie zjeść całą wirtualną cukiernię. Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 15:39 Moja właśnie wstała więc muszę uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:14 twarde jestescie z tymi spacerami, u mnie 'pizga' jak w Kieleckiem, jakies biale cos pada i to nie prosto tylko pod katem,mroz jakis, ludzie opatuleni chodza....eee, wolami, wolami mnie nie wyciagna! Matek pewnie dostanie palmy z braku swiezego tlenu.Jeszcze pare takich dni i ja tez. Mlodziez wstala, zjadl trzy pierogi z serem i cukrem, zrobil kupsko, pobawilismy sie troche, teraz bawi sie swoimi adidaskami, ktore sa na niego za male a ja moge klikac.Chwile. To co z tymi ciastakmi?Bo czas na popoludniowa kawe ja nadal i ciagle nie mam mleka do kawy!musze poczekac na malzowine i poslac go do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:26 Ja dzisiaj byłam i to było o-kro-pnie! Przewiało mnie na wylot. A skusiłam się, bo wyszło słoneczko. Nawet okulary przeciwsłoneczne wzięłam. Ja nogi za próg - za słoneczkiem już tylko się kurzyło. Przynajmniej zakupy zrobiłam (dziś dzień gotowania zupki) w nowym albercie, co go niedaleko otworzyli. Matylda teraz śpi (znowu), zupę zjadła przed spacerem, drugie po. I też czekam na męża, bo pojechał załatwiać sprawki związane z nowym mieszkaniem i ma mi royala z frytkami przywieźć. A w ogóle to cześć Agnieszka! Czekam na zdjęcia Oleńki. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:31 Kangur, kiedy przeprowadzka? a to mieszkanie jest nowe-od developera czy z drugiej reki i cos juz tam jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:37 Klucze dostaniemy za dwa tygodnie. Potem wchodzi ekipa wykończeniowa. Myślę, że maj to najbardzej realny termin na przeprowadzkę. A mieszkanie jest nowe, pachnące. Aczkolwiek trochę mi żal starego, które jest przedwojenne, ma swoją historię i piec kaflowy. No i 3,20 wysokości, co jest strasznie fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:43 my tez mamy nowe, troche pachnace jeszczea czemu dopiero w maju???u nas zrobili lazienke i kafle w przedpokoju w niecale dwa tygodnie, potem malowanie i podlogi drugie tyle i juz.Potem meble itp.Chlopaki weszli do mieszkania w polowie pazdziernika a my sie wprowadzilismy na poczatku grudnia. 3,2m wysokosci to jest cos...no ale cos za cos. Tylko przypilnujcie ich przy odbiorze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:49 Tak mi powiedzieli wykonawcy. U nas podłogi długo zajmą, bo kładziemy deski, które muszą a). poleżakować zanim się je położy, b). poleżakować po położeniu c). wyschnąć po lakierze. I zdaje się, że te deski tak wszystko opóźniają. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 20:16 deski??zazdroszcze okrutnie!)ale jak juz bede miala dom nad jeziorem to tam beda deski na 100%! no chyba faktycznie z deskami to jest troche dluzej ale czy az tak.?!W kazdym razie pieknie bedzie i na wiosne juz na nowym (no prawie lato) Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Kangur, 03.02.06, 16:33 u mnie tez otworzyli wlasnie Alberta, naprzeciwko domu. Bylysmy wczoraj z Malgolem, ale pustki na półkach. Nawet bananow nie bylo...Za to kupilam sobie rewelacyjne podpaski alwaysa, ultra plus, gdzyby byly takie pampersy, to w ciemno kupuje... Spacerek sie srednio przyjął,bo mlodziez kupe zrobila w polowie i trzeba bylo wracac. Jak pojdzie spac, to ide na kawe. Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: Kangur, 03.02.06, 16:43 Może jeszcze się ten albert rozkręca? Bo w moim - zupełnie w porządku. Nawet była promocja na huggiesy w jumbo packach. I kurczaczek pieczony, i rybek spory wybór, serów. Tylko mrożonek niewiele. Kurczę, już nie pamiętam kiedy mi się M zesrała ostatnio na spacerze. Ona ma stałą porę - 10.00, i albo wtedy, albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: Kangur, 03.02.06, 16:48 u mnie tez daaawno tego nie robila. Ale caly dzisiejszy dzien jest jakis taki ...rozregulowany na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
pampusia Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:23 My też twardo chodzimy na spacer. Dziewczyny ja praktycznie od lipca nie wychodziłam z domu i teraz się nie mogę naspacerować, szkoda, że z małą tylko na krótko wyjść. A co z kawą?? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 16:34 witamy Agnieszkę! Amelka cieszy się, że będzie miała nową koleżankę Oleńkę... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Nareszcie kto ode mnie :-))) 03.02.06, 16:44 Witaj i rozgośc się u nas, nie zapominając oczywiście o szampanie! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu wiecie co? 03.02.06, 16:47 z tego wzruszenia ( w końcu prawdziwa krakowianka, a nie chwilowa i udawana- Pampeliszko, Pancerniczku i Mamo Olka- wybaczcie!) sama stawiam szampana! )) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka785 Re: Ja chcę, ja! 03.02.06, 16:57 ja też poproszę! jedna lampka dla ciężarnej - jeszcze trochę karmiącej chyba nie zaszkodzi?... a po wątku TRWAM muszę się napić... Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Wenus, 03.02.06, 16:56 gdybym wiedziala, ze za krakowianki bedziesz stawiac szampana, to bym moze wiecej sprowadzila... dawaj, dawaj, ja tez chce a pączki z różą tez beda? Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: wiecie co? 03.02.06, 17:20 Dzięki bardzo za szampana i miłe przywitanie. Czy prawdziwa krakowianka to nie wiem ale faktycznie mieszkam tu na stałe. Z tego co widziałam to urodziny dzieciaków będziemy obchodziły prawie w tym samym czasie Ola 24.09.2005). Pozdrawiam i miło Cie poznać Odpowiedz Link Zgłoś
wenus.z.willendorfu Re: wiecie co? 03.02.06, 17:23 Ojej, już widzę ich wpólną trzydniową imprezę! A teraz wciąż czekamy na zdjęcia małej krakowianeczki Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: wiecie co? 03.02.06, 17:29 Wiesz trochę mi głupio i wstyd się przyznać ale jeszcze nie wiem jak je załączyć. To mój początek więc musisz wybaczyć Ale zdjęcia będą obiecuję Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: wiecie co? 03.02.06, 17:26 Aga, a czy Pam uprzedziła co Cię teraz czeka? Bo forumowanie to: - mieszkanie zapuszczone - dziecko głodne i spragnione (przynajmniej czasem) - nie przewinięte - mąż zganiany z komputera wieczorami Czy jesteś Gotowa na Wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: wiecie co? 03.02.06, 17:30 Gotowa na wszystko!!! Jak nabardziej Olka właśnie leży obok i wyje bo sie z nią nie bawię a bez mamy to nie to samo. Szkoda że nie możecie posłuchać ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: wiecie co? 03.02.06, 17:33 Wybacz, ale jakos mi tego wycia nie brakuje Całe szczęście moja już od dawna tego nie robi, więc się trochę odzwyczaiłam... Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 17:25 Cześć Aga. Ja bardzo lubię Kraków, mieszkam zaledwie 150 km od Krakowa... Ale żeby wkupić w łaski warszawianek powiem, że znam parę osób z Warszawy, którzy są fantastyczni (rdzenni) ale niestety też kilku cwaniaczków od których mi wątroba gnije - przyjezdni. Mój brat wyemigrował do W-wy pare lat temu i przepadł, tzn. bardzo się zmienił, ale nadal jest moim bratem. Ale... pić jeździ do Krakowa)) Lubię też W-wę z tego względu, ze jedynie tam była inteligentna publiczność dla naszego kabaretu... Podejrzewam, że Kraków byłby równie szczodry w salwach śmiechu i uznania, gdybyśmy tylko mieli okazję tam wystąpić... Pozdrawiam i też czekam na fotki. Haha - to do dziewczyn - a ja się uratowałam od stawiania szampana)) a pączki miałam - informowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka Re: Jakiego kabaretu? 03.02.06, 17:36 Mieliśmy taki kabaret na studiach, ale nikt a nikt się z nas nie śmiał. Zwał się DoBramy. Najczęściej występowaliśmy właśnie w W-wie bo stamtąd jest Kuba - założyciel. I co by nie powiedzieć o naszych mniej lub bardziej trafionych puentach, to muzykę mieliśmy nie do wyjarania!!! Poważnie! A to był taki kabaret nawiązujący do starych literackich kabaretów. Ponoć funkcjonuje jeszcze, ale odkąd się dowiedzieli, że jestem w ciąży (zn że byłam) to nie utrzymują ze mną - główną gwiazdą - żadnego kontaktu.(( Odpowiedz Link Zgłoś
el_sylwana Re: Jakiego kabaretu? 03.02.06, 17:39 a to co ze w ciąży to trędowata ?! Odpowiedz Link Zgłoś
z1mka chyba tak 03.02.06, 17:44 właśnie miałm kiedyś taki wątek tutaj zacząć i chyba zacznę w końcu... dotyczyłby jednego bardzo durnego zdania wypowiedzianego przez kogoś pod moim adresem: "zrezygnowała ze swoich ambicji" - gdy się dowiedzial, że jestem w ciąży... Przerażająca jest płytkość ludzkich ambicji... Przerażające jest pojęcie życia... zwłaszcza, że byłam chętna i gotowa skakać z brzuchem po scenie, scena to mój żywioł Odpowiedz Link Zgłoś
kangur4 Re: chyba tak 03.02.06, 18:07 To zacznij, bo ja bym chciała się więcej dowiedziec o tym kabarecie i kto Ci takich kocopałów naopowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
aga21c Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 17:39 Hej. Z warszawiami to chyba niestety jest tak jak ze wszystkimi: fajni-nie fajni, mądrzy-głupi, itd. Kabaret zawsze mile widziany , sama chętnie zobaczę a przy okazji wyrwę się z domu bo tak przyrosłam że chyba zacznę jajka znosić ). Fotki oczywiście będą (swoją drogą Ola ma prawie identyczne zdjęcie z irokezem-gitara i śpiew) Odpowiedz Link Zgłoś
kubona Re: Niniejszym anonsuje 03.02.06, 23:39 witam nową koleżanke i proszę o karpatkęduuużo karpatki. Odpowiedz Link Zgłoś
xemm1 Re: Niniejszym anonsuje 05.02.06, 17:02 Aga i Oleńka witajcie i bawcie się przewspaniale No i będę oryginalna... czekamy na fotki ) Odpowiedz Link Zgłoś