mama_kotula Re: oryginalne imiona? 21.02.06, 00:35 Mało oryginalne, ale za to niepretensjonalne: Szymon Piotr Anna Maria Jak kiedyś będzie jeszcze jedno, na 100% będzie Zosia bądź Staś. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_233 Re: oryginalne imiona? 21.02.06, 13:00 Mój synek to Alan. Gdybym miała drugiego byłby Aleks. A dziewczynka Roma albo Lena. Fajna jest też Natasza.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: oryginalne imiona? 21.02.06, 22:36 Moja córka ma bardzo oryginalnie,jak na wspolczesne czasy na imię-Emma Maria. Wiekszość kobiet o tym imieniu,to juz staruszki,urodzone w latach 20-tych. Niestety już nie jest to tak oryginalne imię za granica-w 5 krajach jest w pierwszej trójce imion najpopularniejszych,niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
emonik Re: oryginalne imiona? 22.02.06, 00:01 A moja córcia to po prostu Inka. Bardzo oryginalne i jakie piękne! Druga córcia będzie (może kiedyś) Blanka a synek Cyprian. Odpowiedz Link Zgłoś
monica_belluci1 Re: oryginalne imiona? 22.02.06, 14:04 Syn ma na imię Marcel - wolamy: Marcyś, Marcelek, Marceluś, Marcelo, Marchello. A "kobicina" w brzuszku może Nadia a może..........jeszcze jej coś wymyślimy pozd Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: oryginalne imiona? 22.02.06, 23:27 A moje pociechy to ALEKSANDER I KONRAD(chociaż bardzo chciałam Konstanty- {kostek} I Antoni-mąż się nie zgodził)a dla dziewczynki ustalone od dawna GABRYJELA-ALEKSANDRA Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: oryginalne imiona? 23.02.06, 11:14 Nie ma akiegfo imienia jak Gabryjela. Jet Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: oryginalne imiona? 06.03.06, 20:11 tak jak takiego wyrazu- akiegfo Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-mama Re: oryginalne imiona? 06.03.06, 20:12 driadea 23.02.06, 11:14 + odpowiedz Nie ma akiegfo imienia jak Gabryjela. Jet Gabriela. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: oryginalne imiona? 10.03.06, 19:57 Oj, nie czepiaj się. Gdybym wątpiła w Twą inteligencję, napisałabym Ci teraz poprawnie (bo, jak widać, popełniłam kilka literówek, które mi teraz łaskawie wypominasz), ale jestem pewna, że Twoja odpowiedź nie wynika z braku zrozumienia, a jedynie czystej złośliwości. Bardzo słaby argument. I nieco żałosny, przyznaj. A imienia Gabryjela jak nie było tak nie ma. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: oryginalne imiona? 10.03.06, 21:30 ja mam Kingę. Wołamy Kinguś, Kingulec - jak mnie zdenerwuje ciotka mówi Kinia co przyprawia mnie o dreszcze. Mam nadzieję ze kiedys urodzę Tymoteusza ( wołałabym Tymek ). Ale mąż zgadza się co najwyżej na Tymona - fujj, fuj Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: oryginalne imiona? 25.09.06, 16:57 W chwili obecnej można nadać dziecku każde imię, które pozwala rozróźnić płeć, nie jest wulgarne czy kompromitujące. Także jeśli ktoś będzie chciał nazwać córeczkę Gabryjela, to nie ma żadnych przeszkód. Odpowiedz Link Zgłoś
izkpaw Re: oryginalne imiona? 02.08.06, 22:12 Moja coreczka ma na imie Weronika, ale mi bardzo podoba sie Antosia (maz nie chcial takiego imienia), ale jezeli kiedys jeszcze bede miala dziecko, to bedzie albo Antosia albo Antos Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: oryginalne imiona? 02.08.06, 22:44 mnie się podoba Antonina, zdrobniale Tosia Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: oryginalne imiona? 02.08.06, 23:42 Antonina, Antoni to baaardzo popularne teraz imiona. Tak, jak Stanisław, Jan, Franciszek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
konnifal Re: oryginalne imiona? 05.08.06, 22:24 mam 16m córeczke KONSTANCJE ludzie sie zastanawiają jak zdrobniale czy znacie konstancje<małe i duże Odpowiedz Link Zgłoś
gelsemium Re: oryginalne imiona? 23.02.06, 09:47 Emilka to piękne imię. Tak miała mieć na imię moja córka, a mam syna ----------------------------------------------------------------------- Jeśli chodzi o męskie imię, to ostatnio odkryłam MAKSYMILIANA. Pracuję z jednym takim chłopakiem. Mówimy do niego Max. ------------------------------------------------------------------------------ Kiedyś natomiast, w autobusie, słyszałam rozmowę kobiet. Jedna z nich chwaliła się, że urodził jej się wnuk - KAMERON Jeśli już, to bardziej mi się z żeńskim kojarzy (Cameron Diaz, czy jak tam) lub w ogóle z kameleonem. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: oryginalne imiona? 23.02.06, 10:14 Ja mam taki zestaw: Urszula i Juliusz, różnica 5 lat )) Nie wiem, czy oryginalne, ale nam się podobają. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
surviver_30 Re: oryginalne imiona? 12.07.06, 12:49 O! Mój synek też ma na imie Krzyś (Krzysztof) i ma 2,5 roku. Zawsze o tym marzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Matylda i .... szukamy kompletu 23.02.06, 23:52 Mój synek to Dariusz 11 lat a córcia 20 m-cy MATYLDA teraz czekamy być może na synka więc może FILIP, SAMUEL, NATAN a teraz spodobało mi się LEON najbardziej w wersji LEO Odpowiedz Link Zgłoś
batman1 Oliwia to bardzo popularne imię 26.02.06, 23:29 Nawet bardzo za bardzo, powiedziałabym. Zaraz po Julce, Wiktorii czy Zuzi. Do obrzydzenia. Ale kiedyś było ładne Odpowiedz Link Zgłoś
jj09 Re: oryginalne imiona? 24.02.06, 13:53 moja córcia ma na imię Malwina. bardzo nam się podoba, i często spotykam się z opinią "o jakie ładne imię" Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna831 Re: oryginalne imiona? 25.02.06, 22:54 Moi synowie mają imiona; Aron i Jeremiasz, to ze Starego Testamentu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: oryginalne imiona? 08.07.06, 21:06 Jakby Bogdaś był dziewczynką to też byłby Malwinką Odpowiedz Link Zgłoś
justimic Re: oryginalne imiona? 08.07.06, 23:30 ja mam Olkę - Aleksandrę i drugą córcię nazwałabym Larysa (mam nadzieję, że będzie druga córcia) a w rodzinie mamy taki imiona jak: Adrian Kinga Ewelina Jerzy Zygmunt Regina Renata Beata Ilona Werner Odpowiedz Link Zgłoś
gb77 Re: oryginalne imiona? 26.02.06, 21:22 Moja corka ma imiona Maja Helena acz przez chwilke nazywala sie Kalina, niestety z mezem dziwnie nam bylo gdy tak ja nazywalismy. Jesli bedzie kiedys chlopczyk to napewno bedzie Konstanty Kosma. a jesli ponownie dziewczynka to... to nie mam pojecia moze Kalina? Odpowiedz Link Zgłoś
reniadt Re: oryginalne imiona? pisownia 28.02.06, 10:31 Zeby miec wlasnie taka pisownie Xawier zamiast Ksawier, czy Fabienne zamiast fabiana trzeba miec niestety podwojne obywatelstwo, albo obce, no chyba ze sie urodzi dziecko za granica. Takze nie dla wszystkich jest taka pisownia imion, moze sie myle, ale tak slyszalam (Wisniewski Michal ma polsko-niemieckie obywatelstwo) wiec mogl tak nazwac dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_polarna Re: oryginalne imiona? 01.03.06, 10:12 Moja córeczka ma na imię Milena - śliczne słowiańskie imię, niezbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
anisr Re: oryginalne imiona? 01.03.06, 20:59 gwiazda_polarna napisała: > Moja córeczka ma na imię Milena - śliczne słowiańskie imię, niezbyt popularne. Czyżby?U mojej córki w przedszkolu sa chyba z 4 Milenki))Ale imie ładne, owszem Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajp Re: oryginalne imiona? 01.03.06, 19:36 TOLA -5 lat(Tolinka, Tolcia) TYMON -3latka (Tymcio, Tymeczek) TYTUS -8 mies.(Tytko, Tyci, Tyteczek) Odpowiedz Link Zgłoś
ella73 Re: oryginalne imiona? 28.07.06, 00:11 A czy Wasza Tola to zdrobnienie od np. Anatoli, Tolisławy czy po prostu jest Tolą? Bardzo myślimy o tym imieniu jeśli to będzie dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: oryginalne imiona? 01.03.06, 23:44 Moja ma Aleksandra ładne chłopięce imiona to: Tymon, Tobiasz, Dorian, Eryk, Albert... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga67 lenka 11.03.06, 14:56 moja corka ma na imie Lena,podoba mi sie jeszcze imie Jadranka, synek bedzie Tibor ,Tymon.Jedrus lub Tytus Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: oryginalne imiona? 02.03.06, 01:09 Ja mam Kajetana. Myślałam, że to oryginalne imię, ale jednak nie Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Re: A dlaczego imię ma być oryginalne? 02.03.06, 13:49 Z rzadko spotykanego najczęściej robi się popularne, z oryginalnego - pretensjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.k-ch Re: oryginalne imiona? 03.03.06, 09:22 Moja wnuczka ma na imie Kornelia... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajp Re: oryginalne imiona? 03.03.06, 09:26 ładnie tak jak w rodzinie Soprano Odpowiedz Link Zgłoś
kami_sia Re: oryginalne imiona? 03.03.06, 11:38 Witam.Ja mam w domu pięcioletniego Arkadiusza czyli Arka. Imie proste a mimo to rzadkie na całe jego przedszkole jest jedynym Arkiem i jestem zadowolona,ciesze się,że nie jest dziewczynka bo miała być Julka teraz jak Pani woła w grupie Julia-większosc dziewczynek się ogląda ale i tak imie mi sie podoba ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaleta76 Re: oryginalne imiona? 03.03.06, 11:51 moja coreczka ma na imie Jagodka, nie spotkałam jeszcze zadnej malej Jagody, asame Wiktorie, weroniki, zuzie.Jagodka-takie miłe i smaczne imię Odpowiedz Link Zgłoś
ja.justyna Re: oryginalne imiona? 03.03.06, 12:53 Mikołaj,jedyny w przedszkolu,ale już niestety nie jedyny na osiedlu mojej mamy Odpowiedz Link Zgłoś
monikaorlicz Re: oryginalne imiona? 04.03.06, 17:01 Blanka - śliczne imię. Moja ma na imię Julitka i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
metaphysics Re: oryginalne imiona? 04.03.06, 17:20 a moja corcia ma na imie Lucja Odpowiedz Link Zgłoś
dzemma Re: oryginalne imiona? 07.07.06, 13:24 my mamy w rodzinie Rozalię, czyli mała Rozalkę Odpowiedz Link Zgłoś
saba30 My tez mamy Rozalkę :) 09.09.06, 23:19 No i popatzr - nikt sie nie zachwyca imieniem naszych córeczek a jest przecież dośc oryginalne. Wszyscy w kółko o tych samych. Moja Rózia ma 14 miesięcy i jest przesłodkim urwiskiem a Twoja? pozdrawiam Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: My tez mamy Rozalkę :) 10.09.06, 09:54 nasza tez Rozalka ma 7 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: oryginalne imiona? 04.03.06, 21:49 Mój pięciolatek ma na imię Leonard . Jeśli będziemy mieć jeszcze dzieci to drugi syn będzie Teodor, córka- Łucja. Odpowiedz Link Zgłoś
annasumowska Re: oryginalne imiona? 05.03.06, 00:25 ja takimi fajnymi imionami nazywam pieski mam juz tadzika, leona, kazia ,dyzie, Synka nazwalabym Leon ale moze mylic sie z jednym z moich psow Odpowiedz Link Zgłoś
m_katarzynka Re: oryginalne imiona? 06.03.06, 21:55 Moi synowie to: Stefan Marcin Tymon Marcin Niektórzy uważają ze zbyt wydumane, a mi się pdobają Odpowiedz Link Zgłoś
kornelcia75 Re: oryginalne imiona? 07.03.06, 14:30 mój syn ma na imię Maksymilian drugi jesli będzie Leonard a córka kiedyś Kornelcia ale może jeszcze zmienię bardzo podoba mi się imie mojej chrzęsnicy-Jagódka Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaaa Re: Laura Amelia 13.09.06, 12:10 Witam, moja kuzynka ma synka o imieniu Amadeusz, wołają na niego Ama. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś