Dodaj do ulubionych

Musze pomarudzic!

28.02.06, 19:09
Moje dziecie ostatnio strasznie daje popalic, Kubona zdaje sie tez marudzila
na pierworodnego, jakis kryzys 11 m-ca czy co?
Juz cholery dostaje, szczerze mowiac
Malgol jest niewyspany i niezadowolony z zycia i jojczy. Mimo iz sie kimnie na
2 godz w dzien, dospi w wozku z pol godziny to i tak jest za malo,zeby
nadrobic nocki. Juz nie wiem, co z nia zrobic. Polozona do lozeczka oczywiscie
wrzeszczy, zamiast zasnac.Wszystko jest nudne-nawet wieszanie prania. Poniewaz
jest spiaca, to sie ciagle o cos potyka i wywraca i krzyczy.
A poniewaz ja jestem tez caly czas niewyspana, to reaguje nerwowo i dosc
ostro, przez co mam oczywiscie wyrzuty sumienia.Ale nawet 3 magnezy nie
pomagaja. Chyba ją oddam do schranki, jesli sie zmiesci.
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Musze pomarudzic! 28.02.06, 19:13
      a co to jest 'schranka'?
      Pozniej cos napisze bo musze Matka wytrzec po kapieli.
      • pampeliszka Re: Musze pomarudzic! 28.02.06, 19:17
        baby-box
    • kura17 Re: Musze pomarudzic! 28.02.06, 20:58
      Pam, ale czemu ta Malgosia taka niewyspana??
      moze ona rosnie gwaltownie albo-co i potrzebuje wiecej spac?
      spi tyle, ile chce?

``````````````````
      kurczak: 03.03.05
    • agagaby Spiaca Malgosia 28.02.06, 21:10

• pampeliszka Re: Spiaca Malgosia 28.02.06, 21:15
        czeska, Malgol zjada pompony, a reszta jej nie interesuje...
        Kura, ona wciaz ziewa, a jak ja odkładam do łozeczka to zamiast spac wyje. Spi
        tyle, ile chce nie budze jej i pozwalam sie polozyc nawet o 18 jak chce. I wciaz
        spiaca...Bo to wciaz nie wychodzi wiecej niz 11-12 godz.
        • kura17 Re: Spiaca Malgosia 28.02.06, 21:25
          kurcze, bidusia... i Ty tez...
          a nie da rady przeczekac tych wrzaskow? uprzec sie, zeby usnela? moze to
          dlatego, ze tyle ciekawych rzeczy dookola, ona nie ma czasu spac, a cialo sie
          domaga? wtedy chyba tylko przeczekac zostaje...

``````````````````
          kurczak: 03.03.05
          • pampeliszka Re: Spiaca Malgosia 28.02.06, 21:35
            wiesz, po 2 wyjeciach z lozeczka, kiedy ona sie słania na 4 konczynach, to ją
            przetrzymuje i pada po 5-10 minutach spazmow, ja jestem wtedy taka zła, ze mnie
            to rybka, ze ona wyje...
          • mmala6 Re: Spiaca Malgosia 28.02.06, 21:35
            Pam, u nas czasem tez tak jest.Moja teoria jest taka, ze Mlodziez jest spiaca, a
            i owszem, ale szkoda czasu na spanie.Ja mam wrazenie, ze Matek mysli (i ma
            pewnie racje), ze jak pojdzie spac, to go jakies niesamowite wydarzenie ominie,
            ze nie bedzie mogl sie pobawic, chodzic, siadac, klekac, raczkowac, naciskac,
            wkladac, wykladac etc.Szkoda czasu na spanie.
            Ja wiec, jak widze,ze dziad spiacy ale protestuje ze wszystkich sil, to usypiam
            go na sile.U nas wyglada to tak,ze biore go na kolana, on sie wyrywa i wykreca,
            zeby zobaczyc czy auto stoi tam gdzie stalo albo czy pileczka nadal sie toczy i
            sie drze, of course.Ale ja, spokojnie go trzymam, bez nerwwinki po paru sekundach
            kolega sie uspokaja, przytula i zasypia.I niech mi potem nie mowi,ze wcale nie
            byl spiacy skoro spi bite 3h!!
    • tropikalna Re: Musze pomarudzic! 28.02.06, 21:56
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32911&w=35296894&a=35296894
      Pam, zobacz to.
      Chyba to jakaś norma, ale minie...
      Zaczęła spać normalnie ale w dzień jest nie do zniesienia, jojczy i jojczy a ja
      naprzemian wrzeszczę i wkurzam się na siebie, spokojnie tłumaczę i znowu
      wrzeszczę...
    • kubona Re: Musze pomarudzic! 28.02.06, 22:14
      nie jesteś sama, kochana Pamsmilejuż a omniałam że Kuba był kiedyś grzeczny i
      kochany, w nocy ciąglesię kręci, kopie mnie gdzie popadnie, wychodzi mi z
      łóżkasmile wyje co godzinę choć dostaje espumisan, krople do ucha, i czasem nawet
      ibufen jeśli zaczyna nieustający koncert wieczorem. ciąga mnie za nogawki, wyje
      całymi godzinami i sam nie wie dlaczego. ja myślę że oni to robią dlatego, że
      chca nam dać do zrozumienia że niedługo urodziny i trzeba zacząć ich traktowac
      jak maluchy a nie niemowlakismile))))
      • enja11 Re: Musze pomarudzic! 28.02.06, 23:45
        A jak myślisz, droga Pam, dlaczego ja już tylko raz na jakiś czas się odzywam?
        Bo Jachu dotaje szału jak siadam do kompa? Tak! A dlaczego w ciągu dnia nie
        mogę nic zrobić? Bo Jachu dostaje szału jak podnosze się z podłogi? Tak!
        Niedługo ja dostanę szału. Chociaż w sumie jak siedzę na tej podlodze, to mogę
        sobie w nosie dłubać - on mnie ma w głębokim poważaniu. Ale niech no tylko
        spróbuję się podnieść... Lament na całego. Dzisiaj udało mi się zrobić sobie
        kanapki, bo fortelu użyłam: poszliśmy na spacer, a jak zasnął po 1.5h, to ja
        chyc, z powrotem do domkuwink)i spał sobie grzeczniutko przy otwartym oknie
        kolejne 1.5 h. Ale nie zawsze to działa, niestety.
        Idę spać, ciekawe co nowy dzień nam przyniesie. Zdaje się, że się młody do
        pierwszego kroku zbiera, bo już sam stoi pewnie i tylko patrzy, jak by tu się
        ruszyć. Dobranockawink)
        • mmala6 Re: Musze pomarudzic! 28.02.06, 23:52
          Enja, Matek "idzie" gorna czescia ciala.Wyglada to tak, ze stoi, stoi, stoi i
          nagle robi tulowiem ruch do przodu tyle , ze zapomina o tym, ze nogami tez
          trzeba ruszyc.I pada na kolana.Kroczki narazie robi od mebla do mebla.

Z tym oknem to sprytna bestyja jesteswink
        • wiolkak Re: Musze pomarudzic! 01.03.06, 11:25
          Enja ja mam dokładnie tak samo, tyle że już od dosyć dawna, mam siedzieć na
          podłodze i koniec kropka, mogę sobie czytac ksiażki itd., itp., ale mam być na
          podłodze!!!
          ona może łazić po całym pokoju, ja mam siedzieć na swoim miejscu i koniec
          kropka!
    • pampeliszka A to dlatego tak pusto ostatnio... 01.03.06, 09:07
      Bo wszystkie wojujecie z dziatwą najmilszą? Dzis jest w miare grzeczna, sama
      sobie wynajduje zajecia, ale wczoraj to był koszmar. Najgorsze jest to, ze
      czasem po prostu juz tego nie wytrzymuje i sie na nią złoszcze.I oczywiscie jest
      mi za chwile glupio.Wczoraj w ogole doszlam do wniosku, ze nie bede miec wiecej
      dzieci, bo sie do tego nie nadaje i zbyt nerwowo reaguje...Fajnie, ze
      napisałyscie, ze tez macie czasem dosc. To tak jak w Gotowych na wszystko,
      pamietasz, Mmala, jak dziewczyny pocieszaja Lynette, ze wszystkie miały kryzysy
      przy dzieciach?
      • izka_74 Jestem szczęśliwa... 01.03.06, 09:28
        ... chlip chlip... okazało się, że nie jestem sama, taka wyrodna matka,
        wkurzona i niewyspana, z Pawełciem marudzącym na maksa... Dzięki Wam kobiety!
      • mmala6 Re: A to dlatego tak pusto ostatnio... 01.03.06, 09:31
        Pam, ja wiem, ze Ty jestes na biezaco z Desperowanymi ale ja nie pamietam!!choc
        pamietam ten watek.
        • pampeliszka Re: A to dlatego tak pusto ostatnio... 01.03.06, 09:34
          Wlasnie wczoraj skonczylam I serie i troche jestem rozczarowana, ze sie nie
          wyjasniło jak to jest z tą Dana i Zachem...
          Lynette siedziala taka smutna i nieszczesliwa na jakims boisku, a Bree i Susan
          jej tłumaczyły, ze one tez czasem płakały z bezsilnosci i zmeczenia. I były
          przekonane,ze sa najgorszymi matkami na swiecie. A ona im na to "to dlaczegoscie
          mi tego nie powiedziały????"
          • mmala6 Re: A to dlatego tak pusto ostatnio... 01.03.06, 09:37
            aaaa, faktycznie!przypomnialam sobie! ale ona jest gigntka z ta czworka
            dzieci.Ja bym juz pewnie w psychiatryku byla.
            W PL od jutra zaczyna sie nowa seria, masz podglad na polsat?
            I kolega meza juz sciagnal cala druga serie, jak nie masz od brata meza (to ten
            od filmow) to moge Ci przeslac.
            • pampeliszka Re: A to dlatego tak pusto ostatnio... 01.03.06, 09:44
              Dzieki, mam polowe II serii, ale szwagier pewnie sciagnie, albo juz ma. Jak nie,
              to Cie zaczne molestowac za jakis czas.
            • mooh Mmala 01.03.06, 10:23
              jeśli masz pierwszą serię, to prześlij mi, plissssss
              • mmala6 Re: Mmala 01.03.06, 11:00
                Mooh, pierwszej jeszcze nie mam.Druga byla od razu dostepna i kolega meza od
                razu ja sciagnal.Pierwszej szukal, nie bylo od razu na serwerze ale tez juz
                zaczal sciagac.Jak tylko bede miala, to sie odezwesmileAle bedziesz mi paczki do
                wiezienia przysylac jak mnie zlapia i zamkna?
                • mooh Re: Mmala 01.03.06, 11:46
                  Jasne, że będę Ci wysyłać paczki. Nawet Amnesty International napuszczę, to
                  odtwarzacz DVD dostaniesz do celi (ale bez nagrywarki smile))))))))
                  • mmala6 Re: Mmala 01.03.06, 11:50
                    Trzymam Cie za slowo!wink)
      • agaszp Re: A to dlatego tak pusto ostatnio... 01.03.06, 10:17
        Pampeliszka - kobieto złota smile mam dokładnie to samo - też stwierdziłam (tyle,
        że ja to już kilka razy smile) że u mnie to to jedno i basta, bo ja w
        przeciwieństwie do większości szanownych koleżanek, jestem z tych raczej mało
        cierpliwych sad Kurcze biedna ta Małgośka zapowiada się na jedynaczkęsad
    • wiolkak Re: Musze pomarudzic! 01.03.06, 11:28
      Pam, Caryca ma ten kryzys od urodzenia, a ze spaniem to ostatnio koszmar,
      piszczy, wyje, wije się, a nie ma franca siły oczu otworzyć ze zmęczenia, ale
      walczy!
      koszmar!!!
      • pampeliszka Re: Musze pomarudzic! 01.03.06, 16:42
        Moja sie odzwyczaja i coraz lepiej sobie radzi. Dzis pobudka o 6.30, spala tylko
        od 13 do 14 i jest w swietnej formie. Sama sie bawi, je za trzech. Dzis ją
        kocham bardzo. Bardzo- bardzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka